שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

יין לבן

איימי_​(נשלטת)
לפני 18 שנים • 23 ביולי 2006

יין לבן

איימי_​(נשלטת) • 23 ביולי 2006
למישהו יש מושג איך שומרים על יין לבן חצי יבש שנפתח, שלא יחמיץ?
שבויה
לפני 18 שנים • 23 ביולי 2006

.

שבויה • 23 ביולי 2006
במקרר, סגור
Tיפוס​(שולט)
לפני 18 שנים • 23 ביולי 2006
Tיפוס​(שולט) • 23 ביולי 2006
הכי טוב פשוט לשתות ולגמור אותו .
או לקנות משאבת ואקום עם פקק מיוחד , לשאוב את האויר מהבקבוק , ככה יחזיק עוד יום יומיים.
ואם יש לכם יין להן שקיבלתם במתנה ממישהו והוא יושב בארון מתחת לכיור וצבעו נהיה צהבהב - לזרוק , זה כבר חומץ.
איימי_​(נשלטת)
לפני 18 שנים • 23 ביולי 2006
איימי_​(נשלטת) • 23 ביולי 2006
אם שומרים אותו במקרר, סגור, יותר טוב עם הפקק המקורי, או עם נייר כסף?
Adonasuy​(שולט)
לפני 18 שנים • 23 ביולי 2006

תכיני רוטב לפסטה

Adonasuy​(שולט) • 23 ביולי 2006
איימי_ כתב/ה:
אם שומרים אותו במקרר, סגור, יותר טוב עם הפקק המקורי, או עם נייר כסף?


תקצצי בצל. לטגן בשמן זית.
עשבי תיבול- אורגנו, בזיליקום, טימין. פלפל שחור גרוס. קצת מלח.
קצת שום.
לא לשרוף את הבצל והתבלינים.
ואז להוסיף את היין ופטריות פרוסות- שיטאקי ושמפניון.
לצמצם את הרוטב תוך בישול של כל המרכיבים.
לצקת על פסטה ולאכול.

ולגבי השאלה- פקק יותר טוב. אבל ממילא אחרי יום-יומיים היין לא שווה כי התחמצן לגמרי.