teacher(שולט) |
לפני 18 שנים •
29 בספט׳ 2006
דברים מוזרים שאנחנו אוכלים...
לפני 18 שנים •
29 בספט׳ 2006
teacher(שולט) • 29 בספט׳ 2006
יצא לכם להסתכל על האריזות של מוצרי המזון?
אני למשל אתמול נתתי ביס במשהו שהכיל את החומרים האלה: E472, E300, E471, E491, E435, E327, E407, E339, E202, E200, E282, E422, E415, E516, E440, E401, E1412, E1442, E330, E260, E262, E500, E450 הידועים בשמות הקצת פחות הזויים (אך עדיין לא ברורים): חומרים מתחלבים, חומרי הלחה, מייצבים צמחיים, עמילנים מעובדים, מווסתי חומציות, חומרי תפיחה ומשפרי אפיה... WTF??? ויחד איתם חומרים קצת יותר ברורים: קמח חיטה, קמח אורז, קמח סויה, עמילן תירס, סוכרים, מרגרינה, ביצים, שמרים, מלח, אבקת קקאו, קפה נמס, קרמל - הדברים הרגילים.. וגם זה: שמנים מן הצומח, לציטין, חומרי טעם וריח.. למישהו יש מושג מה זה?? יכול להיות שעכשיו אני זורח בחושך ? |
|
sssssss |
לפני 18 שנים •
29 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
29 בספט׳ 2006
sssssss • 29 בספט׳ 2006
כולם, כפי שציינת, נחשבים לתוספי מזון המצורפים לאוכל המעובד שלנו: צבעי מאכל, חומרים משמרים, מווסתי חומציות, מסמיכים, מייצבים, מתחלבים, מקציפים, מחזקי טעם ועוד.
מה תפקידם בכוח? להלן ההסבר: אז זורח אתה לא, אבל בהתחשב שהמזון שאנחנו אוכלים ברובו רחוק מלהיות טרי, הוא נזקק לחיי מדף ארוכים. התרכובות הכימיות האלה מסייעות לשמור על המוצר ועל חיי המדף שלו (תוקף ארוך יותר), על טעמו, צבעו, צורתו ואיכותו. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שישי ספט' 29, 2006 10:23 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
שרמומית |
לפני 18 שנים •
29 בספט׳ 2006
Re: דברים מוזרים שאנחנו אוכלים...
לפני 18 שנים •
29 בספט׳ 2006
שרמומית • 29 בספט׳ 2006
זה מה שקורה שאוכלים קורנפלקס או דבר שדומה לזה ואין מה לעשות באמצע האכילה
קוראים את כל האריזה |
|
sssssss |
לפני 18 שנים •
29 בספט׳ 2006
Re: דברים מוזרים שאנחנו אוכלים...
לפני 18 שנים •
29 בספט׳ 2006
sssssss • 29 בספט׳ 2006
נטלי כתב/ה: זה מה שקורה שאוכלים קורנפלקס או דבר שדומה לזה ואין מה לעשות באמצע האכילה
קוראים את כל האריזה והתגובה שלי היא מה שקורה כשמשעמם נורא על הבוקר.... אבל, אם כבר קוראים את העטיפה (ומי שלא חוטא בזה שיקום) לפחות שנדע מה זה אומר... |
|