sssssss |
לפני 18 שנים •
18 בספט׳ 2006
מוקדש כחומר למחשבה בעקבות מלחמת הכלוב האחרונה
לפני 18 שנים •
18 בספט׳ 2006
sssssss • 18 בספט׳ 2006
הפוסט הבא מוקדש כחומר למחשבה לאור אירועי השבוע האחרון, לאור "מלחמת העולמות", "מלחמת האזרחים", "מלחמת דום בדום" (על משקל גוג ומגוג), "מלחמת הכלוב האחרונה" או וואט אבר...(שמתם לב שלכל מלחמה חייב להיום שם?!)
לאור ימי המערב הפרוע שנדמה ששבו עלינו במפתיע, זמנים בהם כל מטאטא יורה, זמנים בהם האגו הנפוח ממילא, דומה שזקוק למחט דוקרנית במיוחד (מישהו אמר מדיקל?) שתוציא ממנו את האוויר, לאור כל הרפש והבוץ עשיתי מעשה והעלתי באוב את "שיר היורה" של יהונתן גפן האלמותי , כחומר למחשבה לפני שאתם יורים את הירייה הבאה, כי באמת כבר נמאס... זהו שיר שתמיד יהיה אקטואלי (לצערי) וגפן היטיב לבטא ולנבא בו בדרכו המיוחדת והסרקסטית את ההווה ואת העתיד. זה לא שאני נאיבי שסבור שזה יעזור במשהו, אבל אם תחשבו עוד רגע קט לפני הלחיצה הבאה על ההדק- דייני! שיר היורה מילים: יהונתן גפן (מתוך: "מכתבים למערכת", 1976) זאת היא הבלדה על בילי השולף שאם תראה אותו יותר טוב תתכופף ואל תתקרב אליו אם אתה לא מוכרח כי היד שלו קלה והוא מחזיק אקדח והוא יורה יופי יא או יופי יא היי הוא יורה אתמול אספתי טרמפיסטית יפה שאלתי לאן והיא אמרה לי לחיפה היא לא הסכימה להוריד את החולצה אבל אני ידעתי מה שהיא רוצה אז יריתי בה לקחתי שיעורים בנהיגה חצי שנה ניגשתי אל הטסט פתאום הבן יונה אומר לי תעשה זינוק בעלייה וזה עצבן אותי כי לא הייתה שם עלייה אז יריתי בו יופי יא או יופי יא היי אין מה לדבר הוא שולף מהר אל תפנו לו את הגב כי הוא השולף הכי מהיר במערב היום בבוקר הרגשתי לא טוב אז הלכתי לרופא שגר בסוף הרחוב הוא אמר לי מותק אין לך כלום הוא אפילו לא שלח אותי לעשות צילום אז יריתי בו וגם אתם שרואים אותנו כאן פנו אל המילים כי זה אולם קטן ובסוף השיר תרימו את העיניים וכדאי שיהיו גם מחיאות כפיים כי אני יורה כן ככה זה אצלו הוא פשוט מוציא לו את הכלי שלו ולפני שמבינים מה שקורה הוא לא עושה עניין הוא יורה. -------------------------------------------- בימים כתיקונם שיר כזה הייתי מפרסם בפורום "לא קשור" לאור המצב המכוער דומה שזהו מקומו הראוי של השיר. |
|