שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

משחקי תפקידים שהם לא בדיוק "פולטיקלי קורקט"

מיתוסית​(שולטת)
לפני 18 שנים • 21 בינו׳ 2006
מיתוסית​(שולטת) • 21 בינו׳ 2006
סליחה,א בל מבחינתי אדם הוא אדם הוא אדם
ואני נפגעת גם אם אני לא נפגעתי בצורה ישירה
וגם אם לא מדובר במישהו שהוא בן מיני/בן עמי/בן ארצי/בן גזעי/בן דתי וואט אוור...

זה כמו שתגיד שרק ניצולי שואה או אנשים לילדים של ניצולי שואה או כאלו שניספו, אז הם רגישים יותר כלפיי דברים שקשורים בשואה וזה שטות גמורה בעיניי.
Tame
Tame • 21 בינו׳ 2006
מלכה כחולה
אף אחד מאיתנו לא יכול באמת לדעת מה עברו ניצולי השואה. הם הרבה יותר רגישים. הם חוו את הגיהינום על בשרם.

אני לא אומר שמי שלא קשור לשואה בהכרח רגיש לה פחות מאלו שכן קשורים באופן עקיף.

אבל מה שאני כן אומר זה שברור שאף אחד לא רגיש כמו ניצולי שואה (כל מי שלא היה בשואה וניצל ממנה בהכרח רגיש פחות מאותם אלו שכן!). לא מבין כיצד ניתן לטעון אחרת..
אז לא חושב שזה נכון לכנות את דבריו של בלונדי שטויות.
Blondie the good​(מתחלף)
Blondie the good​(מתחלף) • 21 בינו׳ 2006
המלכה הכחולה כתב/ה:
סליחה,א בל מבחינתי אדם הוא אדם הוא אדם
ואני נפגעת גם אם אני לא נפגעתי בצורה ישירה
וגם אם לא מדובר במישהו שהוא בן מיני/בן עמי/בן ארצי/בן גזעי/בן דתי וואט אוור...

זה כמו שתגיד שרק ניצולי שואה או אנשים לילדים של ניצולי שואה או כאלו שניספו, אז הם רגישים יותר כלפיי דברים שקשורים בשואה וזה שטות גמורה בעיניי.

אני מקבל את מה שאמרת, ולכן אסביר את עצמי בצורה טובה יותר.
שבויי המלחמה המערביים, כולל חיילים יהודים ששירתו בצבא האמריקאי ובצבאות הקומונוולת' הבריטי, זכו ליחס טוב באופן יחסי (ליהודים ולשבויי המלחמה הסלאביים) שהיה קרוב מאד לאמנת ז'נבה. לפיכך, כש"גיבורי" העלילה בסטאלגים אינם יהודים או סובייטים, הדבר פוגע פחות, כי אין ערוב של יצרים עם גהנום שאנשים אכן עברו.

מקווה שהבהרתי את עצמי
isolde​(שולטת)
לפני 18 שנים • 29 בינו׳ 2006

תהיות על הקשר בין פנטזיות משחקתפקידים ומציאות

isolde​(שולטת) • 29 בינו׳ 2006
כל עוד הכל נעשה בהסכמה ונניח שאיש לא הולך לממש את במציאות, אולי אפילו זה ימנע מהם להוציא את הסדיזם, מזוכיזם לא מזיק בדרך כלל, במציאות. או שלהיפך? עצם כך שהם שחררו פנטזיה במשחק תפקידים יגרום להם לנסות להגשים אותה גם במציאות ?
איך הגירוי משפיע על סדיסטים?
זה נושא מעניין, מה אנשים באמת מפנטזים ואיש לא יודע, אולי יש דברים קיצוניים מזה, ומה גורם להם לממש את זה במציאות או לא.
ממה שהבנתי סדיסטים בדרך כלל לא מחפשים עמדות כוח, למשל בצבא משטרה פשע וכו, אלא דוקא להיפך? יש ויש? אולי מפני שהם מוציאים את היצר שלהם הם כבר לא צריכים את הבדסם?
האם עצם הגשמת הפנטזיה במשחק תפקידים רק תגרה אותם להקצין יותר, בין אם במשחק או במציאות?
האם משחק תפקידים פורק מטען מסויים, למשל בן לניצולי שואה יחפש קתרזיס, אני לא יודעת מה המונח הפסיכולוגי, בלהיות נאצי או דוקא מוזלמן?
מה הקשר בין חויות בחיים למשחקים ולדמויות?
חוץמזה רוב משחקי התפקידים שהם לא פיסי משעממים. וגם אלו שכן.
לפחות תציעו דברים באמת מסעירים.