שלווה פנימית(מתחלף) |
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
בדסמ והורות
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
שלווה פנימית(מתחלף) • 29 בדצמ׳ 2005
איני יודע אם מי מכם ניכנס לעולם הבדסמ לאחר שהיו לו ילדים.
לי אין ילדים, אבל יש לי כלבה. וכלבים - כידוע לכם הם למעשה הפרוטו - טייפ של הכלבים - כלבות האנושיות. לפני היותי אדון - הכלבה שלי היתה לחלוטין יותר מפונקת ומבורדקת, וידעה טוב לנהל אותי עם המבטים שלה ולגרום לי לוותר לה לא אחת. ואז קרה הדבר, ונהייתי אדון במלוא רמח איבריי, וכל ההתנהלות שלי מולה השתנתה. היא מייד הבינה את השינוי, והתנהגה בהתאם, אבל מה קורה כשילדיים חווים את המהפך הזה בהורה? האם הם מסתגלים לשינוי, או שההורה לא משנה את ההתנהגות בכלל כלפי הילד? האם אפשר לעשות את המידור? או ששליטה משתלטת עלינו? |
|
gala |
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
gala • 29 בדצמ׳ 2005
לא רואה שום קשר בין השניים.
הורה כהורה צריך להיות מגונן,עוטף,רך ואוהב ועצם היותו שולט לא אמור להשפיע עליו ולגרום לו להיות יותר קפדן,קשוח קר או מנוכר.הכל עניין של אופי והדרך שבה הוא מחנך את ילדיו. שליטה לא אמורה להשתלט עליך,שליטה אמורה להיות מותבעת בך. זה כמו שתגיד שסאבית שהיא אמא הופכת להיות שפחה של הילדים שלה.(או משהו בסגנון) ואגב,אתה יכול להמשיך ולפנק את הכלבה שלך בדיוק כמו קודם, עצם זה שהפכת ל"שולט" בכל רמח אבריך (כי לצערך לא נולדת כזה) לא צריך להפריע לזה ובטח לא להוריד מהאדונות שלך. למרות שלאימונים זה יכול להיות נחמד,אבל חראם על הכלבה: ) |
|
המלט |
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
Re: בדסמ והורות
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
המלט • 29 בדצמ׳ 2005
שלווה פנימית כתב/ה: אבל מה קורה כשילדיים חווים את המהפך הזה בהורה?
אתה יכול לתאר את היום ההוא, בו פתאום חל בך המהפך, והפכת לשולט? |
|
פעם פרח(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
Re: בדסמ והורות
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
פעם פרח(נשלטת) • 29 בדצמ׳ 2005
שלווה פנימית כתב/ה: איני יודע אם מי מכם ניכנס לעולם הבדסמ לאחר שהיו לו ילדים.
לי אין ילדים, אבל יש לי כלבה. וכלבים - כידוע לכם הם למעשה הפרוטו - טייפ של הכלבים - כלבות האנושיות. לפני היותי אדון - הכלבה שלי היתה לחלוטין יותר מפונקת ומבורדקת, וידעה טוב לנהל אותי עם המבטים שלה ולגרום לי לוותר לה לא אחת. ואז קרה הדבר, ונהייתי אדון במלוא רמח איבריי, וכל ההתנהלות שלי מולה השתנתה. היא מייד הבינה את השינוי, והתנהגה בהתאם, אבל מה קורה כשילדיים חווים את המהפך הזה בהורה? האם הם מסתגלים לשינוי, או שההורה לא משנה את ההתנהגות בכלל כלפי הילד? האם אפשר לעשות את המידור? או ששליטה משתלטת עלינו? אני מניחה ש"המהפך" כפי שאתה קורה לו לא קרה בשנייה. לא היה יום אחד שבו לפתע פתאום נעשית אדון כמו שאתה מתאר. אני חושבת שאצל רובנו הצד הנשלט או השולט הוא משהו פנימי, שבא לידי ביטוי גם בדרכים אחרות. בכל מקרה, אצלי ההתנסות הבדסמית לא שינתה מהותית את סגנון ההורות שלי. מה שכן, בעקבות המפגש עם מי ששלט בי, למדתי כמה דברים דווקא על הצדדים היותר תקיפים שבי, ונראה לי שעברתי תהליך שבו העמידה שלי, במקרים שבהם אני צריכה להיות תקיפה, התחזקה. וזה שינוי שהוא יותר פנימי מאשרחיצוני, אבל כמובן גם מקרין החוצה. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
היכן הסתירה?
לפני 18 שנים •
29 בדצמ׳ 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 29 בדצמ׳ 2005
כאבא לילדות, אינני מבין היכן הסתירה שאתה שואל עליה.
רוב בני האדם יודעים להתנהג בצורה שונה בהקשרים שונים. בבנק מול מנהלת הסניף, במשרד מול החברים, הכפיפים והמנהלים, באסיפת הורים מול המורה, בטלפון מול הנודניקים מהטלמרקטינג - בכל אחד מהם קיימת התנהגות שונה בהתאם להקשר. כך יש גם הבדל בין ההתנהגות שלי בסשן לבין ההתנהגות שלי עם הבנות שלי. ייתכן שאתה תופש את השליטה כמשהו שאם מוותרים עליו לרגע, הוא עלול להיעלם. תן לעצמך קצת זמן ותגלה שכאשר השליטה מתאימה לך ומסיבה לך הנאה - היא לא תלך לשום מקום, לא תיעלם ולא תתנדף... |
|
נוריתE |
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
נוריתE • 30 בדצמ׳ 2005
אני חושבת שעצם היותי נישלטת רק גרמה לי לגדל ילדה בטוחה בעצמה ואסרטיבית ,כאילו ההפך ממה שאני ,ביחסי השליטה כניעה.ועשיתי את זה טוב מאוד.
אני מסכימה עם דן קאפ בין היתר. בן אדם צריך להפריד בין האורינטציה המינית שלו לבין החינוך וההתנהגות כלפי הילדים ובכלל מחיי היום יום בידיסמ הוא רק חלק ממה שאנחנו ורק חלק במכלול החיים שלנו ומקומו בכבודו מונח. הורים הם סמכות לילדים שלהם וצריכים להוות דוגמה ולהתנהג בהתאם לזה. ילדים קולטים באינטואיציה את מה שההורים משדרים, אפילו בלי להרגיש,מגיל צעיר מאוד ,ולומדים מהר לנצל כל פירצה או חולשה ניגליית,זה לא אומר שדומיננט ישליט טרור בבית או שנישלט יפול נירמס תחת עדת ילדים נצלניים ,צריך ללמוד לדעת להפריד רגשות. לגבי הכלבה שלך , אולי יש לה חושים מחודדים לכלבים שלי אין בשבילם אני עדיין החוק והסמכות.זה שאני נישלטת ביחסים עם מאסטר זה לא אומר שהם הפכו להיות הדומיננטים אצלי בבית, ממש לא. |
|
שלווה פנימית(מתחלף) |
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
תודה על התגובות
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
שלווה פנימית(מתחלף) • 30 בדצמ׳ 2005
כרגע אני ממהר לארוחת שישי - כשאתפנה אשיב על הדברים ביסודיות רבה יותר
|
|
לבנה(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
לבנה(נשלטת) • 30 בדצמ׳ 2005
לא עונה על השאלה שלך, אם כי אני מסכימה עם מה שכתבו קודמי, אבל אני תוהה על הסתירה
בין: "...לי, בתור אדון בהתהוות, ישנה פנטזיה חזקה שבה אני בסיטואציה מסויימת של נשלט ...." ובין : "ונהייתי אדון במלוא רמח איבריי" חלפו רק ימים בודדים בין שני המשפטים האלו. |
|
לילך 29 |
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
אין קשר
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
לילך 29 • 30 בדצמ׳ 2005
אנחנו הכל מהכל, וחלקים מסויימים באישיותנו יוצאים מול אנשים מסויימים או לחילופין אנשים אחרים מצליחים להוציא מאיתנו משהו אחר.
בעבודה אדם יכול להיות דומיננטי והנטייה המינית שלו היא להיכנע, אז? לגבי הורות - אני לא רואה קשר, הורה טוב הינו הורה שמספק לילדו אהבה, חום, צרכים בסיסים, שייכות, גאווה וכו', לצד זה הוא מחוייב או לפחות רצוי שישמור על גבולות ברורים על מנת לנתב את ילדו בשבילי החיים. אני לא רואה כאן שום קשר בין נטיה מינית להורות! לילך |
|
Zarial(מתחלפת) |
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
לפני 18 שנים •
30 בדצמ׳ 2005
Zarial(מתחלפת) • 30 בדצמ׳ 2005
קודם כל אין קשר בין כלב לילד
היו לי כלבים כמובן באותו זמן הם היו "הילדים" שלי היום יש לי ילד ואני יכולה להגיד לך שזה אהבה שונה לגמרי כלבים באו מזאבים – זאבים חיים בלהקות ויש תמיד שולט אחד ורק אחד אותו דבר כלבים יש להם סמכות אחת בבית לא יותר ובקשר לזה שיחס שלה השתנה ...... קשה לי לאמין זה תהליך ארוך בין יום אתה לא יכול לגרום לכלב להבין שאתה השולט בלהקה היא תבדוק אותך עוד הרבה פעמים |
|