צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

קריאה לגיבוש צעדי מניעה לתופעות התעללות שונות

זאלופון​(שולט)
לפני 18 שנים • 17 באפר׳ 2006
זאלופון​(שולט) • 17 באפר׳ 2006
ציטוט: ועכשיו אני רוצה לשאול אתכם משהו. זה נראה לכם הכל בסדר ? כאילו, הכל בסדר, מייללים טיפה, מקשקשים, הרבה אמפטיה, וחוזרים לשיגרה של המתנה לירי הבא, שיפגע.

כן, זה נראה לי נורמלי לגמרי. למה לא, בעצם? האם מתוך כך שאני חולק עם מישהו נטיה מינית כלשהי, עליי לצפות ממנו להיות אחראי לגורלי או להיות אחראי לגורלו? ממש כשם שאני לא חושב שיש לי אחריות כלפי מי שגר איתי באותה עיר או שמי שחולק איתי את אותו שם פרטי צריך לעשות מעשה כדי לשמור עליי, כך אני לא חושב שיש סיבה ש"הקהילה", גוף אמורפי בערך באותה מידה של "אנשים ששמם הפרטי זאלופון", תעשה מעשה.

אנשים ששמם הפרטי כשלי, אם ייקרו בדרכי וישאלו בעצתי, יקבלו את שני הסנט של אזהרות, ידע ועצות שאני מסוגל לתת. אם אהיה שם במקרה כאשר הם מותקפים, אחוש לסייע להם. אם יבואו אליי לאחר שנפגעו, אתן להם כתף. אם ירצו בכך, אפנה אותם לגורמי סיוע מתאימים ואעודד אותם להגיש תלונה במשטרה.
מעבר לכך? אין שום דבר שאני יכול או צריך לעשות למענם. את ההחלטות שלהם הם יקבלו בעצמם, איתי או בלעדיי, בהתאם לעצותיי או כנגדן, והם יהיו אחראים לתוצאות. מעבר למתן עצות וסיוע פיזי אם במקרה אהיה נוכח בסביבה, לא אוכל להגן עליהם מפגיעה בשום צורה שהיא. גם לא אוכל להעניש את הפוגע מבלי לעבור על חוקי מדינת ישראל, מה שכמובן לא אעשה עבור מי שבסך הכל חולק איתי את שמו, ובוודאי שאין לי את הכלים או הסמכות לחקור, לשפוט ולבצע גזר דין.
כל האמור לעיל תקף לא רק לאנשים ששמם הפרטי כשלי אלא גם לסאביות, דומיות, סוויצ'יות וגברים מניאקים. אני יכול לתת לאלה בדיוק את אותם דברים והמגבלות שלי זהות. וכן, זה נראה לי נורמלי. טחנות הצדק פה לא משהו, אבל אין להן תחליף ראוי.
צ'יטה​(שולט)
צ'יטה​(שולט) • 17 באפר׳ 2006
מיוחדת העלתה הצעה טובה לדעתי:

אני חושב שזה רעיון מצויין. להפגש עם גורם בכיר במשטרה, ולתדרך אותם לגבי הסצינה הבדסמית. ללמד אותם קצת מה זו שליטה ומה החוקים שמה. ובכל מקרה של פנייה למשטרה, מתוך הקהילה הזו, המתלונן/ננת יציינו שהמקרה קרה במסגרת הקהילה הזו, ולכן יופנו לחוקר/ת מיוחד/ת שהודרכו בנושא.
למה לא מהיום למחר, אפשר ליזום פגישה כזו, בקרוב מאד.
יפה לך מיוחדת, כבוד

דעתכם ?
זאלופון​(שולט)
צ'יטה כתב/ה:
מיוחדת העלתה הצעה טובה לדעתי:

אני חושב שזה רעיון מצויין. להפגש עם גורם בכיר במשטרה, ולתדרך אותם לגבי הסצינה הבדסמית. ללמד אותם קצת מה זו שליטה ומה החוקים שמה. ובכל מקרה של פנייה למשטרה, מתוך הקהילה הזו, המתלונן/ננת יציינו שהמקרה קרה במסגרת הקהילה הזו, ולכן יופנו לחוקר/ת מיוחד/ת שהודרכו בנושא.
למה לא מהיום למחר, אפשר ליזום פגישה כזו, בקרוב מאד.
יפה לך מיוחדת, כבוד

דעתכם ?

רעיון טוב. אם לא יועיל בוודאי לא יזיק.
צ'יטה​(שולט)

לזאולופון

אני יכול לספר לך סיפור קטן, על הקצנה של המקרה הזה, שתכף ומייד תביא לך את ההבנה שאתה טועה.
נגיד יש לך 12 אחים, והם גדולים האחים האלה. ולכל אחת 7 בנות, בגילאים, 16 עד 24. המשפחה מאד מאוחדת וקרובה, וגרה כולה באותה שכונה פחות או יותר.
לפני חצי שנה, הופיע אנס בשכונה. והוא איש יזמי וחרוץ ביותר. פעם בשבועיים, כשאשכיו מתמלאים צוף, הוא אונס אחת מבנות השכונה.
הוא חכם, הבנזונה. הוא תופס אותן, בשעה מאד מאוחרת, כשאין אף אחד ברחוב. מצמיד סכין קומנדו אימתנית, לצווארן, ומזהיר אותן שלא יתנגדו לו, כי אחרת, ימלוק את צווארן. ואו אז מבצע בהם את זממו. האחייניות שלך, מאד אינטלגנטיות, אתה יודע, משפחה וזה. והן אכן לא מתנגדות כלל.
בכל אחת מהפעמים הללו, האחייניות שלך פונות למשטרה, ומגישות תלונה. האנס המתוחכם כמובן מכחיש כל מציאותה של סכין כזו, וטוען בתוקף, שהוא פשוט מאוהב במשפחה הזו, והוא אכן יוצא עם בנות המשפחה.
היות ואין סימני אלימות, הוא משוחרר כל פעם מחדש.

עכשיו תגיב
זאלופון​(שולט)

Re: לזאולופון

צ'יטה כתב/ה:
אני יכול לספר לך סיפור קטן, על הקצנה של המקרה הזה, שתכף ומייד תביא לך את ההבנה שאתה טועה.
נגיד יש לך 12 אחים, והם גדולים האחים האלה. ולכל אחת 7 בנות, בגילאים, 16 עד 24. המשפחה מאד מאוחדת וקרובה, וגרה כולה באותה שכונה פחות או יותר.
לפני חצי שנה, הופיע אנס בשכונה. והוא איש יזמי וחרוץ ביותר. פעם בשבועיים, כשאשכיו מתמלאים צוף, הוא אונס אחת מבנות השכונה.
הוא חכם, הבנזונה. הוא תופס אותן, בשעה מאד מאוחרת, כשאין אף אחד ברחוב. מצמיד סכין קומנדו אימתנית, לצווארן, ומזהיר אותן שלא יתנגדו לו, כי אחרת, ימלוק את צווארן. ואו אז מבצע בהם את זממו. האחייניות שלך, מאד אינטלגנטיות, אתה יודע, משפחה וזה. והן אכן לא מתנגדות כלל.
בכל אחת מהפעמים הללו, האחייניות שלך פונות למשטרה, ומגישות תלונה. האנס המתוחכם כמובן מכחיש כל מציאותה של סכין כזו, וטוען בתוקף, שהוא פשוט מאוהב במשפחה הזו, והוא אכן יוצא עם בנות המשפחה.
היות ואין סימני אלימות, הוא משוחרר כל פעם מחדש.

עכשיו תגיב

זה בדיוק ההבדל בין מי שחולק איתי את דמו למי שחולק איתי רק את נטייתו המינית או את שמו הפרטי. מה גם שזו אכן הקצנה פרועה.
צ'יטה​(שולט)
אני הרי פרוע בכלל, ולכן מקצין באופן פרוע. זה הרי כתוב אצלי בפרופיל.

ההקצנה באה לשרת צורך. הצורך שלי בהבהרה, שיש נשים, במקרה הזה, שיש לך אמפטיה כל כך גדולה אליהן, עקב קרבת הדם הזו, שעבורן תחרוג מגישתך.
איש יקר, ואתה רוצה להגיד לי שאין לך אמפטיה לכאלה, שאינם בני משפחתך ?
לדוגמא לכאלה, כמו הבחורה המסכנה הזו, שקשרו אותה בניגוד לרצונה, ניפחו אותה ממכות, שוב נגד רצונה, אנסו אותה ובעלו באכזריות. וכשהבן זונה סיים את זממו, השליך אותה כחפץ שאין בו שימוש. וכל זה בשם הבדסם.

אני מתקשה להאמין.

אגב אופן ההקצנה הזה, לקוח ממבחן לקורס קצינים, ששם משתמשים בה, בהקשר אחר כמובן. להמחיש תובנות מסוג אלו. לא המצאתי כלום כאן.
פעם פרח​(נשלטת)
פעם פרח​(נשלטת) • 17 באפר׳ 2006
צ'יטה כתב/ה:
ההקצנה באה לשרת צורך. הצורך שלי בהבהרה, שיש נשים, במקרה הזה, שיש לך אמפטיה כל כך גדולה אליהן, עקב קרבת הדם הזו, שעבורן תחרוג מגישתך.
איש יקר, ואתה רוצה להגיד לי שאין לך אמפטיה לכאלה, שאינם בני משפחתך ?
לדוגמא לכאלה, כמו הבחורה המסכנה הזו, שקשרו אותה בניגוד לרצונה, ניפחו אותה ממכות, שוב נגד רצונה, אנסו אותה ובעלו באכזריות. וכשהבן זונה סיים את זממו, השליך אותה כחפץ שאין בו שימוש. וכל זה בשם הבדסם.

אני מתקשה להאמין.

אבל הוא (זאלופון) כתב למעלה, בהרבה מילים, שיש לו אמפטיה.
והוא מוכן להגיש עזרה, לתת כתף, לעשות הרבה ובדרכים שונות בשביל מי שנפגע.

אנשים מוכנים לעזור ולעשות הרבה, אבל שמים לעצמם גבול במקום כלשהוא.
במידה מסויימת, זה מה שעושה אותנו שונים מאותם מנייאקים, לא ?
צ'יטה​(שולט)
זהו שלא זה העניין, וגם לא זאולופון. העניין הוא אמפטיה, ועשייה שנובעת ממנה.
המניאקים, לא אמפטיים בכלל. וזה גם לא הנושא.
לשים גבולות זה דבר טוב בעיקרון.
השאלה היא, אם לא גדשה הסאה. האם המעשה הזה, הוא מספיק נורא, והאחרים, שיגרמו לנו לחצות גבולות נורמטיביים. האם אין במצב הזה, מטווח הברווזים הזה, משהו, שצריך לזעזע אצלנו את אמות הסיפים, ולהעיר אותנו לעשייה, לא נורמטיבית ?
האם לא צריך שהגבולות אצלנו ייחצו ?
ואם לא זה, אז מה לכל הרוחות, כן ?
שוטרת*
שוטרת* • 17 באפר׳ 2006
צ'יטה כתב/ה:

הכרת דום. נראה לך נחמד בווירטואליה.
נפגשת איתו 3 פגישות במקום נייטרלי. הוא פשוט מקסים.
נפגשת בבית 3 פעמים, בלי סשן.
מגיעים לסשן, והחיה שבו יוצאת שלוחת רסן.

נראה לי כל כך לא לעניין כל הקטע של ה"דום המסוכן" הזה . במקרה הזה שתיארת אני לא מזהה שום דום. אני מזהה גבר מסוכן. גבר מסוכן אותו היא יכלה להכיר בפאב או מועדון.
די כבר עם זעקת ה"קהילה" המדומה הזו. לדעתי אפשר לחלק כאן את האוכלוסיה לכאלו שהגיעו בגלל הבדס"מ ואחרים שהגיעו כי הם מחפשים את הקהילתיות והחברה שאולי לא מצליחים כל כך למצוא "בחוץ".
די לעשות עוול לשפחות ולנשים בכלל. תהיי חכמה , תפעילי אינסטינקטים , תפעילי את הדבר המיוחד הזה שניחנת בו - אינטואיציה ואינטיליגנציה ריגשית.
לא שאני נגד החיבוקים הווירטואליים , או נגד התמיכה. אני נגד הטלת האשמה על אי תפקודינו כקהילה - צאו מזה.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני אפר' 17, 2006 7:28 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
זאלופון​(שולט)
נדמה לי שאנחנו קצת חורגים מהנושא עם דיון צדדי, אבל לשם הבהרה: אתה לא חושב שכולנו, או לפחות רובנו, היינו מוכנים לעשות יותר עבור אנשים שקרובים אלינו מאשר עבור זרים? זה הגיוני, לא?
יש לי אמפתיה גם עבור מי שאינו קרוב אליי, אבל מטבע הדברים הייתי מוכן ללכת עבורו רחוק פחות מאשר עבור מי שקרוב אליי.