מתכון לעוגת שיבולת שועל טעימה ביותר.
חומרים:
שיבולת שועל שלמה, לא קצוצה ולא מבושלת
דבש טהור (עדיף של יד מרדכי) בלי טעמי לוואי
אגוזי מלך קצוצים
שקדים קצוצים
בוטנים קצוצים
שומשום מלא קלוי או שומשום לבן קלוי
גרעיני דלעת קלויים
צימוקים
קינמון לתיבול (לא הכרחי)
הכנה:
במחבת גדולה ועמוקה שמים את כל החומרים חוץ מהדבש
מחממים את החומרים כ 2 דקות וקולים מעט את שיבולת השועל תוך כדי כך, על כל
כוס שיבולת שועל מוסיפים כוס מים פושרים וכפית דבש ומעט קינמון, מערבבים היטב כדי שכל שיבולת השועל תהיה רטובה ומבשלים עד שאין מים עודפים במחבת.
מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס, שמים בתנור על אופציית גריל, כדי לתת לעוגה פני שטח קלויים ושחומים. אחרי כעשר דקות בודקים את העוגה. עוגה מוכנה תהיה כאשר מעבירים סכין לכל אורכה והיא יוצאת לחה ודביקה ולא רטובה. נותנים לעוגה לנשום בחוץ ואח"כ שמים במקרר לכמה שעות לתת לה לנוח ולהתגבש.
בתיאבון
לפני 18 שנים. 21 ביולי 2006 בשעה 18:53