סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

"ביומולדת של היטלר זה ייגמר"?

קייסי
לפני 18 שנים • 29 במרץ 2006

אופס, שלחתי לפני שכתבתי...

קייסי • 29 במרץ 2006
מונסטון, את מוזמנת בהחלט לשלוח התנצלות לאבוד היקר אם יש לך מושג איך להגיע אליו. אני אישית לא הצלחתי.
יכולתי כמובן להתעלם מכל הענין. אולי זו האופציה שאת היית בוחרת, נשמה טובה ורחומה שכמוך. את מוזמנת לעשות זאת אם תיתקלי בעתיד בענין דומה.
האופציה הנוספת היחידה היתה לנסות לאתר אותו באמצעים רדיקליים יותר. העדפתי לנסות בינתים את הדרך המתונה.
ואנחנו לא מנהלים את הדיון מאחורי גבו. הוא כתב את מה שכתב בבלוג שפתוח לעין כל, וגם הדיון הזה מתקיים לעין כל.
Dirty Dick

Re: אופס, שלחתי לפני שכתבתי...

Dirty Dick • 29 במרץ 2006
צודקת קייסי
גם בלי קשר לאבוד שנשמע בחור מעניין
מי שכותב בבלוג ומקבל התיחסות בפורום ולא במסרים זה לא נקרא מאחורי הגב

מה גם שאני לא חושב שמונסטון יכולה לכתוב את זה בלי לברר
יכול להיות שמישהו פה כן בקשר איתו
אני בכל אופן הייתי שמח לדבר איתו על אופנועים למשל
Succubus​(אחרת)
Succubus​(אחרת) • 29 במרץ 2006
במערכות בלוגים אחרות די מקובל שכשאדם מאיים בהתאבדות, הנהלת האתר מסייעת באיתורו ובטיפול בו. לא יודעת מה הנורמות כאן.
מה שאני כן יודעת, זה שאדם שמפרסם את הכוונה שלו לגמור עם הכל בבלוג שלו קורא לעזרה, ואין לזה שום פרשנות אחרת. אדם שלא רוצה שיעזרו לו וינסו לעצור אותו, שומר את המידע לעצמו, ובטח לא מודיע עליו כמה שבועות מראש. ולגבי השאלה אם זה חיפוש תשומת לב או לא חיפוש תשומת לב: ברור שזה חיפוש תשומת לב, בין אם המצוקה שלו באמת מספיקה כדי להתאבד בסופו של דבר ובין אם היא מספיקה "רק" כדי לאיים בהתאבדות. אדם שנמצא במצוקה כזאת זקוק לתשומת לב ומחפש אותה. מה שלא לגמרי ברור לי זה התפיסה ש"חיפוש תשומת לב" שכזה הוא כאילו לא לגיטימי.
בסופו של דבר, מה שאני אומרת זה שמכאן, ההחלטה והאחריות בידיים של כלובי.
צ'יטה​(שולט)
צ'יטה​(שולט) • 29 במרץ 2006
לפתוח פוסט כזה פה בבלוג ציבורי, זו בפירוש קריאה לעזרה.
מי שרוצה להתאבד כמו שאתה מציין חואן, לא קורא לעזרה, הוא פשוט מתאבד.
ישנה פה הודעה ציבורית מתוכננת, של מישהו שגמל בליבו לעשות צעד דרסטי שכזה.
ברצוני לציין פה, עבור אבוד, שהביעו פה רבים נכונות להיות שם בשבילך. ואני מבטיח לך שזה לא בגדר מהשפה אל החוץ. אני סמוך ובטוח שכל אחד מהמגיבים פה, ישמח להענות לפנייה בפרטי. כמובן שגם אני ביניהם.
ברצוני להפנות אותך, לאמצעים העומדים לרשותך:
פנייה בפרטי למישהו מאיתנו.
הקו החם פה באתר (ראה http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?p=100004#100004).
כמובן גם ער"ן שעושים עבודת קודש.
אתה כמובן יכול להגיב גם פה בשירשור.

מחזיק לך אצבעות.
סוכן משנה מבנה
סוכן משנה מבנה • 29 במרץ 2006
בטענה שמי שצועק לא מממש, חבויה לדעתי הנחה סמויה שיש מי שישמע את הצעקה.
מזל שהיתה זו קייסי ששמעה ולא הנרקיסיסט או העיוורת שמובכת.
Succubus​(אחרת)
סוכן משנה מבנה כתב/ה:
בטענה שמי שצועק לא מממש, חבויה לדעתי הנחה סמויה שיש מי שישמע את הצעקה.
מזל שהיתה זו קייסי ששמעה ולא הנרקיסיסט או העיוורת שמובכת.

אולי פספסתי, אבל נדמה לי שאף אחד לא ממש טען טענה כזאת כאן. בכל מקרה, זה לא מחובר למציאות - אחד הסימנים המקדימים המוכרים ביותר של התאבדות, שתמיד מזהירים מפניהם אנשי חינוך ובריאות הנפש, זה דיבורים על התאבדות. לא כל מי שמדבר על התאבדות גם מתאבד בסופו של דבר, אבל זה סימן שחייב להדליק נורה אדומה.
סוכן משנה מבנה

אני גם חושב שפיספת וגם חושב שלא הבנת אותי

Black-Blue כתבה:
אולי פספסתי, אבל נדמה לי שאף אחד לא ממש טען טענה כזאת כאן. בכל מקרה, זה לא מחובר למציאות - אחד הסימנים המקדימים המוכרים ביותר של התאבדות, שתמיד מזהירים מפניהם אנשי חינוך ובריאות הנפש, זה דיבורים על התאבדות. לא כל מי שמדבר על התאבדות גם מתאבד בסופו של דבר, אבל זה סימן שחייב להדליק נורה אדומה.

חואן כתב: לעזוב אותו בשקט ואם זה לצומי אז להתעלם. מה שאני מבין זה שכלב נובח לא נושך ושחואן מביע זילות בערך החיים. "לך תתאבד" הוא אומר לו בין השורות. זה מה שמתאים לך, זה מה שבחרת? החלטת? אתה שלם עם זה? - לך על זה. כאילו מדובר על עניין שולי וזמני.
אני בהחלט בדעה שלך. גם זו וגם הקודמת. אולי לא הבנת אותי. אני אנסה להבהיר. הפריעה לי הביקורת הלא ממש מנומסת וכל כך לא עניינית של חואן על קייסי. ההתנהגות שהופגנה ע"י קייסי היא התנהגות חברתית שראויה לשבח. זו התנהגות שראוי לעודד. התנהגות שמאפיינת קהילה. חברה מובחנת. רציתי קצת "לאזן", כנראה שלא הובנתי. לא התייחסתי לציטוט ישיר אלא לנימה כללית.
אבל, מה לא מחובר למציאות? ברור שלא כל צעקה מובילה למעשה, אך בטח את מסכימה שצעקה שנותרת חסרת מענה, קשורה לסבירות מימוש גבוהה יותר. את בעצמך אומרת: נורה אדומה. תארי לך שחואן היה קורא את הבלוג של אבוד ולא קייסי. במקרה הטוב הוא היה מתעלם. קייסי עשתה מעשה יפה. שמעה את הצעקה, הפנתה תשומת לב, התנהגה "כמו שצריך" והקטינה אולי פוטנציאל לטעות סופית.
סוכן משנה מבנה

איך לא מחובר למציאות?

אני, ואני מדגיש - אני, שמעתי נימה של "מי שצועק לא מממש"
טיעון כזה תקף לדעתי הלא מלומדת, רק במקרה שיש מי שישמע את הצעקה ויגביר את הסבירות שהיא תישאר רק בגדר צעקה. מה שאולי לא ניסחתי כראוי פעמיים, סליחה, ואני נעזר כאן בתגובות שלך, זה שאם חואן היה קורא - הוא לא היה שומע. קייסי שמעה והפנתה את תשומת הלב לנורה האדומה שנדלקה.
Succubus​(אחרת)

Re: אני גם חושב שפיספת וגם חושב שלא הבנת אותי

סוכן, אני מסכימה איתך במאה אחוז. דבריי באו כהסכמה לדבריך, כשהדבר היחיד שלא הסכמתי איתו (וגם בזה לא הייתי בטוחה), היה שנדמה היה לי שלא באמת הועלתה הטענה הזאת בדיון הזה. בכל מקרה, אני מסכימה איתך שהיא לא מוצדקת.
ובאשר להואן, אני מקבלת את הגישה שלו ברמה הפילוסופית - והפילוסופית בלבד - הווה אומר, אני מאמינה שלאדם יש זכות לבחור לשים קץ לחייו, במצבים מסוימים שבהם זו בחירה מודעת ומחוברת למציאות (מחלה סופנית שמלווה בכאב לא ניתן לטיפול, למשל) - ובמצבים כאלה לחברה אין זכות להתערב. אני לא חושבת שזה תופס לגבי אדם שמשמיע קריאת מצוקה ברורה באופן פומבי, ופרסום כזה בבלוג הוא בעיניי קריאת מצוקה ברורה מאד. אני חושבת שהואן פשוט פספס את הנקודה הזאת.
כלובי
כלובי • 29 במרץ 2006
אין ברשותנו כל פרטים מזהים אודות הכותב בשלב זה,
אנחנו פועלים בצינורות המקובלים לאיתור מידע מזהה, לדיווח אודות העניין לגורמים המטפלים כדי לנסות לזהות את מקור הקריאה להגשת עזרה ותמיכה.