שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

למנוע את המקרים הבאים ולא רק לטפל אחרי שקרה הכל

המלט
לפני 18 שנים • 15 באפר׳ 2006

שירה בתנועה --

המלט • 15 באפר׳ 2006
במקרה שבו מישהו יודע בוודאות, לאחר שבדק באופן יסודי כי המידע אכן נכון, אני מסכים
שצריך לפרסם שמות -- וכל טענות ה"אאוטינג" מתבטלות. החשש מהפרסום נובע מכך
שאם יש טעות, או חוסר וודאות, אז הפגיעה שבפרסום כזה קשה, ואולי אף בלתי הפיכה.

חוץ מזה -- אם את באמת רוצה להיחשף למידע -- תעברי לערוצים הפרטיים, כי קל לראות
שבפורומים והבלוגים הפתוחים לעין כל -- יש הרבה דיבורים - אך מעט מידע.
melaila​(לא בעסק)

שיקול דעת!

melaila​(לא בעסק) • 15 באפר׳ 2006
אני אומנם לא נמנת על הוותיקות כאן אך,מהיכרותי הקצרה יחסית עם האתר והקהילה הזו בכלל אני יכולה לומר לך מספר דברים: בהתחלה הנטייה היא כמובן לעשות מיסטיפיקציה לעולם הבי די אס אם ולנפשות הפעילות בקהילה,לערבב בין זיכרונות מהניסיונות הראשוניים ו\או הפנטזיות שלך לבין המציאות,במצב כזה את עלולה לישכוח שמדובר קודם כל באנשים,בני אדם לכול דבר,להם מאפייני אופי,התנגות,היסטוריה וכ'ו,תפיסה שכזו מעוורת אותך,לכן אני ממליצה בחום לשים לרגע את כל הפנטזיות והרגשות שלך בצד ולהביט סביבך בצורה לוגית ומחושבת,דברי עם אנשים,השתתפי בדיונים חברתיים שבקהילה,בצ'ט נסי להיות בהתחלה כמה שיותר בחדר הכללי,הביטי על האנשים שסביבך וראי אותם קודם כל כאנשים,אז שאלי את עצמך את השאלות הכי כנות וקשות:עם היית פוגשת אדם זה בנסיבות וניליות העים היית מתחברת עמו?העים היית רוצה לפתח עמו קשר ידידותי או רומנטי כלשהו?העים אותו אדם מעורר בך אמון כאדם?מי שלא היית מסתכלת לכיוון שלו בחיים הוניליים,מי שלא היית מתחברת אתו בנסיבות "רגילות"מי שהיה ניראה לך חשוד,לא נעים או לא אטרקטיבי ב"עולם האמיתי",בפירוש אין לך מה לחפש את חברתו בעולם הבי די אס אם!
כיצד מזהים דום מסוכן?לא ממש בשונה ממה שמזהים אנס,נוכל או כל חלאה אחרת,כולנו מרגישים באופן אינטואטיבי מתי משקרים לנו,מתי מפעילים עליינו מניפולציות,מלחיצים,פולשים למרחב האישי, ומתי עלולים לפגוע בנו,עם את לא בטוחה לגביי מה שאת רואה שומעת וחשה,המתיני!המתיני כמה שידרש עד שתוכלי לעשות את ההבחנה הנכונה,היי אסרטיבית תמיד,מי שלא היה מקבל ממך מספר טלפון או יחס בפאב רגיל,אין סיבה שיקבלם במסגרת בי די אס אם,מי שלא היית מכניסה לחייך ומיטתך כבן זוג ונילי,על כמה וכמה לא צריך להיות שם על בסיס בי די אס אם.
אנשים,כולנו קודם כל אנשים רגילים( icon_wink.gif ,פחות או יותר),זכרי זות והפעילי את אותו שיקול הדעת ואותם כללי הזהירות בהם את דוגלת בעולם הונילי(אפילו הקפידי יותר,הרבא יותר!),ומי שנותה "ליפול"בדברים שכאלה בעולם הונילי,כמובן שתיפול וגם תיתרסק כאן.
סבלנות זהירות ושיקול דעת בריא! הם הבסיס לכול.
eden1

Re: שיקול דעת!

eden1 • 15 באפר׳ 2006
melaila כתב/ה:
כיצד מזהים דום מסוכן?לא ממש בשונה ממה שמזהים אנס,נוכל או כל חלאה אחרת,כולנו מרגישים באופן אינטואטיבי מתי משקרים לנו,מתי מפעילים עליינו מניפולציות,מלחיצים,פולשים למרחב האישי, ומתי עלולים לפגוע בנו,עם את לא בטוחה לגביי מה שאת רואה שומעת וחשה,המתיני!המתיני כמה שידרש עד שתוכלי לעשות את ההבחנה הנכונה,היי אסרטיבית תמיד,מי שלא היה מקבל ממך מספר טלפון או יחס בפאב רגיל,אין סיבה שיקבלם במסגרת בי די אס אם,מי שלא היית מכניסה לחייך ומיטתך כבן זוג ונילי,על כמה וכמה לא צריך להיות שם על בסיס בי די אס אם.

לא מסכימה, לצערי, יש אנשים שאינך יכולה להבחין שהם מסוכנים מהמון סיבות...
הסיבה הראשונה היא חוסר ניסיון, השניה היא עיוורון כשאת בתוך סיטואציה של שליטה וטוטאליות ובעיקר אם האנשים הללו פופולאריים בקהילה, אינטיליגנטיים ומניפולטיביים, בעלי חוש הומור מפותח ואהודים על אחרים, מאחר ואחרים אינם יודעים מה מעלליהם בחדרי חדרים.

הדרך הנכונה ביותר היא לבדוק, לשאול, לברר, לא לסמוך על מישהו בבת אחת ולא לתת את כולך מיד רק אחרי זמן רב ולאחר שבדקת.
והנכון ביותר הוא לבקש שם של סאבית או אחת מהסאביות בעבר של אותו אדם.

להפעיל את החושים זה חשוב מאוד, אבל לא עובד בכל הסיטואציות, גם לא לנשים האינטיליגנטיות ביותר.
DOM 1​(שולט)
DOM 1​(שולט) • 15 באפר׳ 2006
כל האלפוני שבעולם לא יהוו משקל לדום עם כריזמה שמסוגל להתל גם במוחה של נשלטת
עם ותק בדסמי. זה הוכח בעבר ויוכח בעתיד. לגבי פירסום שמות- גם הוכח כלא יעיל.
באש נלחמים עם אש. [B]
נוריתE
לפני 18 שנים • 16 באפר׳ 2006
נוריתE • 16 באפר׳ 2006
רבות מהנישלטות הצעירות בגילאים 19 20 וגם 21 עלולות לפול בידי נצלנים
חוסר הנסיון עומד בעוכרייהן
קל יותר לנצל מישהי צעירה ולא מנוסה , בכל תחום, לא רק אצלנו.
לא מנוסות יכולות להיות גם בגיל 30 וקצת וגם הן יכולות לפול בפח
אותם המנצלים הסידרתיים, מעדיפים אותן ככה.כמה שיותר צעירות והכי לא מנוסות שאפשר.

גם שפחות שנחשבות מנוסות עלולות לפול בפח, אותן יותר קשה להפיל אבל לא בלתי אפשרי.

מה עושים ניזהרים ניזהרים וניזהרים
לסמוך, רק על עצמך ולהקשיב לתחושות הלב
אם משהו לא מוצא חן בעינייך, עוצרים מיידית
אם הוא מתעקש ומתחיל לעשות סנקציות, זה הסימן הברור להיסתלק.
עד שלא יימצא פיתרון קהילתי לא נותר לנו אלא לסמוך על עצמנו בלבד ולקוות שלא ניהיה הקורבן הבא.
BABY
BABY • 16 באפר׳ 2006
כמה דברים שחשוב לי לומר:
1. זה לא אאוטינג, אמרנו פה ולא פעם אחת שם של דומים מסוכנים (פרשת קריטי, והמלך אריה ועוד)...יו תראו, כתבתי שמות, ואף אחד לא מת.

אבל במקרה הזה אני אכן מסכימה עם ראש השבט, גם אריה וגם אחרים הופיעו בניקים אחרים מיד עם פרסום שמם.

2. יש לכל מנהלת פורום סאביות רשימה של דומים ומלכות (חידוש ייחודי לפורום הסאביות בדאנג'ן) מסוכנים.

3. יש מצבים שאי אפשר למנוע, לא ניתן להגיע לכל סאבית חדשה. ואי אפשר לעצור כל סוטה פסיכופט שרוצה לפרק למישהי את הצורה או לאנוס אותה.

4. ישנם מקרים בהם אותו דום, הוא חבר של החברה (כמו במקרה של קריטי דום), וכולם נזעקים לעזרתו גם במחיר תקיפת המתלוננת/הנפגעת.

אז הנה האמירה שהכי חשוב לי להדגיש

עד שלא הייתם בסשן עם אדם, אין לכם שום דרך לדעת כיצד הוא מתנהל!!!

הוא יכול להיות החבר הכי טוב שלכם, בעל מושלם, אבא נפלא לילדיו הקטנים, או מישהו שאתם שותים איתו בירה, אבל עד שלא נכנסתם איתו לסשן, אתם לא באמת יכולים לדעת איך הוא יתנהג שם.
וכן זה עצוב, אבל גם החבר הטוב שלי יכול להיות דום מנייק.

BABY
המלט

BABY

המלט • 16 באפר׳ 2006
עד שלא הייתם בסשן עם אדם, אין לכם שום דרך לדעת כיצד הוא מתנהל!!!

אני לא מסכים עם הקביעה הזו בשני מישורים. האחד - עובדתי. אתמול ישבתי עם
חברים וראיתי כדורגל, וכבר אני יודע יותר על התנהלות של דום כזה או אחר בסשנים שלו,
מאשר ידעתי קודם. למותר לציין, שלא הייתי אתו בסשן, ואין לי כוונות כאלה. מה שאני מנסה להגיד
זה, שאם רוצים לדעת, אז אפשר לדעת. כמובן שיש לכך סייגים -

1. נכון שיש סשנים מסוימים שהם רוויים בסיכון גם אם שני
הצדדים הם גדולי הצדיקים בעולם.

2. נכון שאף פעם אי אפשר לדעת בדיוק מה יהיה בסשן.

אבל עדיין -- יש הבדל גדול בין לא לדעת כלום, לבין לדעת משהו. הידיעה של 'משהו' מאפשרת
הרבה פעמים סינון מוקדם. והענין החשוב כאן הוא לעשות הכל כדי להקטין את הסיכון. כמו
בכל מה שכרוך בסיכון, אף פעם אי אפשר להעלים לגמרי את הסיכון, אבל חשוב לעשות כמה
שיותר כדי להקטין. אני כן מסכים עם זה שיש מקרים שבהם לא היה סינון מראש, לא היה
מידע "מפליל" , שנגמרים ברע מאד. צריך להודות שמקרים כאלה, הם כנראה בלתי נמנעים,
והם ביטוי מעשי לסיכון הכרוך בכך.

והמישור השני -- חינוכי. איזה מסר רוצים להעביר לחדשים? ש -- "תשמעו; אי אפשר לדעת מה
יהיה; יכול להיות שיהיה מגניב ומטורף; ויכול להיות שיהיה נורא ואיום". או אולי ש -- "תשמעו; יש
סיכונים. אפשר להקטין אותם במידה ניכרת על ידי צבירת מידע. אין ביטוח שמכסה מפני
כל הסיכונים האפשריים;" אני חושב שהמסר השני יותר נכון. יותר משדר אחריות, בעיקר אחריות
עצמית, ויחד עם זאת מודיע שסשן עלול להיות מסוכן. בסופו של יום, התסכול הקולקטיבי
שמנשב בימים האחרונים מעל שרשורי הכלוב, הוא אמיתי ומוצדק -- יש שיט שאי אפשר למנוע
אותו. ואלה שנמצאים בפנים -- מרגישים רע שהם לא מסוגלים לעשות שום דבר בקשר לזה.
צ'יטה​(שולט)

להמלט

צ'יטה​(שולט) • 16 באפר׳ 2006
ניתן לעשות הכל כדי להקטין את הסיכון, ואפילו חייבים. וניתן לעשות המון, ממש המון. עדיין יש סיכוי שיקרה משהו נורא. אתה מסכים לזה.
אמשיל את זה, להליכה לספר, כדי שיגלח אותך. הוא מחזיק בתער, ואתה סומך עליו שהוא לא ישסף את גרונך. אתה לגמרי בטוח שהוא לא יעשה את זה ? לא. במדינה יש חוק, וספר שעושה כזה דבר מוענש, באופן מאד נמרץ ותכליתי. לכן גם ספרים, שיש לי נטיות רצחניות, לא רוצחים.
זה יעזור לך שהספר נכנס לכלא, אחרי שערף את צווארך ? ממש לא. אבל יעזור לאלה האחרים, שעדיין בחיים. מסלקים ספר נאלח זה מהחברה.
בבדסם, המצב יותר סבוך. רשויות החוק, לא מבינות את העולם הזה. גם אני חווה קושי, לפעמים, בהתנהלות, באיזור הדימדומים, המאפיין עולם זה.
חינוך והסברה לחדשים אינם ערך מקודש. שיפחדו, אז מה. שילכו מהעולם הזה, אז מה.
אם זה אכן מסוכן, אז זה מסוכן.
זה נכון שיש הרבה מקרים שלא ננקטה זהירות מספקת. עדיין זה לא עושה את הנפגעת אשמה. גם בישיבה אצל ספר בגילוח, אתה לא נוקט זהירות מספקת.
צריך מנגנון חוק וסדר, ומערכת אכיפה. איזו ? שאלה טובה.
לשבת ולקשקש שירשורים על גבי שירשורים, ולספוק כפיים, זה פאתטי.
לגבי איך לעשות, וואללה, בעייתי נורא. אבל אני בטוח שיש דרך. התגובות שאני מקבל, מרפות את ידי. יש פה תמימות דעים, שלא צריך לעשות כלום. בעצם חוץ מלדבר.
קשה לי נורא עם הגישה הזו.
עינבר

המלט

עינבר • 16 באפר׳ 2006
הרשו לי להתערב קצת בשיחה הפרטית-פומבית שלך ושל בייבי.

אני לא חושבת שהיא התכוונה שעד שלא היית אם אדם בסשן,
לא תוכלי לזהות סימנים שהוא מסוכן, כל עוד לא הייתם בסשן יחד
- יש סימנים שנשים יכולות לזהות ואפשר להקטין את הסיכון.

אני חושבת שהיא התכוונה שאם אתה מכיר מישהו כחבר בקהילה
והוא נראה לך אמין, חביב, אינטלגנטי ורגיש, אתה לא מכיר אותו בדום
והיא יצאה נגד העובדה שאנשים מגינים על חברים שלהם,
מתוך הנחה שהם היו יודעים, לו היו דומים מסוכנים ותוקפוניים.
יש אנשים שיש להם התנהגות חברתית ששונה מהתנהגותם עם סאבית.

על כן, עד שלא הכרתם אדם בדינמיקה של BDSM, אתם לא יודעים.

וגם הרשה לי להרים את הכפפה ולהתחייס להקשר שאתה נתת למשפט שלה,
אני חייבת להגיד שהייתי זהירה, אינטליגנטית ובעלת הבחנה בזיהוי סכנות.
היו דומים רבים שפנו אלי וסרבתי להם ואחר כך קראתי עליהם בשרשורים.

האדם שפגע בי הוא אדם שראיתי בו ידיד ועל כן סמכתי עליו כ"כ כדום,
לא חשבתי לשאול אותו ולבחון אותו לפני שהתאהבתי בו, לא הייתי ערנית.
על כן אני אציע ברוח הזאת, כל דאם הוא דום מסוכן בפוטנציה, תזהרי,
גם אם דברתם שיחות נפש, גם אם הוא מוקף חברים, תהיי ערנית,
שאת נכנסת עם מישהו ליחסי שליטה, תבחני אותו מחדש, כאילו רק הכרתם.

על כן, עד שלא הכרת אדם בדינמיקה של BDSM, את לא יודעת מי הוא.
המלט

עינבר

המלט • 16 באפר׳ 2006
על כן, עד שלא הכרתם אדם בדינמיקה של BDSM, אתם לא יודעים

זה בערך אותו דבר שאמרה בייבי - וההתיחסות שלי שם, תקפה גם לזה.

ככל שכואב לשמוע על הנסיון הפרטי שלך -- זה חלק מהסיכון שכרוך בענין. אני לא
מתכחש לתוכן של המשפט שלך; איך אני יכול? הרי חוית אותו על בשרך ואני לא.
אני רק אומר -- שהמשפט הזה לא צריך להיות ספינת הדגל. זה הופך את כל הענין
לרע ומעיק, וזה לא צריך להיות ככה.