Morticia |
לפני 18 שנים •
16 במאי 2006
ובכל זאת רגע ברצינות...
לפני 18 שנים •
16 במאי 2006
Morticia • 16 במאי 2006
OK
אני נכנסת לפורום הבנות על הבנים, אחרי כמה ימי העדרות, ומגלה שם איזה סיפור ואיזה שיר נורא נורא יפים. מצאו חן בעיני, אשכרה! ואז מה אני קולטת? אנשים שוברים את הראש איך להחמיא, מה לומר, איזה מילים יהיו טובות יותר לתאר תחושה אותנטית בדרך אמינה? אה... יש כאן בעיה. שמעו, מי שעוקב, בוודאי שם לב שאני לוחמת נטולת פשרות בענייני צנזורה מילולית, בוודאי כזו מוחית ומאמינה שזכותו של כל אדם לדעתו. עכשיו, היה נורא חשוב בעיני להגן על המילה "איכס" ועל זכותו של אדם לחוש את האיכס ולבטא אותו באופן בו הוא מרגיש אותו. אם אפשר בנימוס, כמובן. אף אחד לא אוהב אנשים רעים למען הרוע, הם פשוט לא אנשים טובים. אבל גם אנשים טובים חשים גועל וזכותם להביעו. עד פה הגנתי על זה ועכשיו אני מבקשת רגע להגן על המילה הטובה. נכון, יש איזו תופעה עדרית מעצבנת משהו להגיד "יופי!" "אהבתי!" ושאר מילים כגון אלה אבל פעמים רבות הן מבטאות תחושות אותנטיות למהדרין. אנשים משתפים פה מכל הלב בסיפורים, שירים, חוויות, פנטזיות, דעות ויש פה מלא דברים יפים לאהוב. אומברטו אקו, שכתב בין השאר את "שם הורד", הגדיר פעם את ה"נאמר כבר". הוא הסביר: בחור רוצה לומר לחברה שלו שהוא אוהב אותה. אז מה הוא יגיד לה? "אני אוהב אותך?" כל כך הרבה פעמים כבר אמרו את זה... אז הוא יאמר: "כמו שכבר רבים לפניי אמרו לאהובות לבן, כך גם אני מרגיש כלפייך". הסיפור הקצר הזה הוא ניצן די מוקדם של התרבות הפוסט-מודרניסטית ונראה לי שאנחנו נתקלים כאן בתופעה שהיא כבר אבולוציונית. מה אני אגיד? "יפה" "אהבתי" "עמוק"? כבר אמרו את זה כל כך הרבה פעמים לפניי. בגלל שה"איכס" הוא עדיין בגדר טאבו ואחת התופעות הקשות של התרבות הפוסט-מודרניסטית, ראו קפיטליסטית, היא פוליטקלי קורקט, איכשהו האיכסים מתקבלים כאותנטיים יותר, כגלויי לב, לעומת המילים הטובות שמתפרשות כחנפנות, צדקנות וכאלה מין דברים. אבל אם לא יהיו מילים טובות יותר ולא יהיו מילים טובות אותנטיות אז מאיפה יהיה טוב בעולם? אני חושבת שאנחנו צריכים למצוא את הדרך להגן גם על האהבה והדברים הטובים, אלה שבאמת, לא פחות. זו מחוייבות אנושית כזו, כפי שאני רואה את זה. אז סלחו לי ידידיי שאני לא צינית כרגע (ומי שעוקב יודע שגם בזה אני חוטאת לא מעט) אבל רגע ברצינות, מה? אנחנו לא יכולים לבטא רגשות טובים כלפי דבר מבלי להחשב לצבועים? אבל מה אם זאת באמת הרגשתנו? תודה (מה רע בלומר תודה? מהפכות לא מתרחשות מהיפוך מראה אלא משבירתה. המלחמה בפוליטקלי קורט באמצעות אנטי פוליטקלי קורקט לא תמגר את התופעה אלא רק תעצים את כוחה. "תודה" זו מילת נימוס נורא נורא לגיטימית! לא?) |
|
Whip(שולט) |
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
Whip(שולט) • 17 במאי 2006
איתך במאבקך הצודק בציניות הפושה בקרבנו!
קצת מילות אהבה עוד לא הרגו אף אחד, ולמרות שחיוך ומילה טובה הם לא איניים, הם מחוללים פלאים גם בלב הקשוחים שבציניים, גם אם ייקשה עליהם להודות בכך. |
|
לא סתם אישה(נשלטת){octopus} |
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
לא סתם אישה(נשלטת){octopus} • 17 במאי 2006
פשוט צודקת
לא פעם זה קשה אבל לרוב מילה טובה מיד עושה לי טוב רק מילה טובה או שתיים לא יותר מזה. (מילה טובה / יהודית רביץ) |
|
קליבר(שולט) |
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
למה אנשים מגיבים עם שירים ?
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
קליבר(שולט) • 17 במאי 2006
ממש לא מובן
|
|
לא סתם אישה(נשלטת){octopus} |
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
Re: למה אנשים מגיבים עם שירים ?
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
לא סתם אישה(נשלטת){octopus} • 17 במאי 2006
קליבר כתב/ה: ממש לא מובן
לא נפסיק לשיר לא נפסיק לשיר ללללללללל...... וחוץ מזה - מי זה "אנשים"...? אני לא אנשים אני אני ועוד חוץ מזה אחד - לא יכולת למצוא מילה טובה להגיד...? |
|
Morticia |
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
Morticia • 17 במאי 2006
שוב, תודה.
אני דווקא חשבתי שהשיר הספציפי במקומו. אני בכלל בעד תגובות אותנטיות מהקרביים, יהיו אלה אשר יהיו, והן באמת יכולות להיות כל דבר... לטוב ולרע... |
|
electro-z |
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
לפני 18 שנים •
17 במאי 2006
electro-z • 17 במאי 2006
יאללה, איכס
שיגיד לה שהוא אוהב אותה במקום להתפתל בניסוח פחדני "אני אוהב אותך" - אז מה אם אמרו את זה מליון פעם לפניו? תודה |
|
ורגיליוס |
לפני 18 שנים •
20 במאי 2006
בשבח המילים הטובות
לפני 18 שנים •
20 במאי 2006
ורגיליוס • 20 במאי 2006
מילה אחת טובה או שתיים לא יותר מזה..
גם השורות הידועות בשיר של מוריסון אומרות דבר דומה. a kind word to enlighten my soul, words of write joy unfold, painted sunrise in light, beauty from your site. joy through my senses, even if pretenses. a kind word ורגיליוס |
|