עבודת מאסטר{lori} |
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
תקשורת שקרנית - דברי האלוף שטרן
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
עבודת מאסטר{lori} • 16 באוג׳ 2006
אני מכניס את הראש לבוץ עכשיו, אבל לא נורא.
הדברים הבאים לקוחים מתגובה שכתבתי באתר תפוז לבחור שמיהר להאשים את האלוף שטרן בכך שהוא מייחל למותם של תל אביבים. ציטוט השיחה המדוברת בה התבטא שטרן כפי שהתבטא, בתכנית של רזי ברקאי: (הציטוט לקוח מכתבה בעניין זה באתר YNET) ברקאי: "אתה שומע מהמשפחות השכולות תלונות על חלוקת הנטל?" שטרן: "מהן לא, אבל אני רואה לאיזה בתים אני הולך ועם כל הכאב עם כל הגאווה, אני מסתכל גם לאיזה בתים אני לא הולך, והדברים האלו לא חד משמעיים - בבתים האלו אין שכול". ברקאי: "אתה מדבר על חלוקה גיאוגרפית או דמוגרפית?" שטרן: "גם. אבל לפני שניכנס לבעייתיות שבעניין הזה אולי נסתכל קצת על המהירות שלנו לשפוט כל מיני דברים". ברקאי: "מה אמרת לי עכשיו? שאתה הולך להתנחלויות ולמקומות של חובשי כיפות?" שטרן: "גם אתה נפלת. בוא אני אגיד לך – אני הולך הרבה יותר לקיבוצים". ברקאי: "אתה לא מגיע לתל אביב, זה מה שאתה אומר לי?". שטרן: "בתל אביב - כמעט ולא. לא לגמרי אבל כמעט ולא. אני אומר לך שלפני חודש כשהייתי אומר לך שהקיבוצניקים לא נס ליחם, והמוטיבציה שלהם להילחם גבוהה, אז היית אומר לי: `אבל הקיבוצים התפרקו, הערכים התפרקו ורק הדתיים החליפו אותם`. אז כאילו היה נוח לי להגיד שהדתיים החליפו אותם כי הילדים שלי לומדים במוסדות של הדתיים דווקא. אבל אני שנים אומר לכם: חבר`ה אתם סתם משמיצים". אני לא אומר שדבריו של שטרן היו מנוסחים היטב, אבל בואו נדגיש את הצורה בה רזי ברקאי שם לאלוף שטרן מילים בפה: ברקאי: "מה אמרת לי עכשיו? שאתה הולך להתנחלויות ולמקומות של חובשי כיפות?" שטרן: "גם אתה נפלת. בוא אני אגיד לך – אני הולך הרבה יותר לקיבוצים". ברקאי: "אתה לא מגיע לתל אביב, זה מה שאתה אומר לי?". לא, מר ברקאי. זה מה שאתה אומר. זו הדרך בה אתה מכווין את המרואיין למה שאנחנו מכנים "פליטות פה". שטרן אמר חובשי כיפות? שטרן אמר תל אביב? לא! רזי ברקאי אמר את הדברים האלו והנה צצים כל מני ציטוטים מפוברקים בהם שטרן אומר (וזה תמיד מסומן במרכאות, כאילו מדובר בציטוט) - "בתל אביב מתים פחות". "בתל אביב אין שכול". כל מה ששטרן ניסה לומר זה שהרוח הישראלית לא נמוגה בקיבוצים! שעדיין יש התנדבות גדולה בקיבוצים, ושהם יוצאים לקרב, ולכן יש הרבה הרוגים מהקיבוצים. הוא עשה פה השוואה לתל אביב? לא! רזי ברקאי הזכיר את תל אביב ושטרן אמר לו שבתל אביב לא יוצא לו לבקר כל כך הרבה משפחות שכולות. זה הכל, מזה עשו פרובוקציה. עכשיו בואו נראה כמה תגובות זועמות ועוקצניות אני אקבל |
|
המלט |
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
המלט • 16 באוג׳ 2006
לא תקבל ממני תגובה נזעמת, אבל בהחלט לא הבאת את כל הדברים. לאחר שרזי ברקאי
שאל את האלוף שטרן על תל-אביב, אמר האלוף שטרן במפורש כי "לתל אביב הוא הולך פחות לבקר משפחות שכולות", ומזה משתמע בבירור כי בתל-אביב, לפחות במלחמה הזו, יש פחות שכול. בהחלט לא פוליטיקלי קורקט. אבל ישר מהבטן. כאשר כמעט כל המ"פים בחטיבות הח"יר חובשי כיפות סרוגות, וכאשר יש גבולות ערכיים ותרבותיים ברורים למדי בין הערכים שאותם תל-אביב מטפחת באדיקות לפחות עשור לבין ערכים שאנשים כמו שטרן אמונים עליהם, זו רק שאלה של זמן עד שכאלה הצהרות ישוחררו. ראיתי איזשהו טוקבקיסט שטען כנגד כי יש שלושה הרוגים מתל-אביב במלחמה הזו. זה נורא לעשות מיונים גיאוגרפיים של ההרוגים. |
|
בקרקעית האוקיאנוס(נשלט) |
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
בקרקעית האוקיאנוס(נשלט) • 16 באוג׳ 2006
טוב, יש משהו במה שאתה אומר, מאידך, יש כאן סוג של מניפולציה הדדית. האחד (ברקאי), רוצה לספק סקופ חדש לטלוויזיה, השני (שטרן), רוצה להגיד דברים שעל ליבו, אבל בלי לשאת באחריות. כך יהיה נוח לו להגיד אחר כך - "דברי הוצאו מהקשרם". הוא זה (שטרן), שבכלל התחיל עם ההשוואה הזאת ולא ברקאי. בקיצור זה הדדי.
כתבו בפוסט למעלה, שויכוחים פוליטים הם מחוץ לתחומו של אתר זה, ולכן לא אכנס אליהם. למרות שדבריו של האלוף שטרן מאוסים בעיני, באותה מידה שהתקשורת הישראלית מאוסה בעיני. אין כמעט בארץ תקשורת ביקורתית, אלא בעיקר תקשורת המונים. אפילו המלחמה הזאת ניראת כמו המשך לסרט פעולה מהסוג הזול ביותר - לבנון 2. ובכלל, יש לי ההרגשה שהדמוקרטיה הישראלית (והתקשורת כחלק ממנה) בזמן האחרון פושטת את הרגל. זה מצטרף לגועל נפש הכללי שנקרא - הספירה הפוליטית של מדינת ישראל בכל התחומים - חינוך, צבא, כלכלה וכו'. ואולי טוב שסוף סוף נובס פעם אחת באיזה מלחמה, אולי זה יגרום לחברה הישראלית לעשות חשבון נפש עם עצמה, ולהעמיד לבחירה לתפקידים הנבחרים אנשים ראויים יותר, מהחבורת חבובות שיושבת שם למעלה, או שלא.... |
|
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
עוד משהו קטן לגבי העניין "הערכי" שהועלה כאן.
אין ספק שנוצר וואקום ערכי מאוד גדול בחברה הישראלית. את הוואקום הערכי הזה ממלאים קבוצות קיצוניות הן מימין והן משמאל. מהצד השמאלי - פציפיזם, או לחלופין סתם טיעונים פסבדו סוציאליסטים, כדי להצדיק אגואיזם בורגני מהסוג הדוחה ביותר, ושלא נדבר על "הפוסט ציונים", שבמסווה של "הפוסט", מעלים חזרה טיעונים שריח לא טוב של שנאה עצמית ואנטישמיות נודף מהן. מהצד הימני - שלל חזונות משיחיים או לחלופין נבועות זעם משיחיות על אי הגשמת החזון המשיחי שלהם. זו כניראה בעייה שהחברה הישראלית תצטרך להתמודד איתה בהמשך הדרך, בה במידה שהיא קודם כל תצליח אחת ולתמיד להודות בה. ושוב.. או שלא... |
|
עבודת מאסטר{lori} |
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
המלט כתב/ה: לא תקבל ממני תגובה נזעמת, אבל בהחלט לא הבאת את כל הדברים. לאחר שרזי ברקאי
שאל את האלוף שטרן על תל-אביב, אמר האלוף שטרן במפורש כי "לתל אביב הוא הולך פחות לבקר משפחות שכולות", ומזה משתמע בבירור כי בתל-אביב, לפחות במלחמה הזו, יש פחות שכול. בהחלט לא פוליטיקלי קורקט. אבל ישר מהבטן. כאשר כמעט כל המ"פים בחטיבות הח"יר חובשי כיפות סרוגות, וכאשר יש גבולות ערכיים ותרבותיים ברורים למדי בין הערכים שאותם תל-אביב מטפחת באדיקות לפחות עשור לבין ערכים שאנשים כמו שטרן אמונים עליהם, זו רק שאלה של זמן עד שכאלה הצהרות ישוחררו. ראיתי איזשהו טוקבקיסט שטען כנגד כי יש שלושה הרוגים מתל-אביב במלחמה הזו. זה נורא לעשות מיונים גיאוגרפיים של ההרוגים. אהלן המלט בפוסט כתבתי את מה ששטרן אמר לגבי ת"א - ברקאי: "אתה לא מגיע לתל אביב, זה מה שאתה אומר לי?". שטרן: "בתל אביב - כמעט ולא. לא לגמרי אבל כמעט ולא. אני אומר לך שלפני חודש כשהייתי אומר לך שהקיבוצניקים לא נס ליחם, והמוטיבציה שלהם להילחם גבוהה, אז היית אומר לי: `אבל הקיבוצים התפרקו, הערכים התפרקו ורק הדתיים החליפו אותם`. אז כאילו היה נוח לי להגיד שהדתיים החליפו אותם כי הילדים שלי לומדים במוסדות של הדתיים דווקא. אבל אני שנים אומר לכם: חבר`ה אתם סתם משמיצים" האם הוא חזר על הדברים? במידה וכן - האם הוא חזר עליהם כדי להדגיש נקודה ולעשות השוואה, או לנזוף בתושבי תל אביב, או שרזי ברקאי שאל אותו שאלה שכל תשובה אחרת עליה היא שקר? אני לא אומר ששטרן התנסח בצורה פוליטיקלי קורקט, אבל לדעתי לא היה שום צורך לעשות מדבריו כזו הצגה... זו היתה הוצאה של דבריו מהקשרם - פרופר. הוא רק אמר שהוא ביקר ביותר בתים של משפחות שכולות בקיבוצים מאשר בת"א, וזה לא כי הוא רצה לעשות השוואה - שאלו אותו שאלה פשוטה הוא ענה תשובה פשוטה רזי ברקאי שאל אותו באופן מפורש - אתה לא מבקר בתל אביב? האלוף שטרן ענה - כמעט ולא. היינו מעדיפים לשמוע אותו משקר? התקשורת לקחה את דבריו וצבעה אותם מחדש. עיוות אמת במיטבו. |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 16 באוג׳ 2006
מגעילה אותי הגישה הדוחה של מגישי תוכניות רדיו למיניהן לסלף ולעוות כל דבר שמרואיין אומר כדי להשיג עוד נקודת אור על חייהם העלובים. במיוחד אותו טרחן , רזי ברקאי איש גלי צה"ל: 'תחנת הרדיו של הצבא' , שלא קיימת כדוגמתא באף מדינה דמוקרטית. אז רזי ברקאי ועוד ליצנים מושכים באף ליצנים אחרים המתראיינים אצלם כדי להיות סתם עוד אייטם בשביל למלא עוד זמן אויר כדי שלא תשתעמם בפקק. וואללה סבבה. אמר אז אמר אז מה ???
לא פלא שיש כל כך הרבה תחנות רדיו פיראטיות בארץ , עם כל החרא שאנחנו אוכלים מאז שידורי 'קול פלשתינה' ב 1936. המטומטם הוא שהמדינה במקום להחרים ציוד של תחנות רדיו פיראטיות ולתרום אותו לתחנות רדיו חינוכיות , יצירתיות התורמות להתפתחות האישית של תלמידים וסטודנטים , עושה מכירה פומבית של הציוד שנקנה בגרושים חזרה לתחנות הפיראטיות שעושות צחוק מהדינה , החוק , ובעיקר מהמשטרה ששוב נתפסת עם התחתונים למטה. עמק |
|
עבודת מאסטר{lori} |
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
עמק יא רוק כתב/ה: מגעילה אותי הגישה הדוחה של מגישי תוכניות רדיו למיניהן לסלף ולעוות כל דבר שמרואיין אומר כדי להשיג עוד נקודת אור על חייהם העלובים. במיוחד אותו טרחן , רזי ברקאי איש גלי צה"ל: 'תחנת הרדיו של הצבא' , שלא קיימת כדוגמתא באף מדינה דמוקרטית. אז רזי ברקאי ועוד ליצנים מושכים באף ליצנים אחרים המתראיינים אצלם כדי להיות סתם עוד אייטם בשביל למלא עוד זמן אויר כדי שלא תשתעמם בפקק. וואללה סבבה. אמר אז אמר אז מה ???
בחרתי לצטט דווקא את דבריו של עמק, אך שאלתי מתייחסת לכל מי שיש לו דיעה בעניין - האם לדעתכם צריך להאשים את העיתונאי? (במקרה הספציפי הזה - רזי ברקאי). האם התקשורת אשמה בכך שהיא מעוררת פרובוקציות על חשבונם של אנשים שלא מגיע להם ששמם יוכתם בצורה שכזו? או שהאשמה תלויה בנו - צרכני התקשורת וצרכני הסקופים? הסתכלו באתרי האינטרנט בעצמכם, ככה הכי קל לראות את הגישה של צרכני החדשות (באמצעות טוקבקים). על אילו כתבות מוצאים מאות טוקבקים? על כתבות שמשמיצות את מנהלי המדינה ורשויותיה. כנסו לכתבה על תנועות צה"ל בדרום לבנון ותמצאו כמה טוקבקים. כנסו לכתבה על מותם של מספר חיילים ותמצאו כמה עשרות טוקבקים. כנסו לכתבה על מה שאמר הקצין הזה, או על המניות שמכר הקצין ההוא, או על מהלך לא נכון שעשה ראש הממשלה - תמצאו מאות טוקבקים. תמצאו תגובות לטוקבקים - "ל-78 אתה אדיוט"... עכשיו אני חוזר על השאלה - האם נראה לכם שאנשי התקשורת הם פשוט אנשים מגעילים מטבעם, או שאלו אנחנו, הישראלים, מכווינים אותם למצוא עבורינו סקופים וסיפורים כאלו, אפילו אם הסיפור הוא עיוות של האמת? |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 16 באוג׳ 2006
אני לא חושב שיש פה עיוות של האמת כי אין 'אמת'. כל אחד רואה את הצד שלו וכל אחד עושה את התפקיד שלו. העיתונאים תפקידם להראות את המציאות כפי שהם חווים אותה ומסננים מה שהצנזורה והאתיקה מרשה להם.
כל אחד חווה את המציאות ומבין אותה דרך חושיו בצורה שונה. לעומת זאת נראה לי כי נגמר על מה לדבר בתקשורת ומנסים למצוא כל שטות שעולה על הדבר כדי להעביר את הזמן. למרות שנראה כאילו הם מנסים לעשות פרובוקציות , פשוט נגמר להם על מה לדבר ואין להם מספיק אומץ ויכולת להראות את המציאות שנמצאת מחוץ לאולפן דרך חושיו של האדם הפשוט. עמק |
|
דובדבן |
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
המלט.
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
דובדבן • 16 באוג׳ 2006
אני מוצאת כל הודעה שלך כקול השפיות וכל ההגיון.
|
|
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
16 באוג׳ 2006
שוב רבותי. מסכים עם הרבה ממה שנכתב כאן, אבל עדיין, לדעתי זה הדדי. יש את המפתה (ברקאי), ויש את המתפתה (האלוף שטרן). האלוף היה יכול לחתוך את זה בצורה הרבה יותר חד משמעית, כך שברקאי לא היה יכול לסובב את הדברים ככה. זה שקוף מידי. הגועל נפש של התקשורת ושל הפוליטיקה הולכים ביחד.
|
|