Uranus |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
Uranus • 1 באוק׳ 2005
פעם שוחחתי עם עוד איזה מאסטר שגם מנסה ללמד דור של מאסטרים בישראל... (נו מילא)
וזה אמר: שלעתים סטירת לחי (מטפורית) היא הכרחית בחינוכה של שפחה בעיקר כאשר מדובר בחינוך שנועד לטובתה האישית. עד כאן נכון... הוא גם אמר שאם צריך, אז עם כול הקושי גם להשתמש בהרחקה. אני לא מסכים, וזו דעתי: מאסטר המעניש ע"י הרחקה בעצם אינו מעניש אלא נמנע מלהתמודד עם ההתנהגות הלא רצויה עליה הוא מעניש. בעיניי, "מאסטרים" שנוקטים בהרחקה מתרצים אותה כעונש כשבעצם הם חסרים את הכלים או היכולת להתמודד ישירות עם השפחה והתנהגותה. שפחה שתורחק ממאסטר שבו היא תלויה ואותו היא מעריצה ואוהבת לא תנסה לשנות את ההתנהגות שלה מתוך הבנה שהיא לא רצויה או לא מועילה, אלא תפעל ממניעים של המנעות מהעונש שבעצם מחליש אותה ולא מחנך אותה גם אם זה אומר להשתמש בתחמנות ושקרים לבנים. (מבוא לפסיכולוגיה תיאוריות חינוך בהוויוריסטיות רבותי, שלא תחשבו שאני מנסה לחדש) מאסטר שרוצה להתעלות על עצמו יפתח את יכולתו הפרונטלית להתמודד עם ההתנהגות ויגייס את הכוח לשבת מול השפחה שלו ולומר לה שההתנהגות שלה מצערת אותו ומחמיצה את יחסו כלפיה, יש לי הרגשה שרוב השפחות כאן שבאמת אוהבות את המאסטר שלהן יושפעו משיחה כזו, ויראו בה כעונש, הרבה יותר מאשר המנעות והרחקה. |
|
ילדה יפה |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
ילדה יפה • 1 באוק׳ 2005
אם כבר עונשים אז כן, הרחקה זה עונש לגיטימי.
ולא דווקא מהנה. הצלפות או סטירות לדעתי הן לא עונש. לא למי שנהנה מזה לפחות. בידיעה שהרחקה היא עונש אפשרי אישית אני אעשה כל מה שאני צריכה כדי לא להגיע למצב שאענש בצורה כזו. ושוב, כמו שכבר נאמר, לא מתאים לכל אחד/ת והדום צריך לדעת לקרוא את הסאב/ית שלו ולדעת כיצד הכי כדאי להתנהג. אכן... קשה היא עבודת השולט.... |
|
Here And There(נשלטת) |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
Here And There(נשלטת) • 1 באוק׳ 2005
שפחה שתורחק ממאסטר שבו היא תלויה ואותו היא מעריצה ואוהבת לא תנסה לשנות את ההתנהגות שלה מתוך הבנה שהיא לא רצויה או לא מועילה, אלא תפעל ממניעים של המנעות מהעונש שבעצם מחליש אותה ולא מחנך אותה גם אם זה אומר להשתמש בתחמנות ושקרים לבנים. (מבוא לפסיכולוגיה תיאוריות חינוך בהוויוריסטיות רבותי, שלא תחשבו שאני מנסה לחדש)
היא תנסה לשנות את ההתנהגות שלה לפי דעתי גם מתוך איזשהי הרגשה לא מודעת של דחייה ומתוך ניסיון להימנע מאותו עונש. ולא מתוך הפנמה של הלקח. [b]מאסטר שרוצה להתעלות על עצמו יפתח את יכולתו הפרונטלית להתמודד עם ההתנהגות ויגייס את הכוח לשבת מול השפחה שלו ולומר לה שההתנהגות שלה מצערת אותו ומחמיצה את יחסו כלפיה, יש לי הרגשה שרוב השפחות כאן שבאמת אוהבות את המאסטר שלהן יושפעו משיחה כזו, ויראו בה כעונש, הרבה יותר מאשר המנעות והרחקה. לא חושבת ששיחה כזו תתקבל כעונש, אבל מסכימה מאוד ששיחה יכולה להועיל הרבה יותר מעונשים מסויימים. |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
venus in our blood(שולטת) • 1 באוק׳ 2005
לדעתי, הרחקה, כשהיא זמנית ( השעיה, השהייה ), הינה עונש מקובל, אם כי , תלי כמובן בנסיבות ובטיב היחסים....
אולם, באופן עקרוני, הרחקה, התעלמות ושאר סוגים של עונשים מסוג זה, הינם עונשים שלדומים\ דומיות שאין באפשרותם או ביכולתם להשתמש בכוח אחר מלבד....מניפולציות. |
|
שובה לב(שולט) |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
שובה לב(שולט) • 1 באוק׳ 2005
הרחקה כעונש הוא עונש רגשי. מאחר ומבחינתי כל עונש נועד לשם חינוך הרי שהרחקה נועדה
רק לשם חינוך ריגשי. אני אישית הייתי משתמש בעונש כזה רק אם הייתי מרגיש שהנשלטת התרחקה ממני רגשית וגם זאת יעשה רק לאחר שלא הצלחתי לחזירה ריגשית בדרך אחרת. זה לאו דווקא סחיטה ריגשית או חולשה, הרבה פעמים ההרחקה דווקא מקרבת, זה נכון ליחסי שולט נשלטת וזה נכון גם ליחסים ואניליים. לפעמים זה מעיד על חוזק וביטחון שכן המחיר להרחקת נשלטת יכול לעלות מחיר כבד גם לשולט והוא איבוד הנשלטת. |
|
חתולת הלילה |
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
1 באוק׳ 2005
חתולת הלילה • 1 באוק׳ 2005
לדעתי, "עונש" כזה הוא עונש דו כיווני, כיוון שאם קיים רגש, ההרחקה הזו פוגעת בשני הצדדים.
הירואי מאוד להקריב את עצמך כשולט (אני נותן לך עונש ממנו גם אני סובל), אבל מכובד הרבה יותר בעיני להתמודד יחד. אה, ואם זה לא עונש לגביו? תלוי מה בדיוק את מחפשת.... |
|
מנטרה(שולט) |
לפני 19 שנים •
2 באוק׳ 2005
ראיה קצת שונה על הסיטואציה
לפני 19 שנים •
2 באוק׳ 2005
מנטרה(שולט) • 2 באוק׳ 2005
לדעתי השימוש בהרחקה לא נועד להעניש אלא לתת זמן לצד השני לחשוב ולהתמודד עם דברים לבד. ההרחקה היא כמו פרידה כפויה והיא קיימת גם בקשרים וונילים. כיוון שהפעולה הזו היא עוצמתית מאוד אני לא ממליץ להשתמש בה בכלל ואם כבר נאלצים להשתמש בה אז לא יותר מפעם או מקסימום פעמיים בקשר. במקרים נדירים ניתן להשתמש בהרחקה בכדי לתת לצד השני להבין את החשיבות/התרומה שלו בחייו של הפרטנר.
בסיכומו של עניין אני רואה בזה כלי שנועד בעיקרו לגרום לזעזוע בקשר על מנת למקד את הצד השני בנקודה קריטית מסויימת שבאיבה הקשר לא יכול להמשיך ולהתקיים באותה המתכונת ונדרשת מחשבה עצמאית של אחד או שניים מבני הזוג. כיוון שהכלי הינו עוצמתי מאוד ובד"כ גורם לזעזוע בקשר אז יש בו גם סיכון ואי וודאות ולכן אני ממליץ להמנע מהשימוש בו. מנטרה. |
|
גרניקה(נשלטת) |
לפני 19 שנים •
2 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
2 באוק׳ 2005
גרניקה(נשלטת) • 2 באוק׳ 2005
[quote="שובה לבזה לאו דווקא סחיטה ריגשית או חולשה, הרבה פעמים ההרחקה דווקא מקרבת, זה נכון ליחסי שולט
נשלטת וזה נכון גם ליחסים ואניליים. לפעמים זה מעיד על חוזק וביטחון שכן המחיר להרחקת נשלטת יכול לעלות מחיר כבד גם לשולט והוא איבוד הנשלטת.[/quote] בדיוק. לא קצת מסוכן לשחק באש? לאבד את הנשלטת זה בהחלט אפשרי. עונש שמבחינתי יותר מזיק מאשר מועיל. |
|
עינבר |
לפני 19 שנים •
2 באוק׳ 2005
אני מסכימה עם כל מילה של מנטרה לגבי עונש ההרחקה
לפני 19 שנים •
2 באוק׳ 2005
עינבר • 2 באוק׳ 2005
וכמה מילים משלי :
1. כל מי שרוצה לחנך את שפחה, מעורר בי צמרמורת כנראה שצדק מי שאמר לי שאי אפשר לחנך שפחות הרצון צריך לבוא ממנה, המאסטר יכול רק לסייע לה 2. האהבה ואמון לא נבנים ביום אחד, הם מושפעים ממעשיו של השולט, הם מושפעים מנשמתה של הנשלטת רק שהם קיימים, שברור לי שהוא שם בשבילי ואוהב, הרחקה תהיה עונש לגיטימי כמו עונש שניתן בן הורה לילד, כך בין אדון ושפחה ( מלבד עונשים שמעשירים את משחק התפקידים בתוך הסשן עצמו ) חייבים העונשים להתבסס על בסיס של אהבה ואמון, אחרת הם מזיקים ההרחקה פוגעת ומזיקה גם עבורי, גם אני כרגע ארגיש מאויימת ונטושה לפני שנה וחצי, אולי הייתי מרגישה אחרת |
|
ורטיגו |
לפני 19 שנים •
2 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
2 באוק׳ 2005
ורטיגו • 2 באוק׳ 2005
מסכימה עם כל הדעות לכאן ולכאן, חוץ מקטע אחד שאורנוס כתב
ציטוט: שפחה שתורחק ממאסטר שבו היא תלויה ואותו היא מעריצה ואוהבת לא תנסה לשנות את ההתנהגות שלה מתוך הבנה שהיא לא רצויה או לא מועילה, אלא תפעל ממניעים של המנעות מהעונש שבעצם מחליש אותה ולא מחנך אותה גם אם זה אומר להשתמש בתחמנות ושקרים לבנים. (מבוא לפסיכולוגיה תיאוריות חינוך בהוויוריסטיות רבותי, שלא תחשבו שאני מנסה לחדש)
שפחה שתשתמש בתחמנות ובשקרים אחרי הרחקה כדי להימנע מהרחקה בשנית, תשתמש בתחמנות ובשקרים גם לפני ההרחקה. תחמנות זה קודם כל עניין של אופי, ולפני היותה שפחה היא אדם. אדם כנה ישאר כזה ולא משנה מה המחיר שהוא נאלץ לשלם - אני יודעת שאני כזו. לאחר בירור מעמיק (עם המאסטר שלי לדוגמא) הבנתי שהשימוש בהרחקה כעונש הוא מעין הברירה האחרונה, אחרי שהתנהלו שיחות, אחרי שקדמו עונשים קודמים לאותו מעשה ועדיין אין שינוי של גישה תבוא ההרחקה. העונש הוא גם למאסטר, גם הוא מרגיש בחסרונה ובמשך הזמן הזה ישנה אפשרות לשני הצדדים לשקול את המשך הקשר ולבחון אותו מחדש. עדיין, המילה הרחקה מאוד מאיימת עליי אישית אבל לאחר הבנה שלא משתמשים בעונש הזה כלאחר יד אני בטוחה שאני אישית לא אגיע למצב כזה - חזרתי לנשום לרווחה |
|