איימי_(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
התעללות נפשית
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
איימי_(נשלטת) • 2 בספט׳ 2006
מה זו "התעללות נפשית" בדיוק? נדמה שמדובר בתחום אפור.
לא הצלחתי להבין גם מה אומר החוק בנושא. למישהו יש מידע? ואיפה עובר הגבול בין סתם התנהגות שהיא "לא בסדר" לבין התעללות? איפה עובר הגבול בין "רשלנות" לבין התעללות? |
|
אפלבי |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
אפלבי • 2 בספט׳ 2006
נדמה לי שפעם קראתי ציטטה של שופט שהסבירה בצורה הטובה ביותר איך שופטים בודקים מקרים כאלה.
:""כפי שנאמר לגבי פיל, אף שקשה להגדיר אותו, כשרואים אותו, אין קושי לזהות אותו." כולנו קראנו על התעללויות נפשיות שהגיעו לבתי המשפט בעיתונות. בעתונות כתבו שפסיכיאטרים בדקו את אלה שהתעללו בהן נפשית. מצאו אצלן נזקים פסיכיאטריים: נשים שהתעללו בהן פיתחו חרדות, הרגשת חוסר שליטה ועוד דברים שפסיכיאטרים מגלים. אם מספרים על התעללות נפשית אני חושב שלא רק שופטים יזהו אותה. כל אדם מזהה מתי יש התעללות נפשית. בבדסמ יש בעיה כי הרבה אנשים חושבים שההשפלות בבדסמ הן התעללות נפשית וצריך לשכנע אותם שהן לא התעללות נפשית. לקרוא לגבר ללא הפסק "אפס", "לקק לי את הרגליים טינופת, זבל שכמוך, אני המלכה", "שרת אותי, אפס שכמוך, כי אני המלכה ועשה כל מה שאני אומרת", כמו שקראתי פה היא התעללות נפשית? |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
אפלבי כתב/ה: נדמה לי שפעם קראתי ציטטה של שופט שהסבירה בצורה הטובה ביותר איך שופטים בודקים מקרים כאלה.
:""כפי שנאמר לגבי פיל, אף שקשה להגדיר אותו, כשרואים אותו, אין קושי לזהות אותו." כולנו קראנו על התעללויות נפשיות שהגיעו לבתי המשפט בעיתונות. בעתונות כתבו שפסיכיאטרים בדקו את אלה שהתעללו בהן נפשית. מצאו אצלן נזקים פסיכיאטריים: נשים שהתעללו בהן פיתחו חרדות, הרגשת חוסר שליטה ועוד דברים שפסיכיאטרים מגלים. אם מספרים על התעללות נפשית אני חושב שלא רק שופטים יזהו אותה. כל אדם מזהה מתי יש התעללות נפשית. בבדסמ יש בעיה כי הרבה אנשים חושבים שההשפלות בבדסמ הן התעללות נפשית וצריך לשכנע אותם שהן לא התעללות נפשית. לקרוא לגבר ללא הפסק "אפס", "לקק לי את הרגליים טינופת, זבל שכמוך, אני המלכה", "שרת אותי, אפס שכמוך, כי אני המלכה ועשה כל מה שאני אומרת", כמו שקראתי פה היא התעללות נפשית? זו בדיוק הבעיה שלי- שבבדס"מ אנחנו עוסקים... זה מתקשר לפוסט שפרנקי כתבה. כתבתי שם מעט על התעללות, אבל עכשיו אני לא בטוחה. זו מילה שקל לזרוק וקל לעשות בה שימוש לצרכינו אנו. אז עכשיו אני שואלת, האמנם ניתן להגדיר בבירור התעללות נפשית בבדס"מ? לא אונס, לא תקיפה מינית. עם הנושאים האלו די קל. התעללות נפשית בבדס"מ. |
|
המלט |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
המלט • 2 בספט׳ 2006
אפלבי כתב/ה: אם מספרים על התעללות נפשית אני חושב שלא רק שופטים יזהו אותה. כל אדם מזהה מתי יש התעללות נפשית.
כל אדם מזהה מתי יש התעללות נפשית?? לא נראה לי. בדרך כלל זה שמתעללים בו, למשל, לא מזהה, והסביבה הקרובה לא מזהה הרבה פעמים. הקושי העיקרי בהתעללות נפשית היא שאין לה סימנים ברורים -- ולכן דווקא קשה לזהות אותה. לשופטים יש אולי יותר חשיפה למקרים אמיתיים, ואולי יותר כלים לזהות מאשר לאחרים. אפלבי כתב/ה: בבדסמ יש בעיה כי הרבה אנשים חושבים שההשפלות בבדסמ הן התעללות נפשית וצריך לשכנע אותם שהן לא התעללות נפשית. שוב, לא יודע איך אתה קובע את זה. מעולם לא נתקלתי בכך. |
|
אפלבי |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
אפלבי • 2 בספט׳ 2006
המלט כתב/ה: אפלבי כתב/ה: אם מספרים על התעללות נפשית אני חושב שלא רק שופטים יזהו אותה. כל אדם מזהה מתי יש התעללות נפשית.
כל אדם מזהה מתי יש התעללות נפשית?? לא נראה לי. בדרך כלל זה שמתעללים בו, למשל, לא מזהה, והסביבה הקרובה לא מזהה הרבה פעמים. הקושי העיקרי בהתעללות נפשית היא שאין לה סימנים ברורים -- ולכן דווקא קשה לזהות אותה. לשופטים יש אולי יותר חשיפה למקרים אמיתיים, ואולי יותר כלים לזהות מאשר לאחרים. אפלבי כתב/ה: בבדסמ יש בעיה כי הרבה אנשים חושבים שההשפלות בבדסמ הן התעללות נפשית וצריך לשכנע אותם שהן לא התעללות נפשית. שוב, לא יודע איך אתה קובע את זה. מעולם לא נתקלתי בכך. התכוונתי שכאשר מספרים כל מה שהיה בבית או במערכת יחסים רוב בני האדם מזהים את ההתעללויות הקשות שקראנו עליהן בעיתונים. הסביבה הקרובה לא מזהה כי המתעלל וזה שהתעללו בו מסתירים מהסביבה מה קורה. בקשר לבדסמ: יש סיפורי אהבה ורומנטיקה אבל יש כמה סיפורי השפלות שקראתי פה ואת התגובות של הסאבים להשפלות. ספר אותם לאדם מבחוץ ותראה מה אדם שלא מכיר בדסמ יאמר על מערכת היחסים הזאת. לא קראתי דרישות כאלה של שולטים אבל אני חושב שהם קיימים ורק לא כותבים אותן. כנראה מלכות מרגישות יותר חופשיות. קראתי שולטות שקראו לסאב שלהן "אפס" "זבל", "טינופת" דרשו ממנו לשרת אותן גם לא בזמן סשן ובסוף הסאב הודה להן על היחס. אדם מבחוץ לא יקרא למערכת כזאת מערכת מתעללת נפשית ששוברת נפשית את הסאב? במערכת הזאת יש גם עונשים שלא בזמן הסשן. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
אפלבי- במערכת 24/7 עונשים יכולים להיות גם לא בזמן הסשן.
|
|
אפלבי |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
אפלבי • 2 בספט׳ 2006
איימי_ כתב/ה: אפלבי- במערכת 24/7 עונשים יכולים להיות גם לא בזמן הסשן.
קראתי. לא מוצא חן בעיני. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
אפלבי כתב/ה: איימי_ כתב/ה: אפלבי- במערכת 24/7 עונשים יכולים להיות גם לא בזמן הסשן.
קראתי. לא מוצא חן בעיני. אבל זו האמת. |
|
אפלבי |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
אפלבי • 2 בספט׳ 2006
איימי_ כתב/ה: אפלבי כתב/ה: איימי_ כתב/ה: אפלבי- במערכת 24/7 עונשים יכולים להיות גם לא בזמן הסשן.
קראתי. לא מוצא חן בעיני. אבל זו האמת. לכן אמרתי שמבחוץ אפשר לקחת מערכת השפלות של בדס"מ ואדם מבחוץ יכול לומר שהיא מתעללת נפשית. אם הסאב באמת מאמין שה"מלכה" יכולה להטיל עליו עונשים והוא באמת "אפס", "זבל" לעומתה אני חושב שזאת מערכת מתעללת נפשית. אני מתכנן להתרחק מ"מלכה" כזאת. אני לא רואה בה הרבה "מלכותיות". ראיתי שהדומים מדברים על אהבה וכבוד לסאבית גם כאשר יש עונשים וכאשר יש יחסי 24/7. אם הדום קורא לשפחה "אפס", "זבל" בזמן שהוא לא סשן אני חושב שהמערכת הזאת יכולה להיות מתעללת נפשית. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
2 בספט׳ 2006
אפלבי כתב/ה: איימי_ כתב/ה: אפלבי כתב/ה: איימי_ כתב/ה: אפלבי- במערכת 24/7 עונשים יכולים להיות גם לא בזמן הסשן.
קראתי. לא מוצא חן בעיני. אבל זו האמת. לכן אמרתי שמבחוץ אפשר לקחת מערכת השפלות של בדס"מ ואדם מבחוץ יכול לומר שהיא מתעללת נפשית. אם הסאב באמת מאמין שה"מלכה" יכולה להטיל עליו עונשים והוא באמת "אפס", "זבל" לעומתה אני חושב שזאת מערכת מתעללת נפשית. אני מתכנן להתרחק מ"מלכה" כזאת. אני לא רואה בה הרבה "מלכותיות". ראיתי שהדומים מדברים על אהבה וכבוד לסאבית גם כאשר יש עונשים וכאשר יש יחסי 24/7. אם הדום קורא לשפחה "אפס", "זבל" בזמן שהוא לא סשן אני חושב שהמערכת הזאת יכולה להיות מתעללת נפשית. כעקרון אני מסכימה איתך, על אף שראיתי מלכה שכך כינתה את העבד שלה על בסיס קבוע. לא יודעת אם הוא האמין לזה או לא. אני כן חושבת שלא נכון להשתמש בכינויים כאלו כאשר המלכה יודעת שלעבד יש דימוי עצמי נמוך ממילא... |
|