שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

טיפול

nomii​(נשלטת)​{Ashenn}
לפני חודש • 6 במאי 2025
nomii​(נשלטת)​{Ashenn} • 6 במאי 2025
זה מאוד מאוד תלוי מטפל.
יש לי כמה פוסטים בארכיון לגבי התגובה של הפסיכולוגית שלי לכל מיני דברים, אבל בקצרה, הרבה פגישות ביליתי בלהרגיע אותה.
פגשתי אותה שנתיים לפני שנכנסתי לבדסמ, אז היא כבר הכירה אותי היטב, אבל בשביל לספר לה על הבדסמ שלי לחלוטין הייתי צריכה ללמד אותה, להסביר לה הכל, ולהרגיע כשהיא נבהלה. כמעט כמו סשן משלו חחחחחח
הייתי מספרת לה על סשנים ואז מבלה דקות שלמות בהבהרות על מה זה RACK ואיך הסכמה בדסמית נראית ועל סוגי המחקר שאנחנו עושים לפני כדי להימנע מפציעות קבועות ועל מילות ביטחון ועוד ועוד.

היא כן ראתה את השחרור הנפשי שזה נתן לי, אפילו אמרה שלדעתה זו פסיכודרמה, שאני ממחיזה פגיעות עבר שלי ומשכתבת את הסוף שלהן.
מצד שני היא כן רמזה שהמשיכה שלי לאימפקט נובעת מהעבר שלי עם פגיעה עצמית (נקייה כבר שנים), ושלדעתה זה לא טוב במובן הזה. פה אני לא מסכימה איתה.

בכל מקרה הפסקתי לפגוש אותה לפני כמה חודשים (בלי קשר לבדסמ - הטיפול הצליח והסתיים), וטוב שכך, כי אין לי מושג איך הייתי מסבירה לה את הבסדמ שאני עושה היום.
קישקעחשבון מאומת
קישקעחשבון מאומת
לפני חודש • 6 במאי 2025
קישקעחשבון מאומת • 6 במאי 2025
אני מציע לך לדבר עם מטפל על כל דבר שאתה רוצה לדבר עליו, בשביל זה הוא עבר הכשרה (אני מקווה שאתה הולך למישהו מוסמך) ובשביל זה אתה משלם לו כסף. אל תדאג לו, הוא כבר שמע הכל כנראה ואתה לא הראשון שמספר לו על חיי המין שלו.

דבר שני אתה צריך להבין שכל דבר שנעשה ביחסי מין אמור להיות בהסכמה, בדסמ הוא בסוף סוג של משחק ("פרפורמנס" כמו שאוהבים להגיד) שנמצא בתוך תחום של גבולות מאוד ברורים שאמורים לשמור על כל המשתתפים/ות. אם אתה מרגיש לא בטוח או מנוצל בזמן סיטואציה מינית זה לא נורמלי ולא רצוי ואני ממליץ לך להפסיק מיד.

שמור על עצמך, תציב גבולות ותמיד תסכים על הכל לפני המין.
בהתחלה זה מרגיש קרינג'י ומוזר, אבל בשביל סקס טוב צריך לדעת להכיל את המוזרות הזאת.
אל תוותר על העקרונות והסטנדרטים שלך.

מצטער אם זה היה קצת TMI אבל לדעתי חשוב להגיד את זה.
Leaker​(נשלט)
לפני חודש • 9 במאי 2025
Leaker​(נשלט) • 9 במאי 2025
אם מישהו.י מחפש.ת מטפלת שהיא גם אדם מהמם וגם בדסם פרנדלי עם הרבה נסיון בתחום, מוזמנים לפנות אלי להמלצה.
תחת כנפיך
לפני חודש • 9 במאי 2025
תחת כנפיך • 9 במאי 2025
סתם כך גם צאט GPT לא ממש בעד יחסים כאלו.

כאילו הוא לא יגיד שזה רע.
אבל אם תדבר איתו על הנושא, מהסבטקסט נשמע שהוא לא בעד יחסים כאלו.

זו הייתה התחושה שלי
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
לפני חודש • 9 במאי 2025
עקרונית יש את המרכז למיניות אלטרנטיבית שכל מיני מטפלים.ות עובדים.ות איתו וחלק מהקטע זה שהם.ן בדס"מ פרינדלי
https://yahasim.org.il/care/
nomii​(נשלטת)​{Ashenn}
לפני חודש • 9 במאי 2025
nomii​(נשלטת)​{Ashenn} • 9 במאי 2025
תחת כנפיך כתב/ה:

זו הייתה התחושה שלי

הוא המטפל שלך?
תחת כנפיך
לפני חודש • 9 במאי 2025
תחת כנפיך • 9 במאי 2025
noomi כתב/ה:
תחת כנפיך כתב/ה:

זו הייתה התחושה שלי

הוא המטפל שלך?

חחח. כן, הוא יותר טוב מהפסיכולגית שהייתה לי
Sunna סאנה​(שולטת)
לפני חודש • 9 במאי 2025
Sunna סאנה​(שולטת) • 9 במאי 2025
אוקיי, אגיב גם כמי שהייתה בטיפול, וגם כמי שכרגע מטפלת בבריאות הנפש ולומדת טיפול נפשי (לא אכנס לאיזה כי זה נותן עלי פרטים שאני לא מעוניינת כאן):
כמטפלת: מעצם זה שאני כאן אני חושבת שאפשר להבין שלא, אני לא חושבת שזה רק פוגע בנפש. מצד שני, אני לא חושבת שזה בהכרח מטפל בה.
כשלומדים על מיניות בתוך תחום הטיפול הנפשי יש מעט מידי לימוד ומגע בתחום הבדסם, זה אומר שמטפלים מגיעים לרוב ממקום של חוסר ידע.
זה אומר שכמו כל דבר בחיים של המטופל-ת, כנראה ננסה להבין עוד על זה ועל התפקיד שהתחום הזה לוקח בחיים של המטופלת.
מטפלים טובים ינסו להקשיב, להישאר מודעים-ות לשיפוטיות שעשויה להגיע, וסביר שתגיע (גם אצל מטפלת שבמקרה מודעת לבדסם או עוסקת בתחום אפילו) במחשבות שלהם, וינסו שלא לפעול מיד אלא לגבש הבנה עמוקה יותר על הנושא.
אנחנו לא באמת יודעים מאיפה בדסם ונטייה בדסמית מגיעה עדיין, היא ככל הנראה כן נובעת מנטיות נוירולוגיות רבות מאוד ושונות מאוד אחת מהשנייה, שמרכיבות את מי אנחנו. חלקן גנטיות, ויכולות אולי לבוא לידי ביטוי עקב חוויות מסוימות שעברנו בחיים, וחלקן אולי יהיו בנו מלכתחילה, ויראו באופן מסוים ללא קשר לכלום.
עם זאת, הבדסם שלנו, כמו כל דבר בחיים שלנו, האישיות, הקשרים שלנו (סטגדיש), היכולות החבריות שלנו ותחומי העניין שלנו, מושפעים בין אם נגיד שזאת קלישאה ובין אם לא, מהחוויות המוקדמות שלנו.
גם המטפלת וגם המטופלת יכולים רק לשער ולהבין יחד יותר ויותר לעומק דברים לגבי הנפש של המטופלת, ובתוך זה גם בנוגע לשימוש של המטופלת הספציפית בבדסם.
לצערי, כמו שהרבה בני אדם נמצאים במערכות יחסים ודפוסים בתוך קשרים שהם לא בריאים, ככה גם הרבה פעמים הבדסם שלהם יהיה לא בריא, כי הוא בסופו של דבר, גם כן מתרחש בתוך קשר (קשר חד פעמי, דמיוני, או אמיתי). מכיוון שזה נושא יותר רגיש אבל ושיש לגביו גם סטיגמות, אנשים בעולם הזה מרגישים מאוד רגישים בנוגע לחקירה של התחום הזה עם המטפלים שלהם. הדבר הכדאי לעשות במצב כזה, בו אנחנו מרגישים נשפטים בנוגע לעולם הזה על ידי המטפל, זה לשתף בכך את המטפל. לא בשביל שירגיע אותנו שהוא לא שופט (לא בטוח שנאמין במצב כזה), אלא כדי שביחד נבין למה השיפוטיות כאן עשויה להרגיש כל כך משמעותית והרסנית, למה דווקא בתחום הזה, ומה עובר בראש שלנו כשאנחנו חושבים שאנחנו נשפטים ככה.

לשאלה שלך (כי אני חוששת שסטיתי מהנושא עקב זה שהנושא הזה באופן מובן משמעותי עבורי), אני נתקלתי במטפלות ומטפלים שהגיבו בסקרנות, קבלה ופתיחות מחשבתית לגבי עולם הבדסם, אני גם נתקלתי במטפלים-ות שמאמינים שהעיסוק בתחום מספק על תסביכים לא פתורים (ולפעמים זה אפילו יכול להיות נכון).
אבל, עיסוק בבדסם לא אמור להיתפס כ"מרפא" או כ"הרסני לעצמי", כמו שכניסה למערכת יחסים לא אמורה להיתפס כ"מרפאת" או "הרסנית לעצמי", אבל שני הדברים האלו יכולים להיות חיוביים או ממש שליליים, וזה תלוי באדם.
סביר שלא תמצאו מטפלות-ים שיגידו שעיסוק בבדסם "זה טוב לנפש", כי הכל תלוי במקרה הספציפי וזו אמירה בעייתית.
לעומת זאת, יכול להיות שכן תהיה מטפלת שתחשוב (אבל לא תגיד) שהעיסוק בבדסם מאפשר למישהי ספציפית להבנות תפיסת מיניות כמשהו שמאפשר לה עונג, ובכך בריא עבורה *כרגע*, ויכול להפוך ללא בריא, אם העיסוק יהיה לא בריא ויפגע בה.
היוצר המגלה​(שולט)
לפני חודש • 9 במאי 2025
באופן כללי, אני חושב שהשאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך, זה האם אתה סומך על המטפל שלך? כלומר האם התחושה שלך היא שמדובר באדם חכם, שמסוגל להבין אותך? כלומר האם מדובר בבן אדם שהיית מעריך שיכול לעזור ולהבין אותך שאתה יכול לדבר איתו על ניואנסים, והוא פתוח ללמוד וכו' וכו'. גם אם על הדלת שלו לא היה רשום הטייטל "פסיכוטרפיסט", אם התשובה לזה היא לא חיובית, לטייטל שלו יש כמעט אפס משמעות בהחלטה האם להקשיב לו, במיוחד אם מדובר בנושא שכלל לא ברור עד כמה הוא מבין בו, והוא באמת נושא מורכב מאוד פסיכולוגית, אפילו למי שכן מבין בו.

באופן אישי, יצא לי להכיר ברמה חברית לא מעט פסיכולוגים, ואני יכול להגיד לך בוודאות שהשונות ביכולות המקצועיות שלהם היא אדירה. פסיכולוגיה הוא מקצוע שלתכונות האישיות יש משמעות מאוד גדולה בו, לא פחות וכנראה הרבה יותר מההכשרה המקצועית.
שמעתי בשם פרופסור מהפקולטה לפסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב שהוא מעריך ש50 אחוז מהמועמדים שמתקבלים למגמה הקלינית מתבררים כטעות, ואין להם את הכישורים הנדרשים להיות פסיכולוגים. תחשוב שאם זה המצב באחת מהמוסדות עם תהליכי המיון הקשים בארץ, מה זה אומר על בוגרי בתי ספר לפסיכותרפיה שונים, או אוניברסיטאות במזרח אירופה.
המטרה היא לא להכליל, אבל כן לקחת בערבון מאוד מאוד מוגבל את מה שהפסיכותרפיסט אומר , ולא להניח שיש לו בהכרח ידע בתחום, גם אם הוא משתמש בז'רגון מקצועי בהקשר לנושא. (זאת אחת הבעיות העיקריות של מטפלים גרועים, הם יכולים ליצור אשליה של מקצועיות, באמצעות שימוש בשפה המתאימה, אבל זאת לא מקצועיות אמיתית)

אחרי כל זה , כמובן שאין לי מושג לגבי המקרה הספציפי שלך. אבל בתחושה שלי, מטפלים טובים לא כך כך ממהרים לעשות דיאגנוזה של הרס עצמי. לא ככה הדברים עובדים בדרך כלל, תופעות נפשיות הן מורכבות מאוד, וגם לצורך העניין, צורות התנהגות שיש בהם אלמנטים לא בריאים, הן עדיין הרבה פעמים צורות התמודדות שבאות להגשים איזה צורך נפשי עמוק, שחייבים לתת לו הרבה מקום, והגדרה שלהם כהרס עצמי רק מוסיפה שיפוטיות ולא שום דבר בעל ערך. בסופו של דבר המטרה היא לגעת בעדינות וברגישות בדברים ספציפיים שגורמים לסבל, ולא להגדיר קטגוריות התנהגות שלמות כהרס עצמי..
barnacle​(שולט)
לפני חודש • 10 במאי 2025
barnacle​(שולט) • 10 במאי 2025
צריך להבין שנקודת המוצא של הפסיכולוגיה כלפי בדס'מ היתה מאוד שלילית. ההנחה של אבות התחום (כמו פרויד) היתה שזו בעיה נפשית שצריך לפתור. ועד לפני 40 שנה לערך זו היתה התפישה הרווחת. ג'יי ווייסמן כתב דברים מעניינים על מאבקים בנושא בשנות ה-80 בארה'ב.

ב30 השנים האחרונות כל תחום בריאות הנפש עובר שינויים עם השפעה מרשימה של חשיבה מבוססת עובדות ולא תאוריות (עם עליית הcbt-סטים ומגמות נוספות). ואחת התוצאות היא גוף מחקר הולך וגדל במסגרתו כל הדעות הקדומות לגבי בדס'מ מנותצות.

נפלת על מטפל/ת לא מעודכנת. אתה צריך למצוא מישהו/מישהי אחר/ת. מטפל/ת שמכיר/ה את המחקר העדכני ומסוגל/ת לדבר על בדס'מ בלי פאניקה גם אם הוא/היא ואנילים טהורים. הוזכר כאן המרכז למיניות אלטרנטיבית ככיוון אפשרי.

אתה גם יכול לקרוא קצת בעצמך. למשל -
https://www.psychologytoday.com/ca/blog/the-wide-wide-world-psychology/201502/the-surprising-psychology-bdsm/amp