שמנמונת סקסית(אחרת) |
לפני 19 שנים •
24 באוק׳ 2005
מתכון נפלא לעוף בלימון ועשבי תיבול
לפני 19 שנים •
24 באוק׳ 2005
שמנמונת סקסית(אחרת) • 24 באוק׳ 2005
מתכון חגיגי וקל.
המצרים: עוף שלם מחולק /6-8 חלקים שרתם מעדיפים. 1 חב' פטרוזילה 1 חב' כוסברה חצי חב' עלי סלרי חצי חב' נענע(לא חובה) חצי חב' ריחן (לא חובה) חצי כוס מיץ לימון (רצוי טרי ולא משומר) 1-2 לימון פרוס שמן בישול / שמן זית תבלינים : מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, רבע כפית כורכום. *ככל שיהיו יותר סוגי ירק, הטעם יהיה עשיר יותר. *לא להוסיף שמיר ורוזמרין, טעמם חזק מדי ולכן הם "יאפילו" על הטעמים האחרים. ההכנה: * אני ממליצה להרתיח את העוף במים ומלח לפני האפיה, זה מקל על נקיונו, ומקצר משמעותית את זמן האפיה -קוצצים את כל הירק ושמים בקערה גדולה. -מוסיפים לקערה את השמן, התבלינים ומיץ הלימון. -מערבבים הכל -מניחים בתבנית עמוקה או בכלי קדרה רחב את חלקי העוף. -מורחים וממלאים את העוף בתערובת.גם מתחת לעור. -את מה שנותר יוצקים לתבנית ומשטחים באופן שווה. -מקשטים בפרוסות הלימון -מכסים בנייר כסף או מכסה -מכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות (רצוי בתוכנית טורבו שמחממת באופן שווה) ואופים כשעה וחצי (מי שהרתיח יאפה במשך כשעה) -מסירים את הכיסוי, מגבירים את החום ל180 מעלות ואופים חצי שעה נוספת. תוספות מומלצות: -אורז לבן -תפוח אדמה בשמן זית, רוזמרין שום ומלח בתנור. בתיאבון וחג שמח. |
|