סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הציות לחוק

Dolfi
לפני 18 שנים • 13 בינו׳ 2006
Dolfi • 13 בינו׳ 2006
בהחלט אבסורדי, תופעה שמישהו שרצה ליבא סרטים נתקל בה במכס.
המלט
המלט • 13 בינו׳ 2006
D_o_l_f_i_n_a כתב/ה:
בהחלט אבסורדי, תופעה שמישהו שרצה ליבא סרטים נתקל בה במכס.

אם מנסים להחיל על זה את ההגיון הכלכלי העומד מאחורי דברים כאלה, מגיעים לתוצאה
המדהימה הבאה:

ישראל רוצה להתחרות בשווקים העולמיים בייצור סרטי בדסמ, וע"י הגבלת היבוא,
תחליש את המתחרים מחו"ל
. icon_lol.gif
Dolfi
Dolfi • 13 בינו׳ 2006
או בעתיד תדרוש סכומים מגוחכים במכס עבור היבוא.

מוכר לנו ממוצרים אחרים, לא?
דפי.
דפי. • 13 בינו׳ 2006
ההנחה נכונה במידה ומחשיבים את השוק הישראלי כבעל השפעה על שוק הסרטים העולמי.

וזה כידוע לא נכון לכן ההנחה אינה נכונה.

אתם לא שמחים שאני לומדת כלכלה?
icon_lol.gif
Dolfi
Dolfi • 13 בינו׳ 2006
ואני יודעת שזה ממש לא קשור, אבל זה פשוט הרג אותי...

למטה במשבצת הקטנה שבסרגל התחתון על המסך, איפה שפתוח האקספלורר, כתוב "הציות לחוק \ ..."

רק שהסלאש משום מה מאונך להפליא וניראה כמו נון סופית... icon_lol.gif
המלט
המלט • 13 בינו׳ 2006
דפי. כתב/ה:
ההנחה נכונה במידה ומחשיבים את השוק הישראלי כבעל השפעה על שוק הסרטים העולמי.

וזה כידוע לא נכון לכן ההנחה אינה נכונה.

אתם לא שמחים שאני לומדת כלכלה?
icon_lol.gif

זה לא היה ממש ברצינות -- ה"מסקנות הכלכליות" icon_cool.gif אבל בלי קשר בכלל --

אנחנו מ א ו ש ר י ם שאת לומדת כלכלה !!
המלט
המלט • 13 בינו׳ 2006
D_o_l_f_i_n_a כתב/ה:
ואני יודעת שזה ממש לא קשור, אבל זה פשוט הרג אותי...

למטה במשבצת הקטנה שבסרגל התחתון על המסך, איפה שפתוח האקספלורר, כתוב "הציות לחוק \ ..."

רק שהסלאש משום מה מאונך להפליא וניראה כמו נון סופית... icon_lol.gif

משהו כמו: Obey your enema ?
מיתוסית​(שולטת)
לפני 18 שנים • 14 בינו׳ 2006
מיתוסית​(שולטת) • 14 בינו׳ 2006
Tame כתב/ה:
מלכה כחולה
באופן תיאורטי חוק הוא חוק הוא חוק וצריך לשמור על החוקים כדי שלא תתפורר לנו הדמוקרטיה.
אבל במובן המעשי לא תמיד קל כל כך להסתכל על הדברים כשחור ולבן.

דוגמה נפוצה מאוד שנותנים היא מקרה בו אמך/אביך/אחיך/בנך חס וחלילה חולים במחלה סופנית. למחלה הזו יש תרופה אך היא נמצאת בידיו של בית מרחקת שמחליט לגבות עליה 2 מיליון שקלים.
אין לך את הכסף או את היכולת לגייס את הכסף בזמן שהמחלה השאירה לבן/בת משפחתך לחיות.
את מגיעה לרוקח ומתחננת אך הוא לא מסכים לתת את התרופה בחינם. הוא מסובב את גבו..
הזדמנות פז, האם תגנבי לו את התרופה ותברחי או לא?

הרשה לי לצחוק בפה גדול- זו בדיוק הדוגמה שלמדנו עליה בקרימינולוגיה (ראה מקרה אתי אלון).

בבקשה לא להשוות הפרת חוק שבו תלויים חיי אדם לבין חוקים אחרים...
נא לא להשוות עבירות רכוש לעבירות המבוצעות בגופו של אדם

ואתה יודע מה?
אני אולי אפרוץ לבית המרקחת ואגנוב, אבל לא אנסה לנער את האשמה מעל ידיי ואקבל את העונש ברצון. ישנו הבדל תהומי בין נושא הדיון לדוגמה הזאת!

שווה בנפשך שכל אחד שיהיו לו בעיות כלכליות או סתם יתחשק לו רכב חדש או טיסה לחו"ל יפרצו?
Tame
Tame • 14 בינו׳ 2006
אני שמח שגרמתי לך לצחוק, אומרים שזה טוב לבריאותicon_smile.gif

ואגב, אם ניקח את אמריקה כדוגמה (משום שהמקום עתיר פשיעה) אז כן, רוב הפריצות והפשיעות הקטנות כמו שדידת סבן אלבנז מתבצעות ע"י בני מיעוטים שמצבם הכלכלי קשה. לרוב מצב כלכלי קשה כשבא בשילוב עם מצב חברתי קשה שלא מאפשר תקווה אמיתית לשיפור מביא לעליה בפשע.

ואגב לפשוע את הפשע ולהיות מוכנה לקבל את העונש עדיין אינו נחשב בגדר "ציות לחוק".

אבל איך זה קשור?

אולי הדוגמה שנתתי (שאני דווקא שמעתי אותה בתקופת התיכון המוקדמת, אבל יכול להיות שזה מתאים אפילו לסטודנטים) קיצונית מידי.
האם לגנוב אוכל בשביל לאכול לא נופל תחת ההגדרה של אי ציות לחוק? גם אם לא מדובר בסיכון נפשי אלא שפשוט אין אוכל על השולחן היום ואת לא רוצה שהילדים שלך ילכו לישון רעבים (או לא מוכנה להתמודד עם השאלה "אמא למה אין היום ארוחת ערב?")..
או שאחר כך תקריבי את עצמך לחיבוקה האוהב של המשטרה ומערכת המשפט ואת ילדייך לחיבוקו הקר של מוסד ממשלתי כלשהו?

הפוסט הזה מדבר על ציות לחוק, מתי כן ומתי לא.
אני בא להדגיש שאי אפשר לציית באופן עיוור לחוק עם כל הכבוד למשטר הדמוקרטי המהולל.
ובעצם מנסה לסתור את קביעתך "חוק הוא חוק הוא חוק".
אז לא חושב שיש "הבדל גדול" כפי שאמרת בין נושא הדיון לבין מה שאמרתי, אני חושב שצמד המילים "הציות לחוק" הן ההגדרה הכי כללית שאפשר לתת לדיון שכזה וכמעט כל מה שנגיד בשרשור שיש לו קשר לחוק יהיה בגדר הישארות בנושא המקורי.

מקווה שגם הפעם שיעשעתי אותך עד כדי צחוק, כמו שאמרנו קודם, זה מאוד בריא.
את עצמי לא הצלחתי לשעשע באותה המידה, אני אלך לצפות קצת במונטי פייתוןicon_smile.gif
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 14 בינו׳ 2006
טיים, אתה לא לומד קרימינולוגיה או סוציולוגיה (מבלי להישמע פלצנית), אבל למרות שמצב כלכלי רעוע אכן גורם לעלייה בפשע, זו לא הסיבה היחידה.
לכן, אתה יכול לראות פושעים של "צווארון לבן", "עבריינים בני טובים" ומצד שני אתה יכול לראות שגם בהארלם ובשכונות מצוקה- לא כולם הופכים עבריינים ולפעמים אתה רואה אפילו באוהת משפחה אח נרקומן ואח שני שוטר...

הגורמים לפשיעה, בייחוד מהסוג החמור יותר ומזה שחוזר על עצמו הם רבים ואין זה המקום לפרטם.

ולמרות שהחוק הוא שחור ולבן בלבד, אנחנו לא מכונות, אנחנו בני אדם ואצלנו יש הרבה אפור. אבל גם החוק מבדיל בין עבירות תנועה לשוד ורצח וגם בחוק יש עונש מינימום ומקסימום וגם בחוק יש הקלות או החמרות לפי כל מקרה וגם החוק מבין שיש אנשים שלא יודעים להבדיל בין טוב לרע. אם זה קטינים מתחת לגיל 14 למשל שיש דינים שלמים לגבי עדותם בבית משפט בניגוד למבוגרים יותר, אם זה למשל שילד בן 10 אם הוא ירצח, לא ינקטו נגדו שום ענישה, אם זה שיש הבחנה בין אדם עם פיגור שכלי או מחלות נפש ממין מסוים לבין אדם שפוי וכיוצ"ב.
ישנה הבחנה בין רצח לבין הריגה ובין הגנה עצמית. כמובן שהחוק גם מתחשב בכוונה תחילה.

אתה מסכים איתי שהשופטים הם לא טפשים ויש הבדל למשל בין נערה בת 16 ששוכבת עם החבר שלה בן ה- 23 בהסכמה ויחסי אהבה ולמרות שהוא כיבכול בועל קטינה בהסכמה- אני בספק אם יכניסו אותו לכלא לעומת גבר בן 40 ונערה בת 16 או גבר בן 23 ונערה בת 16- תוך שהוא מנצל אותה או מבטיח לה הבטחות שווא?
וכמובן שיש הבדל בין גבר ששכב עם קטינה בלי לדעת שהיא קטינה כי היא רימתה אותו לבין אחד שבכוונה תחילה מפתה קטינות ואף ילדות והוא פדופיל?

לגבי הדוגמה של האוכל- אתה מסכים איתי שי הבדל בין חוסר ציות לחוק בגלל שאין ברירה, למשל אני רעב אז אני גונב לחם או 100 שקל לבין ללכת לשדוד בנק תוך כדי תכנון ולגנוב עשרות אלפי שקלים?
שיש הבדל בין לעבור באדום כי אישתי יולדת מאחורה או שלסבא שלי יש התקף לב ואני מפנה אותו לבית חולים לבין סתם אחד שלא אפכת לו מכלום והוא ממהר מכל מיני סיבות זוטות או שהוא סתם זורק זין ויש לו שורה של עבירות תנועה?....