סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

חוצפה.

חתולת הלילה
לפני 19 שנים • 17 באוק׳ 2005
חתולת הלילה • 17 באוק׳ 2005
אני עם שובה.

רוצה לשאול משהו שמישהו אחר כתב (חלקים בפרופיל, שיר, משפט מפתח וכדומה)? בקשו. הכותב המקורי יוכל להסכים או לסרב (ואת זה עושים בפרטיות, אכן), אחרת זו גניבה ספרותית בזויה ופשוטה ומצג שווא.

אבל הבלוג של גברת O לא פרטי, נכון? אז גם השרשור הזה לא חייב להיות פרטי. אולי אפילו להיפך. מדוע לא להוקיע מי שלקח ללא רשות?

נאדו, טוב עשית. מה ששלך- שלך.

אני מקווה שכבר היתה התנצלות, השיר הוסר והכל בסדר, אבל שמתם לב שכל כמה חודשי זה קורה מחדש ותוקפים את היוצר, במקום את הגזלן, בשיא החוצפה?
זה ממש יפה.
קליבר​(שולט)

שאלה אינטימית ..

קליבר​(שולט) • 17 באוק׳ 2005
"nadu " זה לא הניק היחידי שלך , נכון ?

לא שזה קשור אבל את מה זה מוכרת לי ...מהכתיבה .
טוב אותי אף אחד לא מעתיק , כנראה לא שווה , אז מה את מתלוננת ?
nadu
nadu • 17 באוק׳ 2005
לא קליבר...זה לא הניק היחידי שלי.

אבל אותי מעניין משהו אחר דווקא.
איפה היית כשאלוהים חילק את השכל ?
Lilu-FemdoM{Pon}
Lilu-FemdoM{Pon} • 17 באוק׳ 2005
nadu כתב/ה:
לא קליבר...זה לא הניק היחידי שלי.

אבל אותי מעניין משהו אחר דווקא.
איפה היית כשאלוהים חילק את השכל ?

באיזשהו צ'אט של סוטים icon_wink.gif
aka BODYGUARD
aka BODYGUARD • 17 באוק׳ 2005
משעמם לכם או שזו תסמונת של מחזור?
לילך29​(אחרת)

הממממ...

לילך29​(אחרת) • 17 באוק׳ 2005
אני יכולה להבין את כעסך.... בהחלט משהו שאת עמלת צריך אישורך לפרסום בכל מקום אחר... ובכל זאת... קצת פרופורציות....
השיר מדהים.. אבל אני חושבת שעצם היצירה - התהליך הוא החשוב..... ומה ששלך תמיד יהיה שייך לך.... את אולי יכולה לחוש מוחמאת אם מישהי אכן עשתה זאת.. סימן שממש הלהבת אותה...
פניה בפרטי ופירוט רגשותייך וכעסך משערת שיכלו לעזור והיא הייתה מוחקת את הכתוב במידי.... (למרות שאין לי מושג באיזו פרסונה נתקלת)...
אבל .. חברים.. קצת פרופרציות.... ספק אם את הבלוג שלה קוראים יותר מקמצוץ אנשים... ולבטח לא איזה מוציא לאור שתר אחר כשרון נולד ועוד פה!.....!!!
כתיבה, יצירה... זה שלנו... ותמיד יהיה...

לילך
חתולת הלילה
חתולת הלילה • 17 באוק׳ 2005
לילך,

זה באמת חביב שאת מחליטה מה חשוב בתהליך היצירה, אבל אין כאן שום מחמאה.
בפעם הבאה שיגנבו ממך את טבעת היהלום ששילמת עליה בתשלומים של שנתיים אחרי שטרחת עם תכשיטן על עיצובה, אל תתעצבני, אחרי הכל- זו מחמאה לטעמך הטוב!
אחרי הכל, כמה עיניים כבר מסתכלות על אצבעותיה של אשת של הגנב?

אין שום הקלות. גניבה היא גניבה.
וזה נקרא עיקרון.

כל מי שכתב יותר מאשר סיפור וחצי בחיים שלו יודע את זה. זה מאמץ, זו עבודה, זה הרבה מעבר לסכום השורות והמילים.
וגם הגברת O יודעת זאת, שאם לא כן, היתה משקיעה את המאמץ בלכתוב בעצמה תחת לקחת ללא רשות יצירה של מישהו אחר.

ולא, אני לא נאדו, אני רק יכולה לחשוד מי זו ו(סליחה נאדו) זה גם לא ממש משנה לי.

משנה העיקרון, שמישהו כאן חשוב שזה בסדר לגנוב יצירה של מישהו אחר וזה לא מי יודע מה חמור, והיוצר הנגזל "יוצא מפרופורציות". לטעמי, אלה המתייחסים לגניבה של עבודה בשוויון נפש, משתפי פעולה לא פחות.

אם זה שלי- רק אני אחליט מי מקבל את זה.
הכי פשוט בעולם.
לילך29​(אחרת)

ליבה יקירתי...

לילך29​(אחרת) • 17 באוק׳ 2005
אם תקראי את התייחסותי שנית.. הרי שגם אני חושבת כמוך.. ואין סתירה בין דברי לדברייך...
ובכל זאת... אני עדיין חושבת שניתן היה לפתור בעיה זו בדרך אחרת... "בפרטי".... ובטח שלא להשתמש במושג "רצח בעיניים"... - כן.. זה בהחלט קצת מוגזם עבורי!!!!!
וכן.. המשפט על המחמאה... קצת ציניות אף פעם לא הזיקה לאיש.......!!!!!

בכל אופן יקירתי ... הרי יודעת שאני מכבדת אותך ואת יצירותייך הנפלאות... שיהיה לך חג שמח...

לילך
לודויג ואן

סתם כדי שתהיו בעניינים...

לודויג ואן • 17 באוק׳ 2005
כל הנושא של קניין רוחני מוגדר בחוק בצורה מאד ברורה:

ברגע שמישהו פרסם שיר, סיפור, מוסיקה או כל דבר אחר בציבור, הוא כבר אינו שולט על השימוש של צד שלישי בזה בשני תנאים:

א. מי שמצטט/מעתיק אותו חייב לתת קרדיט למחבר
ב. אם מדובר בשימוש לצרכים מסחריים כלשהם, הצד השלישי חייב להגיע להסכם עם המחבר...

דוגמא: אם בא לי עכשיו ללכת ולעשות קאוור לשיר של שלמה ארצי אני לא חייב, ע"פ חוק, לבקש רשות מאף אחד. לא משלמה ארצי לא מסבתא שלו ולא מכותבי השיר. מה שכן, אם אני מקליט אותו ומוכר אותו, אני חייב להגיע להסכם תמלוגים עם בעלי הזכויות.
העקרון הזה עובד (חוקית לפחות... מוסרית זה משהו אחר) גם במקרה של ספרות, או של פובליציסטיקה.

לא הוגן ככל שזה אולי נשמע לחלקכם זו המציאות. סוכות שמח
דום-34​(שולט)

גן ילדים

דום-34​(שולט) • 17 באוק׳ 2005
פשוט גן ילדים
איפה הגננת?
פשוט גועל
תגידי תודה שלא גנבו לך את הכינוי שלך.
BODYGUARD
גן ילדים ולא תסמונת מחזור.