סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

גזענות בין עדתית- האם נכשלנו??

Agni​(מתחלף)
לפני 18 שנים • 24 בספט׳ 2006

נכשלנו?

Agni​(מתחלף) • 24 בספט׳ 2006
נענש יקר.
כשאתה אומר נכשלנו ברבים למי בדיוק אתה מתכוון?
האם אתה רואה עצמך משוייך ללאום הישראלי?
האם אתה משוייך לדת של היהודונים- העם הכי גזעני אחרי המוסלמים?
האם אתה משוייך לפלג הדתי-יהודי- נטורי כרטא שמסוגלים גם להרוג את "אחיהם" היהודים-ישראלים בשל חוסר סובלנותם לדיעות אחרות(ראה מצעד הגאווה בי"ם- יהודי דוקר יהודי)
האם אתה רואה עצמך כקוסמופוליטן?
האם אתה רואה עצמך בקהילה התל-אביבית?
האם אתה רואה עצמך בקהילה הגאה?
או בקהילה מסוג אחר?

השאלות שהעליתי כאן אינן כדי לנגח אותך, הן כדי להעביר כמה נק' למחשבה.
אני בטוח שיישתלחו בי כמה פוסטים על שימושי במילה יהודון, אך זה היה בכוונה בשביל לדרוך על העצב החשוף.

הרי בכל קהילה יש מלחמות פנימיות של אגו בין האנשים כך שהמצב מורכב מאוד.
ככל שאנו שייכים למעגלים שונים מנוגדים אנו ניזונים מהם ויש פחות הפרדה ושנאה, כי יש קבלה של החדש ודיעותיו, יש אבולוציה והפרייה הדדית.

בכל מקום בו יש אגו יש הפרדה.
בכל מקום בו אין פלורליזם יש אנחנו- והם.
יש גאוות קבוצה והשתייכות לקבוצ ומכאן- אין קבלה של האחר והשונה, אלא אם הוא יכפף לדיעות הקב' השלטת שמנסה להכתיב את האג'נדה שלה ובכך לשטוף את מוחם של הדורות הבאים להפרדה ולתחושת ייחודיות.

Sad But True.
sssssss
לפני 18 שנים • 24 בספט׳ 2006
sssssss • 24 בספט׳ 2006
ציטוט: נענש יקר.
כשאתה אומר נכשלנו ברבים למי בדיוק אתה מתכוון?
האם אתה רואה עצמך משוייך ללאום הישראלי?
האם אתה משוייך לדת של היהודונים- העם הכי גזעני אחרי המוסלמים?
האם אתה משוייך לפלג הדתי-יהודי- נטורי כרטא שמסוגלים גם להרוג את "אחיהם" היהודים-ישראלים בשל חוסר סובלנותם לדיעות אחרות(ראה מצעד הגאווה בי"ם- יהודי דוקר יהודי)
האם אתה רואה עצמך כקוסמופוליטן?
האם אתה רואה עצמך בקהילה התל-אביבית?
האם אתה רואה עצמך בקהילה הגאה?
או בקהילה מסוג אחר?

1. אני לא אומר נכשלנו, או קובע נכשלנו. אני שואל: נכשלנו?

2. אני אומר את זה בשם הרעיון היהודי הציוני של חזון "קיבוץ הגלויות" שהתיזה הבסיסית שלה היא "כור ההיתוך" (ראה דבריי בעניין בפוסט)
דנית האצילה​(לא בעסק)
לפני 18 שנים • 8 באוק׳ 2006
נושא מעניין ובעייתי.

לדעתי צריך לשאול שתי שאלות:

1)האם יש הבדל בין הקבוצות השונות של המין האנושי?

אם יש הבדל אז

2)האם יש מקום לנהוג באופן שונה בכל קבוצה, ובעיקר האם לכל קבוצה צריכות להיות זכויות וחובות המותאמים לה כמו למשל הפלייה מתקנת וכיו"ב.

ואם דעתי מעניינת מישהו, אז אני חושבת שיש הבדל בין האנשים אבל לכולם מגיע יחס שווה, לא אפליה מתקנת ולא אפרטהייד.

עד כמה משמעותי ההבדל, מי יודע, אסור לבצע היום נסויים בעלי אופי "גזעני", צריך לכל ניסוי כזה את אישור ועדת הלסינקי, והועדה לעולם לא תיתן אישור לבצע ניסוי לפיו למשל גזע מסויים חרוץ יותר, גזע אחר בעל חוש מוזיקלי מפותח, אחר בעל חוש מסחרי מפותח ואינטליגנציה גבוהה וכיו"ב.

אולי ההשפעה הגנטית קיימת והיא שולית וכל אדם יכול להתפתח כרצונו למרות שנולד עם איזה שהו יתרון או חיסרון גנטי מסויים ויכול להיות שההשפעה הגזעית/תורשתית דומיננטית יותר מכל דבר אחר ואין לפרט שליטה על כך מי יודע?

[img=http://img245.imageshack.us/img245/9692/areweallthesamefj6.th.jpg]
sssssss
sssssss • 8 באוק׳ 2006
ציטוט: האם יש הבדל בין הקבוצות השונות של המין האנושי?

כנראה שכן. עד כמה שידוע לנו, נולדנו לאביי קדמון שונים ולכן בבסיס קיים הבדל בין הגזעים.

ציטוט: אולי ההשפעה הגנטית קיימת והיא שולית וכל אדם יכול להתפתח כרצונו למרות שנולד עם איזה שהו יתרון או חיסרון גנטי מסויים ויכול להיות שההשפעה הגזעית/תורשתית דומיננטית יותר מכל דבר אחר ואין לפרט שליטה על כך מי יודע?

אני גם מסכים שקיימת השפעה גנטית. לא ניתן לבטל את העובדה הזאת. אבל עד כמה השפעה כזאת מכריעה בהתפתחותנו המנטלית?
בואי ניקח לרגע תינוק בן יומו שנולד להורים בעלי מנת משכל גבוהה. נשים את אותו תינוק בחברת קופים בלב ג'ונגל מרוחק ונחזור בעוד כמה שנים. כשנחזור למצוא אותו בעוד מספר שנים, נמצא לא אחר מקופיף קטן וחביב שאוכל כינים וליבו שש ושמח למראה בננה צהובה...
במילים אחרות: עם כל המשקל הגנטי והגזעי שכל אדם נושא על גבו, עיקר החשיבות מוענקת לבית הגידול שלנו. כרי ההשפעה הסביבתיים, התרבותיים והחברתיים הם ראש ועיקר להתפתחות האדם. אין לי ספק שכל אחד מאיתנו, לו היה גדל בשבט פראי באפריקה היה מתנהג כבן השבט לכל דבר ועניין. לא הייתה עומדת לזכותו זכות אבותיו או גזעו הפרהיסטורי.
יחד עם זאת, לעולם לא נשיג מדרגה שווה עליה יעמדו הבריות. לעולם יתקיימו הבדלים. אבל בהחלט ניתן לטשטש את ההבדלים הללו. הרי הגאונות אינה נחלתה הבלעדית של עם מסויים. ודווקא בעניין הזה כדאי להסתכל על אחוז הגאונים שהעם היהודי הצמיח. לא בכדי זהו אחוז מרשים ביחס לכוחנו המספרי-כמותי ביחס לשאר העמים. התשובה נעוצה לדעתי בהיותנו "עם הספר". ומכאן, שאכן יש השפעה מכרעת לכרי ההשפעה, לבית הגידול במעגלים הקטנים והבינוניים של האדם.
דנית האצילה​(לא בעסק)
ציטוט: נענש כתב:
כנראה שכן. עד כמה שידוע לנו, נולדנו לאביי קדמון שונים ולכן בבסיס קיים הבדל בין הגזעים.

icon_eek.gif

מוצאנו מאב קדמון אחד "ההומו ספיאנס" היו לו עוד מתחרים הומו ארקטוס, האדם הניאדרטאלי ועוד, אבל בסופו של דבר כשמדובר במינים דומים מאוד רק המוצלחים מביניהם שורדים. הממימצאים הארכיאולוגים מצביאים על כך שכאמור חיו מינים שונים של בני אדם בתקופה חופפת עד שאבינו הקדמון דחק את רגליהם של השאר.

ציטוט: בואי ניקח לרגע תינוק בן יומו שנולד להורים בעלי מנת משכל גבוהה. נשים את אותו תינוק בחברת קופים בלב ג'ונגל מרוחק ונחזור בעוד כמה שנים. כשנחזור למצוא אותו בעוד מספר שנים, נמצא לא אחר מקופיף קטן וחביב שאוכל כינים וליבו שש ושמח למראה בננה צהובה...

icon_eek.gif

בן כמה אתה?

זה כמו להגיד שאם ניקח קופיף קטן וניתן אותו לזוג הורים שהם בני אדם אינטיליגנטים אז גם הקופיף יגדל להיות תלמיד מצטיין.

ציטוט: במילים אחרות: עם כל המשקל הגנטי והגזעי שכל אדם נושא על גבו, עיקר החשיבות מוענקת לבית הגידול שלנו. כרי ההשפעה הסביבתיים, התרבותיים והחברתיים הם ראש ועיקר להתפתחות האדם. אין לי ספק שכל אחד מאיתנו, לו היה גדל בשבט פראי באפריקה היה מתנהג כבן השבט לכל דבר ועניין. לא הייתה עומדת לזכותו זכות אבותיו או גזעו הפרהיסטורי.

יכול להיות, אין כרגע אפשרות לבדוק מהי ההשפעה הגנטית על ההבדל בין הגזעים ועד כמה היא דומיננטית ביחס להשפעות הסביבה,
יש גזענים שיגידו לך שכמו שעדיף להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה כך עדיף להיות בעל נתונים גנטיים מועדפים ולגדול בסביבה טובה - כך תקבל את האדם האידיאלי. אם אחד מהשניים לקויי אז תקבל חברה בעייתית.

יש דרך אגב מחקרים של תאומים שהופרדו ונמסרו לאימוץ שמראים שהעניין התורשתי השפיע בסופו של דבר יותר מהעניין הסביבתי. כלומר הם היו דומים יותר בהתנהגותם להורים הביולוגים מאשר להורים המאמצים.

ציטוט: יחד עם זאת, לעולם לא נשיג מדרגה שווה עליה יעמדו הבריות. לעולם יתקיימו הבדלים. אבל בהחלט ניתן לטשטש את ההבדלים הללו. הרי הגאונות אינה נחלתה הבלעדית של עם מסויים. ודווקא בעניין הזה כדאי להסתכל על אחוז הגאונים שהעם היהודי הצמיח. לא בכדי זהו אחוז מרשים ביחס לכוחנו המספרי-כמותי ביחס לשאר העמים. התשובה נעוצה לדעתי בהיותנו "עם הספר". ומכאן, שאכן יש השפעה מכרעת לכרי ההשפעה, לבית הגידול במעגלים הקטנים והבינוניים של האדם.

אין ויכוח שאנו, היהודים, עם אינטיליגנטי.
גם אלו ששונאים אותנו לא מתכחשים לכך, מספיק לראות את אחוז מקבלי פרסי הנובל היהודים כדי להבין זאת, אין ויכוח שאנחנו גם יודעים לעשות כסף ואפשר לראות למשל את אחוז האולגרכים ברוסיה מקרב היהודים.
השאלה אם זה גנטי או עניין של סביבה.
גנטיקה בעניין הזה יכולה להשפיע למשל על מבנה המוח, הזרמים החשמליים שבו וכיו"ב.
עד כמה שאני יודעת המיליארדרים שלנו ברוסיה לא גדלו בסביבה מי יודע כמה יהודית.

אני מציעה שתעשה עוד קצת שיעורי בית בעניין.
sssssss
sssssss • 8 באוק׳ 2006
ציטוט: מוצאנו מאב קדמון אחד "ההומו ספיאנס" היו לו עוד מתחרים הומו ארקטוס, האדם הניאדרטאלי ועוד, אבל בסופו של דבר כשמדובר במינים דומים מאוד רק המוצלחים מביניהם שורדים. הממימצאים הארכיאולוגים מצביאים על כך שכאמור חיו מינים שונים של בני אדם בתקופה חופפת עד שאבינו הקדמון דחק את רגליהם של השאר

אני מציע לך להיות הרבה פחות יהירה והרבה יותר זהירה ומחושבת, בייחוד בתחום שכל יום מוליד ממצאים חדשים.
את באמת חושבת כי כל הגזעים האנושיים באו מאב קדמון אחד ויחיד רק כי המדע של היום חושב ככה? די ברור ושקוף כי אין אב קדמון אחד ויחיד לגזע האנושי. זה מזכיר לי את הנאיביות התנכית רק בגירסת המדע. פחות יהירות יותר זהירות...

ציטוט: בן כמה אתה?

זה כמו להגיד שאם ניקח קופיף קטן וניתן אותו לזוג הורים שהם בני אדם אינטיליגנטים אז גם הקופיף יגדל להיות תלמיד מצטיין

ומה בדיוק את חושבת שהמצאתי את זה?? זה לקוח מתוך סיפור אמיתי!!! וזה בהחלט מוכיח את הטענה שלי.

ציטוט: יש דרך אגב מחקרים של תאומים שהופרדו ונמסרו לאימוץ שמראים שהעניין התורשתי השפיע בסופו של דבר יותר מהעניין הסביבתי. כלומר הם היו דומים יותר בהתנהגותם להורים הביולוגים מאשר להורים המאמצים.

אם תקראי את דבריי היטב תבחיני שאני לא שולל את העניין הגנטי כלל וכלל. אני פשוט לא מעניק לו את כל כובד המשקל. דוגמת הקוף (כן היה מקרה כזה!!) ודוגמת השבט הפראי כמאה עדים להוכחת העניין. חבל שלא השכלת להבין את זה...
על כל מחקר שמתפרסם תוכלי למצוא מחקר אחר שיסתור אותו. זה נראה כאילו את לוקחת את המחקרים המדעיים ברצינות תהומית מדי. הם חשובים להתפתחות ולהתקדמות שלנו אבל הם אינם בבחינת תורה מסיני. בעוד 100 שנים רבים מהמחקרים האלה ייחשבו כפרימטיביים ומפגרים

ציטוט: אין ויכוח שאנו, היהודים, עם אינטיליגנטי.
גם אלו ששונאים אותנו לא מתכחשים לכך, מספיק לראות את אחוז מקבלי פרסי הנובל היהודים כדי להבין זאת, אין ויכוח שאנחנו גם יודעים לעשות כסף ואפשר לראות למשל את אחוז האולגרכים ברוסיה מקרב היהודים.
השאלה אם זה גנטי או עניין של סביבה.
גנטיקה בעניין הזה יכולה להשפיע למשל על מבנה המוח, הזרמים החשמליים שבו וכיו"ב.
עד כמה שאני יודעת המיליארדרים שלנו ברוסיה לא גדלו בסביבה מי יודע כמה יהודית.

פה דווקא נגעתי בעניין התורשתי. לא כל גאון גדל בבית יהודי אדוק. זה בטוח. מדובר על שרשרת גנטית ארוכת שנים וטווח שבסופה נוצר אדם משופר וטוב יותר. זוהי ההתפתחות המנטלית במיטבה והיא באה תודות לחשיבה רבת שנים עוד מימים ימימה.

ציטוט: אני מציעה שתעשה עוד קצת שיעורי בית בעניין.

אני מציע שלא תקחי כל מאמר שאת קוראת כאילו נכתב באצבע האלהים. ואני מציע גם שתלמדי מעט משנה זהירות מהו בייחוד בתחום כל כך מעורפל ושנוי במחלוקות!
דנית האצילה​(לא בעסק)
ציטוט:
נענש כתב:
אני מציע לך להיות הרבה פחות יהירה והרבה יותר זהירה ומחושבת......

אני מציעה לך לא להציע לי הצעות, אלא אם כן אתה על ארבע.

ככה אני אל גברים, אל תיקח את זה אישי, עוד יצאת בזול בתור אחד שמשתמש בסימלון כמו של העבד שלי וגם מצטט את מוחמד עלי בחתימה שלו.

ציטוט: את באמת חושבת כי כל הגזעים האנושיים באו מאב קדמון אחד ויחיד רק כי המדע של היום חושב ככה? די ברור ושקוף כי אין אב קדמון אחד ויחיד לגזע האנושי. זה מזכיר לי את הנאיביות התנכית רק בגירסת המדע. פחות יהירות יותר זהירות..

לכולנו היה פעם אב קדמון אחד, מאז כל קבוצה תפסה כיוון. שמעת על בדיקת מוטציות בכרומוזום y? גם לפי זה אפשר לראות שראשוני ההומו ספיאנס הגיעו מאפריקה, שם גם יש את העדויות הקדומות ביותר לאדם זקוף.
אולי יגלו או יגיעו יום אחד למסקנה שהאנשים הקדומים ביותר הגיעו ממקום אחר, אבל עדיין יהיה קשה מאוד אם בכלל לסתור את זה שלכל בני האדם היום יש אב קדמון אחד.

ציטוט: ומה בדיוק את חושבת שהמצאתי את זה?? זה לקוח מתוך סיפור אמיתי!!! וזה בהחלט מוכיח את הטענה שלי

לא המצאת את זה, כנראה גדלת על סרטי טרזן,
אבל זה לא רלוונטי לעניינינו, נכון שהיו מקרים כמו שציינת, אבל אנחנו לא משווים כאן בני אדם לקופים.
ומה אתה רוצה להגיד, שאדם שגדל בין קופים יהיה אגרסיבי בדיוק כמוהם? ובעל אותה רמת משכל?

ציטוט: פה דווקא נגעתי בעניין התורשתי. לא כל גאון גדל בבית יהודי אדוק. זה בטוח. מדובר על שרשרת גנטית ארוכת שנים וטווח שבסופה נוצר אדם משופר וטוב יותר. זוהי ההתפתחות המנטלית במיטבה והיא באה תודות לחשיבה רבת שנים עוד מימים ימימה.

אז אם החוכמה היהודית זה לדעתך עניין גנטי ולא תרבותי למשל (ויכול להיות שאתה צודק) אז מה תגיד למי שיגידו לך שלעם היהודי יש גם תכונות אופי שליליות והן גנטיות?
אולי גם עבירות המין והפשע שיש לנו כאן בשפע, מנערים אלימים ועד החשדות לגבי האזרח מס. 1 זה גם עניין גנטי?

ציטוט: אני מציע שלא תקחי כל מאמר שאת קוראת ........

אולי תסמן לי מה לקרוא, אדון מדען טילים,
ועוד הפעם, אל תיקח את זה אישי גברים מבינים רק כוח. נשלטים גם יכולים להנות מזה, זה בסדר כל עוד הם גם לומדים משהו.
sssssss
sssssss • 8 באוק׳ 2006
1. נסי לעשות את ההפרדה בין עולם השליטה לבין ויכוח/דיון לגיטימי. זכותי המלאה לא להסכים איתך. כל זמן שתעני בצורה עניינית התגובות שלי יהיו ענייניות. ברגע שתסטי לפסים אישיים תקבלי יחס דומה. נשלט או לא אני לא ממש שייך לך...אני מכבד אותך כל זמן שתכבדי אותי.
ככה אני בנושאים רציניים, אל תקחי את זה אישית icon_smile.gif

2. אני מזמין אותך להיכנס ללינק הבא על מנת לקבל מושג עד כמה פני המחקר הזה נזילים ועד כמה בכל יום התמונה יכולה להשתנות מהקצה אל הקצה. האומץ לחשוב את מה שלא חשבו לפניך הוא האומץ האמיתי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3307526,00.html

3. הרעיון שעומד מאחורי הדוגמא של תינוק שגדל בחברת קופים הוא הרעיון שעומד מאחורי המושג "תלוי תרבות". יש לסביבה, לחברה ולתרבות בה צמחנו השפעה מכרעת על מי שאנחנו. זה בעצם הויכוח על למי ניתן המשקל הכבד יותר בהתפתחותנו האישית לגנטיקה או לסביבה. לשניהם יש השפעה עלינו אבל לדעתי לסביבה יש השפעה מכריעה אף יותר. דוגמת התינוק שגדל בחברת קופים מוכיחה לטעמי את הטענה הזאת.

4. העם היהודי אינו גזע בפני עצמו במשפחת העמים. יש לו היסטוריה עמוקה שבזכותה יצאו ממנו לא מעט גאונים. תכונות אופי שליליות אינן נחלתן של עם מסויים. זוהי מחלה כלל אנושית. ההיסטוריה מוכיחה את זה קבל עם ועולם. כל טענה אחרת הינה גזענית בעליל ומחטיאה את הנקודה.

5. אני מבין שיש לך דוקטוראט בנשלטים... icon_lol.gif את הזן שלי כנראה פיספסת...ושוב זה לא אישי.
כלבלבון עירוני

אתנחתא קומית על הגניוס היהודי :)

כלבלבון עירוני • 8 באוק׳ 2006
כל מי שלומד פסיכולוגיה מקבל עשרות מחקרים פסיכולוגיים סטטיסטיים לקריאה.

מחקר אחד שקיבלנו היה של פסיכולוג וד"ר ידוע למדעי ההתנהגות שעשה מחקר מקיף ב2002 על הגניוס היהודי ועל התפלגות I.Q. לפי עמים וארצות.
הנתון המצחיק הוא שמצאו IQ גבוה בצורה משמעותית אצל היהודים אבל מתברר שהוא התחיל ללכת לאיבוד כשהיהודים הגיעו לישראל והוא ירד כמעט לגמרי. icon_smile.gif
http://pewglobal.org/reports/display.php?ReportID=167

הבדיחה היא שהד"ר מנסה בכובד ראש לנחש לאן נעלם הגניוס היהודי כשהיהודים הגיעו לישראל ומתחיל מאמר שלם של הסברים מדוע בישראל הIQ זהה לממוצע העולמי.
אחד ההסברים שהד"ר בדק בכובד ראש ושלל לגמרי הוא ההסבר שמבין היהודים הפחות אינטילגנטיים הגיעו לארץ הזאת. icon_smile.gif
http://sq.4mg.com/IQIsraeli.htm
הגניוס היהודי יכול להיות דבר שהיה פעם ונעלם יחד עם הרבה דברים נוספים.
outsider1
לפני 18 שנים • 15 באוק׳ 2006
outsider1 • 15 באוק׳ 2006
בתור מישהו שהוא חצי-חצי אני יכול להגיד לך שכור ההיתוך נכשל באופן חרוץ. אמא שלי היא X ודוד ודודה שלי כל הזמן עסוקים בלציין את זה תוך רגשי נחיתות כלפיה. לעומת זאת אבא שלי התקבל יפה אצל המשפחה שלה.