סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הכלוב. סוף הסיפור

Adonasuy​(שולט)
לפני 19 שנים • 27 בספט׳ 2005

Re: אני שאלתי, ביררתי, חפרתי, נברתי...

Adonasuy​(שולט) • 27 בספט׳ 2005
ברווזת גומי כתב/ה:
אך מכיוןן שאיני יכולה לשלוח מסרים icon_smile.gif נמנע ממני מלשאול את כלובי מהי הכתובת..

אז אדונשוי...
מה הכתובת לעזאזל?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

<כאילו אתה יודע.. כתובת לדואר רשום..>

RD

כמאמר חכמים- יגעת ומצאת- תאמין. (חכמות אומרות -"יגעת ומצצת- תהני", אבל זה מסיפור אחר)-
אז ככה:
בדף הראשי, בצד שמאל, כתוב "שדרג לחבר זהב". למרבה הפלא, לחיצה על הכיתוב מעבירה אותך לדף עם הוראות ואפשרויות תשלום. להלן פירוט אופציית התשלום במזומן:
דף נייר עם הניק ומספר החבר שלך, המופיע גם הוא בהוראות השידרוג. כמה מילות תודה לכלובי (לא הכרחי, אבל אני אוהב לראות אנשים מתחנפים). מזומן. לעטוף המזומן בנייר. לשים במעטפה.
לכתוב על המעטפה את מספר תיבת הדואר שמופיע במסך שלפניכם, לגשת לסניף הדואר הקרוב ולשלוח את זה רשום.
ליידע את כלובי ששלחתם.
זה הכל.
רפאל
לפני 19 שנים • 27 בספט׳ 2005

Re: ושוב הדמעות על האיפור

רפאל • 27 בספט׳ 2005
קיחוט,

אני רוצה להזכיר לך את המילים שפתחו השרשור הזה:
מאלף סוררות כתב/ה:

זו אינה קריאה לאיסוף תרומות ל - 120 שקל או מה שזה לא יהייה אבל אני בהחלט צופה סוף עידן שהיה מעניין, וטוב לכל מי שמשתייך ל"קהילה" או לעולם ה BDSM

תחשבו על זה.

אתה חשבת על זה? חוץ מלהמר ולסמן כל עמדה ביקורתית כרשעות, טיפשות או כפיות טובה, עצרת לרגע ובאמת חשבת?

הנה כמה מחשבות שהיו לי. ואני מקווה, קיחוט, שתצליח לקרוא אותן מבלי להינעל על פרשנות של כפיות טובה, פרזיטיות, ובוז כלפי כלובי.

אני גליתי שקיים בדס"מ במדינת ישראל לפני כ10 שנים. עד אז האמנתי שאני בעל סגולה או מוטציה. אני גיליתי שאינני היחיד כאשר נכסתי לIRC, לערוץ בשם Bondage.il בסרבר של DALnet. כדי להגיע אל אותו ערוץ יש להשתמש בתוכנה בשם MiRC. התוכנה הזו היא במקור מעשה יצירתו של אדם פרטי, ואפשר להורידה ולהשתמש בה בלא תשלום. באמצעות הMiRC נוסדו לא רק קהילות של בדס"מ, אלא גם אלפי קהילות אחרות שלראשונה נמצא להם מקום. בIRC גם אפשר למצוא אלפי סרברים של קבצים מכל הסוגים. יש שם המון. ממש המון. ודבר אינו נעשה שם בתשלום או לשם קבלת תשלום. הכל מושתת על עקרון של רצון טוב ונתינה פשוטה. הגישה לIRC, ערכה הוא למעלה מן המחיר של צלחת חמוצים במסעדה, אבל אינך נדרש לשלם את המחיר הזה. והסיבה לכך אינה שאי-אפשר לדרוש תשלום, או כי איש לא היה משלם את התשלום, אלא כי הכל פועל שם פשוט אחרת. --- ובעיני זה יפה.

האינטרנט, לפחות בראשיתו, היה עולם שפרש מן הדרך הקפיטליסטית. לא היה בו מסחר. רק שיתוף של מידע (כל סוג של מידע) ושל ערוצי תקשורת (כל סוג של ערוץ תקשורת). כל אחד נתן את מה שהיה ברשותו. וכל אחד לקח את מה שנזקק לו. - כמעט קומוניזם. ובזכות הגישה הזו, בין השאר, האינטרנט נעשה תופעה גלובלית.
משעה שהאיננטרנט נעשה תופעה גלובלית, בעלי הון ואנשים בעלי אינטרסים קפיטליסטיים זיהו אותו והציפו אותו. ויש בי מידה של צער על כך.

הקהילה הבדס"מית בארץ לא התחילה בכלוב. וכלובי הוא לא הראשון שעשה למענה. (וזאת מבלי להוריד מערכו של כלובי, שאמנם עשה ועושה הרבה). אבל זו בהחלט הפעם נראשונה שמדובר בה על מסחור של הקהילה. וגם קודם ששואלים אם יש זכות או אין זכות, אם זה בסדר או לא בסדר, אם יש אפשרות אחרת או אין אפשרות אחרת, אפשר לומר בוודאות שזה חבל. ושאם המגמה של ההבחנה בין חברי זהב לחברים אחרים תמשך - דברים יראו פה אחרת לגמרי.

Dom_Quixote כתב/ה:

מה זה ההגיון המעוות הזה, לפיו אנשים שלא משלמים אגורה זכאים לקבל 99% מהשירותים שאנשים שכן משלמים זכאים להם? מה, אתה רוצה להחזיר אותנו לימי הביניים?"

ועכשיו כמה דברים עקרוניים יותר: האתר הזה אינו אתר של מלכה בתשלום שנותנת את שרותיה. הוא אינו אתר של בעל מלאכה פרטי שמוכר שוטים ואזיקים. וגם אינו אתר הכרויות שבנוי לתכלית זו ומוגבל לתכלית הזו. הלכה למעשה הכלוב הוא האתר שמקיים את מרבית הקהילה הבדס"מית שבארץ. יש פה פורומים יש פה מגזין, סיפורים, מאמרים, דיונים, ריבים, תחכים, רכילות, תרבות בדס"מית, העדר של תרבות, ובקיצור - את כל מה שעושה קהילה. זו עובדה שחלק נכבד מהקהילה שוכן פה, וזאת למרות שקיימות חלופות.

החברים של הכלוב לא רק מקבלים שרות בכך שהם יכולים לכתוב פה. הם גם מקיימים את הכלוב, ועושים אותו למה שהוא, (ובין השאר עושים אותו לבעל ערך מסחרי), בכך שהם כותבים פה. אז נכון - הURL, התוכנה של הפורטל, וההחזקה של הסרבר - הם של כלובי. ולכאורה הוא יכול לכבות את האתר הזה כרצונו. אבל כל המאמרים שמפורסמים פה, כל הסיפורים, כל הדיונים והשרשורים, כל הארועים שמאורגנים פה, כל החברויות, כל הקשרים החברתיים שבהם אנשים עוזרים זה לזה, - כל זה אינו של כלובי, ולא של כלובי לסחור בו.

במילים אחרות - אנשים באים לפה בעיקר כי הקהילה שוכנת פה, ולא בגלל הפונקציות הטכנולוגיות שהאתר מציע. והקהילה - היא לא שייכת לאיש, ואסור שהיא תהיה שייכת לאיש. ואמנם, רצוי שלא נחזור לימי הביניים, לאותם הימים שבה אדון אחד, שהיה מחזיק בכל אדמות הארץ, היה גם אדון החברה והקהילה, וכל מי שרצה לעבוד את האדמה למחייתו היה צריך להפריש מס לאותו אדון.

וכדי למנוע תגובות מסויימות אני חוזר ואומר: כל זה לא בא להוריד ממה שכלובי עושה. הוא עושה מלאכת קודש. אבל זה כן בא לומר שאת הקדושה הזו לא צריך להמיר למזומן. ולא רצוי ולא ראוי שאתר מהסוג הזה, אתר שהוא קהילתי ביסודי, יעשה דבר של מסחר.
פעם פרח​(נשלטת)
לפני 19 שנים • 28 בספט׳ 2005

פעם פרח​(נשלטת) • 28 בספט׳ 2005
רפאל כתב/ה:

במילים אחרות - אנשים באים לפה בעיקר כי הקהילה שוכנת פה, ולא בגלל הפונקציות הטכנולוגיות שהאתר מציע. והקהילה - היא לא שייכת לאיש, ואסור שהיא תהיה שייכת לאיש. ואמנם, רצוי שלא נחזור לימי הביניים, לאותם הימים שבה אדון אחד, שהיה מחזיק בכל אדמות הארץ, היה גם אדון החברה והקהילה, וכל מי שרצה לעבוד את האדמה למחייתו היה צריך להפריש מס לאותו אדון.

וכדי למנוע תגובות מסויימות אני חוזר ואומר: כל זה לא בא להוריד ממה שכלובי עושה. הוא עושה מלאכת קודש. אבל זה כן בא לומר שאת הקדושה הזו לא צריך להמיר למזומן. ולא רצוי ולא ראוי שאתר מהסוג הזה, אתר שהוא קהילתי ביסודי, יעשה דבר של מסחר.

אני מצטטת רק את שתי הפסקאות האחרונות שלך, כי הן בעצם מסכמות את הכל.

ולמרות שאני מסכימה, אני גם לא מסכימה.

הימים הטובים של ערוצי IRC די עברו וחלפו להם.
אני יודעת שיש עדיין אנשים פעילים שם אבל, אתרי אינטרנט מספקים הרבה יותר אפשרויות למשתמשים האינטרנט, הטכנולוגיה מתקדמת קדימה בצעדי ענק ואין שום סיבה שלא נשתמש בה.
אבל הטכנולוגיה גם עולה כסף.

אף אחד לא רוצה להוריד ממה שכלובי עושה, אבל מה שהוא עושה עולה לו כסף, וזמן יקר.

היה נחמד אם משתתפי האתר היו תורמים מרצונם החופשי, כל אחד לפי יכולתו, קצת כסף לקיום האתר, ומעט לתגמל את כלובי על הזמן שהוא משקיע, אבל השתתפות קהילתית שכזו היא דבר נדיר באינטרנט.
רוב האתרים, שאני מכירה, שיש בהם פעילות קהילתית נתמכים בצורה זו או אחרת בצורה מסחרית כדי לממן אותם, בין אם גוף מסחרי שפרנסתו קשורה בנושא שהוא בסיס הקהילה, או תשלום דמי מנוי.

אני מכירה רק אתר קהילתי אחד שמנסה להתפרנס מתרומה חופשית של משתתפיו, וזו יוזמה חדשה יחסית לקיים את האתר ואני לא יודעת כמה טוב היא עובדת.

אפשר להגיד המון על הנושא, בעד ונגד ועוד וכו'....

מה לגבי הצעות אלטרנטיביות לקיום ומימון האתר והקהילה ?
רפאל
לפני 19 שנים • 29 בספט׳ 2005

רפאל • 29 בספט׳ 2005
פרח גדולה כתב/ה:

היה נחמד אם משתתפי האתר היו תורמים מרצונם החופשי, כל אחד לפי יכולתו, קצת כסף לקיום האתר, ומעט לתגמל את כלובי על הזמן שהוא משקיע, אבל השתתפות קהילתית שכזו היא דבר נדיר באינטרנט.

נכון. זו אכן בעיה.

באופן אישי - הייתי מעדיף לוותר על כל מיני פונקציות טכנולוגיות ובלבד שהקהילה הזו תישאר פתוחה לכל.

פרח גדולה כתב/ה:

ישנם תפקידים רבים בנהול האתר שניתן לחלק בין כמה אנשים. אם תהיה לכך נכונות מצד כלובי, אני משוכנע שימצאו רבים שיסכימו להתנדב למלאכה.
פעם פרח​(נשלטת)
לפני 19 שנים • 29 בספט׳ 2005

פעם פרח​(נשלטת) • 29 בספט׳ 2005
רפאל כתב/ה:
פרח גדולה כתב/ה:

נכון. זו אכן בעיה.

באופן אישי - הייתי מעדיף לוותר על כל מיני פונקציות טכנולוגיות ובלבד שהקהילה הזו תישאר פתוחה לכל.

אבל הקהילה אינה נסגרת לכל המעוניינים.
חלק מהפונקציונליות של האתר הופכת להיות נגישה לחברים בלבד וזה לגיטימי לחלוטין בעיניי.
מי שבוחר שלא לשלם עדיין יכול להשתמש בפורומים, ואם מחפשים אנשים לקשר אפשר להשתמש בלוחות, או לפרסם בפרופיל פרטי התקשרות כמו כתובת מייל/מסנג'ר וכו'.
נכון שפחות נוח. זה כל העניין - המנוי מעניק נוחות.

רפאל כתב/ה:
פרח גדולה כתב/ה:

ישנם תפקידים רבים בנהול האתר שניתן לחלק בין כמה אנשים. אם תהיה לכך נכונות מצד כלובי, אני משוכנע שימצאו רבים שיסכימו להתנדב למלאכה.

זה אף פעם לא פשוט כל כך כמו שרוצים שזה יהיה.
אנשים צריכים להיות מחוייבים לעניין, להשקיע ולעשות את הדברים על הצד הטוב ובזמן.
לרוב בקהילות הוירטואליות, מספר האנשים שיכולים לחבור למשימות (מבחינת ידע נדרש, זמן פנוי, יכולת להתחייב ולבצע) אינו גדול במיוחד.

בכל מקרה, לדעתי רוב ההשקעה אינה עניין של ניהול.
אחזקת האתר (איחסונו, התעבורה אליו וכל מה שנובע מאחזקת אתר אינטרנט כזה) הם משהו שעולה כסף, וכרגע מי שמשלם הוא כלובי.
ואיו סיבה שהוא ימשיך לעשות זאת על חשבונו לזמן בלתי מוגבל.