Inside your head |
לפני 18 שנים •
15 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
15 בדצמ׳ 2005
Inside your head • 15 בדצמ׳ 2005
ואני אומרת...
פשוט להביא אותו לדאנג'ן. המקום בהחלט משקף את מהות ה-BDSM.. |
|
red-cell(מזוכיסט) |
לפני 18 שנים •
18 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
18 בדצמ׳ 2005
red-cell(מזוכיסט) • 18 בדצמ׳ 2005
ברווזת גומי כתב/ה: ואני אומרת...
פשוט להביא אותו לדאנג'ן. המקום בהחלט משקף את מהות ה-BDSM.. בדיוק להפך... וכנראה שהמצב באמת רע... |
|
teacher(שולט) |
לפני 18 שנים •
18 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
18 בדצמ׳ 2005
teacher(שולט) • 18 בדצמ׳ 2005
אני דווקא חושב שאנחנו מייחסים המון דיעה קדומה ושמרנות לוונילים.
נראה לי שאנחנו יותר שמרנים מהם בדיעה שהם "לא יבינו" או "ירימו גבה". מנסיון שלי להסביר את ה-BDSM לוונילים, ויצא לי לעשות את זה כמה פעמים, גם במסגרות של יותר מאחד על אחד, הם מבינים עניין די מהר, ורובם פתוחים לכך שזה מהנה אנשים אחרים, גם אם הם לא היו נהנים מכך בעצמם. הייתי במסיבות מעורבבות (ונילים מוחלטים ו-BDSMים רציניים), בהן הסתובבו שוטים ומצאו עצמם בידיהם הווניליות והלא מנוסות של חלק מהאורחים, שנהנו מההתנסות, וגם שאלו שאלות. לא את כולם זה מדליק, לא כולם מעוניינים לנסות, אבל עוד לא נתקלתי במקרים של אטימות מוחלטת וחוסר הבנה טוטאלי. teacher |
|
Tame |
לפני 18 שנים •
18 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
18 בדצמ׳ 2005
Tame • 18 בדצמ׳ 2005
אני חושב שאנחנו מדברים על "ונילים" כאילו הם אייזה תת גזע מסויים ונפרד מאיתנו
אבל הוניל והשוקו קיימים בכולנו בכל מיני מינונים שונים. לפי ההגדרה שלי הוניל מסמל את הקיבעון והשמרנו, את חוסר הפתיחות ואת הפחד והשנאה מהשונה. לכן לאדם שהוא מאוד מאוד ונילי אין טעם בכלל להסביר מכיוון שאף אחד מאיתנו לא היה רוצה אדם כזה סביבנו. מצד שני יש כאלה שהם רק "קצת ונילים" והם יכולים עוד איכשהו להבין. למרות שאני נוטה יותר להסכים עם מה שליילה כתבה ולא חושב שיש אפשרות להסביר לאדם מאוד ונילי מה זה בדסמ (על אף שהמשל על איינשטיין יפה ונחמד עד מאוד). ובנושא קצת שונה, לדעתי לאחרונה יש הרבה נסיונות להפוך את הבדסמ לסוג של אופנה ולמשוך אליו אנשים מהעולם הונילי.. מצד אחד יש כאן אפשרות להרחיב את הקהילה ולהכניס "דם חדש" אבל מצד שני האנשים שמצטרפים לרוב נשארים קצת ונילים וחוץ מהפטיש האישי שלהם נהנים לפסול, לקטול וללעוג לפטישים של אחרים. לדעתי זה קצת הורס. בין כה וכה האנשים שבאמת בעניין הבדסמי ימצאו את המקומות, את האתרים, את האנשים האינדיבידואלים שיכניסו אותם ל"קהילה" (או לא לקהילה אבל עדיין יוכלו לממש את תאוותם) גם מבלי שיובילו אותם. העוצמה של הפטיש היא זו שתניע אותם לחיפוש ומי שמחפש מוצא ובמקרה שלנו דיי בקלות גם |
|
Dark Artist(שולט) |
לפני 18 שנים •
18 בדצמ׳ 2005
מסבירים אם יש טעם להסביר
לפני 18 שנים •
18 בדצמ׳ 2005
Dark Artist(שולט) • 18 בדצמ׳ 2005
פעמים רבות העברתי ל"וניליים" הסברים על הBDSM כולל גם הסבר על ציוד שנמצא ברשותי
כשאני מציג את העולם של הBDSM לפני אותם אנשים אני בכלל לא מתייחס אליהם כאל ונילים אלא כאל אנשים שרוצים לדעת מי אנחנו ומה אנחנו ולכן הכל נעשה בשיא הפתיחות ועם חוש הומור קל לצד רצינות. זה לא פשוט כיון שלרוב הוניליים שאני מכיר יש קיבעון מחשבתי בקשר לBDSM והרבה רואים אותנו בתור אנשים שיש להם בעיות נפשיות ותסביכים פסיכוטיים. יש הרבה אנשים עם פתיחות כפי שטיצ'ר ציין אולם,על כל אדם עם פתיחות יש עשרה שיראו בBDSM סטייה בעייתית ביותר. לכן אני מעדיף להסביר את הBDSM לאנשים שבאמת רוצים לדעת מה זה,ושיש להם סקרנות מינית בריאה והם לא נבהלים מכל מיני אקטים קינקיים הנכללים בBDSM אני אנסה להימנע מלהסביר לאנשים בעלי קיבעוןן מחשבתי ושמרנות מצוייה מהו BDSM כי הם מראש לא ינסו להבין אלא רק ימצאו את הפגמים ואת החסרונות בכל העניין. אם "וניל" בא באמת מותך התעניינות ורצון להכיר את העולם שלנו,מבחינתי אני לא רואה שום בעיה להסביר לו את זה בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש |
|
יהלום |
לפני 18 שנים •
19 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
19 בדצמ׳ 2005
יהלום • 19 בדצמ׳ 2005
המממ.... קודם כל, תודה על התשובות היפות שנכתבו כאן.
אני עוד לא מצאתי את הדרך להתגבר על הבעייתיות, כי אני מוצאת בבדס"ם כל כך הרבה רבדים שמעמיקים, ויכולים להעמיק יותר, ויותר, ויותר... ואם אני מסתכלת על סקס, כסקס, שזה כשלעצמו קונספט שתמיד נראה לי נבוב.... לא כי יש לי בעיה עם סקס, אלא כי פשוט הוא נראה כל כך שיטחי... כשלעצמו... ואני לא מדברת על התפרקות יצרים, כי כזו... בסקס... שהוא סתם סקס.... לא יכולה להתבטא בכלל.... אז איך אפשר להסביר לבנאדם שמחפש את ההתפרקות שלו במישור השיטחי הזה, שיש מישור יותר עמוק, הרי הוא לא מודע אליו, או בוחר שלא להיות מודע אליו, וגם אם אתאר את זה בצורה הכי טובה.... הוא עדיין לא יוכל להבין בכלל על מה אני מדברת. או שלא ירצה (בכל מקרה התוצאה אותה התוצאה). מתחילה לחשוב על זה אשכרה במובנים של תאוריית יחסות.... כולם יודעים שהיא קיימת, אפאחד לא יודע מה בעצם היא אומרת.... סתם סתם.... האם מדובר בהסבר יחסי לאדם? כנראה שכן... ותחת השמש.... תאמין לי... אם הייתי קושרת אותו, ומצליפה בו (בלי גאג כמובן בתור התחלה - על מנת להנות מכל צעקה וזעקה שתצא לו מהפה) ... לא חושבת שהוא יכול היה להיות וניל מלכתחילה... כאילו... לא נראה לי.... לא מסתדר משהו... ונילים - הצלפות?!!???? אני לא חושבת שמועדון יכול לשקף מהות.... כי מהות באה מאנשים, וכל אחד הוא עולם בפני עצמו. מהות העניין, לוניל, גם לא יכולה להתקבל מהתבוננות שכזו, כי ההבנה של הדברים והנקודת מבט היא אחרת. ולא מדובר גם לדעתי באטימות, אלא ביכולת להבין, את הדבר שאליו אני מתכוונת, אם הם לא טעמו את טעמו מעודם... נגיד כמו עיוור שלא ראה לבן..... בדס"ם גם לא ממש יכול להיות אופנה... אולי קינקיות יכולה להיות אופנה, אבל לא בדסם. בדסם... זה או שקיים או שלא קיים בתוך אדם. בכל מקרה.... אני לא חושבת שמי שלא רוצה לדעת מה זה, מלכתחילה, יוכל לדעת. |
|
הוא(שולט) |
לפני 18 שנים •
19 בדצמ׳ 2005
האם מדובר בהסבר יחסי לאדם? כנראה שכן...
לפני 18 שנים •
19 בדצמ׳ 2005
הוא(שולט) • 19 בדצמ׳ 2005
כן כל אדם יגיב לזה באופן שונה לעיתים פתיחות או אטימות לעיתים פחד דחיה וכו בהתאם לאישיותו
גם חשוב מה הקירבה למי שמסבירים לו. אבל הכי כיף מצב שלא צריך להסביר זה קורה מעצמו בעיניים |
|
הוא(שולט) |
לפני 18 שנים •
19 בדצמ׳ 2005
האם מדובר בהסבר יחסי לאדם? כנראה שכן...
לפני 18 שנים •
19 בדצמ׳ 2005
הוא(שולט) • 19 בדצמ׳ 2005
כן כל אדם יגיב לזה באופן שונה לעיתים פתיחות או אטימות לעיתים פחד דחיה וכו בהתאם לאישיותו
גם חשוב מה הקירבה למי שמסבירים לו. אבל הכי כיף מצב שלא צריך להסביר זה קורה מעצמו בעיניים |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 18 שנים •
19 בדצמ׳ 2005
איך מסבירים לווניל או למי שחדש לתחום מהו בדסמ
לפני 18 שנים •
19 בדצמ׳ 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 19 בדצמ׳ 2005
הנה הסבר שכתבה fluff בפורום אחר, בשנת 2002/. הסבר זה הודפס וחולק למשתתפות במפגש עם מתנדבות של מרכז הסיוע לנפגעי תקיפה מינית בתל-אביב שבא להציג להם את תחום הבדסמ:
נושא: בטח דגדגו אותך פעם גוף המודעה: אולי יותר מפעם אחת ואולי את אוהבת דגדוגים לעיתים מזומנות. תחשבי על התחושות בזמן הדגדוג. על הצחוק (שמביא תחושת אושר) יחד עם הרצון שיפסיקו את הדגדוג; והרצון שלא יפסיקו את הדגדוג, כי כיף; והתחושה שמציק, אבל לא ממש; וחוסר האונים להפסיק את מי שמדגדג, והנסיון להפסיק אבל כאילו אין כוח לעצור. ואיך מי שמדגדג רוצה להמשיך כי זה כל כך משכר לעשות את זה לאדם אחר; תחושת השיכרון של צחוק מלא, בלתי פוסק, תחושת האושר הלא ברורה, (גם שם יש כימיקלים פנימיים טובים) וזה שדגדוג מרגיש לפעמים יותר מדי, אבל יודעים שהוא לא מזיק. ואיך מתגבשת ההסכמה מתי מפסיקים את הדגדוג. איך מבקשים קודם בחצי לב, ואחר כך מבהירים, ומבינים, שבאמת די. ונשארים מותשים ומרוצים. [אני לא יודעת לדבר על ריסוק, ולא נשארת במערכת שרומסת את הנפש.] להבנתי, בקשר טוב עם דום, קשר שבו יש תקשורת רצופה וחברות עמידה, קשר שמאפשר לשניכם ללמוד אחד את השני, הסאב מספר לדום, הדום מספר לסאב, מהם המאוויים של הסאב, מהם המאוויים של הדום. (קראי כאן בפורום וב"לינקים חשובים", לא מעט על תאום ציפיות ו"איך להתחיל") הדומית יודעת שיש בסאבית כמיהות, חלקן גלויות, חלקן כמוסות, חלקן מלהיבות אותה חלקן מפחידות אותה. הסאבית יודעת שיש לדומית פנטזיות שהיא היתה רוצה להגשימן, איתה. (קראי בדפי הפורום הקודמים לא מעט שרשורים על חשיבות השיחות, חשיבות התקשורת השוטפת בין דום וסאב) מתחילת הקשר, ותוך כדי, מנתחים השניים את מהלך התפתחותם, האישית והמשותפת, ומהם כמיהותיהם הכמוסות והגלויות, האם כבר אפשר לחקור אותן או שהן צריכות להמתין עוד, לחכות קצת שנגדל, שנתפתח. (קראי בפורום ובאתרים אחרים על הסכמה, גבולות, משא-ומתן ודרגות קושי) ואז, בסצינה, בסשן, גם כשהדומית רוצה משהו קשה מאד, או משהו מביך מאד, הרי הסאב תפוס בקרס, והקרס קשור בשני חוטים חזקים: הוא בעצם כן רוצה שיקרו הדברים האלה. הוא הרי חלם (כשהעז לחשוב על זה) להיות במצב הזה, הוא בעצם ביקש אותה לעזור לו להגיע לשם; בעצם המקום/מצב המאתגר כל כך "עושה לו את זה". והוא כל כך תפוס באהבה, ה – Bond החזק הזה עם הדומית, חוט הלב הקשור בין שניהם, שמחוזקו הוא לא יכול להתעלם; והוא רוצה לרצות אותה; למענה (למענו) הוא לא רוצה לסגת מהר מדי. (קראי בספרים ובמאמרים ברשת על הקשר הנפשי החזק הקיים בזמן סשן ובמערכת יחסים בדסמית) אם בכל זאת לא תצליח להתגבר על המחסום, הסאבית הרי תבקש עזרה, חילוץ. הדום קשוב לה, הוא מלווה את קשייה, בחמלה, באהבה, בתשוקה. אם היא לא יכולה, היא תשוחרר מהקרס, עם עידוד ותשבחות על האומץ, הכוח ובעיקר בעיקר על הרצון למלא את מבוקשו. יהיו להם פעמים נוספות. כך שאין מרחפת מעליה סכנת חיסול, מה שמרשה לה להשליך את כל כוחותיה אל הנסיון, המאמץ. (קראי בפורום וברשת על מילת ביטחון, על בדיקת מצב הסאב במהלך הסשן) הקושי עצמו מתגמל, כי הרי יש רצון פנימי להתגבר על המשוכה או שלא היינו מגיעים אליה, והמבוכה או הקושי בעצם שזורים בהכרה שזה בדיוק מה שאנחנו רוצים, ומעל לכל בידיעה שהדום/דומית מרוצים מאיתנו; וכל ההקשר טבוע באהבה ובחום של נתינה, נתינה הדדית. סשן הוא מקום מדגדג מאד. (שמת לב שיש הרבה מאד קומבינציות של משתתפים במערכת יחסים בדסמית?) ----------- ההסבר מובא כאן באישורה של fluff, השאלה המקורית לא הועתקה לכאן כדי לשמור על זכויותיה של השואלת. |
|
יהלום |
לפני 18 שנים •
20 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
20 בדצמ׳ 2005
יהלום • 20 בדצמ׳ 2005
זה נייס.....
תודה , הסבר ממש מוצלח... |
|