סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

גזענות

מיתוסית​(שולטת)
לפני 18 שנים • 21 בספט׳ 2006
מיתוסית​(שולטת) • 21 בספט׳ 2006
תקשיבי, אני עצמי רגישה מאוד לאפליות כלשהן

אני ממוצא מעורב וגאה בכך מאוד, גאה במוצא שלי, בשם המשפחה שלי ובכל הצדדים שלי ולא חושבת שצד אחד עליון על פני השני.

לפעמים באמת נחמד לדעת מה המוצא של אדם מסוים ולהבין את המראה שלו, זה מעניין ואני בד"כ שואלת את השלא ההזאת ללא שום כוונה בדיוק כמו למשל בן כמה אתה או מאיפה אתה.

אני לא ראיתי שמישו התעצבן וחשב שאולי אני שואלת בן כמה הוא כי אני לא רוצה מבוגרים או שואלת מאיפה כי אולי אני מנסה לנחש את המעמד הסוציו אקונומי שלו...
icon_eek.gif

השאלה מה בא אחרי השאלה. האם זה : "אה, מגניב" או "אה את אשכנזיה/רוסיה/ספרדית? אז אה... שכחתי משהו על הגז, ביי...".
אפלבי
לפני 18 שנים • 21 בספט׳ 2006
אפלבי • 21 בספט׳ 2006
כחולית כתב/ה:

השאלה מה בא אחרי השאלה. האם זה : "אה, מגניב" או "אה את אשכנזיה/רוסיה/ספרדית? אז אה... שכחתי משהו על הגז, ביי...".

תחשבי מה יקרה אם הוא רוצה לדעת אם יש להם אותם מנהגים בבית והיא תענה לו על השאלה:
"אני לא מאמינה מה קורה פה. הכלוב 2006.

הצבע שלי לא דומה למוצא שלי. הצבע שלי לא דומה לצבעים של הישראלים.
יש אשכנזיות עם שיער כהה ומרוקאים עם עיניים כחולות
(אני עד שיש מרוקאים עם עיניים כחולות ושיער בהיר. icon_smile.gif אבל הוא לא שאל. הוא שאל על המוצא שלה.)
אני לא אענה לך על השאלה הזאת ולא אספר לך מה המוצא שלי.

אני הולכת לפתוח שרשור בכלוב ולספר ששאלת אותי על המוצא שלי."

icon_smile.gifד.א. זה לא אני ששאלתי. אני לא מתחיל עם נשואות.

יש לי משהו גזעני נגד נשואות כשאני חושב אם להתחיל.

הוא יאמר: "שכחתי משהו על הגז, ביי..." icon_biggrin.gif
דוכס תל אביבי​(שולט)
לפני 18 שנים • 22 בספט׳ 2006

פסיכולוגיה בגרוש

דוכס תל אביבי​(שולט) • 22 בספט׳ 2006
זה בסך הכל הטבע האנושי. להלחם בזה משול ללוחמה בתחנות רוח. אנשים הם אנשים הם אנשים וכמו כל בני האנוש הם מחפשים להזדהות ולהתחבר עם כאלו הדומים להם.

זה שזה לא יפה, מכוער או לא ערכי זה סיפור אחר. אפשר לנסות ולחנך אבל זה לא ממש ישפיע. לא באופן מהותי לפחות. אנשים ישארו אנשים. לטוב ולרע.

אז עדיף לחיות עם התובנה הזו, לא להתעצבן, לא לקחת ללב ורק לנסות ולהסביר. או שלא.

ותחשבו על זה.
עקשנית​(נשלטת)
לפני 18 שנים • 23 בספט׳ 2006
עקשנית​(נשלטת) • 23 בספט׳ 2006
Black_roses כתב/ה:
לא אמרתי שהאשכנזים הם עדה עליונה אבל זה שאתה אומר את זה במרומז ומתגונן על זה זה עניין ובעיה שלך, אבל זו עובדה אשכנזי לעולם לא יתקומם על גזענות על עדתו ולעומת זאת ספרדים כן!

מה אני אגיד לך בלאק, מה שאת כותבת זה קצת לדעתי אם לא הרבה בורות.

למה שאשכנזי באמת יתקומם? הוא סובל מזה באיזה דרך? בחיים לא.

בואי אספר לך שבשנת 2006, יש בסיס צבאי בארץ שאני שירתתי בו שמונה כמה מאות חיילים שמשפחותיהם עוד פגועות מעניין המעברות, הצבא עצמו בלימודים שלי כ"מורה" להם אומר שזה זה. עברו רק חמישים ומשו שנה מקום המדינה ועובדה שאשכנזים לא ירגישו בזה.

למה צריך עדיין אפליה מתקנת אם זה לא פה? למה יש בזה צורך?!
למה אותי, אני, לפני 10 שנים, המורה שלי סירבה לשלוח אותי לתיכון מסוים בגלל עדתי ולאחר אותה שנה פרשה מלימוד ופתחה שירות שידוכים לאשכנזים בלבד? למה ?

למה בבית ספר יוקרתי בי-ם מקבלים מזרחים לפי אחוזים?! למה? ועוד מודים בזה כאפליה מתקנת? עד היום!!!
למה אחד הידידים המרוקאים שלי נאלץ לעזוב את חברתו כי המשפחה שלה לא הסכימו שתתחתן עם מרוקאי?

למה צריך את כל זה אם זה לא פה לפעמים?!

אני אנטי כל זה אבל מי שלא יודע שזה לצערי עדיין כאן חי בסרט ולעולם לא הרגיש על דמו את האפליה. זה כאן. עדיין. לצערי. תפתחו עיניים.

אני לא מרגישה בזה פה, או בהכרויות, אני מי שמכיר אותי יודע טוב מידי את מוצאי icon_smile.gif

למה שאשכנזי בכלל ירגיש בזה? למה? תעשי לי טובה!!!!!!!! בדיחה.
Dolfi
Dolfi • 23 בספט׳ 2006
צודקת. אותי שאלו מספר פעמים - האם אני אשה.
סביר להניח שאלו המעדיפים גברים, הפלו אותי לרעה... ורק מעצם היותי אשה!

לא, לא נשכח ולא נסלח!
sssssss
sssssss • 23 בספט׳ 2006
ציטוט: בואי אספר לך שבשנת 2006, יש בסיס צבאי בארץ שאני שירתתי בו שמונה כמה מאות חיילים שמשפחותיהם עוד פגועות מעניין המעברות, הצבא עצמו בלימודים שלי כ"מורה" להם אומר שזה זה. עברו רק חמישים ומשו שנה מקום המדינה ועובדה שאשכנזים לא ירגישו בזה.

למה צריך עדיין אפליה מתקנת אם זה לא פה? למה יש בזה צורך?!
למה אותי, אני, לפני 10 שנים, המורה שלי סירבה לשלוח אותי לתיכון מסוים בגלל עדתי ולאחר אותה שנה פרשה מלימוד ופתחה שירות שידוכים לאשכנזים בלבד? למה ?
למה בבית ספר יוקרתי בי-ם מקבלים מזרחים לפי אחוזים?! למה? ועוד מודים בזה כאפליה מתקנת? עד היום!!!
למה אחד הידידים המרוקאים שלי נאלץ לעזוב את חברתו כי המשפחה שלה לא הסכימו שתתחתן עם מרוקאי?

למה צריך את כל זה אם זה לא פה לפעמים?!

אני אנטי כל זה אבל מי שלא יודע שזה לצערי עדיין כאן חי בסרט ולעולם לא הרגיש על דמו את האפליה. זה כאן. עדיין. לצערי. תפתחו עיניים.

בגלל שהנושא הזה קרוב לליבי, אתמול, ערב חג מצאתי עצמי יושב וכותב עליו בפוסט נפרד שמנסה להסביר את התופעה. אמנם לא פתרתי את הבעיה (הפתרון הוא עתידני ולא כאן ועכשיו), אבל הצגתי אותה ואת המניעים שלה. ברגע שיודעים מהיכן הדברים נובעים גם הרבה יותר קל להתמודד איתם...משול הדבר לישיבה על ספת הפסיכולוג. על ידי החיטוט בעבר אנחנו מגיעים לשורשי הבעיה. לאחר שמצאנו את הבעיה השגנו חצי פתרון. אני ממליץ לך ולכל מי שהנושא מסקרן אותו לקרוא את הדברים שלי. מהרגע שהבנו מהיכן זה נובע הרבה יותר קל להתמודד עם זה, ואפילו עם חיוך.

http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16318
עינבר
עינבר • 23 בספט׳ 2006
מה שיותר עצוב זה כמות ההערות הגזעניות בשרשור הזה
מסתבר שליהודים, לספרדים או לנשים יש רגשי נחיתות.

מי שמרגיש קשר לארץ מוצאו או לארץ מוצאם של הוריו, שיבושם לו.
אבל יש גם כאלה שלא מרגישים קשר כזה.
יש כאלה שמרגישים קשר רק להיותם ישראלים,
יש כאלה שהם תערובת של כמה עדות
ויש כאלה שהם דור שני בארץ.

אני חושבת שהבעייה איננה עם השאלה עצמה,
אפשר לענות שמבחינתך זה לא רלוונטי.
מי שיודע לכבד את הזולת כפרט, יכבד את התשובה.

אם כל הכבוד ויש לי כבוד וחיבה לפנטזיות שבגללן אנחנו כאן,
הן רק פנטזיות. לאף אחד לא מפריע לקרוא על פטישים של אחרים.
כל עוד הם לא מנסים לכופף את הזולת לעולם הפטישים שלהם.

מי שמתעניין בצבע עור, יכול לשאול על צבע עור.
מי שמתעניין בתכונות , יכול להכיר לאט לאט.
מי שמחפש קיצורי דרך , עלול לפגוע וגם להתאכזב.

ההפך מגזענות, זה כבוד האדם, חוסר שיפוטיות וחוסר הכללות.
שאתה מדבר עם אד ספיציפי יש לך הזדמנות להחשף אליו,
חבל שיש כאלה שמגיעים להכרות עם מגבלות של דעות קדומות.
עקשנית​(נשלטת)
עקשנית​(נשלטת) • 23 בספט׳ 2006
טוב, ראוי לציין בכלל שאני לא מרגישה רע ששואלים אותי לעדתי, אני לא מרגישה נחותה, אני לא מסתובבת ברחובות בהרגשה שאני מופלית בגלל עדתי, אני לא מרגישה מופלית לעולם אם לא התקבלתי למקום עבודה בגלל העדה שלי. אין לזה קשר אצלי. לפעמים, המציאות מתעוררת.

לי רק מפריע שאנשים בוחרים להתעלם מהתופעה ועוד יותר גרוע לזלזל בה, בקיום שלה ולהגיד, היום זה לא ככה, היום אין את זה, למה לאשכנזים זה לא מפריע, מה פתאום היום. זה אחד המשברים הכי גדולים שהיו בעם הזה מאיפה הזלזול באמירה למה זה בכלל מפריע לכם? למה אנחנו לא מרגישים ככה? באישזהו מקום לזלזל ולהגיד לא היה ולא נברא וגם אין היום.

כולה דור אחד אחרי האפליה הגדולה ועדיין במדינה עצמה יש השלכות לזה במציאות ובאנשים עצמם. יש מחקרים שמתפרסמים עד היום, יש תופעות שמתלוות לזה עד היום ומי שרוצה יש לי אינספור דוגמאות. אינספור להשלכות. אחוזים, מדדים ומה לא. זה בדוק ולא המצאה שלי או של איזה מזרחי שמרגיש פגוע. זה מתפרסם כל שנה.

אני באמת מקווה שזה ייעלם וידעך יום אחד לכלום... אבל זה עדיין כאן בחלקו אם נרצה ואם לא וזה לא בגלל שאנחנו לא נותנים לזה להישכח. אם פעם מישהו ירצה יכול באמת לרדת לשורש התופעה ולגלות ... לגלות הרבה דברים שהם לא סתם מעל פני השטח.
הוא​(שולט)

הגיע העת לאנטיפיגמנט

הוא​(שולט) • 23 בספט׳ 2006

במקום להתעצבן ולכעוס אפשר לצחוק מזה

חג"ש
הוא
rega1{אמפירי}

אני לא

rega1{אמפירי} • 23 בספט׳ 2006
מוכן לסאבב ערביות, הומאיות, טוחני חומוס, מעשני בשר, שותי נס קפה של עלית
בעצם
אני לא גזען
אני שונא את כולכם באופן שווה
והסטנדרט שלי אחיד:
כואב לך הראש מאמי? טוב
טחורים יש לך? יבלות? כאבי שיניים? פטריה ואגינלית?
אם ענית על אחד מהם לא את כשירה