שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

השפלות...

מיתוסית​(שולטת)
לפני 18 שנים • 3 ביולי 2006

השפלות...

מיתוסית​(שולטת) • 3 ביולי 2006
יש לי בנזוג ונילי ואנחנו דיברנו על לעשות סשן. הוא אמר שהוא מבין למה אנשים אוהבים כאב ואפילו התמסרות ושליטה, הוא לא מבין למה אני אוהבת שמשפילים אותי, למה אני אוהבת שהוא קורא לי "כלבה" או "זונה".
אמרתי לו שכשהוא קורא לי כלבה או זונה, אני לא רואה בזה השפלה, אלא אפילו סוג של כבוד, שהוא בחר בי להיות הכלבה שלו, הזונה שלו והרכוש שלו.

בעצם, לדעתי השפלה זה משהו מאוד אבסורדי בסשן:
אני נהנית מדברים שעשויים להתפס על ידי ונילים כהשפלה, ומדברים שבחוץ, בריל לייף, אני ממש אתעצבן אם מישהו יעז לומר או לעשות לי.
אבל בסשן עם האדם הנכון, אני לא ארגיש מושפלת מלעמוד על ארבע, ללקק נעליים או להקרא במילים משפילות כביכול. האם זו באמת השפלה אם אני נהנית ממנה ולא חשה מושפלת?

וישנן השפלות שאני מרגישה שמשפילות אותי מידי, מהן אני לא נהנית. אז מה בעצם קורה פה?
אין פה סוג מסוים של פרדוקס- אני נהנה רק מהשפלות שמהנות אותי?
icon_rolleyes.gif
נוריתE
נוריתE • 3 ביולי 2006
נכון.
אבל ה"פרדוקס" ,חמדתי, הוא לא שלך,(אני מקווה) הוא שלו.
אבל אילו שלא מבינים יכול להיות שגם לא יבינו לעולם.

באשר לנו
בידסמ אומר דבר אחד חשוב
מרצון ובהסכמה
מה שלא עושה לי טוב לא אעשה ולא יעשו לי.
אולי תנסי את זה להסביר לו?
huan
huan • 3 ביולי 2006
פורודוקס?...הממ לא..ממש לא!
בדיוק כמו שאם מישהו ברחוב יתן למאזוכיסט ביעיטה בביצים הוא יתקפל..יפול לריצפה...ואם הוא הספיק לרשום את מספר הרחב שאוטו אדם בועט ברח בו גם יגיש תביעה על תקיפה.
אבל בזמן סשן או במצב הנכון אם האדם הנכון הוא בהחלט יכול להנות מאוד מהחוויה.
אותו הדבר לגבי מה שאת קוראת לו "השפלות".
אדם זר שישתין על מישהו רוב הסיכויים שיקבל מכות...במיסגרות מסויימות קוראים לזה ביזאר קל והרבה אנשים נהנים ממנו.
כמו הרבה דברים אחרים גם זה תלוי בקונספט שבו נעשים הדברים ולא רק בדברים שנעשים.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 3 ביולי 2006
אני אסביר את כוונתי שכנראה לא הובנה..
גם לי לא ברור למה יש לי דחף להיות מושפלת?
אני יכולה להבין למה אני אוהבת לשלוט או להישלט, להתמסר, לקבל כאב וכו', אבל למה השפלות? השפלות מתחבר לי למשהו רע..
והפרדוקס הוא שלמשל כאב אני אוכל לספוג בסשן ואני אהנה ממנו, אבל מהשפלות אני אהנה רק אם אני לא מושפלת מהם..
זה כמו לומר שאני נהנית רק מכאב שלא באמת כואב לי...
icon_rolleyes.gif
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 3 ביולי 2006
כחולית כתב/ה:
אני אסביר את כוונתי שכנראה לא הובנה..
גם לי לא ברור למה יש לי דחף להיות מושפלת?
אני יכולה להבין למה אני אוהבת לשלוט או להישלט, להתמסר, לקבל כאב וכו', אבל למה השפלות? השפלות מתחבר לי למשהו רע..
והפרדוקס הוא שלמשל כאב אני אוכל לספוג בסשן ואני אהנה ממנו, אבל מהשפלות אני אהנה רק אם אני לא מושפלת מהם..
זה כמו לומר שאני נהנית רק מכאב שלא באמת כואב לי...
icon_rolleyes.gif

כאב הוא תחושה פיזית. השפלה היא רגש. יש הבדל.
הרגשות שלנו הם סוג של תחושה פנימית שקראנו לה בשם. השפלה היא שם שבו אנחנו מכנים סוג של תחושה פנימית שלילית. הנאה היא כמובן שם לסוג של תחושה פנימית חיובית. אם התחושה הפנימית שלנו כלפי משהו היא שלילית, לא נוכל לפרש אותה כהנאה, ואם היא תהיה חיובית - היא לא באמת תהיה השפלה. לדעתי השפלות מהנות בסשן מורכבות יותר מדברים שאנחנו יודעים שאמורים להיות משפילים, אך בקונטקסט המסוים אנחנו לא באמת חשים את התחושה השלילית שמתפרשת כהשפלה (כלומר ההשפלה היא רק במחשבה ולא ברגש), ולכן אפשר להנות מכך.
Tuff​(שולט)
Tuff​(שולט) • 3 ביולי 2006
נקודות למחשבה:

אנחנו משתמשים במונח "השפלה", כי זהו שם מצויין לתאר את אותם מעשים ודיבורים שעושים לנו טוב, אבל נתפשים בעולם הרגיל כהשפלה. נוח לנו להשתמש במילה הזו על מנת לתאר קבוצת מעשים ו/או דיבורים מסוג מסויים.

אבל זו לא באמת השפלה עבור השפחה.
הרגש שכן קיים הוא הדגשת המעמדות של אדון שפחה. הדגשת העובדה שהשפחה קטנה מול אדונה, שייכת לו, בשליטתו.

כאשר ההשפלה אינה קשורה למעמדות ולקשר של אדון ושפחה, כלומר זו השפלה נטו, אזי היא דוחה ואינה רצויה. (השפלה נטו יכולה להיות למשל התיחסות לפגמים במראה החיצוני)

כחולית, מה שאני אומר בסופו של דבר הוא שהדברים שאת קוראת להם השפלה, אינם השפלה אמיתית עבורך, כפי שאת כבר שמת לב. מה שהם כן עושים הוא להדגיש את מעמדך כשפחה מול אדונך. וזה משהו שאת כבר כן אוהבת icon_smile.gif
השפלות אמיתיות, אף אחד לא אוהב.
scarlettempress{L}
לפני 18 שנים • 4 ביולי 2006
scarlettempress{L} • 4 ביולי 2006
ציטוט: לדעתי השפלות מהנות בסשן מורכבות יותר מדברים שאנחנו יודעים שאמורים להיות משפילים, אך בקונטקסט המסוים אנחנו לא באמת חשים את התחושה השלילית שמתפרשת כהשפלה (כלומר ההשפלה היא רק במחשבה ולא ברגש), ולכן אפשר להנות מכך.

מזדהה לחלוטין עם הסבר זה. גם אני אוהבת להיות "מושפלת" בזמן סשן. אבל ברגע שזה מפסיק להיות משחק, זה פוגע ומכעיס.
תראי, זה כמו שאם בן-זוגך ירביץ לך בפרץ של אלימות אמיתית ולא כחלק מסשן. דוגמא יותר קיצונית - אונס אמיתי לעומת הגשמת פנטזיית אונס עם אהובך. כל הבדס"מ הזה הרי הוא משחק אחד גדול, ואילו הדברים האלה נעשו ברצינות - לא היית חושבת בכלל להנות מהם.
Mary Jane

מסכימה עם דברי Tuff ורוצה להוסיף

Mary Jane • 4 ביולי 2006
לעתים עצם ההתאיינות (הפיכה לאין, או לפחות חתירה לכך, אל דבר מה שאינו בעל ערך שווה, אלא מוקטן בערכו ) , אשר מושגת ע"י השפלה, יש בה ריגוש גדול. היא כמו..משחררת את האדם מעצמו, מהאינדיוידואליות שבו, מהעצמאות, התשוקות, הפחד, הכאב וכיוצא בזה, ולאותו 'חלל' שהתפנה ניתן למזוג דברים אחרים, למשל, עונג שמרחף על פני ההוויה. לפי התיאוריה הקטנה הזו השפלה 'נטו' , כזו שאינה מחרמנת כלל עבור אנשים מסוימים, בעצם מזכירה ומדגישה את האינדיוידואליות ואת כל התכונות (השליליות) של הנשלט, לא מאפשר שחרור מן 'העצמי הכובל' לכן היא לא מאפשרת התרוממות ועונג.
נשמע הזוי, נכון?icon_smile.gif אולי זו השעה..
Mary Jane

ועוד משהו

Mary Jane • 4 ביולי 2006
זו בכלל לא שאלה לאלפוני!icon_smile.gif