Morticia |
לפני 18 שנים •
6 במאי 2006
פינת השאלה השבועית
לפני 18 שנים •
6 במאי 2006
Morticia • 6 במאי 2006
במסגרת פינתנו הערב, אני פונה אליכן אחיותיי השולטות בשאלה, אנא סלחו לי על כך שאני עושה איזו הכללה מעט גסה...
נניח ואת הגברים הנשלטים אפשר לחלק לשתי קבוצות בסיס בעלות המאפיינים הבאים: בקבוצה אחת נמצא גברים שרוצים לענג אותנו, לפנק אותנו, לעשות לנו טוב, לדאוג לכל צרכינו, לציית לרצונותנו, באמת להתמסר אלינו מתוך רצון כנה לעולם לא להעלות את זעמנו ונכונות לספוג את זו בעת שהיא מתעוררת מעצמה. בקבוצה השניה נמצא גברים שרוצים את הרוע שלנו, את האכזריות, את הכאב שאנו יודעות להעניק ובוחרים לעורר ולאתגר את אלו בנו כל הזמן. יעני כאלה שמעצבנים בכוונה, אומרים דברים מקוממים, עושים מלא טיזינג, כדי לחטוף מעט מחמת אפנו. אני אישית מעדיפה גבר שמטרתו לעשות לי טוב ולא לעצבן אותי על בסיס קבוע. כשאני נתקלת במין כאלה מעצבנים, זה לא מושך אותי, אפילו שאני יודעת להכאיב כשאני רוצה. מצד שני, גם סמרטוט צייתני מוחלט לא עושה לי את זה בטירוף, יש משהו נעים בגבר דעתן ומאתגר. כחובבת האבקויות וכגבירה המעדיפה לשלוט על אבירים מאשר על נערי אורווה, יש בי משיכה מסויימת ל"מאתגר". העניין הוא שאני חושבת שיש יותר מדרך אחת לאתגר וכאלה שסתם מעצבנים כל הזמן, לא מאתגרים כמו שמייגעים. מכירות את אלה שכל הזמן מנסים לעצבן אותנו כדי שנתעצבן? ואני, הפאשלה שלי היא שאני חמומת מוח, הרבה פעמים מתעצבנת, מביאה זפטה עוקצנית ישר מהזנב ומקבלת תגובה נוסח... "כמה הכאבת לי עכשיו, כמה נהנתי, את פשוט מלכה". וזה הכי מעצבן כי אני לא מלכה בשל יכולתי לעקוץ והשליטה שאני מחפשת אינה כזו שמתעוררת מתוך מניפולציה של הצד ה"כנוע" כביכול. אולי הגבר האידיאלי הוא כזה שלא נופל תחת החלוקה הגסה והכוללנית שעשיתי. ואני יודעת שאני עושה כאן הכללה גסה, לשם המחשה בלבד. פשוט באמת מעניין אותי לדעת איזה טיפוס מושך אתכן יותר, מי מדבר אליכן יותר - זה שרק רוצה לעשות טוב ומקווה לעולם לא להעלות את חמתנו או זה שיצא מגדרו כדי להעלותה בכל הזדמנות שיש? תודה ושבוע נפלא מורטישה |
|
המלט |
לפני 18 שנים •
6 במאי 2006
לפני 18 שנים •
6 במאי 2006
המלט • 6 במאי 2006
וואלה, מה יותר טעים -- אגוזים מרים, או גרעינים שרופים?
|
|
Morticia |
לפני 18 שנים •
6 במאי 2006
לפני 18 שנים •
6 במאי 2006
Morticia • 6 במאי 2006
המלט כתב/ה: וואלה, מה יותר טעים -- אגוזים מרים, או גרעינים שרופים?
לא יודעת, שאלה טובה... אני מוסיפה אותה לפינה והיא פתוחה לתשובות באותה מידה. (התגובה שלי בפוסט השכן לא היתה צינית אז למה אתה...?) |
|
Madame T(שולטת) |
לפני 18 שנים •
6 במאי 2006
לפני 18 שנים •
6 במאי 2006
Madame T(שולטת) • 6 במאי 2006
שאלה מענינת העלית, מורטישה. מסכימה עם דברייך: "אני אישית מעדיפה גבר שמטרתו לעשות לי טוב ולא לעצבן אותי על בסיס קבוע. כשאני נתקלת במין כאלה מעצבנים, זה לא מושך אותי, מצד שני, גם סמרטוט צייתני מוחלט לא עושה לי את זה בטירוף, יש משהו נעים בגבר דעתן ומאתגר". כנראה שהתשובה לגבי לפחות היא באמת באמצע הדרך - גבר, סאב, שמעמיד את רצונותי בראש מעייניו, רוצה להתמסר לי, לפנק אותי ולעשות לי טוב, יחד עם זאת לא סמרטוט מוחלט, דעתן, אבל לא במידה שהוא הופך ל"שולט מלמטה" ובטח ובטח שלא מעצבן... (ואל תשכחי את החשוב מכל - שיהיה לו חוש הומור, בלי זה חבל"ז....!)
|
|
Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
13 במאי 2006
לפני 18 שנים •
13 במאי 2006
Queencie(שולטת) • 13 במאי 2006
גבר שרוצה באופן קבוע ותמידי לעשות לי טוב ולענג אותי, אינו בהכרח סמרטוט. אני גם לא רואה סתירה בין רצונו לעשות לי טוב ובין היותו מאתגר - האתגר לא אמור לבוא על חשבון ה"לעשות טוב ולענג" שכן אז הוא חוצה את הקו התאורטי והופך למעצבן ... או לחלופין נוצרים מצבי שליטה מלמטה.
אדם יכול להיות גם כנוע וגם אינטיליגנט ואפילו עם חוש הומור (לא צריך 3 סאבים בשביל זה...). ועם ההכרות ההדדית מתפתחת אינטראקציה שיש בה "טיזינג" שובבי ומחוייך, מתפתח שיח נבון ושיתוף בפנטזיות או בענייני דיומא, שיכולים להתעלות לרמות אתגר גבוהות, ויכול להתפתח קשר שיש בו סיפוק והנאה הדדיים, מבלי שהוא יהיה סמרטוט, ומבלי שיהיה מעצבן אבל שיהיה מענג ומספק. א-מן!! |
|