סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

"התבוננות עצמית" - בעקבות הודעות שנראו לאחרונה...

שיקי​(נשלט)
לפני 21 שנים • 16 באוק׳ 2003

"התבוננות עצמית" - בעקבות הודעות שנראו לאחרונה...

שיקי​(נשלט) • 16 באוק׳ 2003
כבר מספר ימים שאני מתאפק..לא כותב את זה, אבל בכל יום נוספת הודעה חדשה, ובכל יום נוספת סיבה חדשה כדי שאכתוב מה שאני חושב בנדון.

יש המוןןןן עבדים ויש מעט מלכות - זוהי עובדה וכשמישהו מבחוץ - נגיד ונילי - נכנס לפורום כגון הכלוב - אחד הדברים הראשונים שהוא יבחין - הוא שיש המון עבדים מעט מלכות.

האמנם?

זה שיש מעט מלכות, זוהי כאמור עובדה - אין הרבה מה להתווכח - זהו נתון אובייקטיבי שקיים וכל מי שמגדיר עצמו "עבד" מכיר את זה ומתמודד עם בעיה זו יום יום שעה שעה.

זה שיש המון עבדים - כאן אני כבר לא כל כך בטוח...

ראשית, כבר כעת אבהיר, כי לא אכנס למלכודת אליה נכנסו רבים לפני (ראו שרשורים של פוסי וtheslv) ולא אנסה להגדיר מהו "עבד" ובוודאי ובוודאי שקטונתי כדי להסביר מיהי "מלכה" (את דעותיי בנדון אשמור לעצמי וליקרים לי).

אני חושב שכל אחד צריך לפני שהוא תוקף את כל העולם ומנסה להמציא את הגלגל - ראשית, להתבונן לתוך עצמו ולנסות לבדוק האם הוא עצמו נחשב (בעיני רוחו) לעבד.

אולי, הוא לא? אולי הוא רק נמצא בשביל מטרה כלשהי צרה - משהו שיספק את עצמו, את האגו הפרטי שלו וזהו? - אולי יש לו פטיש אחד או שניים? אין בכך רע, באמת שאין - אך האם זהו "עבד"?

מיהו עבד - זו שאלה רחבה - לדעתי אין תשובה אחת חד משמעית - שכן לכל מלכה מתאים עבד אחר - ולכל עבד מתאימה מלכה אחרת - לפעמים מי שיהיה עבד נפלא עבור אחת ייחשב ל"לא עבד" עבור אחרת ולהיפך.

מה שאני מנסה לומר - הוא שמפריעות לי מאוד ההודעות הכוללות הגדרות נפלאות ל"מלכה" ו"עבד" - כי בעיניי אין כאלו - פשוט אין.

לכן - אם אינך מצליח להתחבר למלכה מסויימת - כנראה שאתה לא הטיפוס שלה - לא קרה כלום - אולי יש אחרת שאתה בדיוק אותו אוצר שהיא מחפשת...או למצער אותו כלבלבון חביב.

זה לא אומר שצריך להפגע, לצאת למסע צלב - או לנסות ולהגדיר מה "נכון" ומה "לא נכון".

תהיה שווה הרבה יותר - אם תדע להבליג על כבודך, ולהמשיך הלאה - תוערך הרבה יותר ולא רק על ידי אותה מלכה - גם על ידי אחרות אם תדע לכבד את רצונה ואת ראייתה.

אל לך לצאת בהצהרות - ואולי - דווקא מה שדרשה ממך אותה מלכה - הוא שאיפתו הגדולה ביותר של אחר? - יש סיכוי כזה (אפילו קלוש) לא כן? - והנה פגעת גם בו - עכשיו הוא חש שאם הוא נהנה ממה שאתה הגדרת כ"לא נכון" - הוא לא עבד אמיתי - והנה הפכת לאלוהים קטן...ואתה הרי רחוק מזה.

כמובן שאינני מדבר על מי שכבר יודע את מקומו ומבין את הנטיות שלו על בוריין - עליו לא תוכל להשפיע לעולם - אני מדבר על אנשים חדשים - שבטעות יקחו את דבריך ברצינות, אני מדבר על וניליים או סקרנים שנכנסים לקרא ונתקלים בכל אותן מודעות מיליטנטיות - ואומרים לעצמם - "כך מדבר עבד?".

אז נכון - אני לא מצפה ממך שתהיה חסר עמוד שידרה - כאסקופה נדרסת - לא - אתה יכול לשמור על דעותיך ולהביע אותן - אבל למה בגסות רוח? למה בכעס מתפרץ? למה כ"נקמה"?

למה לא בצורה תרבותית? למה לא לשמור על רמה נאותה? והרי - מה שאתה כותב עכשיו יישאר כאן לעד - מחר, כשתפנה למלכה אחרת - היא תקרא את הודעותיך - ואז מה תספר לה? שזו פליטה חד פעמית? שלא התכוונת? שלא הבינו אותך? מה?

יש תופעה חמורה של "עבדים" שכאשר רצונם אינו מתגשם (בפירוש כך) הם מאוד כועסים ומתחילים להציק למלכות שלא הגשימו את רצונם - אלו בעיניי אינם עבדים (הנה הוצאתם ממני הגדרה אחת) - אלו בעיניי לא רק שאינם "עבדים" הם גם לא בני אדם - כי היום זו אלימות מילולית, מחר האלימות תהפוך לפיזית.

תבינו כאשר אתם כותבים משהו - מופיעה לצד השם שלכם המילה "נשלט" - ואז בבת אחת אני מוצא את עצמי בתוך הקבוצה שלכם כי גם לי צמודה לשם המילה "נשלט"- לא מקובל עלי שאתם תגדירו עבורי מה "נכון" ומה "לא נכון" – מצידי - תגדירו מה נכון עבורכם, תעשו זאת בצורה תרבותית ובלי להתנשא - לא מקומכם להתנשא.

זהו - אמרתי את אשר על ליבי - אני מקוה שמשהו ממה שאמרתי יישמע לכם הגיוני וכי תבינו - שכאן, במקום המופלא הזה - תוכלו להגשים את החלומות הכי נפלאים שאי פעם הזיתם - זה תלוי כמובן אם מישהי תרצה להגשים איתכם דווקא את אותו חלום - וזה תלוי המון בכם.

הדרך אינה "תקיפה" ו"הצקה" אלא תיאום ציפיות - אם לא מתאים - להמשיך הלאה ולחפש את תחילת המסע שלכם במקום אחר - אם כן מתאים - קחו מימיה, כובע, שימו נעלי הרים ותחילו במסע של החיים שלכם - המסע הכי מדהים שתוכלו לחוות בחייכם.

זו דעתי.

שיקי {L}
תאיר​(נשלטת)
לפני 21 שנים • 17 באוק׳ 2003
תאיר​(נשלטת) • 17 באוק׳ 2003
1. שיקי, בתור אחד שכל כך מתאפק ברחו לך די הרבה רמזים על מה נחשב בעיניך "עבד" ראוי.

2. קללות ואיומים בתגובה לדחיה הינם התנהגות בלתי ראויה לכל אחד, בלי קשר לנטיתו בתחום הבדסם. עם זאת, ניתן להבין את התסכול של פוסי ועבדים אחרים, דווקא בשל מיעוט המלכות שציינת.

3. קיימת בעולם הפמדום תופעה של אינפלציה בדרישות.
רוב הדומים הגברים, אם הם משוחחים עם סאבית שחוששת ממשהו, או שתרם התנסתה בו, יגלו סבלנות. הם יתעניינו גם בסאביות שאינן כל יכולות, שהעור שלהן לא עשוי מפלדת אל חלד, ושיש להן הסתיגויות מללכת ברחוב עירומות עם טווס נעוץ בישבן. כאשר נוצר הקשר, יתכן שעם הזמן ישתנו הגבולות של הסאבית.
אבל בעולם הפמדום רבות הדומיות שדורשות מהסאב מראש להיות נטול כל בושה, עמיד בכל סוג ועוצמה של כאב. אם סאב יראה אפילו היסוס קל לגבי דרישה מסוימת אפשר הרי להחליף אותו מייד בבא בתור.
האינפלציה הזאת, מעבר לכך שהיא פוגעת בסאבים (כי כפי שכבר כתבו פה אחרים, אף אחד לא ממלא את כל התחומים של בדסם) היא פוגעת גם בדומיות. סאבים רבים שמודעים לתחרות פשוט מצהירים על הרבה מעבר למה שהם רוצים או אפילו יכולים לתת.

4. אתה (שיקי) הצהרת פה הרבה פעמים על מסירותך לדומית שלך, על הדברים שאתה מוכן לעשות בשבילה ועל העובדה שאתה רואה בעצם שליטתה בך חסד. אבל האם אתה מרגיש אותו דבר לגבי כל דומית באשר היא? לדבי כל אישה? האם הרגשת אותו דבר לגבי הדומית שלך, בפעם הראשונה שראית את השם שלה רשום באיזה פורום או צ'אט?
התמסרות וכניעה דורשות היכרות. משך ההיכרות יכול להשתנות מאדם אחד לאחר, אבל היכרות כלשהי היא כמעט הכרחית*. הסאב צריך להכיר את הדומית, לא כדי לדעת שהיא לא תסכן אותו, אלא כדי להגיע בכלל לאותו מקום בו הוא רוצה לשרת אותה בשל מי שהיא.
ועל זה התלונה של פוסי. לא על הבקשה לעשות משהו שהוא מעבר לפטישים הספציפיים שלו, אלא על כך שמתגבשת איזה רשימת דרישות אחידה ועצומה שסאב נדרש לעמוד בה לפני שהוא בכלל מכיר את הדומית.

* יש אנשים שעבורם הזרות בפני עצמה היא פטיש, או ההרגשה שהם חלק ממעמד נמוך שנועד לשרת מעמד עליון בסגנון OWK אבל בדרך כלל דווקא אלה יחפשו יותר שליטה חוויתית (גם אם החוויה היא שטיפת מכונית) ולא שליטה כחלק ממערכת יחסים. קשה לשמור על זרות במערכת יחסים.
masterhaifa​(שולט)
לפני 21 שנים • 17 באוק׳ 2003

תאיר- את בטוחה שאת לא עושה עלינו ניתוח פסיכולוגי???

masterhaifa​(שולט) • 17 באוק׳ 2003
כי ממש קלעת למטרה כאן
נראה לי שזה הפרולוג של עבודה אקדמאית
שיקי​(נשלט)
לפני 21 שנים • 18 באוק׳ 2003

לתאיר

שיקי​(נשלט) • 18 באוק׳ 2003
תודה לך תאיר על תגובתך המפורטת – לצערי, הפעם, לא יכולתי להסכים לכולה (אם כי הסכמתי לחלקה) ולהלן הסברי:

באשר לסע' 1 – חיפשתי בכל מה שכתבתי בתחילת שרשור זה את אותם "רמזים" – מצטער לא מצאתי ובוודאי שלא מצאתי "הרבה רמזים" - ומלבד אותו אחד המקלל שבעיניי אינו ראוי להיקרא "אדם" לא מצאתי אף רמז – אודה לך מאוד אם תואילי להאיר את עיניי בעניין זה – מאחר ומאוד השתדלתי שלא להביע את דעתי – אם כי סביר להניח כי היא מוכרת לך מדברים אחרים שכתבתי בעבר...

באשר לסע' 2 – מסכים – אך אוסיף כי – אם תקראי את מה שכתבתי תיווכחי שאין אני יוצא כנגד תסכול ו/או תחושות אישיות של עבד זה או אחר – מי אני הקטן שאכנס לקרביו ונבכי מוחו ורגשותיו של אחר? מה שכתבתי נוגע ל ד ר ך בה הוא בוחר להביע את תסכולו.

באשר לסע' 3 – שוב מסכים איתך – אך זו הבעיה בכל מקום בו ההיצע גובר על הביקוש – "בעולם האמיתי" – בואי נרחיק לשוק הטלויזיות (להבדיל אלף אלפי הבדלות – בכוונה בחרתי שוק שכלל אינו דומה לזה שלנו כדי להמחיש כי מדובר בסוגייה כלכלית גרידא) - אם לא יהיה ביקוש יורידו מחירים – וזה מה שקורה גם ב"שוק" שלנו.

"הורדת המחירים" בשוק שלנו היא ויתור של העבד על כל אותם דברים שאת הזכרת – ויתור על פרטיותו וקבלת כל דרישה של המלכה – כאן נכנס הרצון הפרטי שלו (כן יש לו כזה ובוודאי שיש לו כזה בשלב הזה בו רק פגש אותה) – לשמור על עצמיותו ולהביע אותה או שמא – לוותר, לעשות הכל על מנת לזכות להיות עבד שלה.

אכן צדקת – עניין זה פוגע בשני הצדדים.

ובחזרה לדוגמה המוזרה שנתתי מקודם - מי לא שמע ממוכר בחנות את המשפט – "במחיר כזה אני לא מוכר – לא כדאי לי" – תודו שיצא לכם לשמוע את המשפט הזה לפחות פעם בחיים שלכם – הוא לא נאמר סתם כך – אותו מוכר למרות שהוא מתתת למכור את הטלוויזיות שלו – לא מוכן למכור אותן במחיר בו הוא יפסיד כסף (אגב יש מוכרים אחרים שיעשו את השיקולים שלהם וימכרו בכל זאת "כדי להתגלגל").

כל אחד יעשה את הבחירה שלו – אליה לא אכנס – אבל מה שחשוב שיישאר שלם עם עצמו – וידע לעשות את הבחירות הנכונות עבורו – רק הוא ידע לעשות אותן – לא אני ולא את נוכל לבחור עבורו.

אך שוב, למרות שאני מסכים לרוב מה שכתבת בסע' זה – אני סבור כי חטאת למשמעות השרשור – והיא ה ד ר ך בה הוא מביע את אי הסכמתו ו/או את תסכולו.

סע' 4 – תסלחי לי אך לא ממש הבנתי מה בין שמיטה להר סיני...או במילים אחרות – מדוע היה לך צורך לשלב את סגידתי לדומית שאיתי ולשרשור זה – אין שום קשר.

אבל אם כבר הזכרת את אותה אחת ויחידה – הרי באותן הצהרות ובאותם מאמרים נכתבו על ידי הדגשתי שה-כ-ל – רק עבורה.

וברמה הכללית - ברור שזה לא יקרה ביום בו הכרת אותה – או שלחת לה הודעה – למרות שזה יכול לקרות די מהר – הרבה יותר מהר ממה שאת חושבת – למעשה כתבת משהו רטורי לחלוטין – כתבת וענית מייד (אולי היה ראוי או מנומס יותר אילו רק היית עונה בלי לשאול אותי שאלה שאת התשובה עליה את יודעת).

כן, ברור שיש תיאום ציפיות – וחייב להיות כזה – מה שמפריע לפוסי למשל הוא שאינו מגיע לשלב הזה – בגלל שהוא נתקל ב"שלבים מקדמיים".

אגב...האם בקשר ונילי רגיל לגמרי כל אחת מזנקת בדילוגים וקפיצות רוויות אושר על כל אחד שפונה אליה? האם שם אין "ניפוי ראשוני"? למה שם לא נתקלים בקולות "כועסים" או "הודעות נקמה"?

כיצד אפשר לצפות מדומית לברור את העבד הרצוי לה מתוך מאות הפניות המתקבלות אצלה? (תאיר אני עבד..אז כמות ההודעות הפרטיות שאני קיבלתי בשבוע האחרון קרוב ל 4 וכולן מאנשים מוכרים לי – אני מניח שזה המצב גם אצל אחרים במעמדי הנשלט – אבל אני יודע שבצד השני מתקבלות לפעמים מאות הודעות ביום) האם בכלל אפשרי שכל דומית תדבר עם כל אחד את אותה שיחה מעמיקה בה מתואמים הציפיות – הרי זה יקח לה FOREVER.

קחי לך דוגמא יפה משוק העבודה – כיום הביקוש לעבודה גובר על ההיצע – כאשר מפורסמת משרה בעיתון נשלחים מאות קורות חיים – את חושבת שיזמינו את כולם לריאיון? אין מצב.

עוברים על קו"ח ומזמינים אחוז קטן ביותר – לעיתים שולחים אותם למבחנים – מבחני התאמה – לפתע הרף עולה – ובשביל להיות מתדלק בתחנת דלק צריך פתאום תואר אקדמאי, כשלא מזמן תעודת בגרות היתה שווה משהו בישראל – אז אנשים מנסה להשתפר כדי להתאים לדרישות – אגב לעיתים הם מוותרים – לא מתאים – ולא בכל מחיר.

אך תארי לעצמך שאנשים היו שוברים את הכלים בכל פעם שאינם מתקבלים לעבודה ויוצאים בהפגנות קולניות או שורפים צמיגים? מי ירצה עובד כזה בעתיד? – זוהי ההקבלה למה שכתבתי לעיל.

אני מקווה שהבהרתי את עצמי טוב יותר עכשיו.

שיקי {L}
תאיר​(נשלטת)
תאיר​(נשלטת) • 18 באוק׳ 2003
שיקי, כמו שכתבתי כבר, קללות ואיומים הפ פסולים תמיד. אבל זאת לא נראית לי הבעיה המרכזית כאן (קראתי שוב את ההודעה של פוסי, חוץ מנושא הויטמינים הגבריים הוא באמת לא אמר דברים נוראיים כל כך). בתגובות לפוסי (וגם בפתיל השני) היה הרבה לעג מצד חלק מהדומיות וחלק מהסאבים, ויכול להיות שהלעג הזה נובע מהצורה בה הוא בחר להביע את עצמו. אבל בנוסף ללעג הזה עלו כמה קולות שהביעו תסכול. אני לא חושבת שצריך להשתיק את את התסכול הזה בטיעונים של "לא מתאים לך אז לך מכאן". אף אחד לא חייב לאף סאב שתהיה לו דומית, זה לא נכלל בחוק חינוך חובה חינם, אבל את התסכול ממגמות מסוימות מותר להביע.

תאר לך שתחנות הדלק היו מוסיפות לדרישות המקצוע יכולת לעשות תרגילים על טרפז. למה שלא יוסיפו? הרי יש אלפים שמגישים קורות חיים, ויכול להיות שמתישהו ירצו לעשות איזה מבצע קידום מכירות שבו עובדי התחנה משתלשלים מטרפזים.
אז הרבה אנשים יוותרו על העבודה בתחנות דלק, והרבה יוסיפו נסיון בטרפזים לקורות החיים שלהם. ואחד או שניים יפגעו כשהם ינסו לתרגל, או אולי במבחנים.
ולמה? הרי הטרפז ממש לא רלוונטי לעבודה בתחנת דלק.

מישהו שאל בפורום הבנים על הבנות האם כמות הכסף שיש לדום רלוונטית לסיכויים שלו עם סאבית. אז לא, היא לא צריכה להיות רלוונטית, אבל תראה לי סאבית שתתנגד לזה שהדום שמוצא חן בעיניה יהיה בנוסף לכל גם מליונר. העניין הוא שלהיות מליונר זאת לא דרישה מקדמית כדי לדבר בכלל עם סאבית.
באותה מידה, אני חושבת שאף אחד לא יתנגד שיעשו לו את העבודות הפחות נעימות בבית. לא בא לך לפעמים שהכלים ישטפו מעצמם? או שהכביסה תקפל את עצמה? זה הופך אותך לדום?
אבל ביצוע העבודות האלה לא צריך להיות דרישה מקדמית, לא עבור *כל* דומית.
הרי במילא, גם אם הסאב יבצע את כל העבודות האלה, זה לא מה שמבטיח מערכת יחסים ביניהם. הרי אם הוא משעמם את הדומית כי הוא הרבה יותר טיפש ממנה או הרבה יותר חכם ממנה או שהוא נורא רוחני והיא לא או כל אחד מהדברים האחרים שנכנסים תחת "כימיה" חסר - זה לא ילך.

אני לא מלכה, אני לא יכולה להגיד לך איך מלכות בוחרות עבדים (אני חושבת שאפילו מלכה לא יכולה להעיד על השיקולים של מלכות אחרות) . אני יכולה רק לספר על עצמי כאישה. כשמישהו פונה אלי, נכון שאני בודקת גם כמה פרמטרים חיצוניים (דום, רווק, לא מעשן) אבל מעבר לזה יש הרבה יותר סיכויי שתתפתח שיחה עם מישהו שכבר כתב באתר. לא בגלל שאני דואגת לרייטינג של כלובי, אלא בגלל שאדם כזה יש לו כבר איזו יחודיות, יש לו כבר איזו אישיות שאני מכירה.
אני יכולה רק לנחש כאמור, אבל נראה לי שגם עבור הדומיות, הפרמטרים לבחירת סאב הם כאלה שלא יכולה להיות עליהם בכלל תחרות, פרמטרים של אישיות מתאימה. אני חושבת שהדרך של מבחני שטיפת אוטו לפני כל הכרות, מונעת משני הצדדים לברר האם יש להם אישיות מתאימה.

יותר מזה, כמה מהסאבים היותר אינטיליגנטיים, יותר מעניינים ונחמדים ושווים שהכרתי, היו כאלה שלעולם לא יסכימו לקפוץ דרך החישוקים האלה.
Ulver

רק דבר אחד

Ulver • 18 באוק׳ 2003
מלכה = מישהי שמוליכה את הקשר = דומיננטית בו = to LEAD
ואחת שעבורה המשמעות של to LEAD היא שמישהו ירחוץ לה את האוטו צריכה לרחוץ לעצמה את הפנים בהרבה מים ולבדוק מה היא ומי היא ואיזו רדידות נמצאה אצלה.
Faara​(שולטת)
Faara​(שולטת) • 18 באוק׳ 2003
שיקי..... כתבת מהבטן שלך אבל קלעת למטרה לדעתי.

אני נוהגת להזכיר "להם" לא לירוק לבאר שאולי ירצו פעם לנסות לשתות ממנה.

וזה לא תמיד עוזר.

תודה שכתבת
theslv​(נשלט)
לפני 21 שנים • 19 באוק׳ 2003
theslv​(נשלט) • 19 באוק׳ 2003
אמת. אסור לירוק לבאר שאתה שותה ממנה. ומי שיורק אמור לא לשתות או לשתות מים דלוחים.
אך מכיוון שכל מערכת היחסחם עד(אם בכלל) הפגישה נעשית בכתיבה מול המחשב , על בעלת הבאר לשים לב טוב(אם היא רוצה) אם הנ"ל ירק או שאולי בגלל חוסר שימוש בחוש הראיה וחוש השמיעה , דברים לא נקרא נכון!

וכמובן אני לא מדבר על קללות וגידופים, שלא באים בחשבון בכלל. ובטח אם אתה מגדיר את עמך נשלט....
דוכיפת​(נשלט)
לפני 21 שנים • 20 באוק׳ 2003
דוכיפת​(נשלט) • 20 באוק׳ 2003
בסה"כ נראה לי שזו לא תגובה מיוחדת לסאבים.
גם ביחסים ואנילים זה קורה לא פעם.
האיגו עןבד הפוך על הפוך
מעבד מותר לצפות שינהג אחרת,דווקא בגלל היותו עבד
מואנילי מותר לצפות שינהג אחרת-בהיותו בן אדם