סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שרשור מרק עוף

היד
לפני 4 שנים • 4 באוק׳ 2019
היד • 4 באוק׳ 2019
אותו דבר כמו של גבעות בשינויים הבאים:
בלי שום.
בלי פלפל שחור.
הוספה של ירקות רק אחרי הרתחה שנייה ונקיון נוסף של כל מה שיוצא מהעוף עדיין.
20 ד' לפני שמגישים אפשר לשים עלי סלרי וצרור פטרוזיליה, 15 ד' ואז להוציא (יש להם חומרים ארומטיים ולכן לא צריך לבשל אלא לחלוט ולהוציא).
תרגישי טוב ובא גואל לישראל.
גבעות​(נשלט)
לפני 4 שנים • 4 באוק׳ 2019
גבעות​(נשלט) • 4 באוק׳ 2019
אגב להרוס מרק, אני אוהב להוסיף כף חזרת לצלחת מרק עוף. החריף יותר מוצלח מפלפל שחור, והמבטים המזועזעים של כל מי שבשולחן שווים זהב. סה"כ דומה לבורשט.
ימה​(נשלטת)
לפני 4 שנים • 4 באוק׳ 2019
ימה​(נשלטת) • 4 באוק׳ 2019
Britney Bitch כתב/ה:
ימה כתב/ה:
הסוד הוא מלא חוויאג׳ למרק
יש לי מתכון מעולה למרק גולש אם את רוצה



בשמחה בטח.


רכיבים

בצל גדול
600 ג` צלי כתף טרי חתוך לקוביות
4 שיני שום
עגבניה חתוכה
פלפל אדום
3 תפוחי אדמה
נקניק קבנוס
8 כוסות מים רותחים
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כפית סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס טרי
מלח

הוראות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.
2. להוסיף כף פפריקה לבצל לערבב כמה שניות מעל לשים את קוביות הבשר ולטגן כשתי דקות.
3. לכסות את הבשר במים רותחים וקצת יותר לכסות ולהשאיר פתח, לבשל כשעתיים לוודא שיש מספיק נוזלים מידי פעם לערבב.
4. כשהבשר מתרכך מעט להוסיף 8 כוסות מים רותחים, לחתוך את העגבניה והפלפל לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם הרסק, פטרוזיליה, סוכר ותבלינים, את התפוחי אדמה לחתוך לקוביות בינוניות ולהוסיף לסיר ולכסות חלקית.
5. לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר והתפוחי אדמה רכים.
6. כ 10 דקות לפני תום הבישול לחתוך את הקבנוס ולהוסיף למרק.

מהאתר של ניקי ב (הורדתי את האבקת מרק שהיא מתעקשת לשים בכל מקום)
זה המרק הכי טעים שאי פעם יצא לי להכין והוא קבוע אצלי בחורפים
Kitty frank
לפני 4 שנים • 4 באוק׳ 2019
Kitty frank • 4 באוק׳ 2019
אין לי מה לחדש בסאגת מרק העוף אבל ירוקאפור לימד אותי פעם איך מכינים את הקניידלך המושלם.

על כול חופן וחצי^ קמח מצה יש ביצה אחת.
ומים כמובן. עד מרקם של דייסה נגיד או בלילת פנקייק סמיכה.


אפשר לערבב בקופסא או לכסות בניילון או שקיבלתם מסבתא לחד קערות עם מכסה בכול אופן כסו את העניין והסתירו במקפיא לעשר דקות. בזמן הזה הבלילה תתיצב ותספח נוזלים. לפתע יש לנו מסה שאפשר לעבוד איתה בנוחות ובכול זאת אווריריות מסויימת נשארת.

שלוש הצעעת קטנות שלי לקנעיידל משובחים:
1.מעט פלפל לבן. גם קצת יותר זה טוב.
2. אני אוהבת כדורים קטנים, בגודל ביס וחצי. נגיד כמו פלאפל.
3. תשאירו שליש בישול אחרון במודע בתוך המרק לפני ההגשה. בישול ראשוני במרק עצמו יעכיר את המרק אבל בכול זאת הארומות נתפסות בכופתאה.

משאלת קניידלך לחורף הבא-קניידל קארי.
מרק מוקרם בקוקוס.

^ חופן אחד שלו, אחד וחצי שלי, נסו למקם את החופנים בהתאם.
hrgiger
לפני 4 שנים • 5 באוק׳ 2019
hrgiger • 5 באוק׳ 2019
יופי. עוד לא שמונה בבוקר ובא לי מרק.
Britney Bitch
לפני 4 שנים • 5 באוק׳ 2019
Britney Bitch • 5 באוק׳ 2019
ימה כתב/ה:
Britney Bitch כתב/ה:
ימה כתב/ה:
הסוד הוא מלא חוויאג׳ למרק
יש לי מתכון מעולה למרק גולש אם את רוצה



בשמחה בטח.


רכיבים

בצל גדול
600 ג` צלי כתף טרי חתוך לקוביות
4 שיני שום
עגבניה חתוכה
פלפל אדום
3 תפוחי אדמה
נקניק קבנוס
8 כוסות מים רותחים
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כפית סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס טרי
מלח

הוראות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.
2. להוסיף כף פפריקה לבצל לערבב כמה שניות מעל לשים את קוביות הבשר ולטגן כשתי דקות.
3. לכסות את הבשר במים רותחים וקצת יותר לכסות ולהשאיר פתח, לבשל כשעתיים לוודא שיש מספיק נוזלים מידי פעם לערבב.
4. כשהבשר מתרכך מעט להוסיף 8 כוסות מים רותחים, לחתוך את העגבניה והפלפל לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם הרסק, פטרוזיליה, סוכר ותבלינים, את התפוחי אדמה לחתוך לקוביות בינוניות ולהוסיף לסיר ולכסות חלקית.
5. לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר והתפוחי אדמה רכים.
6. כ 10 דקות לפני תום הבישול לחתוך את הקבנוס ולהוסיף למרק.

מהאתר של ניקי ב (הורדתי את האבקת מרק שהיא מתעקשת לשים בכל מקום)
זה המרק הכי טעים שאי פעם יצא לי להכין והוא קבוע אצלי בחורפים



טוב זה כבר ים עבודה.
מעבירה לבת שלי היא מתה על בישולים כאלה.

תודה 😘
Britney Bitch
לפני 4 שנים • 5 באוק׳ 2019
Britney Bitch • 5 באוק׳ 2019
hrgiger כתב/ה:
יופי. עוד לא שמונה בבוקר ובא לי מרק.


זה בגלל הקפה ב 12 בלילה. שכל.
Britney Bitch
לפני 4 שנים • 5 באוק׳ 2019
Britney Bitch • 5 באוק׳ 2019
Kitty frank כתב/ה:
אין לי מה לחדש בסאגת מרק העוף אבל ירוקאפור לימד אותי פעם איך מכינים את הקניידלך המושלם.

על כול חופן וחצי^ קמח מצה יש ביצה אחת.
ומים כמובן. עד מרקם של דייסה נגיד או בלילת פנקייק סמיכה.


אפשר לערבב בקופסא או לכסות בניילון או שקיבלתם מסבתא לחד קערות עם מכסה בכול אופן כסו את העניין והסתירו במקפיא לעשר דקות. בזמן הזה הבלילה תתיצב ותספח נוזלים. לפתע יש לנו מסה שאפשר לעבוד איתה בנוחות ובכול זאת אווריריות מסויימת נשארת.

שלוש הצעעת קטנות שלי לקנעיידל משובחים:
1.מעט פלפל לבן. גם קצת יותר זה טוב.
2. אני אוהבת כדורים קטנים, בגודל ביס וחצי. נגיד כמו פלאפל.
3. תשאירו שליש בישול אחרון במודע בתוך המרק לפני ההגשה. בישול ראשוני במרק עצמו יעכיר את המרק אבל בכול זאת הארומות נתפסות בכופתאה.

משאלת קניידלך לחורף הבא-קניידל קארי.
מרק מוקרם בקוקוס.

^ חופן אחד שלו, אחד וחצי שלי, נסו למקם את החופנים בהתאם.



תודה!!!
אני מכינה להם עם כל מרק עוף, הם מתים על זה וזה עדיף משקדי מרק או אטריות קנויים .
אצלי זה חצי חופן..

ואמן יתגשם לך הקארי ותזמיני נבלהה מה קרה????
TradeMark​(שולט)
לפני 4 שנים • 5 באוק׳ 2019
TradeMark​(שולט) • 5 באוק׳ 2019
איה74 כתב/ה:
יש את האסקולה שדוגלת שמרק עוף טוב צריך להיות צלול.
ולכן יש להסיר את העור ולכפות את המרק.
לחלופין, להרתיח את העוף לפני, לשפוך את הנוזלים עם הג'יפה. ואז להכין את המרק.


אני חושב שכל האסקולות דוגלות שמרק עוף טוב צריך להיות צלול, אז לכפות חייבים אבל לשים לב שמכפים את העודפים (הם בצבע לבן בדרך כלל) ולא את השומן הטוב (טבעות צהבהבות) שמוסיף המון טעם למרק. חשוב לא לערבב את המרק (זה עושה אותו עכור קצת), ומי שרוצה לשמור מרק לימים הבאים ולשמור את המרק צלול, צריך לסנן את הנוזל מהמוצקים ברגע שמורידים מהאש ולשמור בכלים נפרדים.

שווה להמליח את המרק ישר מההתחלה ולא לחכות עם התיבול הזה לשלב מאוחר יותר, ולשמור על אש קבועה מהרגע שהמרק התחיל לבעבע ועד שהורדת אותו מהאש יתן למרק טעם מעודן ומאוזן יותר.

אם את באמת רוצה לדעת איך להכין מרק עוף בלי להיות צמודה לטיימר או מתכון העצה הכי טובה היא לטעום כל חצי שעה את המרק. זה יאפשר לך לעקוב אחרי התפתחות הטעם (שמשתפר בהדרגתיות לאורך הזמן) עד שבנקודה מסויימת הטעם לא משתפר. הוא אולי יהיה יותר חזק אבל לא יותר טוב או יותר צלול. המטרה היא לתפוס את המרק בדיוק לפני שזה קורה, בדיוק לפני הנקודה שהבשר והירקות הם Overcooked. שווה למלא את הסיר במים שמכסים מקסימום כמה סנטימטרים מעל העוף והירקות, ככה שכשהטעם מגיע לשיא שלו הוא מרוכז ומורגש. אם התחלת עם כמות מים גדולה מדי הטעם יהיה מדולל כשהוא בשיא שלו, ולצמצם אותו עוד יחזק את הטעם אבל לא ישפר אותו.

בתיאבון.