שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

איום ברצח על צועדי מצעד הגאווה העולמי

אנהבל B​(לא בעסק)
לפני 18 שנים • 12 ביולי 2006
אנהבל B​(לא בעסק) • 12 ביולי 2006
דורון.. אתה מדבר כאילו אנחנו הולכים לעשות מסע צלב או להפגין בעד עוד פיגועי טרור..
בתור אדם ש"סטיותיו" המיניות חריגות משל החברה, לא הייתי מצפה ממך להיות כל כך קיצוני בקטע של הומופוביה..
אני יכולה להבין שאתה לא אוהב אנשים גאים.. זה מובן לי..
אבל מעניין איך היית מרגיש אם היו פונים אלייך באותה צורה כל העם היהודי רק בגלל שאתה עוסק בבדס"מ..
Queeny​(מתחלפת){being}

חייבים להגיע

Queeny​(מתחלפת){being} • 12 ביולי 2006
חייבים להגיע.
שחר אילן בהארץ כתב את זה טוב ממני בהרבה.
זה הלינק http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=736609&contrassID=2&subContrassID=3&sbSubContrassID=0
shuki boy​(נשלט)

הומופוביה בקהילה הבדס"מית

shuki boy​(נשלט) • 12 ביולי 2006
אנהבל B כתב/ה:

זהו, לי זה ממש לא מובן.
אנהבל B​(לא בעסק)

Re: הומופוביה בקהילה הבדס"מית

אנהבל B​(לא בעסק) • 12 ביולי 2006
tool כתב/ה:
אנהבל B כתב/ה:

זהו, לי זה ממש לא מובן.

לא חייבים להסכים עם דרכו של אחר..
לא כולם חייבים לאהוב את הנטיות שלך. ולמרות זאת זה לא נותן לגיטימציה להתנגד לכך בצורה כל כך דרסטית..

לי זה מובן.. כי לא חייבים לאהוב את מה שאני עושה..
אפשר לקבל.. אפשר להבין.. אפשר להתעלם..
לא חייבים לאהוב..
זה כמו שיש אנשים ששונאים שחורים.. הם לא חייבים לאהוב צבע כהה אבל לא להפלות אותם לרעה בגלל זה.
shuki boy​(נשלט)

Re: הומופוביה בקהילה הבדס"מית

shuki boy​(נשלט) • 12 ביולי 2006
[quote="אנהבל]
לא חייבים להסכים עם דרכו של אחר..
לא כולם חייבים לאהוב את הנטיות שלך. ולמרות זאת זה לא נותן לגיטימציה להתנגד לכך בצורה כל כך דרסטית..

לי זה מובן.. כי לא חייבים לאהוב את מה שאני עושה..
אפשר לקבל.. אפשר להבין.. אפשר להתעלם..
לא חייבים לאהוב..
זה כמו שיש אנשים ששונאים שחורים.. הם לא חייבים לאהוב צבע כהה אבל לא להפלות אותם לרעה בגלל זה.[/quote]

קצר בתקשורת, כשאת כותבת "מובן לי שאתה לא אוהב אנשים גאים", אני לא חשבתי שהתכוונת ל"מובן לי שאתה לא נמשך לאנשים גאים". יש הבדל בין חוסר משיכה למיניות מסויימת לבין "אני לא אוהב אנשים גאים".

מה גם, שאני לא אתפלא לגלות שיש גברים ששונאים את הקהיל הגאה אבל כן נמשכים לאנשים גאים, ובפרט, זוג ביסקסואליות שמזמינות אותם להצטרף.

ועדיין, אני לא מבין גילויי הומופוביה שמגיעים מתוך הקהילה הבדס"מית.
נויה הל​(לא בעסק){צ}

Re: אני מתנגדת למצעד

נויה הל​(לא בעסק){צ} • 12 ביולי 2006
creativity כתב/ה:
נויה הל כתב/ה:
לדעתי זה לא מצעד גאווה, זה מצעד פרובוקטיבי מיני. וכן, יש אנשים שזה פוגע בהם.
רוצים מצעד גאווה, סבבה, שיהיה מצעד עם דגלים, שכולם ידעו שמי שצועד הוא הומוסקסואל או תומך בהומוסקסואלים אבל למה צריך את כל המיניות הזאת, מה הקשר לגאווה?

כנ"ל לגבי אם אנחנו היינו עושים מצעד. אני מוכנה לצעוד ברחוב ולהצהיר שאני סדיסטית אבל אני לא רואה טעם באמת להדגים את זה מול קהל שיכלול גם ילדים. מספיק שידעו שאני קיימת ושיש להעדפות שלי זכות קיום.

כי בשם המיניות שלי מדכאים אותי.
חד וחלק. ומותר לי להיות מינית, כל עוד איני מפרה אף חוק. האם לבוש פרובוקטיבי שלא במסגרת המצעד אסור? ומה לגבי אם החלטתי ללבוש דראג, והלראות כגבר מיני ובוטה? זו כבר סטייה ואסור לי?
ביום בון אוכל להנשא למי שארצה, להתנשק ברחוב באופן תמים (כמו כולם), לקבל את אותן זכויות - נדבר על כך שאין מקום למיניות במצעדים. המצעד הירושלמי תמיד היה מאופק יותר, ללא נערים המפזזים על במות ריקוד. הוא פוליטי, לא מתריס.
זו זכותי לצעוד. זו חובתנו עכשיו, לאור האיומים.
מדינה דמוקרטית, חופש ביטוי, שוויון - כל אלה בבת אחת אינם רק סיסמאות.

אני לא ידעתי שהמצעד בירושליים היה מאופק יותר. אם הוא באמת מצעד עם מטרה פוליטית, כמו שאמרתי קודם ממש אין לי בעיה איתו.
אני יודעת שיש בעיתיות מבחינת האוכלוסיה לגבי גילויי חיבה שאינם הסטרייטיות המקובלת ולא, אני לא חושבת שזה בסדר. אני לא רואה בעיה בכך ששתי נשים או שני גברים יתנשקו ברחוב יותר מלראות גבר ואישה מתנשקים. גילוי אהבה הוא דבר יפה מבחינתי וזה באמת עצוב שאנשים לא מבינים שאהבה יכולה להיות גם לא אהבה סטרייטית ונילית.
דורון גונן

Re: תגיד דורון

דורון גונן • 12 ביולי 2006
נויה הל כתב/ה:
אתה בסדר?
מה הקשר ללהרגיש יהודי?
אני אולי מתנגדת למצעד במתכונתו הנוכחית אבל אם להיות יהודי זה לשנוא את מי שמעדיף משהו שונה ממני אני חושבת שאני אתנצר.

לא יודע אם תביני אבל בבקשה:
הקשר בין להיות יהודי לבין התנגדות לקיום המצעד בירושלים הוא שהמצעד נועד לטשטש את זהותה היהודית של מדינת ישראל. לזה אני מתנגד. נקודה.
השרלילית​(פמית מתחלפת)

דורון גונן כתב/ה:
נויה הל כתב/ה:
אתה בסדר?
מה הקשר ללהרגיש יהודי?
אני אולי מתנגדת למצעד במתכונתו הנוכחית אבל אם להיות יהודי זה לשנוא את מי שמעדיף משהו שונה ממני אני חושבת שאני אתנצר.

הקשר בין להיות יהודי לבין התנגדות לקיום המצעד בירושלים הוא שהמצעד נועד לטשטש את זהותה היהודית של מדינת ישראל. לזה אני מתנגד. נקודה.

כי רומא ממש איבדה מעמד קתולי בגלל המצעד העולמי הקודם שנערך בה, לא רחוק מהותיקן.
הומוסקסואליות לא מזהמת שום קדושה. אנחנו לא פחות טמאים ממך, ולא יותר. אנחנו בני אדם שמממשים זכות דמוקרטית בעיר הבירה של מדינתם.
נקודה.
הנקודה הדתית, בהתחשב בכמות ההומואים והלסביות הדתיים בני ירושלים, אינה האישיו של המצעד. זכויות האדם כן.
שום טשטוש לא עלה ברעיון של לצעוד - לא כאן ולא ברומא.
הרעיון הוא למען זכויות, ולא כאנטי לשומדבר שאינו שנאת חינם. ועל כך חרב בית המקדש.
בגלל קונספטים כשלך, אנחנו עוד נבכה כאן על מות אחים. איכה?

C.
השרלילית​(פמית מתחלפת)

דורון גונן כתב/ה:
נויה הל כתב/ה:
אתה בסדר?
מה הקשר ללהרגיש יהודי?

כי רומא ממש איבדה מעמד קתולי בגלל המצעד העולמי הקודם שנערך בה, לא רחוק מהותיקן.
הומוסקסואליות לא מזהמת שום קדושה. אנחנו לא פחות טמאים ממך, ולא יותר. אנחנו בני אדם שמממשים זכות דמוקרטית בעיר הבירה של מדינתם.
נקודה.
הנקודה הדתית, בהתחשב בכמות ההומואים והלסביות הדתיים בני ירושלים, אינה האישיו של המצעד. זכויות האדם כן.
שום טשטוש לא עלה ברעיון של לצעוד - לא כאן ולא ברומא.
הרעיון הוא למען זכויות, ולא כאנטי לשומדבר שאינו שנאת חינם. ועל כך חרב בית המקדש.
בגלל קונספטים כשלך, אנחנו עוד נבכה כאן על מות אחים. איכה?

C.
מיתוסית​(שולטת)
לפני 18 שנים • 13 ביולי 2006
מיתוסית​(שולטת) • 13 ביולי 2006
אתם משווים את הקהילה שלנו לשלהם, אבל אתם שוכחים ש:
1.אותנו לא מגבילים מבחינה חוקית ואנחנו יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים. למרות, שההומואים נלחמים על זכותם למשל להתנשק בביטחון ברחוב ואילו אנחנו לא נלחמים על זכותנו ללכת עם קולר ורצועה ברחוב(גם לא חושבת שיש אנשים שמעוניינים בזה, אבל היפותטית).

2.מבחינת הדת היהודית, הומואים זה אסור. על לסביות לדעתי אין איסור, כמו שיש איסור על אוננות גברים ולא על אוננות נשים.
מבחינת הדת היהודית אין שום דבר נגד בדס"מ, למעט אם נגרמים נזקי גוף.

3.יש גם דתיים וגם חרדים שהם הומואים. ובדסמים.
לא כולם בוחרים להיות כאלה, הם פשוט כאלה.

ולדעתי, כל עוד גם הבדסמים וגם הגייז עושים רק דברים חוקיים וכל עוד הנטיות שלנו נחשבות בריאות נפשית, אין לאף אחד זכות לא לתת לנו לחיות את חיינו כפי שאנחנו רוצים, רק בגלל שזה לא מיינסטרים.