| עבודת מאסטר{lori} |
לפני 21 שנים •
8 באוק׳ 2005
האלימות במועדונים, או מי בעצם מכתיב לנו כללי התנהגות?
לפני 21 שנים •
8 באוק׳ 2005
עבודת מאסטר{lori} • 8 באוק׳ 2005
שלום חברים. אני רוצה להעלות כאן נושא רגיש.
הלילה, נרצח בדם קר חייל חף מפשע מעוספיה בפתח מועדון הרוקו ביץ' כאשר קבוצת צעירים ירו לעבר המאבטח של המועדון שסירב לתת להם להכנס ואותו חייל עמד בקו האש. שלושה חשודים ברצח המאבטח ארקדי בלובשטיין במועדון הלונה בחיפה. לחשודים לא ניתן להכנס למועדון ובתגובה - חזרו חמושים וירו לעבר המאבטח בלובשטיין. הוא נפצע באורח קשה ומת מפצעיו בבית החולים. זמן קצר לאחר האירוע ב"לונה", נורה אחראי אבטחה במועדון הזברה במפרץ חיפה על ידי קבוצת צעירים לאחר שאחד המאבטחים מנע את כניסתם למקום, ואושפז במצב אנוש. השבוע נדון אחד הנאשמים בפרשה לארבע שנות מאסר. כרמיאל - שלושה צעירים צולמו ע"י צוות טלוויזיה כשהם מגיעים לרחבת ריקודים ופתאום ללא סיבה פותחים בתגרה קשה. מספר מבלים חפים מפשע נשלחו לבי"ח רמב"ם, אחד מהם במצב בינוני עם לסת שבורה וסדקים בגולגולת מאגרופים שהוטחו בפניו ללא סיבה. העונש - קנס של 200 ש"ח הוטל על כל אחד מהנאשמים וחודש מאסר על תנאי. אני עובד בפאב במרכז הארץ, ותפקידי לסנן צעירים שגילם מתחת לרף הכניסה שהצבנו וכאלו שנראים כאילו באו לחפש צרות. לפני מספר שבועות שני צעירים שמנעתי מהם להכנס פתחו אתי בקטטה במהלכה נפצעתי קלות (משהו שטחי ולא רציני). השוטרים שהגיעו למקום בשעת הקטטה הפרידו בינינו, חקרו את שלושתנו ושלחו את שני הצעירים לביתם ללא כל קנס או אזהרה, משום שהם "היו בסערת רגשות". האם כל צעיר שמחזיק סכין בכיס יכול להכתיב לסביבתו כללי התנהגות? האם חיי המאבטחים והמבלים התמימים מופקרים בידי רשויות החוק לשיניהם של חמומי המוח המשחרים לטרף ליד מקומות בילוי? האם המדינה מאפשרת לכל אדם לקבל את כל מבוקשו במידה ויפגין נכונות לפגוע באחר, חף מפשע? השאלה הגדולה שלי אליכם היא - האם עלינו ללמוד להגן על עצמנו ולקחת את החוק לידיים כשחיינו או שלמות גופנו בסכנה? האם על כח אזרח לשאת כלי נשק, חם או קר, להגנה עצמית? או כפי שטען הפילוסוף ניטשה - כשאתה נלחם במפלצת שים לב שאינך הופך לכזו - האם עלינו להמשיך ולציית לחוקים ולמוסכמות ובדרך זו למנוע את האלימות? אשמח לשמוע דיעות. |
|
|