שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

הטרדה מינית -- חוק מטריד ?

המלט
לפני 18 שנים • 25 באוג׳ 2006

הטרדה מינית -- חוק מטריד ?

המלט • 25 באוג׳ 2006
האם הפכנו להיות מדינה מוכת הטרדות מיניות?

מאמר שהתפרסם השבוע באחד העתונים, מאת עו"ד דפנה שמואלביץ, (מומחית לדיני עבודה,
ומרצה מן החוץ באוניברסיטת ת"א ), קובע כי החוק להטרדה מינית מחמיר מדי.

תקציר המאמר:

* החוק להטרדה מינית שנחקק ב 98 מציב מבחן מחמיר מדי להגדרת 'הטרדה מינית', וגוזר
על החברה הישראלית להתאים את אורחותיה להוראותיו של חוק מרחיק לכת, לא מאוזן וקשה ליישום.

* ריבוי התלונות על פי החוק אינו מעיד בהכרח על התדררדות מוסרית בקרב מיטב הבנים.
החוק פשוט הופך אותם למטרידים.

* הנסיון מלמד כי נשים מתלוננות על הטרדה מינית מפוקפקת לא בשל פגיעה בכבודן, המטרה
עליה בא החוק להגן מלכתחילה, אלא מטעמים שאין בינם לבין הטרדה מינית ולא כלום.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

איך אתם מתיחסים לנסיונות חיזור במקום העבודה? כאל משהו שדגל שחור של 'הטרדה מינית'
מתנוסס מעליו, או כאל התנהגות טבעית של בני אדם? האם לדעתכם קריאותיה הצעקניות
של התקשורת השבוע (הקץ לחיזורים במקומות העבודה) מבטאות את התחושות בשטח?
האם לדעתכם יש באמת תופעה של ריבוי תלונות סרק?

המאמר המלא:

ציטוט: להגדיר מחדש 'הטרדה מינית' / עו"ד דפנה שמואלביץ, גלובס, 24 באוגוסט 2006
================================================================

בית המשפט העליון הזהיר מראש את המחוקק מהסכנה הטמונה בהרחבת הגדרת ההטרדה
המינית: מבחן מחמיר מדי עלול להטיל מורא על אנשים נטולי כוונות מיניות, ולהפוך את סביבת
העבודה לנעדרת ביטויי קירבה או חיבה. כך תיענש החברה בכללותה, לרבות האנשים עליהם מכוון החוק להגן.
חוק למניעת הטרדה מינית נחקק מאוחר יותר, בשנת 98, בעידוון של פרלמנטריות ונשות אקדמיה.
למרבה הצער, בלהט החגיגות (יום האשה הבינלאומי) אטמו המחוקקות אוזניהן לאותה אזהרה.
בכך נגזר על החברה הישראלית להתאים את אורחותיה להוראותיו של חוק מרחיק לכת, לא מאוזן
וקשה ליישום.

במבט לאחור ניתן לקבוע שריבוי התלונות על פי החוק אינו מעיד בהכרח על התדרדרות מוסרית
בקרב מיטב הבנים. החוק פשוט הפך אותם למטרידים. במציאות בה המחוקק כופה על החברה
לשנות במחי יד את תרבותה הישירה והבלתי אמצעית, לא פלא שרשויות אכיפת החוק מפעילות
מנגנוני בקרה כושלים, אשר דרכם מסתננים מקרים של חיזור גמלוני או מחמאה לא מוצלחת
לסביבתה המכתימה של ההטרדה המינית. הגבול הדק בין מותר לאסור אינו ברור עוד, ועמימות זו
מנוצלת לרעה על ידי מספר גורמים, בראשן מתלוננות הסרק.

הניסיון מלמד כי נשים מתלוננות על הטרדה מינית מפוקפקת לא בשל פגיעה בכבודן, המטרה עליה
בא החוק להגן מלכחתחילה, אלא מטעמים שאין בינם לבין הטרדה מינית ולא כלום: לעיתים מעדיפה
העובדת להיתלות בגורם זר על מנת להצדיק את כישלונה בעבודה; לעיתים משמשת טענת השווא
כמנוף לשיפור תנאי פרישה או מניעת פיטורים; לעיתים המניע הוא חיפוש כותרות או נקמנות
לשמה, ולעיתים נופלת העובדת קורבן בידי "יועצים" שאינם חפצים בטובתו של הנילון.
אישום חמור זה מתבסס על דוגמאות מהשטח (תוך השמירה המתחייבת על צנעת הפרט): עובדת
שלא קיבלה קידום אקדמי הגישה תביעה לדיון מחודש בוועדת המינויים על רקע ניסיון חיזור חד
פעמי שארע לטענתה שבע שנים (!) קודם לכן, ולשיטתה היווה הטרדה מינית; עובדת ללא רכב
שהוצע לה על ידי חבר לעבודה בעל רכב לנסוע ביחד לניחום אבלים של עובד אחר -- טענה להטרדה
מינית עקב ההצעה; מתלוננת שהוחלט על צמצום סמכויותיה, עקב שינוי ארגוני, התלוננה בדיעבד
על הטרדה מינית על בסיס הצעה חד פעמית של הממונה עליה לאכול ארוחת ערב במסעדה,
בעיצומו של יום עבודה שעתיד היה להימשך לתוך הלילה; עובדת שניהלה רומן ממושך עם
הממונה עליה, אשר בא על סיומו ביוזמת הממונה - תבעה אותו בדיעבד בגין הטרדה מינית, הגם
שלא היה ספק שמדובר בקשר הדדי ומרצון.

את התופעות הללו ניתן למנעו על ידי הגדרה מחודשת, ברורה ומסויגת של הטרדה מינית. בנוסף,
ראוי להוסיף לחוק מסגרות מאזנות: קביעת ענישה ראויה בגין הגשת תלונת סרק על הטרדה מינית
על מנת להבטיח שייעשה במנגנוני החוק שימוש מושכל; מתן מעמד בכורה שוויוני לזכות הפרטיות
של שני הצדדים כדי שהגשת התלונה לא תשמש אמצעי לחץ וסחיטה על הנילון; קיצור תקופת
ההתיישנות להגשת תביעה אזרחית בגין הטרדה מינית כדי להבטיח שתלונות יתבררו מיידית ולא
יהווה נשק מגירה. הכל על מנת להבטיח שתופעת ההטרדה המינית הפסולה לא תשמש מקלט
להתחשבנויות ולאינטרסים אחרים פסולים לא פחות, וכדי שהעיסוק המתמשך בספק הטרדות לא
ימנע טיפול ראוי בתלונות מוצדקות.
ילדה של חושך

כדאי להביא את ההגדרה של "הטרדה מינית" בחוק

ילדה של חושך • 25 באוג׳ 2006
אני חושבת שכל התייחסות למאמר ללא המונח המדוייק בחוק של "הטרדה מינית" תהיה לא יותר מאשר שיחת קיטורים של גברים על גורלם המר ומדוע לא נותנים להם לחזר אחרי נשים.
כדאי לצטט את המונח המדוייק בחוק ומה עונשי המקסימום.
godisafemale​(שולטת)

החוק להטרדה מינית - חוק חשוב

godisafemale​(שולטת) • 25 באוג׳ 2006

החוק להטרדה מינית - חוק חשוב

לא אכנס לאספקט המשפטי כאן אלא לאספקט החברתי,

חוק כזה משקלו בעיניי תורם לעיצוב התקשורת בין המינים, הוא יתרום רבות להעלאת רף הנימוס אשר בפניה לאישה/בחורה..ויש בזה כבר הישג משמעותי.

בחברה שובינסטית בה אנו חיים ייטב אם ה"גברים" ייסגלו לעצמם צורות פניה עדינות יותר, מנומסות שיש בהן משום בקשת הרשות להתקדם צעד קדימה על פני צביטה בתחת או הבלחת אמרות שפר כמו :

"תגידי כל זה שלך"

"את צריכה עזרה בלסחוב אותם"

"תגידי כמה עולה לך חזייה? - אני מוכן לסחוב אותם בשביל בחינם"

"יש מצב להזדחל פנימה?"

"אני מסתכל על התחת הקטן שלך ואני לא מוצא מקום אבל אני אסתדר"

"אמרו לך פעם שיש לך שפתיים של מוצצת"

"אני רואה שאת שותה את כל הבאר , מתאים לך לסגור את הערב אצלי"

"אני לא יכול לעמוד לידך תראי מה את עושה לי (מצביע על הבליטה במכנסיים) "

"בחורה ליברלית את, מה?! בא לך לצאת איתי החוצה"

"תגידי מה את משחקת אותה בא לך זיון או לא בא לך"

"תגידי אולי מספיק עם המשחקים, לא סתם התלבשת ככה"

"וו'אלה הייתי עושה אותך"

"אני הולך לשירותים את באה"

"את נראית לי אחת שיודעת את העבודה"

"השדיים שלך משגעות אותי, את אוהבת שמזיינים אותך בין השדיים?"

"מה את משחקת אותה, מה חשבת שבאמת אני מציע לך טרמפ?!"

"נדפקת לגמרי את יודעת מה את מעמידה לי ועולה הבייתה"

"בשביל מה ישבת איתי שעה אם את לא מתכוונת להזדיין"

"מה לא?, מה לא?! בשביל מה הסתכלת עלי כל הערב"

"בחורות כמוך יש כמו זבל!, את באמת חושבת שאני צריך ממך זיון"

"תסתכלי על עצמך יא עגלה.. את בכלל יודעת להזדיין שאת אומרת לי לא?!"

""כנסי אלי למשרד ותסגרי את הדלת"

"מה נראה לך שאני עשוי מזכוכית את לא יכולה לעזוב אותי ככה, לפחות תעשי לי ביד"

"מה את משחקת אותה בתולה, את מתה לזין"

"תגידי עם כמה בחורים שכבת?"

"אני לא רוצה לזיין אותך נשבע לך, רק שתשבי על הפנים שעתיים"

.........................................................................................................

להמשיך?
ילדה של חושך

הכי גרוע שחושבים שזאת מחמאה.

אני מסכימה לגמרי שאנחנו צריכות לדרוש כבוד והמשפטים האלה הם לא חיזור.
ראיתי נאנדרטאלים שחייכו אלי בטמטום ואמרו לי:
"את כוסית, סוף הדרך, וואלה הייתי עושה אותך" .
אני לא מתלוננת על טמטום ואני בטוחה שרוב הבנות מבליגות אבל חשבתי מה יכול להיות אם טמטום כזה מגיע מהבוס?
למזלי המטומטמים הם טמבלים בדרגה נמוכה ואני יכולה לענות בחריפות אבל מה הייתי עושה אם הבוס היה כזה טמבל מטריד?
נויה הל​(לא בעסק){צ}

יש הבדל

נויה הל​(לא בעסק){צ} • 25 באוג׳ 2006
בין הערות שובניסטיות מטומטמות של גברים שובניסטיים.
לבין העובדה שעקב חוסר ההגדרה להטרדה מינית בחוק יש גברים שמפחדים לומר למישהי שעובדת איתם שהיא נראת טוב היום.

החוק באמת מחמיר מידי ודווקא פוגע בנו הנשים. אם באמת יטרידו אותי לא הייתי רוצה התייחסות מלגלגת כי נשים אחרות מתלוננות על הטרדה בלי סיבה מוצדקת. מה שנקרא לצעוק זאב זאב וכשלמישהי באמת תהיה בעיה אף אחד לא יקשיב לה.

נויה
המלט

Re: כדאי להביא את ההגדרה של "הטרדה מינית" בחוק

המלט • 25 באוג׳ 2006
ילדה של חושך כתב/ה:
אני חושבת שכל התייחסות למאמר ללא המונח המדוייק בחוק של "הטרדה מינית" תהיה לא יותר מאשר שיחת קיטורים של גברים על גורלם המר ומדוע לא נותנים להם לחזר אחרי נשים.

http://www.tau.ac.il/hatrada/hatrada23.html

הסעיף הרלבנטי המגדיר מהי הטרדה מינית, הינו סעיף 3.

עונשי המקסימום מפורטים בסעיף 5. בין שנתיים לארבע.

סעיף 6 (ב) קובע כי בדומה ללשון הרע, בית המשפט רשאי לפסוק
בשל הטרדה מינית או בשל התנכלות פיצוי עד 50,000 ש"ח.

סעיפים כאלה הינם בעיתיים. מצד אחד הם מבקשים להגן מפני הטרדה,
אך מצד שני מעודדים תביעות סרק.

אני לא חושב שצריך להכנס כאן לניתוח לשון החוק. את זה שיעשו משפטנים מומחים.
מה שעניין אותי אישית היה מה מרגישים אנשים, גברים ונשים, בשטח, ביום יום.
ילדה של חושך

Re: יש הבדל

נויה הל כתב/ה:
לבין העובדה שעקב חוסר ההגדרה להטרדה מינית בחוק יש גברים שמפחדים לומר למישהי שעובדת איתם שהיא נראת טוב היום.

החוק באמת מחמיר מידי ודווקא פוגע בנו הנשים. אם באמת יטרידו אותי לא הייתי רוצה התייחסות מלגלגת כי נשים אחרות מתלוננות על הטרדה בלי סיבה מוצדקת. מה שנקרא לצעוק זאב זאב וכשלמישהי באמת תהיה בעיה אף אחד לא יקשיב לה.

נויה

האם הואשמו גברים שאמרו לאישה שהיא נראית טוב או שהואשמו גברים שבכתב האישום היה כתוב אונס, מעשה מגונה בכפיה והחזקת האישה בכוח נגד רצונה?
מתי הואשם גבר שאמר לאישה מחמאה?
בינתיים עם כל הקולות של המתנגדים לחוק לא ראיתי שמישהו הואשם כי דיבר לאישה.

ההתיחסות המלגלגת היא ספין של הגברים שהצליח כדי לעשות דה לגיטימציה לחוק.
אם הגברים פוחדים על ניסיונות החיזור שלהם מדוע הם לא מבקשים להגדיר מה זאת תקיפה?
לפי אותו הגיון אם נגעו באישה חזק מידי היא יכולה להתלונן על תקיפה והגברים המסכנים פוחדים לגעת באישה.

מתי נשים צעקו:"זאב, זאב"?
מדוע נשים מתחילות לומר שמי שמתלוננת מנצלת את החוק?
בינתיים התלונות הן של נשים שקיימו יחסי מין עם הבוס או שהבוס החזיק אותן בכוח, נישק אותן והכניס את הלשון שלו לתוך הפה שלהן בכפיה.

אני חושבת שגם הערות גורמות למקום העבודה להיות מטריד וגורמות לנשים להרגיש רע.
יודעת משהו, נויה?
כשאת רווקה צעירה את יכולה להחליף מקום עבודה בקלות וגם אני "לא עושה חשבון" ואם הבוס שלי יטריד אותי אחליף מקום עבודה אבל יש נשים חד הוריות ומפרנסות יחידות שקשה להן לפרנס וקשה להן להחליף מקום עבודה.

צחקתי על הנאנדרטלים שאפילו לא יודעים לחזר אבל ראיתי הטרדה מינית אמיתית והיא לא משמחת.
ראיתי מהנדסת, כן כן נויה, מהנדסת מרוסיה שלמדה את המקצוע שלך, אבל לא מצאה עבודה במקצוע ונאלצה לעבוד בניקיון במקום העבודה שלי.
היא היתה אם חד הורית מרוסיה ונאלצה לשמוע הערות מבזות איך היא נראית "חתיכה" בבגדי הניקיון שלה והיא נאנחה כשבאה לרוקן את סל הניירות שלי ואמרה:
"ברוסיה הייתי מהנדסת."
פעם ראיתי איך קבלן הניקיון, המעביד שלה, תופס אותה ונוגע לה בחזה והיא התחמקה, הסמיקה ואמרה:
"מה אתה עושה? לא יפה. יש אנשים רואים".
הבטתי בזעזוע ולא ידעתי מה לעשות.
הוא סיפור אמיתי ואני לא שתקתי.
הלכתי לחבר שלי, גבר, והוא אמר לקבלן שאנשים ראו אותו והוא עומד לאבד את חוזה הניקיון ולקבל אישום פלילי אם הוא יעיז לפטר את העובדת ואנחנו עוקבים שהיא נשארת.

גליה אלבין הופיעה בטלוויזיה ואמרה שאולי יפחדו לחזר אחריה והודיעה לכולם שלא יפחדו לתת לה מחמאות והחוק מוגזם ואני נזכרתי במנקה, המהנדסת מרוסיה, וחשבתי איך גליה אלבין נכנסה לשדולת הנשים ומה היא יודעת על הנשים שאפילו עברית הן יודעות בקושי ומוטרדות ולא פותחות את הפה.

הבעיה הקטנה ביותר שלנו, הנשים, שגבר לא ידע איך לחזר אחרינו וכולו ירעד מפחד אם הוא יגיד שאישה יפה והיא תלך ותתבע אותו והיפה ביותר שנשים מאמינות.
מתי היה כתב אישום לגבר שאמר לאישה שהיא יפה?
ילדה של חושך

תודה המלט.

המלט כתב/ה:
ילדה של חושך כתב/ה:

http://www.tau.ac.il/hatrada/hatrada23.html

הסעיף הרלבנטי המגדיר מהי הטרדה מינית, הינו סעיף 3.

עונשי המקסימום מפורטים בסעיף 5. בין שנתיים לארבע.

סעיף 6 (ב) קובע כי בדומה ללשון הרע, בית המשפט רשאי לפסוק
בשל הטרדה מינית או בשל התנכלות פיצוי עד 50,000 ש"ח.

סעיפים כאלה הינם בעיתיים. מצד אחד הם מבקשים להגן מפני הטרדה,
אך מצד שני מעודדים תביעות סרק.

אני לא חושב שצריך להכנס כאן לניתוח לשון החוק. את זה שיעשו משפטנים מומחים.
מה שעניין אותי אישית היה מה מרגישים אנשים, גברים ונשים, בשטח, ביום יום.

תודה המלט.
אני לא חושבת שגברים אינטיליגנטיים צריכים לפחד לחזר אחרי נשים.
אחד מסימני האינטיליגנציה הוא להבחין מתי זאת הטרדה ומתי זה חיזור וגם הנאנדרטלים שצחקתי עליהם לא צריכים לפחד.
גם הנאנדרטאלים חיזרו ואין אישה שתתבע אותם.
ההטרדה האמיתית היא מה שתארתי כאשר התייחסו בצורה משפילה לאותה מהנדסת רוסיה והיא פחדה לדבר כי היתה צריכה את מקום העבודה.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שישי אוג' 25, 2006 3:49 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
נויה הל​(לא בעסק){צ}

Re: יש הבדל

נויה הל​(לא בעסק){צ} • 25 באוג׳ 2006
ילדה של חושך כתב/ה:
נויה הל כתב/ה:

נויה

האם הואשמו גברים שאמרו לאישה שהיא נראית טוב או שהואשמו גברים שבכתב האישום היה כתוב אונס, מעשה מגונה בכפיה והחזקת האישה בכוח נגד רצונה?
מתי הואשם גבר שאמר לאישה מחמאה?
בינתיים עם כל הקולות של המתנגדים לחוק לא ראיתי שמישהו הואשם כי דיבר לאישה.

ההתיחסות המלגלגת היא ספין של הגברים שהצליח כדי לעשות דה לגיטימציה לחוק.
אם הגברים פוחדים על ניסיונות החיזור שלהם מדוע הם לא מבקשים להגדיר מה זאת תקיפה?
לפי אותו הגיון אם נגעו באישה חזק מידי היא יכולה להתלונן על תקיפה והגברים המסכנים פוחדים לגעת באישה.

מתי נשים צעקו:"זאב, זאב"?
בינתיים התלונות הן של נשים שקיימו יחסי מין עם הבוס או שהבוס החזיק אותן בכוח, נישק אותן והכניס את הלשון שלו לתוך הפה שלהן בכפיה.

אני חושבת שגם הערות גורמות למקום העבודה להיות מטריד וגורמות לנשים להרגיש רע.
יודעת משהו, נויה?
כשאת רווקה צעירה את יכולה להחליף מקום עבודה בקלות וגם אני "לא עושה חשבון" ואם הבוס שלי יטריד אותי אחליף מקום עבודה אבל יש נשים חד הוריות ומפרנסות יחידות שקשה להן לפרנס וקשה להן להחליף מקום עבודה.

צחקתי על הנאנדרטלים שאפילו לא יודעים לחזר אבל ראיתי הטרדה מינית אמיתית והיא לא משמחת.
ראיתי מהנדסת, כן כן נויה, מהנדסת מרוסיה שלמדה את המקצוע שלך, אבל לא מצאה עבודה במקצוע ונאלצה לעבוד בניקיון במקום העבודה שלי.
היא היתה אם חד הורית מרוסיה ונאלצה לשמוע הערות מבזות איך היא נראית "חתיכה" בבגדי הניקיון שלה והיא נאנחה כשבאה לרוקן את סל הניירות שלי ואמרה:
"ברוסיה הייתי מהנדסת."
פעם ראיתי איך קבלן הניקיון, המעביד שלה, תופס אותה ונוגע לה בחזה והיא התחמקה, הסמיקה ואמרה:
"מה אתה עושה? לא יפה. יש אנשים רואים".
הבטתי בזעזוע ולא ידעתי מה לעשות.
הוא סיפור אמיתי ואני לא שתקתי.
הלכתי לחבר שלי, גבר, והוא אמר לקבלן שאנשים ראו אותו והוא עומד לאבד את חוזה הניקיון ולקבל אישום פלילי אם הוא יעיז לפטר את העובדת ואנחנו עוקבים שהיא נשארת.

גליה אלבין הופיעה בטלוויזיה ואמרה שאולי יפחדו לחזר אחריה והודיעה לכולם שלא יפחדו לתת לה מחמאות והחוק מוגזם ואני נזכרתי במנקה, המהנדסת מרוסיה, וחשבתי איך גליה אלבין נכנסה לשדולת הנשים ומה היא יודעת על הנשים שאפילו עברית הן יודעות בקושי ומוטרדות ולא פותחות את הפה.

הבעיה הקטנה ביותר שלנו, הנשים, שגבר לא ידע איך לחזר אחרינו וכולו ירעד מפחד אם הוא יגיד שאישה יפה והיא תלך ותתבע אותו והיפה ביותר שנשים מאמינות.
מתי היה כתב אישום לגבר שאמר לאישה שהיא יפה?

כן, יש מקרים אמיתיים. לא אמרתי שלא.
אבל יש גם מקרים שאני שמעתי עליהם שגבר הואשם בהטרדה מינית בלי שהוא עשה כלום. ואני יודעת שהוא לא עשה כלום כי הייתי שם כשזה קרה.
סתם אמר למישהי שהיא נראת טוב היום. והיא ישר רצה להתלונן על הטרדה מינית.

הטרדה מינית אמיתי היא בהחלט דבר נורא. הבעיה בחוק שהוא לא מגדיר את זה טוב ויש הרבה נשים שמנצלות את זה. חיזור חד פעמי הוא לא הטרדה אם לא נשלחו ידיים, נאמרו הערות מיניות וזה הופסק מיד כשהאישה סירבה להענות להצעה.
מחמאה מנומסת אינה הטרדה מינית.

לא כל מי שמתלוננת מנצלת את החוק אבל יש כאלה שכן. בדיוק כמו שיש כאלה שהיו צריכות להתלונן ולצערי לא עושות זאת.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 25 באוג׳ 2006
ציטוט: מתי נשים צעקו:"זאב, זאב"?

קצת מוזר הציטוט הזה, לאור מה שכתוב בכתבה שהמלט הביא. קראת אותה?

איש אינו כופר בכך שהחוק נגד הטרדה מינית הוא חשוב ושמקרים כמו שאת תיארת הם בהחלט הטרדה מינית. אבל זה אינו הנושא. הנושא הוא לא מקרים ברורים, בהם תופסים מישהי בכוח או שהבוס מציע לה הצעות ברורות ובוטות שלהן קשה לה לסרב, אלא דווקא המקרים האפורים יותר, שבהם לא ברור איפה בדיוק ההטרדה האיומה, וההתלוננות עליהם פוגעת גם בגברים שעליהם מתלוננים שמואשמים על לא עוול בכפם, גם בגברים עליהם לא מתלוננים שחוששים להחמיא אפילו בעדינות וגם, ואולי יותר מכל, בנשים שלא מתלוננות (עדיין), שיהיה להן קשה יותר להתלונן אם וכאשר.

החוק, עד כמה שהבנתי המוגבלת משגת ואף כי ידוע שכל חוק נתון לפרשנויות, דווקא לא תומך בתלונות הסרק מהסוג שצוין בכתבה.
אני דווקא לא מרגיש שהאיום מצד החוק מגביל אותי במשהו, אבל אולי זה מפני שבלאו הכי אני לא נוהג לתת מחמאות מפוקפקות שכאלה, וגם אם אני מרשה לעצמי גוון מיני יותר של שיחה אני בוחר את מושא הדברים בקפידה.