שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

איך עושה גמל?

החיים סיכום ביניים..:
לפני 17 שנים. 17 בנובמבר 2007 בשעה 19:33

ביקשתי מתכונים לסרדינים כבושים
אפס תגובות
בכלוב אין מתכונים
אוכלים מה שיש..

תמונה כפרית - -10-15 סרדינים נקיים (להוריד את הקשקשים ולנקות את הבטן)

לתערובת ההמלחה:
1 ק"ג מלח גס
4-3 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
רצועות של קליפת לימון או תפוז, ללא החלק הלבן (הכי נוח עם קולפן ירקות)
3-2 עלי דפנה

אפשר גם:
כמה גרגירי ערער (ג'וניפר)
1/2 כפית קימל
1/2 כפית גרגירי חרדל

לשימור:
שמן זית לפי הצורך
ראש שום מפורק לשיניים, קלופות
5 עלי מרווה
3 עלי דפנה
1 בצל חתוך לטבעות

אופן ההכנה
1. מערבבים את המלח הגס עם שאר חומרי ההמלחה. בתוך תבנית שטוחה מסדרים שכבה עבה של תערובת המלח ומניחים עליה את הדגים זה לצד זה. מכסים את הדגים לגמרי בשאר תערובת המלח. שומרים בחוץ או במקרר לפחות שעתיים.

2. מוציאים מהמלח, שוטפים, מעבירים לצנצנת, מוסיפים שום, בצל ואת עלי המרווה והדפנה. יוצקים שמן מעל לגובה הסרדינים, סוגרים היטב ושומרים במקרר במשך יומיים שלושה.

באדיבות walla
לפני 17 שנים
מרטיני - היי תודה מבטיח לעדכן בתוצאות
לפני 17 שנים
להבה חשופה - באדיבות גוגל מצאתי גם אני מתכון , אל תגיד שאוכלים מה שיש . אוכלים כיד הדמיון וגוגל גם. ....LOL

מלאכת הכבישה נעשית במלח מתובל, וזה לוקח בדיוק שעה. אחרי שטיפה במי קרח, שמחזירה לסרדינים מרקם מוצק, משרים בשמן מתובל. מנה קלה להכנה, שתשדרג את מערך המנות הראשונות של שולחן החג


חומרים ל-1 ק"ג דגים:
1 ק"ג סרדינים טריים, נקיים ומקושקשים ללא אדרה
1 ק"ג מלח גס
5 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי
1 כף גרגרי פלפל שחור
1 פלפל חריף
צרור קטן תימין


+ מערבבים מלח, עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל שחור.
+ עורמים מחצית מכמות המלח המתובל בשכבה אחידה, מניחים עליה את הדגים, ומכסים אותם ביתרת המלח. משהים שעה.
+ שוטפים את הדגים במי קרח, מייבשים ומסדרים בשכבות עם פלפל חריף ותימין. יוצקים שמן ושומרים מכוסה במקרר.
+ כבר למחרת אפשר ליהנות מהדגים, אולם הם יישמרו שבוע במקרר.
+ מגישים עם ירקות, לימון כבוש ולחם טרי או פוקאצ'ה.
לפני 17 שנים
מרטיני - היי תודה אנסה גם את הגירסה הזו מבטיח לעדכן..:)
לפני 17 שנים
זרה מוכרת - תגיד מה שתרצה,
העיקר שתצוץ מדי פעם.

יש כאלה שת'געגעו לך כאן :)
לפני 17 שנים
מרטיני - חיוך מהעומק ..
לקחתי .....
לפני 17 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י