שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

בדיחות לשבת

Lilu-FemdoM​{Pon}
לפני 21 שנים • 4 בנוב׳ 2005

בדיחות לשבת

Lilu-FemdoM​{Pon} • 4 בנוב׳ 2005
באדיבות יקירתי - "מתאהבת בקלות"

שלושה גברים היו במסע רגלי ביער. פתאום הגיעו לנהר רחב וסוער. מאחר והיו צריכים לעבור לצד השני של הנהר, הגבר הראשון נשא תפילה "בורא עולם, אנא תן לי את הכוח לחצות את הנהר".

והנה, באחת – הבורא נתן לו זרועות גדולות מאד ורגליים חזקות, וכך הצליח לשחות לגדה השנייה תוך שעתיים, לא לפני שכמעט טבע פעמיים...

אחרי שראה את זה, הגבר השני התפלל כך "בורא עולם, תן לי את הכוח ואת הכלים לחצות את הנהר".

והנה, באחת – הבורא נתן לו סירת משוטים, זרועות ורגליים חזקות, וכך הצליח לחצות את הנהר תוך שעה, לא לפני שהסירה כמעט התהפכה פעם אחת.

הגבר השלישי נשא תפילה שונה " בורא עולם, תן לי את הכוח, את הכלים ואת השכל לחצות את הנהר".
ופווווף ! הבורא הפך אותו לאשה.

היא בדקה את המפה, הלכה 200 מטר במעלה הנהר וחצתה את הנהר על הגשר תוך 3 דקות...

בארץ רחוקה רחוקה, בין ההרים הגבוהים, הייתה חווה
ובה גרה משפחה עניה עניה, אב, אם, ושני אחים.
ולמשפחה היה רק צריף דל ופרה שנתנה להם חלב.

בוקר אחד יצאה אם המשפחה לחלוב את הפרה, וראתה שהפרה
מתה. מרוב צער והבנה על מצבה העגום, קפצה האם מהצוק
אל הנהר והתאבדה.

יצא האב לחפש את האם, ראה את הפרה מתה באחו, ואת
גופת האם נסחפת במים, מיד קפץ גם הוא מהצוק ורוצץ
את גולגלתו על הסלעים.

יצא האח הגדוללראות איפה נעלמו ההורים, ראה את הפרה מתה,
ואת האב מת ואת האם נסחפת בנהר, נואש מחייו וביקש
נפשו למות. בעוד הוא עומד על קצה הצוק, מגיעה אליו
פייה יפיפיה ואומרת לו "אם תתקע אותי 5 פעמים רצוף,
אני אשיב לתחיה את ההורים וגם את הפרה".

טוב אומר האח הגדול, שווה ניסיון. מזיין ומזיין עד
שבפעם הרביעית קיבל דום לב ומת.

יצא האח הצעיר לראות איפה כולם, ראה את הפרה מתה ואת
כולם מתים, לקח רובה ציד בכדי לשים לעצמו כדור בראש,
ולפתע מגיעה אליו אותה פייה יפיפיה ואומרת לו " אם
תתקע אותי 10 פעמים רצוף, אני אשיב לתחיה את ההורים
וגם את הפרה וגם אדאג לכם לחווה משופרת ".

טוב אומר האח הצעיר, אין בעיה. רק אל תתפגרי לי באמצע
כמו הפרה...

איכר מתחיל אחד שמחליט לגדל כבשים שם לב שהן לא מתרבות. הוא הולך לוטרינר ושואל מה אפשר לעשות שהכבשים לא מתרבות. הוטרינר מציע לו הפריה מלאכותית. "איך אני אדע אם הן בהריון?" הוא שואל. הרופא עונה "אם הן ישכבו להן במקום להתהלך סימן שהן התעברו". האיכר אומר תודה ושהוא יחשוב על זה. הוא חוזר הביתה ומאחר והוא לא יודע מה זו הפריה מלאכותית, הוא חושב שבטח הכוונה היא שהוא צריך לזיין את הכבשים בעצמו.
בבוקר הוא אוסף את כל הכבשים על הטנדר שלו, נוסע לשדה מבודד ומתחיל לזיין את הכבשים אחת אחת. אחרי הצהריים הוא חוזר עייף ומאוחר יותר הולך לישון. בבוקר הוא מסתכל החוצה ורואה את הכבשים מתהלכות להן כרגיל. בחוסר חשק הוא שוב אוסף את הכבשים אחת אחת, שוב מעמיס על הטנדר ושוב נוסע לשדה, שם הוא מזיין כל אחת פעמיים ליתר ביטחון. הוא חוזר בערב מותש מעייפות ומייד נרדם. בבוקר, לא מסוגל לצאת מהמיטה מרוב תשישות הוא מבקש מאישתו שתציץ החוצה ותגיד לו אם הכבשים שוכבות להן. האישה מציצה מהחלון ואומרת "לא, כל הכבשים על הטנדר, ואחת מהן יושבת מקדימה וצופרת..."

שבת שלום }{