סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

המלצה למחשב חדש

Marcus Wright​(אחר)
לפני חודש • 11 ביוני 2025
Marcus Wright​(אחר) • 11 ביוני 2025
*** חשוב שתגדירי טוב יותר מה את ובני משפחתך עושים עם המחשב ביום יום
**** וחשוב לא פחות להגדיר תקציב. ולקחת בחשבון שיתכן שתהיה ממנו חריגה של כמה מאות שקלים.

1. אם את לא זקוקה לניידות, ז"א ממש לקחת את המחשב ממקום למקום אז מחשב נייח עדיף.
גם מחשב נייח אפשר לחבר למסך הטלביזיה בסלון מבלי להזיז אותו. אם כי הדבר כמובן יצריך השקעה נוספת בציוד שמאפשר את זה (אבל אולי רק כבל).
אם את זקוקה למחשב כשאת יוצאת לעבודה/לימודים אז התשובה ברורה. ובאשר למותג המומלץ בעיני אז Lenovo וזה לגמרי עניין של מזל.

2. אני מצטרף לדבריו של masoul - מסך מחשב 27 אינצ' זה ליגה אחרת לגמרי - גם אם בסוף את קונה מחשב נייד. שווה לרכוש מקלדת ומסך ולחבר אליהם את הנייד כשאת בבית.

3. הגדרת הצורך שלך רחבה מידי. השימוש הסביר שלי אינו השימוש הסביר שלך. - נניח שמה שאת אומרת בעצם זה: שאת גולשת באינטרנט, עורכת מסמכים וצופה בסרטים, אז גם מחשב "חלש" (כי הכל יחסי) יבצע את המלאכה. גם אז, אני נוטה להמליץ ולרכוש את החומרה החדישה ביותר. אבל זה כבר עניין של כיס ואני לגמרי מבין שכל אחת ומה שהיא מרגישה לנכון או יכולה.

4. יש מעט הטעיה (לא מכוונת) כאשר קוראים מפרטים של מחשבים.

סקירה למטיבי/ות לכת:
שתי חברות גדולות ונפוצות שמייצרות היום מעבדים לשוק הבייתי למחשבים ניידים ונייחים.
Intel
AMD
לכל אחת מהן יש (בגדול) 4 דגמים:
מהדגם "החלש" ביותר שגם הוא יעשה את העבודה כשמדובר בשימוש הסביר שהגדרתי למעלה
ועד לדגם החזק ביותר שממותג בעבור גיימרים עם כיס מאוד עמוק.
אני ממליץ על אחד מדגמי הבניים בהתאם לרצון שלך להוציא כסף מהכיס
i5
i7
ultra 5
ultra 7

אבל זה לא נגמר כאן.
כל שנה (בממוצע) שתי החברות מוציאות לשוק סדרה חזקה יותר וטובה יותר מקודמתה. הדבר לרוב משמעותי אם רוכשים מחשב נייד.
כך יוצא שה-4 הדגמים של שנה שעברה "חלשים יותר" (באופן טבעי) מהדגמים שיצאו השנה. ושוב, גם החלשים יותר משנה שעברה יעשו עבודה מצויינת בשימוש הסביר שהגדרתי למעלה.
למה זה חשוב להבין? כי לצערי (אולי במכוון) המיתוג (ממש דומה ועלול לבלבל. במיוחד כשמדובר במעבדים של אינטל)
למשל יש מעבד core i5 משנת 2023 ויש מעבד core i5 משנת 2022
אבל כן יש המשך לשם, שמי שלא שם לב לפרטים עלול לחשוב שזה אותו דבר וזה כמובן ממש לא
רק בסדרת האחרונה שיצאה השנה שינו את המיתוג. core ultra 7
להלן שתי דגומאות להמחשה:
core i5 14600k - October 2023
core i5 13600k - October 2022

ומי שרוצה להעמיק בנושא:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_processors

וזה הופך להיות עוד יותר חשוב כי לרוב, מעבד עדכני יותר גם יתמוך בחומרה חזקה/עדכנית יותר:
1. מהירות הזכרון (הנדיף. לא האחסון הקבוע),
2. המהירות של הדיסק הקשיח (היום כבר נקרא SSD וזה לא ממש דיסק כמו פעם אלא שבב סיליקון)
3. מהירות של חיבורי ה- USB
ועוד
אני לא רוצה להעמיס מידע כי כבר עכשיו אני בטוח שיש מי שזה עושה לו/ה כאב ראש 🙄

***** הכותב עבד כמתכנת בחברה שמוכרת מחשבים וחומרה לשוק הבייתי והעסקי בינוני ולכן נאלץ ללמוד את כל השיט הזה ועוד הרבה יותר.
******* אפשר לפנות אלי בפרטי ולפעמים אני גם בצ'ט.
    התגובה האהובה בשרשור
דיפ​(נשלט)
דיפ​(נשלט) • 11 ביוני 2025
בבייס הייתי הולך רק על המאקים.
או mac mini m4 או אם זה לפטופ, רק הmacbook air m4 (אפשר גם m יותר ישנים).
הכי value for money.
איכות הבניה והמעבד ואורך חיי סוללה, לא תמצאי במחירים כאלו.

למשל:
https://ksp.co.il/mob/item/340641

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי יונ' 11, 2025 7:51 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
דיפ​(נשלט)
דיפ​(נשלט) • 11 ביוני 2025
Marcus Wright כתב/ה:

i5
i7
ultra 5
ultra 7

למשל יש מעבד core i5 משנת 2023 ויש מעבד core i5 משנת 2022
אבל כן יש המשך לשם, שמי שלא שם לב לפרטים עלול לחשוב שזה אותו דבר וזה כמובן ממש לא
רק בסדרת האחרונה שיצאה השנה שינו את המיתוג. core ultra 7
להלן שתי דגומאות להמחשה:
core i5 14600k - October 2023
core i5 13600k - October 2022

ומי שרוצה להעמיק בנושא:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_processors

.

אינטל על הפנים חברה חצי מתה. ראית את התקלות חשמל השנה?
MorTea
MorTea • 11 ביוני 2025
בשורה התחתונה זה תלוי בדרישות שלך- מבחינת חומרה, תמורה לכסף, תקציב, העדפה אישית וכמובן נוחות.
את יכולה למצוא מחשבים נהדרים באלף-אלפיים שקל וצפונה.
מבחינת אמינות הייתי הולך על חברות שיותר חזקות בארץ, דוגמת Dell, HP, Lenovo, Apple וכד'.
מבחינת מעבר למחשב נייח, צריך לקחת בחשבון גם הוצאות נלוות למחשב עצמו, כגון: מסך, מקלדת, עכבר, מודם לאינטרנט וכד'. וכמובן מיקום פיזי- קרבה לשקע חשמל, מקום למקלדת, עכבר ולכל הכבלים שלא יעמדו בדרך...
כמו כן בניידים לא הייתי ממליץ על כאלו עם מסך טאצ' ובנייחים על סדרת המיני. שניהם נהרסים בקלות ועם כמה שהם נוחים, הם פשוט לא שווים את המחיר.
אביב נעורים
לפני 4 שבועות • 11 ביוני 2025
אביב נעורים • 11 ביוני 2025
כל כך הרבה המלצות נראה לי צריך לפתוח מוסך😂
ezuf
לפני 4 שבועות • 12 ביוני 2025
ezuf • 12 ביוני 2025
חד בדרא כתב/ה:

נייח בדרך כלל קונים היום בשביל החומרה החזקה לגיימינג/עריכה וכד'.

תיקון קל
אפשר לקנות חומרה חזקה שהיא לא "מיועדת" לגיימינג אלא פשוט רוצים מחשב לטווח ארוך (5שנים? או יותר)
אני גם עכשיו בסאגה של להחליף ענתיקה בת 15 בנייח חדש למהדרין,והשימושים שלי הם ביתיים לחלוטין (גלישה\הורדות\הזרמה לTV בסלון\חדר\אופיס והדפסות)

לו אני קונה מחשב היום הייתי מתמקד
זכרון פיזי של המחשב - לא פחות מ32גיגה
כונן דיסק קשיח פיזי - לא פחות מ1טרה (גם ככה המערכת הפעלה והנספחים שותים סביב 100-150גיגה בשנה הראשונה)
דגש רק על SSD,מי שרוצה ארכיון במחשב שיקנה כוננים מכאנים רגילים
לוח כמובן גם עם שדרוגים,הדבר היחידי שיהיה מולחם זה רק כ.קול וכ.רשת
ובדובדבן שבקצפת שאני מודה שאני חלוד בתחום (לא התעסקתי מעל עשור) - כרטיס מסך איכותי פיזי (לא מולחם ONBOARD כמו שכתבתי מקודם)

מצטער על הסינית למי שלא מתמצא icon_smile.gif
הרעיון בגדול לקנות מחשב נייח חזק לשנים ארוכות,כמה שיותר חלקים נפרדים שאם יש תקלה אפשר להחליף בקלות (בניגוד למחשבים שהם יחידה אחת,ושם הכל הולך לפח חומרתית אם משהו אחד מפסיק לעבוד,בגלל זה אני גם מתנגד למיני PC ושאר השיקוצים.

מצטרף להמלצות על מסך טוב של 27",אני לא חושב שאצטרך פעם שני מסכים אבל למי שצריך - כנראה שזה באמת משנה חיים

השנקל שלי,וסליחה על החפירה icon_smile.gif