בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מתכון מצויין למרק ירקות חורפי

שמנמונת סקסית​(אחרת)
לפני 19 שנים • 21 באוק׳ 2005

מתכון מצויין למרק ירקות חורפי

החורף נותן אותותיו, ולי כבר יש מגפיים חדשות. אז נהיה לי חשק למרק.
אבל אני מקסימה וטובה, החלטתי לחלוק איתכם מתכון שתהנו גם אתם.


המצרכים :
4 קישואים פרוסים
4 גזרים פרוסים
1 בצל גדול (או שניים קטנים) קצוץ או פרוס
1 חב' עלי סלרי קצוצה
1 גבעול פרסה חצוי ופרוס
2-3 שיני שום
רסק עגבניות
אבקת מרק עוף
פפריקה אדומה מתוקה
כמון
כורכום
מלח
פלפל שחור
8-10 כוסות מים
שליש כוס גריסי פנינה שטופים ומושרים כחצי שעה.
ניתן גם להוסיף 3-4 חלקי עוף להעשרת הטעם. (אמא שלי אומרת שהכי טוב זה גרונות וכנפיים. אני מוסיפה שוקיים וירכיים)


ההכנה:

בסיר גדול
מטגנים את הבצל קצוץ/פרוס ואת הפראסה החצויה והפרוסה עד שיהיו שקופים
מוסיפים את הגזר, הקישואים , והסלרי וממשיכים לטגן עוד מספר דקות
מוסיפים 8-10 כוסות מים רותחים ומערבבים
מוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות ומערבבים היטב
מוסיפים את התבלינים (הכמון והכורכום לא חובה למי שלא אוהב)
מסננים את הגריסים ומוסיפים למרק
ומניחים גם את העוף.
מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.


בהגשה ניתן לקשט עם פטרוזיליה קצוצה.

בתיאבון
שס"ק
defluo{BDOC}
לפני 19 שנים • 21 באוק׳ 2005

מתכון מעולה למרק פטריות בלי שמנת

defluo{BDOC} • 21 באוק׳ 2005
שלוש סוגי פטריות- פורטבלו, שמפיניון, ויער.

אפשר גם עם שני סוגים של פטריות.

(לא להשתמש בשיטאקי. )

לחתוך את הפטריות (לא להשקיע יותר מדי, גורסים הכל בסוף ממילא)

להוסיף קצת מלח.
אפשר להוסיף קרישה (שזה ירק מעולה בכללי)
להרתיח הכל, עד שמתקבל משהו מאוד שחור (הפורטבלות עושות את זה)

להכניס לבלנדר (המכשיר המקווצצ'' הזה)

להוסיף פטרוזיליה שמיר. מלח במידת הצורך.

זה מרק מאוד שחור, והוא מעדן. בחיי. לא לשפוט לפני שמנסים. !

דפ.
defluo{BDOC}
לפני 19 שנים • 23 באוק׳ 2005

Re: מתכון מעולה למרק פטריות בלי שמנת

defluo{BDOC} • 23 באוק׳ 2005
defluo כתב/ה:
שלוש סוגי פטריות- פורטבלו, שמפיניון, ויער.

אפשר גם עם שני סוגים של פטריות.

(לא להשתמש בשיטאקי. )

לחתוך את הפטריות (לא להשקיע יותר מדי, גורסים הכל בסוף ממילא)

להוסיף קצת מלח.
אפשר להוסיף קרישה (שזה ירק מעולה בכללי)
להרתיח הכל, עד שמתקבל משהו מאוד שחור (הפורטבלות עושות את זה)

להכניס לבלנדר (המכשיר המקווצצ'' הזה)

להוסיף פטרוזיליה שמיר. מלח במידת הצורך.

זה מרק מאוד שחור, והוא מעדן. בחיי. לא לשפוט לפני שמנסים. !

דפ.




הביאו לתשומת ליבי שלא ברור שמוסיפים מים לכל התערובת ומביאים להרתחה.

אז הנה. אני מעדכנת.

מוסיפים מים ביחס של 1 ל1 או 0.5 ל 1 תלוי כמה אתם אוהבים את המרק סמיך..

ואז מרתיחים את הכל, מלח פלפל לפי הרצון והיכולת לגרוס. להנות.
לאחר שגורסים את המרק, אפשר להוסיף פטרוזיליה ושמיר. כיף גדול.
כאמור זה נראה כמו שלולית אבל זה נורא טעים. באמת.