שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

טיפול

masoul
לפני חודש • 4 במאי 2025

Re: טיפול

masoul • 4 במאי 2025
unknownme כתב/ה:
masoul כתב/ה:
unknownme כתב/ה:
נשלטים שהיו בטיפול והעלו את הנושא של בדסמ. איך המטפל/ת שלכם הגיבו? זה יכול להיות טוב לנפש? או שזה רק סוג של פגיעה עצמית והרס עצמי? כי זה מה שנאמר לי

אלו חלקים ממך, חלקים מהנפש שלך, חלקים מהאישיות שלך.
איך אפשר שלא להעלות את זה?
איך אפשר לעשות חצי או רבע טיפול?

אני לא חושב שיכול להיות טיפול אמיתי עמוק ואפקטיבי מבלי להעלות את הנטיות המניות או הנטיות המזוכיסטיות שלנו.
זה קשה זה לא נוח זה מביך, אבל תהיי אמיצה. ותעשי עבודה אמיתית ויסודית ועד הסוף.

בהצלחה. ותחזרי לשתף אותנו איך היה, שנוכל ללמוד גם ממך.

דבר ראשון אני בן .
דבר שני תודה על התגובה המפורטת.
דבר שלישי אתה מדבר על פרקטיקות אבל מה עם אלמנטים של שליטה והשפלה מנטלית ניצול ועוד

סורי, לא יודע למה חשבתי שאתה בת. אתה בן. מתנצל.

תראה, זה קצת פרדוקס, כי אם הדברים באמת קלילים, מכה קטנה בטוסיק, באמת אין חשיבות גדולה להעלות את זה בטיפול.
ככל שהמעשים הבדסמים קיצוניים יותר, ככה המקום שלהם יותר בטיפול וחשוב יותר להעלות אותם. להבין מה המקור שלהם,
מה הם משרתים, למה אנחנו עושים מה שאנחנו עושים, וכו'.

וכן, ברור שאנחנו מדברים על דברים לא קלים ולא פשוטים. כמו השפלה ושליטה וכאב וגם כאב רגשי ונפשי.
זה טיפול חביבי. המטפל הוא לא חבר שלך, אנחנו לא מנסים למצוא חן בעינו, אנחנו לא באים אליו בשביל להיות בסדר או לקבל אישור איזה נפלאים אנחנו. לא.
זה טיפול, כמו שאתה הולך לרופא ומראה לו את הפצע שלך, גם אם הוא מכוער וגם אם הוא מלא מוגלה ואפילו אם הוא מריח לא טוב. בשביל שיטפל.
אותו הדבר אתה מראה לפסיכולוג שלך, למטפל שלך, את כל הפצעים כולם, בשביל שיחבוש בשביל שינקה בשביל שיטפל בשביל שיעזור לנו לפתור.
זו העיסקה עם המטפל.
בשביל לספר לו איזה נפלאים אנחנו ואיזה מחמאות נפלאות קיבלנו היום בעבודה לא צריך פסיכולוג.
Master Bruce
לפני חודש • 4 במאי 2025
Master Bruce • 4 במאי 2025
"טיפול" או "מטפל" אלו מילים שיכולות לתאר הרבה מאד סוגי אנשים. מוסמכים יותר ומוסמכים פחות. מסאג'יסט יכול להחשב כ"מטפל" כמו גם פסיכיאטר, וכל מה שבאמצע.

מטפלים נפשיים מוסמכים (פסיכולוגים, פסיכיאטרים) כמעט אף פעם לא יתייחסו לבדסמ בפני עצמו כאל בעיה (מלבד מקרים קיצוניים כמו התמכרות). אם הם כן, הם כנראה לא מקצועיים.
Kitty frank
לפני חודש • 4 במאי 2025
Kitty frank • 4 במאי 2025
אני חושבת שהעניין בטיפול זה להבין את הסיבות שעומדות מאחורי הפעולות שלנו. ומטפל טוב בחיים לא יעשה את זה דרך לשפוט את המעשים, שהם רק השתקפות של הצרכים העמוקים שלנו. גם כי לא נפתח כלום, אבל בעיקר כי זה ישבלל אותנו יותרלתוך עצמינו. באופן כללי, זה יותר ה''למה?'', וה''איך?'' מאשר ה''מה?''.

טיפול זה לא כמו ללכת לרופא משפחה ששומע תסמינים ואז רושם לך פתרון. העניין זה הקשר עם בן אדם ששם לשמוע, לא לשפוט, ולהגיב בצורה שאם נלמד להגיב ככה לעצמינו, יהיה לנו יותר קל לשייט בסיוט הזה שנקרא החיים. קיצר-מומלץ אשכרה ללכת ולעשות את המעשה, מאשר לחפש באינטרנט תשובות, כאילו הנפש שלך היא נחש, ואתה בודק אם היא רעילה בגוגל.
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
לפני חודש • 4 במאי 2025

unknownme כתב/ה:
נשלטים שהיו בטיפול והעלו את הנושא של בדסמ. איך המטפל/ת שלכם הגיבו? זה יכול להיות טוב לנפש? או שזה רק סוג של פגיעה עצמית והרס עצמי? כי זה מה שנאמר לי

על ידי מי זה נאמר לך? זה מטפל שאמר לך את זה ככה? או שחברים אמרו לך שזה מה שמטפל יעשה?
ואם הראשון, איזה סוג מטפל זה? פסיכולוג? עובד סוציאלי? רופא? פיזיותרפיסט? נטורופת?...

ואם נאמר לך בטיפול פסיכולוגי - האם האמירה הייתה שבדסמ הוא תמיד סוג של הרס עצמי? או שזה התייחס ספציפית אליך ולאיך שמתבטא אצלך?

וכו'.

לשאלתך איך המטפלת שלי הגיבה: אני כנראה לא דוגמה טובה, כי לא העליתי את זה בתור נושא לשיחה בטיפול. אלא שזה עלה כדרך אגב - סיפרתי על משהו שקרה עם בעלי ולטובת הקונטקסט הסברתי שהסיטואציה הייתה במסגרת בדס"מ, וציינתי שזה לא עיקר הסיפור וגם לא אחד הדברים שבגללם הגעתי לטיפול. היא שאלה אם אני רוצה לדון בזה ואמרתי שאין צורך, אפשר אם היא חושבת שזה חשוב או רלוונטי אבל מבחינתי זה לא משהו שמפריע לי או מטריד אותי אז אפשר לחזור לנושא שהעליתי קודם. אז היא לא הראתה התרגשות או זעזוע ופשוט המשיכה להקשיב ולהתייחס לעיקר.

אני לא יודעת מה היא הייתה אומרת אם הייתי מעלה את זה בדרך אחרת... אבל מאיך שהכרתי אותה אני יכולה לשער שלא הייתה זורקת עלי איזו סטיגמה לעוסה אלא מגיבה בכבוד ובהבנה כמו אשת המקצוע שהיא 🤷

(מה ששוב מחזיר אותי לשאלה מי אמר לך שזה הרס עצמי ובאיזה הקשר... יכולה לדמיין הרבה תרחישים, חלקם לגיטימיים, רובם לא)
unknownme
לפני חודש • 5 במאי 2025

unknownme • 5 במאי 2025
יולי Yuli כתב/ה:
unknownme כתב/ה:

על ידי מי זה נאמר לך? זה מטפל שאמר לך את זה ככה? או שחברים אמרו לך שזה מה שמטפל יעשה?
ואם הראשון, איזה סוג מטפל זה? פסיכולוג? עובד סוציאלי? רופא? פיזיותרפיסט? נטורופת?...

ואם נאמר לך בטיפול פסיכולוגי - האם האמירה הייתה שבדסמ הוא תמיד סוג של הרס עצמי? או שזה התייחס ספציפית אליך ולאיך שמתבטא אצלך?

וכו'.

לשאלתך איך המטפלת שלי הגיבה: אני כנראה לא דוגמה טובה, כי לא העליתי את זה בתור נושא לשיחה בטיפול. אלא שזה עלה כדרך אגב - סיפרתי על משהו שקרה עם בעלי ולטובת הקונטקסט הסברתי שהסיטואציה הייתה במסגרת בדס"מ, וציינתי שזה לא עיקר הסיפור וגם לא אחד הדברים שבגללם הגעתי לטיפול. היא שאלה אם אני רוצה לדון בזה ואמרתי שאין צורך, אפשר אם היא חושבת שזה חשוב או רלוונטי אבל מבחינתי זה לא משהו שמפריע לי או מטריד אותי אז אפשר לחזור לנושא שהעליתי קודם. אז היא לא הראתה התרגשות או זעזוע ופשוט המשיכה להקשיב ולהתייחס לעיקר.

אני לא יודעת מה היא הייתה אומרת אם הייתי מעלה את זה בדרך אחרת... אבל מאיך שהכרתי אותה אני יכולה לשער שלא הייתה זורקת עלי איזו סטיגמה לעוסה אלא מגיבה בכבוד ובהבנה כמו אשת המקצוע שהיא 🤷

(מה ששוב מחזיר אותי לשאלה מי אמר לך שזה הרס עצמי ובאיזה הקשר... יכולה לדמיין הרבה תרחישים, חלקם לגיטימיים, רובם לא)

פסיכותרפיסטית שאני בטיפול אצלה דיברנו על חוויה שהיתה לי כנשלט וקצת ערערעה אותי היא דיברה ספציפית עליי שזה מגיע מהרס עצמי
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
לפני חודש • 5 במאי 2025

StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 5 במאי 2025
unknownme כתב/ה:

פסיכותרפיסטית שאני בטיפול אצלה דיברנו על חוויה שהיתה לי כנשלט וקצת ערערעה אותי היא דיברה ספציפית עליי שזה מגיע מהרס עצמי

נשמע שהיא מדברת עליך ספצפית ולא על בדסמ כמכלול, וזה מאוד שונה.
וייתכן שאצלך זה אכן כך, יש מקרים בהם בדסמ מגיע מהרס עצמי ודורש טיפול עם איש מקצוע, כדי לצאת מהנקודה הזו ולעשות בדסמ ממקום בריא או לא לעשות בכלל.
וכן, טיפול לפעמים מערער אותנו כחלק מהליך הריפוי שלו.
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
לפני חודש • 5 במאי 2025
גם לי זה נשמע כמו משהו שנאמר על האירוע הספציפי שתיארת ולא על בדס"מ באופן כללי. אבל אם הייתי שומעת דבר כזה ממטפלת אז הייתי פשוט שואלת אותה למה היא מתכוונת. ואם קשה באותו רגע אז הייתי חוזרת לזה אחר כך.

אם יש לה דיעה קדומה כללית אז בעסה וחבל שהיא לא מתעדכנת בחידושים של המקצוע שלה (שהם כבר לא כאלה חדשים...). אבל אם זה נאמר על אירוע נקודתי אז אולי שווה לשמוע מה יש לה לומר על זה ולמה היא חושבת שאצלך זה מגיע משם.
(בינינו... לא יודעת כמה זה מוצא חן בעיני שהיא אומרת את זה ככה משום מקום ובהחלטיות במקום להציע בעדינות. אבל גם לא לגמרי ברור ממה שכתבת איך היא אמרה את זה בדיוק. רוב המטפלים לא פשוט תוקעים אבחנה אלא בוחנים את הדברים ביחד אתך. אז דעתי על מה שהיא אמרה תלויה באיך שהיא אמרה את זה, באיזו צורה ובאיזה הקשר).

קיצר זה תלוי.

מה עשית אחרי שהדבר הזה נאמר? הגבת איכשהו? ומה אתה חושב על האמירה שיש בבדסמ שלך רכיב של פגיעה עצמית? נשמע לך הגיוני?
פרלין​(נשלטת)​{ש}
לפני חודש • 5 במאי 2025
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 5 במאי 2025
המטפלת שלי סקרנית, מתעניינת, מודה בבורותה, רגישה מאוד ומקבלת אותי.
אבל יותר מזה, וזה חשוב, היא גם כן עוזרת לי לנווט בניואנסים. כי בדסמ זה אכן מורכב ויש בו לא מעט צללים. גם בתוכו אפשר לעבור תהליך של קבלה עצמית ולראות איפה כן יש חלקים של הרס עצמי.
אליפסה​(שולטת)
לפני חודש • 5 במאי 2025
אליפסה​(שולטת) • 5 במאי 2025
מהרגע שבדס"מ נעשה משמעותי עבורי, שיתפתי בכך את הפסיכולוג שלי. הוא אמפתי מאוד והשיחות איתו עוזרות לי לנווט ולהתפתח בעולם הזה. הוא גם תמיד אומר שהוא לומד הרבה בזכותי.

בשביל שטיפול יהיה אפקטיבי וחיובי, צריך "חיבור" למטפל. כשאין חיבור כזה, וכשהמטפל אינו מבין דינמיקה בדס"מית, אני מתארת לעצמי שזה עלול להיות לא נעים. כך שאם יש צורך לדבר נושאים בדס"מים, לדעתי כדי לבדוק שהקשר עם המטפל יאפשר זאת. זה לא המקום להתבייש.

חוץ מזה...
טיפול זו לא הערכה פסיכולוגית. בגדול, אתה מגדיר את הבעיות שבהם רוצים לטפל. לא המטפל. לכן, מטפלים לא יעבירו ביקורת על ההעדפות המיניות שלך. אבל, אם אדם מתקשה ביצירת אינטימיות, סובל מכך, ובמקביל מחפש באינטנסיביות מלכה קרה ואכזרית, המטפל עלול לקשור בין הדברים ולהצביע על פרובלמטיות נפשית מסויימת. בדס"מ אינו מוגדר כהפרעה, אבל יש לא מעט הפרעות שבאות לידי ביטוי בבדס"מ.

תכלס...מי שהבדס"מ שלו באמת פשוט, ענייני ונטול קונפליקטים...איזו סיבה יש לו לדבר על כך עם מטפל?