Bent |
לפני 19 שנים •
23 באוק׳ 2005
צה"ל הקהילה ובדס"ם
לפני 19 שנים •
23 באוק׳ 2005
Bent • 23 באוק׳ 2005
בשיחה עם ידידה שלי עלתה עובדה מעניינת, במחקרים שנעשו על הפרעות אכילה, החליטו לבחון את הרגלי האכילה של הגבר הישראלי לפני ואחרי צה"ל. כקבוצת אפס השתמשו במחקר דומה אזרחי על גילאים דומים באחת מארצות האירופאיות.
התוצאות לא מפתיעות, הילד הישראלי הממוצע אוכל בדומה לילד האירופאי, מה שכמובן משתנה לחלוטין והופך למין זלילה חסרת רסן אחרי הצבא. הסברים לא צריך לתת. הייתי שם בתרגילי השבע דקות למיניהם, אני זוכר וקרוב לודאי שכולכם מכירים את הנושא. הספין אופ הלוגי שיצא מזה הוא מיני מחשבה, יותר כמו שאלה, איך לעזאזל משפיע צה"ל על התהוות הקהילה הבדס"מית. ככל שיותר חשבתי על זה, יותר טבעתי במחשבות, בכל צורה שאני יכול לראות צה"ל משפיע, בונה חלקים טובים, מקלקל אחרים. אז, מה אתם חושבים האם ואיך צה"ל עיצב , תרם, או הרס את הבדס"ם שלכם? ועם כבר ויש דוגמאות, אז אנא חלקו איתנו. |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 19 שנים •
23 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 באוק׳ 2005
מקבי(מתחלף) • 23 באוק׳ 2005
אומר רק זאת - פעמים רבות שקלתי להביא את נעליי לגלח"וץ לאיזה סאב עם פטיש בריא לנעליים.
|
|
Aragorn(שולט) |
לפני 19 שנים •
23 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 באוק׳ 2005
Aragorn(שולט) • 23 באוק׳ 2005
קח בחשבון שחלק נכבד מהקהילה בכלל לא שרת בצה"ל.
|
|
Bloody |
לפני 19 שנים •
24 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
24 באוק׳ 2005
Bloody • 24 באוק׳ 2005
Aragorn כתב/ה: קח בחשבון שחלק נכבד מהקהילה בכלל לא שרת בצה"ל.
הצהרה אמיצה. יש לה ביסוס ? |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 19 שנים •
26 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
26 באוק׳ 2005
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 26 באוק׳ 2005
צה"ל?....מה זה?.....
מדים זה בהחלט דאון רציני בשבילי. מכל הסוגים מכל המינים ומכל הצבעים עמק |
|
unstoPPable |
לפני 19 שנים •
26 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
26 באוק׳ 2005
unstoPPable • 26 באוק׳ 2005
המעלה היחידה שחייל ניחן בה היא הספק גבוה. בעיקר אלו שעברו מסלולים ארוכים יותר... יחידות מובחרות וכו'. אח"כ הבנות מתפלאות למה חיילים באמצע מסלול גומרים מהר כשהם חוזרים הביתה.
למרות שאחרי שנה וחודשיים של מסלול, הכל הופך לשכונה. אז מתחילים להשמין.... גלח"צ נעליים? יש מתכונים טובים שגורמים אפילו לרס"ר בביס"ט להראות מופתע. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך חמישי אוק' 27, 2005 2:22 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
unstoPPable |
לפני 19 שנים •
26 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
26 באוק׳ 2005
unstoPPable • 26 באוק׳ 2005
aaa
|
|
Aragorn(שולט) |
לפני 19 שנים •
27 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
27 באוק׳ 2005
Aragorn(שולט) • 27 באוק׳ 2005
Bloody כתב/ה: Aragorn כתב/ה: קח בחשבון שחלק נכבד מהקהילה בכלל לא שרת בצה"ל.
הצהרה אמיצה. יש לה ביסוס ? התרשמות אישית כתוצאה משיחות עם מדגם לא מייצג של שפחות גם לא דגמתי דומים, דומיות ועבדים וזה לא ממש מענין אותי. |
|
Bent |
לפני 19 שנים •
27 באוק׳ 2005
ברשותכם אנסה להזיז את הדיון זה לכיוון חיובי.
לפני 19 שנים •
27 באוק׳ 2005
Bent • 27 באוק׳ 2005
איך אני רואה את ההשפעה:
דוגמאות: • מערכת היררכית. • מספר אנשים רב שעוברים הכשרה פיקודית באותה מסגרת. • מספר אנשים רב, שעובר את המסגרת הזו על כורחו ומפתח לפחות "סלידה" או התנגדות לגבי שליטה "כפויה". • מערכת המעודדת את יכולת האלתור. כיצד הנושא מתבטא: מספר דוגמאות חיוביות: • אחריות וההבנה של אחריות. • ניסיון ממשי בפיקוד. • מערכת לימוד וחניכה בנושא הפיקוד. מספר דוגמאות שליליות: בעולם שגור מאוד משחק תפקידים במדים, כפי שהעיר מקבי. במועדונים רבים תראו אנשים לובשים דמויי מדים או אפילו מדים אמיתיים, שוטרים וחיילים (נכתב בלשון זכר לנוחות בלבד) ושאר מדים הם משחק זמין וקל. למרות זאת בארץ, אני לא רואה פעילות רבה שכזו, אני מניח כי הסיבה שהנושא הוא טאבו או סתם מאוד לא מפותח קשורה לצה"ל (ראו את תגובתו של עמק). ההתמודדות עם סמכות, אני הראשון שיודה בהתנגדות בסיסית לסמכות או למרות לובשי מדים, ואין ספק בליבי שאני לא היחיד. אז במונחים שכאלה, האם יש למישהו תגובה לגבי השאלה המקורית, איך החוויה הצה"לית משפיעה / השפיעה על הבדס"ם שלכם? ארגורן, גם עם השולט / נשלט אינם בוגרי צה"ל, הצד השני יכול להיות. וגם במידה ושניהם לא, הסביבה הישראלית לטענתי, סובבת את המציאות הצבאית צה"לית בצורה שעצם אי השירות לא משחרר מהשפעת הצבא. למיטב הבנתי,מעטים מיושבים הכלוב הם חברים בקהילות הסוציאליות אשר אינם משרתות כלל בצה"ל. BENT |
|
ילדה יפה |
לפני 19 שנים •
27 באוק׳ 2005
הצבא ואני...
לפני 19 שנים •
27 באוק׳ 2005
ילדה יפה • 27 באוק׳ 2005
הממממ
אני אישית לא מבינה איזה קשר יכול להיות בין בדסמ לצה"ל אני אישית סאבית (או לפחות כך נדמה לי) ובכל הקשור למפקד שלי בצבא עשיתי לו את המוות. החל מלהגיד לו בפנים שאני לא רואה אותו ממטר ועד לענות לו שאלא אם הוא רוצה קפה עם רעל אז עדיף שלא יבקש ממני. מה שכן, זה הוציא לי את הרוח מהמפרשים ורק אחרי שהשתחררתי יכלתי לחזור ולחשוב שוב על בדסמ. |
|