סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הציות לחוק

השפוט שלך
לפני 18 שנים • 12 בינו׳ 2006

Re: הציות לחוק

השפוט שלך • 12 בינו׳ 2006
Yosefus כתב/ה:
נושא נוסף שעלה בשרשור של אור וראוי (לדעתי) לדיון נפרד הוא גבולות הציות לחוק

רפאל כתב:

רפאל כתב/ה:

... ואולי במקום לנפנף בחוק כדי להתנגח במי שאינו אהוד עלינו, הגיעה השעה להיות ביקורתיים ביחס לחוק?

לי (אישית) נדמה שבמדינה דמוקרטית צריך לציית לחוק, לכל חוק באשר הוא חוק. מי שהחוק לא מוצא חן בעיניו מוזמן להאבק למען שינוי החוק בדרך הדמוקרטית, או לחפש לעצמו מדינה עם חוקים כלבבו. אי ציות לחוק הוא דבר מגונה ועל החברה לודא שמי שאינו מציית יוענש (ואין לי כוונה לגלוש למשמעויות של אי ציות לחוק מהבחינה המוסרית , ההשפעה על הלכידות החברתית , האם זו הדרך לאנרכיה וכיו"ב).

ויש מקרים שבהם הציות לחוק הוא האנרכיה. ההיסטוריון בוודאי מכיר אותן.

אשר לבדס"מ, מדובר בסיטואציה מסובכת מאוד מבחינה חוקית.
כששני אנשים נכנסים מרצון לתוך סיטואציה ייצרית מאוד הכוללת אקטים של שליטה וסאדיזם, הרבה יותר קשה לנתח ולהצביע על הרגע שבו נחצה הקו האדום.
זה בוודאי לא אומר שאין קווים כאלה, אלא שקשה להצביע עליהם לפעמים.

דעתי היא שכאשר נוצר נתק רגשי בין השולט לנשלט, שם נדלקות כל הנורות האדומות. כי אז למעשה נפסקת התקשורת החיונית כל כך ביניהם.
ואם נוסיף על כך חוסר בקודים מוסריים אצל השולט, התוצאה עלולה להיות הרת אסון.
תפקידם של אנשי החוק לאתר את הרגעים האלה, שבהם אבד צלם האנוש ותפקיד הקהילה הוא להזהיר שוב ושוב, שולטים ונשלטים כאחד, מכניסה לאיזורים המסוכנים האלה.
Tame
Tame • 12 בינו׳ 2006
מלודי,
את תמימה מאוד אם את חושבת שמישהו ינהל סחר בסמים מתחת לחלון ביתך.
בדרך כלל זה מתנהל במקום סגור, לרוב בדירה פרטית.
המקומות היחידים שבהם זה נעשה באופן "פומבי" זה בלוד ובשטחים.

וכמו שזאלופון אמר, ברגע שזה יהיה חוקי, לא רק שזה יפחית את רמת הפשיעה שתהיה מעורבת בתהליך אלא גם שימנע פגיעה פיזית של אנשים שלוחקים סמים שעורבבו עם רעל עכברים או רוססו בחומרים רעילים כלשהם.
melody
melody • 12 בינו׳ 2006
באמת שאין לך מושג, Tame.... ?
מעניין אותי, איך אתה חושב שהסמים מגיעים לנוער, בבתי הספר ? icon_confused.gif
המלט
המלט • 12 בינו׳ 2006
Tame כתב/ה:
בטח שיש.
כי אם אני לדוגמה רוצה לחטוף כמה הצלפות מאיזו מישי
ואני עושה את זה באופן פרטי ולא באמצא הרחוב בו אנשים עלולים לראות משהו שהם לא אוהבים ולא רוצים לראות.
אז לא, לא פגעתי באף אחד ולא השפעתי על זכויותיהם בשום אופן.
אבל הבחורה שלי עדיין ערבה על החוק מעצם זה שהיא גרמה לי חבלות.

אותו דבר בעניין שימוש בקנביס או חומר אסור אחר.
הדבר לא פוגע באף זכות בסיסית של מישהו אחר. והמשתמש בכל זאת עובר על החוק.

יש עוד המון דוגמאות אבל אני נשאר עם שתי אלו כי הן מאוד נפוצות, תרצה לנסות לסתור אותן?

אני רק נאחז בבחירת המלים שלך עצמך -- שנראתה לי
לכתחילה מכוונת -- כתבת "משפיעה באופן כלשהו", ומלודי כבר הביאה דוגמה איך ענין
הסמים יכול "להשפיע באופן כלשהו על זכויותיו של אדם אחר".

לגבי החבלות --> אני לא כל כך בקיא בחוק - אם שניכם בחרתם במגע שהותיר אותך עם חבלות,
איזה חוק הופר כאן?
Tame
Tame • 12 בינו׳ 2006
תראי, הסמים יכולים להגיע לכל מקום מהסיבה הפשוטה שלמי שיש משהו ביד (וזה לרוב משהו שקל להסתיר) יש את האפשרות ללכת ולמכור אותו למי שבא לו.
לא מדובר באנשים הרציניים אלא רק בכמה דגי רקק שהמשטרה בכלל לא מתאמצת לתפוס כי אחרת כולם היו נתפסים.
על אותו משקל יש סיגריות בבית ספר ויש גם אלכוהול בבית ספר
וגם במסיבות כיתה.
זה בלתי נמנע בין אם זה חוקי ובין אם זה לא חוקי .
עכשיו הכפו את הסיגריות ללא חוקיות למכירה לקטינים (ואני לא אומר שמכירת קנביס צריכה להיות חוקית לקטינים אגב אבל זה מחוץ לשאלה) ואני אישית לא שמתי לב לירידה ברמת העישון של הילדים שמסתובבים בשכונה שלי (והם ממש קטנים).
אז מה, המשטרה תעצור כל מוכר בקיוסק? זה בלתי אפשרי.
תעצור את הילדים עצמם? עוד פחות אפשרי..
הפיתרון שלך כאמא במניעת מה שאת מאמינה שפוגע בילדייך הוא לא בעזרת מניעה ואסירה (אז יש דווקא סיכוי גבוהה שיתמרדו ויעשו "דווקא" כאקט התבגרותי) הסיכוי היחיד הוא בעזרת חינוך.
יותר מזה, יתכן שבעזרת חינוך אפילו תניאי אותם מעישון כשיהיו בוגרים מספיק כדי לקנות סיגריות באופן חוקי. אולי הם גם לא ישתו. אולי הם גם לא יעשנו קנביס. חוקים בעניין ממש לא עוזרים. רק פוגעים באלו שהחליטו שזה דווקא מתאים להם.
לבנה​(נשלטת)
לבנה​(נשלטת) • 12 בינו׳ 2006
Tame כתב/ה:

בסך הכל החוקים שאנחנו כאזרחים "שומרי חוק" מצפצפים עליהם הם לרוב חוקים שפוגעים בחופש הפרט שלנו. חוקים שנועדו למנוע מאיתנו לעשות משהו שאינו פוגע בשום דרך בזולת (ולכן גם לא דמוקרטיים).

TAME, נראה לי שאתה מנסה לעשות כאן אבחנה בין מלה-פרוהיביטה ומלה-פר-סה, כלומר דבר שהוא "רע" כי הוא נאסר בחוק, ודבר שהוא "רע" כשלעצמו מעצם הוויתו.
למשל האיסור לחצות את הכביש באור אדום באמצע הלילה, להולך רגל, כשהכביש פנוי לגמרי מכלי רכב, יפול תחת הקטגוריה של מלה-פרוהיביטה, שהרי הולך הרגל אינו מסכן אף אחד מלבד עצמו, וה"רע" היחיד כאן הוא ה"רוע" הנובע מתוך האיסור החוקי לחצות את הכביש באור אדום.
Tame
Tame • 12 בינו׳ 2006
לבנה,
איפה כתבתי את המילים "טוב" ו"רע"?
אני בכוונה משתמש במילים זכויות, פגיעה, חופש וכו' מבלי להדביק להם תוית של טוב ורע.
מה שאת כותבת ומייחסת לי הוא בדיוק מה שאני מנסה להימנע ממנו ומשתדל להילחם בו.
אני מאמין שטוב ורע הם סובייקטיביים. יתכן שהטוב שלי הוא הרע של האחר, אבל כל עוד אני לא מנסה לעשות לו "טוב" בניגוד לרצונו אין לדעתו כל חשיבות או השפעה בנוגע לעיסוקים הפרטיים שלי.

בנוסף אני לא חושב שהדוגמה שהבאת היא נכונה גם לו היית צודקת, משום שלעבור באדום עלול לסכן אדם נוסף פרט אלייך. גם אם את היחידה שנפגעת פיזית כי תיתכן לפוגע בך פגיעה נפשית.
אם עברת באדום ואף אחד לא דרס אותך - הרווחתם. אבל תמיד יש את הסיכון הזה שמישהו יעבור בלי שבאמת שמת לב.

ורק כדי להדגיש יותר שאני לא מבדיל את ההבדלה שציינת:
אני מאמין שגם התאבדות, דבר שהוא "רע" מעצם הגדרתו בחוק וגם "רע" באופן מוסרי (ויש שיגידו אובייקטיבי) אינו צריך להיות בלתי חוקי (ולא משום שזה אבסורד לנסות להביא אדם שהתאבד לדיןicon_smile.gif ) . לדעתי אדם רשאי להחליט בעצמו אם ברצונו להמשיך את חייו או לא להמשיך.

עכשיו אנחנו מתואמים?
Aragorn​(שולט)

Re: הציות לחוק הוא דרישת מינימום

Aragorn​(שולט) • 12 בינו׳ 2006
Dan_Kap כתב/ה:
ולראיה - יחסו של החוק לגיל ההסכמה ליחסי מין שונה ממדינה למדיה, בעוד השוני בגיל שבו הגוף מתחיל בשלות מינית איננו כה גדול.

זה לא ראיה כי קודם כל טיבעי שנורמות חברתיות (שעליהם מבוססים החוקים) ישתנו בהתאם למסורת המקומית.
וטב שכך
שכן, למשל, באיים נידחים שאורח החיים שם פרימיטיבי, גיל הנישואים המקובל הוא 12/13
ואילו בחברה מערבית, שבה תהליך ההתבגרות אורך זמן רב יותר, ראוי שגיל ההסכמה יהיה מאחור יותר.

שנית כל, זה לא המקרה היחידי שעובדות מדעיות טהורות "משתנות" ממדינה למדינה
כשהן מגיעות לבתי המשפט.
לדוגמא, בית משפט בצרפת החליט שלובסטר הוא סוג של חרק (ולכן מותר לזרוק אותו לסיר ולבשלו בעודו בחיים).
זאת למרות שמבחינה גנטית, בני האדם קרובים יותר לחרקים מאשר לובסטרים.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך חמישי ינו' 12, 2006 11:54 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
Tame
Tame • 12 בינו׳ 2006
המלט כתב/ה:
Tame כתב/ה:
בטח שיש.
כי אם אני לדוגמה רוצה לחטוף כמה הצלפות מאיזו מישי
ואני עושה את זה באופן פרטי ולא באמצא הרחוב בו אנשים עלולים לראות משהו שהם לא אוהבים ולא רוצים לראות.
אז לא, לא פגעתי באף אחד ולא השפעתי על זכויותיהם בשום אופן.
אבל הבחורה שלי עדיין ערבה על החוק מעצם זה שהיא גרמה לי חבלות.

אותו דבר בעניין שימוש בקנביס או חומר אסור אחר.
הדבר לא פוגע באף זכות בסיסית של מישהו אחר. והמשתמש בכל זאת עובר על החוק.

יש עוד המון דוגמאות אבל אני נשאר עם שתי אלו כי הן מאוד נפוצות, תרצה לנסות לסתור אותן?

אני רק נאחז בבחירת המלים שלך עצמך -- שנראתה לי
לכתחילה מכוונת -- כתבת "משפיעה באופן כלשהו", ומלודי כבר הביאה דוגמה איך ענין
הסמים יכול "להשפיע באופן כלשהו על זכויותיו של אדם אחר".

לגבי החבלות --> אני לא כל כך בקיא בחוק - אם שניכם בחרתם במגע שהותיר אותך עם חבלות,
איזה חוק הופר כאן?

יתכן שפיספסתי,
אבל איך סמים משפיעים על זכויות של אחרים שלא משתמשים בהם? (שים לב שמה שכתבתי ומה שציטט זו המילה "זכויות" לא מדובר ברגשות כי אחרת כל למך היה יכול להגיד לי שלנסוע בשבת פוגע ברגשותיו וכל המדינה הייתה משותקת).
Aragorn​(שולט)

Re: הציות לחוק הוא דרישת מינימום

Aragorn​(שולט) • 12 בינו׳ 2006
Dan_Kap כתב/ה:

לדעתי, בדסמ מציג רף יותר גבוה מזה שהחוק מציב לגבי הסכמה הדדית ומודעת, לגבי סבירות ולדעתי גם לגבי האחריות שנדרשת מהשותפים.

אני עדיין לא הצלחתי להשתכנע שיש הבדל מהותי בין מערכת יחסים בדסמית לבין מערכת יחסים רגילה וזאת בגלל שלמיטב שיפוטי הבדסמ לא גילה את אמריקה.
אני לדוגמא ניהלתי מערכות יחסים בדסמיות כשרות למהדרין, כולל סשנים, שליטה מנטלית ודיונים עליה, עוד לפני שידעתי איך קוראים לזה
ובאופן יותר כללי, היו, ישנם ויהיו תמיד מערכות יחסים במה שאנו מכנים "העולם הונילי"
שבהם יש אי שיויון קיצוני במידת הדומיננטיות של השותפים.

למען האמת, התחושה שלי היא שהחוקים נכתבו מתוך נקודת הנחה של דומיננטיות גברית שמולה עומדות נשים חסרות אונים הזקוקות להגנת החוק.

כיום זה תאור הרבה פחות מדויק של המצב ולכן המגמה הצפויה בשנים הבאות היא ניסוח מחדש של החוקים בצורה שיוויונית.

לדוגמא, היום אין שום איסור בחוק על מורה בת 35 לקיים יחסי מין עם תלמיד בין 13 ואף להכנס ממנו להריון.
לפי דעתי, אף על פי שארועים מסוג זה הם נדירים (או אולי הלידלים פשוט לא מתלוננים?) יש לנסח מחדש את החוק על מנת לאטום פרצה זו.