משקיף לעבר האופק |
לפני 18 שנים •
29 ביוני 2006
על פרדוס השליטה
לפני 18 שנים •
29 ביוני 2006
משקיף לעבר האופק • 29 ביוני 2006
פרדוכס השליטה קשור בצורך שלנו להציב גבולות במצב של חוסר שליטה.
הרי גבולות הם הסכמה לתחום את ההתמסרות ולפיכך לעולם לא להיות חשופים למצב של חוסר אונים אמיתי - אם תרצו זוהי השליטה שבחוסר השליטה. הרגישות שנגזרת מכך היא אדירה, לנסות לגרום לנשלט להגיע לסיפוקו תוך הליכה זהירה על הקו שבין שמירת הגבולות המוסכמים ובין הרצון לגרום לריגוש חדש שמצוי מעבר לגבול. זו אומנות לשמה...פוטנציאל הנזק גדול אך כמוהו גם הריגוש שיש בהתנסות חדשה ומסעירה. אני משקיע זמן רב בלנסות ולפצח את נוסחת האיזון הנכונה, אך מגלה שכאן בעצם טמונים מגבלותי כשולט... |
|
עינבר |
לפני 18 שנים •
3 ביולי 2006
Re: על פרדוס השליטה
לפני 18 שנים •
3 ביולי 2006
עינבר • 3 ביולי 2006
שולט ברגשותיך כתב/ה: לנסות לגרום לנשלט להגיע לסיפוקו תוך הליכה זהירה על הקו שבין שמירת הגבולות המוסכמים ובין הרצון לגרום לריגוש חדש שמצוי מעבר לגבול.
יש לי קושי עם ההנחה הבסיסית שהריגוש נמצא בהכרח מעבר לגבול. הריגושים מצויים במעשים עצמם. יש אלפי פעולות שניתן לבצע בתוך הגבולות. השליטה והכניעה, הכאב, המשמעת והגבלת התנועה יוצרים אלף תרחישים מרגשים. האתגר הוא להיות יצירתי ולמצוא את הריגוש ואת עוצמות השליטה שמצויים בתוך הגבולות. ונראה לי מתאים לצטט גם משהו שאמר פעם חבר חכם שלי: הריגוש לא מצוי כלל בפעולות של ה BDSM, אלא באדם שאיתו מבצעים איתו את הפעלות האלה. |
|
משקיף לעבר האופק |
לפני 18 שנים •
8 ביולי 2006
עינבר
לפני 18 שנים •
8 ביולי 2006
משקיף לעבר האופק • 8 ביולי 2006
מסכים...ריגוש נוצר גם ברמיזה בלבד ולא בהכרח במעבר גבולותיו של הנשלט.
כפע שציינתי זו אומנות..וראוי שתעשה באחריות רבה. |
|