דולי .(שולטת) |
לפני 19 שנים •
30 בספט׳ 2005
מתכון לעוגת שנה טובה
לפני 19 שנים •
30 בספט׳ 2005
דולי .(שולטת) • 30 בספט׳ 2005
מתכון לעוגת שנה טובה
(12 מנות) אופן ההכנה : נוטלים 12 חדשים, מנקים היטב מקטנוניות, מרירות, קמצנות וחרדות. מחלקים כל חודש ל 28-30 יום, כדי שיספיק לכל השנה, מערבבים בכלי גדול: 3 כוסות עבודה, 2 כוסות מצב-רוח טוב והומור, 3 כפות גדולות אופטימיות 1 כף סבלנות קומץ טקט. קורט הבנה והערכה הדדית. שופכים על כל התערובת הרבה שמחה, וממסים בחום של אהבה. לקישוט, מוסיפים למאפה זר של תשומת לב, ומגישים יום-יום עם מצב-רוח מרומם. ושתהיה לכולנו שנה טובה. אמן, כן יהי רצון. |
|
מאסטר יקיר(שולט) |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
מאסטר יקיר(שולט) • 1 באוק׳ 2005
מתכון נפלא!!
|
|
נולי |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לא לטעמי
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
נולי • 1 באוק׳ 2005
3 כוסות עבודה?!?!?!
לא נסחפנו? שתהיה לכולנו שנה מצוינת! N |
|
infinite(נשלטת) |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
infinite(נשלטת) • 1 באוק׳ 2005
שנה טובה ומתוקה לכולם !
|
|
המוזה_ |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
טעימה לי העוגה הזו שלך
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
המוזה_ • 1 באוק׳ 2005
יאמיייייייי
|
|
קלריס |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
מספיק מתכוניי עוגת דבש לככככככככככככל השנה !!!!
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
קלריס • 1 באוק׳ 2005
מכיוון שציפיתי אז אני אשלים במתכון אמיתי...
ומי בכלל אוהב עוגות דבש? גם בדס"מים אוכלים עוגות דבש לא ? - רולדת דבש של עידית - מקור המתכון - גרדה כהן הדף הירוק לרולדה:5 ביצים מופרדות 4\3 כוס סוכר 1 כוס קמח למילוי: 200 גרם אגוזים טחונים 1 כוס דבש 1 גביע שמנת חמוצה 1 כף ברנדי להקציף חלבונים עם הסוכר, להוסיף את החלמונים והקמח לאפות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בחום גבוה, 10 דקות להוציא מהתנור, לגלגל לרולדה לצנן לערבב את כל חומרי המילוי למרוח על הרולדה,לגלגל. לפזר אבקת סוכר או לצפות בקצפת מעורבבת ב2 כפות דבש. - עוגת דבש, פקאן ותה - מקור המתכון: קלי מגר - 1 כוס דבש נוזלי 1/2 1 כוסות סוכר 3 ביצים 1/2 כוס שמן 50 גרם חמאה או מרגרינה, רכה 1/4 4 כוסות קמח 1/4 כפית מלח 1 כפית סודה לשתיה 1 שקיק אבקת אפיה מעט ציפורן טחון מעט ג'ינג'ר טחון 1/2 כפית קינמון טחון 1 כוס תה ארל גריי חזק (מ 2 שקיקים), קר 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים לקישוט 16 חצאי פקאן אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) משמנים ומקמחים את התבניות. 2. שמים את הדבש והסוכר והביצים בקערת מעבד מזון ומערבלים כ 2 דקות. מוסיפים את השמן והחמאה (או מרגרינה) ומערבלים חצי דקה נוספת. 3. מנפים את הקמח, המלח, הסודה, אבקת האפיה והתבלינים לקערה נפרדת. מפעילים את המערבל במהירות איטית ומוסיפים לקערת הבצק את תערובת הקמח ואת התה, ךסירוגיןץ ממשיכים לערבל כדקה נוספת עד שהעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ובחושים פנימה בכף עץ. 4. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים את פניה. מסדרים את חצאי האגוז בצור הנאה על העוגה ואופים 50 דקות - שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים הערות: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית טבעתית זמן הכנה:שעה וחצי (כולל אפיה) דרגת קושי:קל איך שומרים:עטוף בניילון נצמד במקרר עד שבועיים או במקפיא עד חודשיים - עוגיות דבש מפולפלות של עידית - מקור המתכון - גרדה כהן להרתיח:250 גר דבש 250 גר סוכר לצנן להוסיף 120 גרם שקדים טחוניםת 20 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות, 20 גרם צימוקים קצוצים, 1 כפית קינמון, חצי כפית ציפורן, וקורט פלפל לבן לערבב 250 גרם קמח רגיל עם 250 גרם קמח מלא + שקית אחת של אבקת אפיה להרבב את הקמחים עם התערובת מתקבל בצק קשה, להכניס למקרר ליומיים. להמיס אבקת אפיה נוספת במעט מים להוסיף לבצק ללשוש היטב, לרדד לעובי של 1.5 ס"מ ולחתוך לריבועים למרוח בביצה טרופה. לשים 2\1 שקד במרכז לאפות לצבע זהוב. - עוגת דבש ותמרים של דנה20 - * מקור המתכון: עידית חייט-מגזין "שף" 131, ספטמבר 2003 1/3 1 כוסות דבש נוזלי 1 כוס (240 מ"ל) תה חזק לא ממותק 1 כף לימון מגוררת 3/4 2 כוסות (380 גרם) קמח 2 כפיות אבקת אפיה 2 כפיות קינמון טחון 1/2כפית סודה לשתיה 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון 1/4 כפית מלח 1 כוס (160 גרם) תמרים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות 4 ביצים 1/3 כוס שמן 1 כף תמצית וניל 1 כוס (230 גרם) סוכר אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני -נמוך (160 מעלות) ומשמנים את התבנית או התבניות. 2. שמים את הדבש בסיר ומחמים על להבה בינונית עד שהוא מתחיל לבעבע. מסירים מהכיריים, מוסיפים את התה וקליפת הלימון, מערבבים ומשהים לצינון 3. שמים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הקינמון, הג'ינג'ר והמלח ומערבבים. מוסיפים את קוביות התמרים ומערבבים עד שהן מכוסות בתערובת הקמח ולא נדבקות זו לזו. 4. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ 5 דקות עד שמתקבלת קרם תפוח ובהיר. מנמיכים קצת את מהירות המערבל ומוסיפים את השמן ותמצית הוניל, מגבירים שוב את המהירות , מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף כ דקות לקבלת קרם סמיך במקצת. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים את תערובת הקמח והדבש לסירוגין (מתחילים ומסיימים בקמח) עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ 50 דקות, רק עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא ועליו פירורים. משהים לצינון כ 20 דקות, מחלצים את העוגה בזהירות ואם אופים בתבנית קוגלהוף הופכים על צלחת הגשה. הערות: תבנית טבעתית או תבנית רגילה בקוטר 28 ס"מ או שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ משך ההכנה: כשעה (כולל אפיה וצינון) דרגת קושי:קל איך שומרים:עטופה מחוץ למקרר כ 4 ימים או במקפיא כחודש ** אני עשיתי באינגליש קייק והספיק לי ל 3 תבניות - עוגת דבש רומניה של עידית - בוחשים:1 כוס דבש 1 כוס סוכר 1 כוס שמן עם מיץ מלימון עד נעשה שהכל בהיר וקליל. מוסיפים 5 חלמונים, חצי קילו קמח עם אבקת אפיה. מקציפים את החלבונים ומקפלים אל תוך העיסה אופים בסיר פלא מקור המתכון - גרדה כהן הדף הירוק - עוגת הדבש של לאה (בלי ציפורן וקינמון) - המתכון הוא מאוד מאוד ישן . אני אופה את העוגה בשתי תבניות חד פעמיות של אינגליש קייק. מי שאוהב את הטעמים ציפורן, קינמון יכול להוסיף 1 כוס סוכר 1 כוס דבש 1/2 כוס שמן 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 1 כוס בירה שחורה 1/2 כפית סודה לשתיה 3 כוסות קמח רגיל. לבחוש הכל ביחד להכניס לתבנית ולאפות בין 45 דק' עד 50 דק'. עוגת דבש ותפוחים הפוכה של דנה20 - מקור המתכון: עידית חייט - לשכבת התפוחים: 2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר, קלופים, חצויים ופרוסים דק 1 כף קמח 2 כפיות קליפת לימון 1 כפית קינמון טחון 1/2 כוס דבש לבצק: 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה 1/4 כפית מלח 1/2 כוס דבש 1 ביצה גדולה 3 כפות חמאה או מרגרינה מומסת 3 כפות מיץ תפוזים אופן הכנה: 1. התפוחים: משמנים את התבנית ומסדרים את פרוסות התפוחים במעגלים. זורים על התפוחים את הקמח דרך מסננת , בשכבה אחידה ומפזרים מלמעלה את הקינמון וקליפת הלימון. יוצקים מלמעלה את הדבש. 2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) 3. הבצק: שמים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה והמלח בקערה ומערבבים היטב. שמים את הדבש, הביצה, החמאה (או המרגרינה) ומיץ התפוזים בקערה המערבל ומערבלים במהירות בינונית 2-3 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה. 4. יוצקים את העיסה על התפוחים שבתבנית ואופים כ 30 דקות עד הזהבה. מצננים כ 5 דקות בתבנית, מעבירים בעדינות סכין בין העוגה לדפנות התבנית והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. הערות: פרווה מתאים לראש השנה תבנית 20-22 **אני השתמשתי בתבנית פאי בעלת דפנות גבוהות 24** זמן הכנה:שעה וארבעים דקות כולל אפיה דרגת קושי:קל איך שומרים:כשבוע במקרר. אפשר לחמם בתנור בחום בינוני נמוך (150 מעלות) עוגת הדבש של אוריתה - * עוגה עדינה מאוד וטעימה, הנאפית בתבנית "בבקה". 6 כפות סוכר 6 ביצים 6 כפות דבש 6 כפות שמן 2\1 כפית ציפור ן 1 כפית קינמון 2\1 כפית סודה לשתיה 2 כוסות קמח * להקציף 6 חלבונים+6 כפות סוכר. *לערבב בקערה:6 חלמונים, דבש, שמן, תבלינים, ו-1 כוס סוכר. *להוסיף את התערובת לקצף הסוכר, ולהוסיף לאט את כוס הקמח הנוספת. *לשמן תבנית בבקה, ולאפות כ-40 דק' ב 180 מע'. - עוגת דבש ואגוזים של דנה20 - מקור המתכון: מיכל לוי אלחלל-" 2 כוסות (275 גרם) קמח 1 כפית קינמון טחון 1 כף (10 גרם) אבקת אפיה 100 גרם אגוזי מלך קצוצים 3 ביצים 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום 45 גרם חמאה או מרגרינה מומסת 2 כפות קפה נמס מומסות ב 3/4 כוס מים חמים 3/4 כוס (300 מ"ל) דבש אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) משמנים את התבנית. 2. מערבבים בקערה את הקמח, הקינמון ואבקת האפיה. מעבירים כפית מתערובת הקמח לקערה נפרדת, מוסיפים (לקערה הנפרדת עם כפית מהתערובת) את האגוזים ומערבבים. 3. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומערבלים במהירות נמוכה כ 2 דקות לקרם אחיד. מוסיפים את החמאה , 3/4 כוס הקפה, הדבש ותערובת הקמח ומערבלים לבצק אחיד. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ידנית. 4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כשעה. העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. הערות: זמן הכנה: שעה ו 20 דקות דרגת קושי: קל איך שומרים: במקום יבש וקריר כיומיים תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ (אני השתמשתי בתבנית טבעתית) - עוגת הדבש של עידית 1 כוס דבש 3.5 כוסות קמח,1 אבקת אפיה 1 כוס קפה חזק או תה חזק 1 כוס סוכר 4 ביצים 100 גרם חמאה או מרגרינה,או 2\1 כוס שמן 1 כפית קנמון 1 כוס אגוזים קצוצים גס להכין קפה ולקרר.לערבב דבש וקפה.להמיס חמאה על האש להוריד ,לצנן מעט להוסיף ביצה אחרי ביצה,תוך כדי הקצפה,להוסיף נוזליםולערבב.להסיף את כל החומרים לאפות ב 180 . |
|
נמש |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
נמש • 1 באוק׳ 2005
קלריס -
אני קוראת אותך לסדר !!! מה זו התועבה הזו באתר מהוגן שכזה? בושי והיכלמי לך. אני בשוק, אני בהלם, אני המומה. |
|
קלריס |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
מלאת בושה !!!!!
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
קלריס • 1 באוק׳ 2005
והנה תגובתי .....האמיתית !!!
מה מה תעשי לי ??? עוגת דבש מופלאה / דליה זרחיה * מתוך "האוסף המתוק של על השולחן" חומרים ל 3 תבניות אינגליש קייק: 3/4 2 כוסות קמח 1/2 1 כוסות סוכר 2 כפות גדושות קינמון 500 גרם דבש (1/2 1 כוסות) 1 כוס שמן 4 ביצים 2 כפות אבקת קפה נמס 1 כוס מים רותחים 2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה 1/3 כוס צימוקים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. 2. מערבבים בקערה קמח, סוכר וקינמון. יוצרים גומה ומוסיפים דבש, שמן וביצים. מערבבים במטרפה ידנית או במיקסר עד לבלילה חלקה. 3. ממיסים קפה במים רותחים מוסיפים סודה לשתייה. מוסיפים את תערובת הקפה לבלילה. מוסיפים צימוקים ואגוזים ומערבבים בעדינות. 4. מחלקים את התערובת ל- 3 תבניות משומנות ואופים 45 דקות. 5. מקררים היטב. עוטפים בנייר אלומיניום ומניחים במקום קריר (לא במקרר) ל"הבשלה" של כ-7 ימים עד לאכילה. * המלצות של גסטרונומית: 1. לא למלא את התבניות יותר מדי, על מנת שהעוגה לא תגלוש. 2. לא לשכוח - העוגה במיטבה לאחר שהיא עומדת שבוע. כדאי לחכות! נשיבוק נמש!!!! |
|
דולי .(שולטת) |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
:)
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
דולי .(שולטת) • 1 באוק׳ 2005
קלריס , ניסיתי את המתכון ...........וואלה מוצלח .
תודה שנה טובה לכולם |
|