G-O-L-D(שולט) |
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
חמישי גשום
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
G-O-L-D(שולט) • 26 בינו׳ 2006
לפעמים, אחרי התבוננות מספיק עמוקה במראה אתה מגלה שמי שעומד מולך הוא אומנם מוכר לך, אבל הוא ממש לא אתה...
כשניטשה בכה, בכו גם השמיים ואיתם האל, אבל לא האל ולא ניטשה הסכימו להודות בכך. כשפרוייד חפר למטופלים שלו במוח, הנחיריים שלו היו כל כך מפוצצות בקוק שכל מה שהוא למעשה עשה זה היה לחפור בעצמו. בילבי הצטיירה כילדה שובבה, ג'ינג'ית ופרועה, אבל כשאתה נולד במקום שאופק המרחבים שלו כל כך רחב והשקט העומד באוויר יכול לעכל אותך, גם התעטשות נחשבת קריאה. ביופרד אלן די, ממציא ניתוח המעקפים אומנם תרם בחייו לכך שרבים עוד יהלכו פה, אולם בדרכו הנאורה הוא פשוט לא חישב את העובדה שכל מעקף למעשה מוביל אותך לאותה הנקודה רק תשוש יותר. אלברטו אלכסנדר, הפדופיל האמריקאי שהואשם והוצא להורג, הואשם לא בגללו אלא בגללנו. אנו, המבוגרים, פשוט לא השכלנו להבין שפדופיל הוא אדם בוגר שכל כך מפחד להתבגר עד שהוא מנסה בכל דרך להחזיק בילדותו ונעוריו, וכן, בדיוק כמו ילדים הוא לא ממש מתחשב בתוצאות... הבעיה הכי גדולה של בני האדם היא חוסר ההשלמה עם היותם חיות. זה גם מסביר את העובדה שהם מקנים לכל מיני פעולות שלהם אופי שלא קיים בהן. התרבות היא רק התרבות, כל החיות עושים אותה. השפשוף ההוא עושה נעים וזהו. זה מה שזה. לא צריך לכנות את זה סקס או כל מילה אחרת פרט למה שזה. בטח ובטח שלא לחפש בין אותם השפשופים אהבה. אהבה היא המקום שבו אתה מוותר על עצמך אל מול זה או זו שבגין מי שהם אתה מבקש לעשות זאת. אהבה היא המקום שבו לא ממש חשוב לך מי אתה אל מול חומו ורכותו של זה שמולך. אהבה היא הוויתור על העצמי, והסיבה שבגינה כל כך קשה למצוא אהבה היא שמעטים מאיתנו יודעים מיהם מלכתחילה בכדי לוותר. הסאדו מזוכיזם לא הומצא ביום שבו הגבר הראשון הרים את ידו על גופה של נקבה כפותה או ההפך. הסאדו מזוכיזם הומצא ביום הראשון שבו הבנו כי להעניש את עצמנו על מי שאנחנו ומי שאנחנו לא זו גם הדרך לוותר לעצמנו על זה שאנו עצלנים מידי או חלשים מידי בכדי לנסות ולשנות את מי שאנו. במקום שבו יש שכלתנות אין אהבה. במקום שבו יש דעות אין אהבה. במקום שיש אופי, תפישה, טבע או דימוי עצמי, אין אהבה. אהבה נוצרת רק במקומות שבהם יש ספייס, וספייס מתקיים רק במקומות שבהם אתה חכם מספיק בכדי להבין שכל מה שהשכלת להבין עד היום היה טיפשי. בכל פעם שדום משפיל את זו שהוא איתה, הוא למעשה מודה שהעיניים שלו חייבות לראות את כולם זוחלים על הרצפה בכדי שהוא יוכל להראות להם שהוא נמוך יותר מים המלח. בכל פעם שסאבית נותנת את עצמה לדום, היא למעשה מודה שהיא חושבת שאין מה לקחת. בכל פעם שמלכה מלקה עבד היא למעשה מודה שהנשיות שבה מבכה בכאב את עברה. לפעמים, כשמסתכלים על פרפרים, אנו מדמים לעצמו כי הם חופשיים ומלאי שמחה. בפועל, רפרוף הכנפיים שלהם מעיד על התזזית שבה הם מצויים, להצליח ולמצות את היממה הספורה שיש להם לקיים חיים. אני לא יודע מה יותר טוב, לשהות כאן שמונים שנה או יממה. אני מניח כי מי שחי בשלמות עם עצמו יכול למצות מהלך חיים שלם ביממה ומי שלא, יכול להסתובב סביב הזנב של עצמו גם חמישה גלגולים. אתה יכול לראות את זה על זקנים שמבקשים להיאחז בחיים עוד יום, עוד שעה, כי הם מרגישים שהם לא מיצו, ומנגד על זקנים הנאנחים באנחת שובע ומוכנים לרפרוף כנף אחרון. היום שבו אתה מבין כי התבגרת והתרחקת מהילדות והנעורים שלך זה היום שבו אתה פתאום כבר לא כועס כשאומרים לך שאתה עוד ילד. הדרך לאשרר טענה היא להתנגד לה בכעס. לפעמים אני חושב על זה שכל מה שאני כותב בכלל לא קשור לאתר הזה, אבל אחר כך, לכשיוצא לי לקרוא את מה שכתבתי, אני מבין שכל מה שאני זה מה שהאתר הזה. ניסיון בלתי נלאה לחשוב שאני זה לא אני. |
|
שנף(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
תודה
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
שנף(נשלטת) • 26 בינו׳ 2006
- עשית לי לחשוב.
ערב גשום אבל חמים שיהיה לך, לי, לה, לכולנו. |
|
קליבר(שולט) |
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
חמישי לא היה גשום דווקא ...
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
קליבר(שולט) • 26 בינו׳ 2006
( התגובה מוקדשת לזונתי , היפה הגבוהה והמיוחדת , שהחזירה לי את עצמי כשהלכתי לאיבוד )
עוד לא הבנתי מה הקשר בין הגשם לשפע האימרות שהבאת. לפעמים שאני נוסע , נסיעה ארוכה על האופנוע , והרעש של הרוח והמנוע מכה בכל עוזו בקסדה , המחשבות נעצרות , קופאות על נקודה אחת .. היום במקרה חשבתי , מה מביא את גולדי לכתוב את מה שהוא כותב ? קר בנסיעות האלה , המעילים ב3,000 ש"ח לא עוזרים , גם לא המעילים ב-100 ש"ח , הקור יודע מאיפה להכנס , למצוא דרך ולהגיע לנקודה שמתגלה , אולי עוזרת לו הרוח שמרימה את שולי המעיל רק מילימטר אחד , והנה קור והמכנסיים , איך הן יודעות לעבור את הגובה של המגף? כאילו החייט הסיני או האינדונזי האלמוני , תיכנת אותן לעלות תמיד מעל הגובה של המגף , כך שתוותר פיסת בשר חשופה שתקפא ברוח , בדיוק שעלית על המהירות הנכונה במסלול השמאלי . חוצה ישראל הוא כביש רע , לא ככביש , הוא נכנס לכל מקום , מציץ באחורי ישובים , קורע שדות , חותך מרחבי חופש , עוצר מעברים של ילדות , של ערבים , של יהודים והכל בשם הקידמה , הנאורות וכאלה יעדים יפים ... הוא בכלל לא קשור למקום , סללו אותו בכוח , אחלה כביש , אפשר להאיץ שם עד לקצה המצערת , עד שהאדום של הטורים נגמר , עד שאי אפשר כבר לשבת מרוב רוח , גם אם התקפלת על המושב ... הצטמקת ונצמדת אליו . ולמרות הכל , למרות כביכול שזה טוב , כי , כאילו חופש , אתה בין שתי גדרות וישלחו לך הביתה את האגרה , ותשלם , כי אין מחיר לחופש , אבל לכביש אגרה יש . [B] אם לא הבנת גולדי , גם אתה כביש אגרה כזה , לא קשור לכלום , שמו אותך ככה , בניגוד לטבע "שלא כדרכה" אומרים הדתיים , ואתה גוזל שטח יקר , וירטואלי אמנם , אבל שטח . |
|
שבויה |
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
שבויה • 26 בינו׳ 2006
למה אתה נדחף קליבר...לא יפה לרכב על רייטינג שלא שייך לך...
תודה על המילים גולד... |
|
viderd |
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
Re: חמישי גשום
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
viderd • 26 בינו׳ 2006
G-O-L-D כתב/ה: לפעמים, אחרי התבוננות מספיק עמוקה במראה אתה מגלה שמי שעומד מולך הוא אומנם מוכר לך, אבל הוא ממש לא אתה...
במקום שבו יש שכלתנות אין אהבה. במקום שבו יש דעות אין אהבה. במקום שיש אופי, תפישה, טבע או דימוי עצמי, אין אהבה. אהבה נוצרת רק במקומות שבהם יש ספייס, וספייס מתקיים רק במקומות שבהם אתה חכם מספיק בכדי להבין שכל מה שהשכלת להבין עד היום היה טיפשי. הדרך לאשרר טענה היא להתנגד לה בכעס. לפעמים אני חושב על זה שכל מה שאני כותב בכלל לא קשור לאתר הזה, אבל אחר כך, לכשיוצא לי לקרוא את מה שכתבתי, אני מבין שכל מה שאני זה מה שהאתר הזה. ניסיון בלתי נלאה לחשוב שאני זה לא אני. כל תגובה היא אישור, לחבק זה אישור,להרביץ זה אישור וכל אחד בוחר איך לאשר. מתוך הריק והכלום יכול לצמוח משהוא חדש. ההפך מאהבה אינו שכל. ההפך מאהבה זה ריחוק ממודעות. קשור בכלל? |
|
קליבר(שולט) |
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
זכית במכרז של היעוץ?
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
שבויה כתב/ה: למה אתה נדחף קליבר...לא יפה לרכב על רייטינג שלא שייך לך...
תודה על המילים גולד... כי אם לא , מה הבעיה שלך ? ואם כן , אז אצלי לא משלמים על יעוץ רק על ניעוץ . אני לא "נדחף על הריטינג של גולד" , יש לי את הריטינג שלי , וזה יותר ממה שאי פעם קיוותי שאגיע בחיים . פשוט , אם לו מותר לחרטט כאן שלא על בדס"מ אז גם לי מותר . |
|
nerissa(אחרת) |
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
nerissa(אחרת) • 26 בינו׳ 2006
קליבר?
קראת בכלל את מה שגולדי כתב? לא נראה לי. לא מעבר לכמה משפטים ראשונים.. |
|
קליבר(שולט) |
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
האמת לא צריך לקרוא מעבר ..
לפני 18 שנים •
26 בינו׳ 2006
nerissa כתב/ה: קליבר?
קראת בכלל את מה שגולדי כתב? לא נראה לי. לא מעבר לכמה משפטים ראשונים.. הוא יודע לכתוב בחרוזים ? או ... לא רק הגיגיים מעייפים ? |
|
שבויה |
לפני 18 שנים •
27 בינו׳ 2006
לא במטרה למלחמה אבל......
לפני 18 שנים •
27 בינו׳ 2006
שבויה • 27 בינו׳ 2006
אין שום בעיה קליבר...כולנו שמחים שיש לך את הרייטינג שלך...
פתח פוסט.. למה להרוס מילים עמוקות במירמור..... |
|
DEVIL EYES |
לפני 18 שנים •
27 בינו׳ 2006
גולד וקליבר...
לפני 18 שנים •
27 בינו׳ 2006
DEVIL EYES • 27 בינו׳ 2006
גולד...
עשית לי לחשוב גם... קליבר... הבנתי שאתה מתבכיין שקר לך...אז תלבש גטקס. ושיש לך משהו נגד כביש 6 .. שכובש שטחים וכו'.. למה אתה או מישהו באתר פה טייל בשדות/פרדסים/שטחי ילדות, ונתקל פתאום בכביש? news flash כל שטחי הילדות שלי כבר לא קיימים אם זה בגלל שהם נהרסו או בגלל שהם -היו- אטרקציה לגילאים ההם אם פעם לטייל בשבת ברגל רחוק רחוק או לטפס על עץ גבוה גבוה היה וואו..תראו לאן הגעתי מה , אתה מצפה שעכשיו שוב, אני אטפס על העץ ליד הבית של ההורים, שהוא לא כזה גבוה.. או אצעד יום שלם ל"קצה העולם", שעכשיו אני עושה את המרחק הזה ב3.5 דקות באוטו.. עכשיו יש מקומות חדשים לכבוש מקומות באמת רחוקים, מרחקי טיסות. מה שאני אומר זה שלכל ילד וילדה יהיו מקומות הילדות שלו גם אם הוא יהיה סגור בבועת זכוכית |
|