ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מה ההבדל בין להיות שולט/ת או נשלט/ת

zipi62
לפני 19 שנים • 25 באוג׳ 2005

מה ההבדל בין להיות שולט/ת או נשלט/ת

zipi62 • 25 באוג׳ 2005
שלום לכולם

היות והייתי בעבר נשלטת מוצהרת
והיום אני מגדירה את עצמי כשולטת
אני עדיין חשה בתוכי את קיומם של שני הצדדים
ולא בוחרת בהגדרה כסווצית (לא מתחברת אליה)
בתחושה שלי
החיבור של שני החלקים יוצרים בתוכי את האדם השלם
במקום שאני נמצאת כרגע
אין לי אפשרות להתנהג לעבד שלי כאדון
או לחילופין להתנהג לאדון כעבד

אני תוהה איך אתם מרגישים..

האם אתם מוצאים בתוכם זיקה לשני הכיוונים ?
ואם לא האם לדעתכם השינוי אפשרי ?
ואם כן מהיכן לדעתכם מגיע הצורך הזה ?
ומאיתכם הסווצים אשמח לשמוע איך הדואליות בנאמנות פועלת ?

או כל דעה ותחושה לשמוע ולהרחיב את הדעת
אשמח בהמשך לשתף ולספר יותר על עצמי

zipi58
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 25 באוג׳ 2005
הייתי מגדירה אותך כמתחלפת אם שני הצדדים באים אצלך לידי ביטוי, כי ישנם נשלטים רבים שבתקופה כלשהי בחיים שלהם הופכים לשולטים, אוהבים את זה ונשארים שם לתקופה ארוכה מאוד וההיפך.
אצל מתחלפים זה בד"כ נמצא בו זמנית (אצלי זה ככה בכל אופן).

לו היית אומרת שעבר לצד השני וטוב לך שם וזהו- מקסימום נזכרת בערגה בצד הנשלט שלך, אז היית שולטת, אבל אם יש לך מחשבות עדיין להמשיך ולהתנסות בצד הנשלט אז זה כבר מתקרב יותר למתחלף.

אבל הגדרות זה דבר די טפשי, מה זה משנה איך קוראים לזה?

יש מתחלפים שאוהבים או אפילו רק מסוגלים להיות בצד אחד לבד כל פעם ולהתמסר לו ולהיות בתוכו לחלוטין וזה בא להם בתקופות שבהן הם "מכבים" את הצד השני.
יש מתחלפים ש"חייבים" או מעדיפים להתחלף עם אותו בנזוג. יש כאלה שמעדיפים פרטנר שולט לחוד ונשלט לחוד כי זה מבלבל אותם, או לא "עד הסוף" מבחינתם.
וכו וכו וכו

"אין לי אפשרות להתנהג לעבד שלי כאדון
או לחילופין להתנהג לאדון כעבד"
אני די מבינה אותך. זה שמישהי מגדירה עצמה נשלטת, לא אומר שהיא תישלט על כל אחד וההיפך ולפעמים מישהו מסויים משדר לך שהאו אדון או עבד וזהו, את לא מסוגלת לראות אותו בצורה אחרת. בערך כמו גברים שאת יכולה לראות אותם רק כפרטנרים לסקס נטו, אחרים כידידים אפלטוניים ואחרים כבני זוג וכו'...
אם את לא מעוניינת במתחלף, את צריכה להחליט מה חשוב יותר- מערכת יחסים עם גבר אחד שבו תרכזי את מירב צד אחד שבך- שולט או נשלט ואולי מידי פעם להתהפך איתו או עם אחרים, או שחשוב לך יותר לחוש בשניהם במקביל וכך להחזיק בעבד וגם באדון.

אני למשל שואפת להכי מתחלף, כי שמתי לב שגם אם אני מתרכזת בצד אחד שבי, הצד השני עדיין זועק לצומי ומשהו בתוכי תמיד יהיה חסרובלתי מסופק.

מקווה שעזרתי קצת...
Lordpain​(שולט)
Lordpain​(שולט) • 25 באוג׳ 2005
פיזית להלך על ארבע כל אחד יכול שולטים ונשלטים כאחד, אך לא כל אחד יכול להרגיש שזה מקומו
כנ"ל לגבי השליטה .

בנוסף למימד הפיזי צריך להרגיש שזה אכן מקומך שזה אכן מה שאתה רוצה וצריך כאחד, בין אם מדובר בלשלוט או בלהישלט.

מהיכן מגיע הצורך לשלוט או להישלט ?

נראה לי שמאותו המקום שמגיעים שאר הצרכים, יהיה המקום הזה אשר יהיה .

האם אתם מוצאים בתוכם זיקה לשני הכיוונים ?
ואם לא האם לדעתכם השינוי אפשרי ?

לא מוצא בעצמי שום זיקה לשני הכיוונים אלא רק לכיוון אחד, לגבי האם השינוי אפשרי ...
עם ההכרות של עם עצמי הייתי אומר שהסבירות לכך מאד נמוכה .
הבוס שלך​(שולט)
לפני 19 שנים • 11 בספט׳ 2005

שאלה מעניינת

הבוס שלך​(שולט) • 11 בספט׳ 2005
אני יכול לדבר רק בשמי, ואינני יודע איך אחרים חשים.
אני אוהב את תחושת השליטה, לא רק את כפיית הרצון על הזולת אלא גם את החופש לעשות בגופה של הנשלטת כרצוני. אבל חלק מהתענוג עבורי הוא גם המחשבה של מה היא מרגישה, מעין הזדהות עם תחושות חוסר האונים ו/או הכאב שלה. אולי זה פן נשלט נסתר כלשהו בי.
ניסיתי בעבר הרחוק להיות נשלט, אבל גיליתי שזה ריגש אותי רק במחשבה, לא במעשה.
המסקנה: תזרמי עם התחושות שלך, גם אם הן אינן נכנסות לתבנית מסודרת.
נוריתE
לפני 19 שנים • 23 בספט׳ 2005
נוריתE • 23 בספט׳ 2005
הצרכים והרצונות, הם שמבדילים

אם יש בך את "שני הכיוונים" זה באמת יכול לפעמים לבלבל קצת ולטשטש ,אישית,את הגבולות וההגדרות הקבועים הרגילים
אבל עם הזמן זה מיסתדר ואפשר, אם לנסח את זה ככה להנות משני העולמות,דבר בכלל לא רע ובטח שלא פסול

viderd
לפני 19 שנים • 5 באוק׳ 2005

Re: מה ההבדל בין להיות שולט/ת או נשלט/ת

viderd • 5 באוק׳ 2005
zipi58 כתב/ה:
ולא בוחרת בהגדרה כסווצית (לא מתחברת אליה)
אני תוהה איך אתם מרגישים..

zipi58

אני מזדהה עם חלק ממה שתארת,
את מדברת על הגדרות ועוברת לתחושות.
למה חשוב להגדיר?
zipi62

הגדרות ?

zipi62 • 5 באוק׳ 2005
ראשית אני מודה לכל המגיבים

viderd

לכל דבר יש חשיבות
הגדרה מבחינתי נועדה כדי לעזור לנו
להבין את עצמנו, לשייך את עצמנו

רק כאשר נגדיר את עצמנו בתוך מסגרת כל שהיא
נוכל לפרוץ ממנה החוצה כדי להתחבר אל עצמנו...

החשוב היא הפריצה החוצה ולא ההגדרה עצמה

כתבת שהזדהת עם חלק גדול מדבריי
אשמח לדעת עם מה הזדהת ....

חג שמח

zipi58
dahanc​(שולט)

השקפות

dahanc​(שולט) • 5 באוק׳ 2005
אפילו המרקיז דה סאד חווה את שני העולמות להגדרתו הכאב שבהנה וההנאה שבכאב לפיכך כל מי ששלם עם עצמו יכול באותו מידה זמנית או תקופתית להנות משני העולמות שלכאורה ש-ו-נ-י-ם אבל שילוב של שניהם ממצה את מהותו של הסאדו ...............
האיש בשחור​(שולט)
לפני 19 שנים • 18 באוק׳ 2005

מיהו סוויץ?

האיש בשחור​(שולט) • 18 באוק׳ 2005
כשאנחנו אומרים מתחלף או סוויץ למה בעצם אנחנו מתכוונים?

האם אנחנו מתכוונים לאדם שפעם מתענג על גרימת כאב לאחר ופעם נהנה בעצמו מאותו כאב ובמילים אחרות פעם סאדיסט ופעם מאזוכיסט או שאנחנו מתכוונים לאדם שפעם הוא שולט ופעם הוא נשלט?

אם נעמיק בנושא נגלה שבעצם לא קיים קשר חד חד ערכי בין השניים. אדם יכול לגרום כאב לזולתו גם מבלי שמתקיימות בו תכונות של שולט ואדם אחר יכול להנות ולהתענג על הכאב מבלי שמתקיימות בו תכונות של נשלט.

וכעת יקיומו עלי כל הסוויצים באתר להרגני ולסקלני באבנים, אני טוען שסוויציות יכולה להתקיים רק אם היא מהסוג הראשון (S/M) ולא מהסוג השני (D/S).

אני מאמין בכל ליבי כי התכונות של שולט או נשלט הן תכונות גנטיות מולדות החבויות בנו משחר ילדותנו ומחכות לרגע המתאים לצאת לאור ולכן קשה לי להבין אנשים הטוענים שעליהם להתנסות בשני הצדדים על מנת להחליט מה טוב עבורם.
הבחירה הזאת אינה בידנו, היא נקבעה עבורנו הרבה הרבה לפני שעמדנו על דעתנו.
מיתוסית​(שולטת)
לפני 19 שנים • 18 באוק׳ 2005
מיתוסית​(שולטת) • 18 באוק׳ 2005
אני מתחלפת ואני לא אקום עליך לסקול אותך באבנים, למרות שאני עשויה ליהנות מזה...
icon_twisted.gif

אני מסכימה שייתכנו מתחלפים שכל מעייניהם נתונים להענקת וקבלת כאב, בדיוק כמו עבדים ודומים. בדיוק מהסיבה שאני לא חושבת שמי שהוא אוהב לקבל כאב הוא לא סוג מסויים של נשלט ומי שאוהב לחלק פקודות אבל לא להצליף הוא גם סוג של שולט- בקיצור תחום הבדסמ הוא רחב יריעה ויש בו מקום מספק לכולם. הבדסמ, בדיוק מסיבה זו הורחב מ- SM ל-BDSM וישנם שאף מוסיפים את הפטישיסטים.
אני למשל נהנית מאוד מכל הבדסמ ולא רק מכאב, הכאב אפילו משני עבורי (למרות שאני מאוד נהנית לקבל ולתת כאב) וכמוני- מתחלפים רבים אחרים (מתוקף היותי מתחלפת, יצא לי להתוודות הרבה יותר מהרגיל למתחלפים).

אני לא מסכימה לקביעתך שבדסמ הוא מולד, לדעתי בדסמ יכול להגרם מהרבה גורמים, בין השאר מנסיבות החיים ודרכי הובלתם אותך.

ובין אם זה מולד או לא, אני אשוב ואשווה את המתחלפים לדו מיניים- זה כמו שקראתי מחקר מטופש שאמר שדו- מיניים הם הומואים בהכחשה.
אני דווקא מהאסכולה שגורסת שכל אחד בבדסמ הוא במובן מסוים מתחלף וטובועים בו שני הצדדים, בדיוק כמו שבכל אחד מאיתנו יש צד הנמשך לבן מינו ובדיוק כמו שבכל גבר יש קצת אישה וההיפך- אין שחור ולבן בעולמנו, בטח ובטח שלא בבדסמ, אלא שבכל אחד מידת המעורבות שלו בשני הצדדים שונה ולכן על פי רוב כל אחד בוחר רק צד אחד מובהק- עובדה שלא חסרים שולטים או נשלטים שבשלב כלשהו בחייהם הם מתנסים בצד השני אואפילו עוברים אליו לתקופת מה.

אצלי למשל שני הצדדים פחות או יותר שווים ואני מתקשה לבחור, ויותר מזה- אני מניחה שאם אבחר באחד מהם ואצמד אליו לאורך זמן, אני אתחיל להרגיש חוסר רציני. לעומתי ישנם מתחלפים שאצלהם זה לפי תקופות והם מתמסרים לחלוטין אך ורק לצד אחד, או שצד אחד בהם חזק הרבה יותר- נשלט או שולט.