סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

BDSM = אלימות?

פסיכו לוג​(שולט)
לפני 18 שנים • 13 באוק׳ 2006

BDSM = אלימות?

פסיכו לוג​(שולט) • 13 באוק׳ 2006
נדמה לי שההגדרה של אלימות היא גרימת נזק לזולת (לא משנה אם פיזי, רוחני, כלכלי וכו').
לחטוף למשל מכה שמשאירה סימן זה אלימות? מצד אחד נשאר נזק שבגללו צריך להיזהר ולהסתיר שלא יראו, ולעיתים גם כאב. אך אותו אחד דוקא מעוניין בכך.
אני מניח שהתשובה היא עניין של תפיסה. לכן השאלה היא אם כל זה נתפס כהתנהגות אלימה.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 13 באוק׳ 2006
שמע, אין לי פה מילון לידי, אבל אני יכולה לומר לך איך אני רואה את האלימות.
היה לי על זה ויכוח שלם עם ידיד ונילי קינקי שלי לפני כמה חודשים, זה נגמר רע מאוד icon_twisted.gif

אלימות היא:
פגיעה באדם, בבעל חיים או בחפץ
פיזית או מילולית
במטרה לגרום פגיעה ו/או נזק
אלימות היא פעמים רבות דרך להפגין כוח
במצבים של חולשה
לשם הגנה או התקפה
או השגת מטרות בדרך לא לגיטימית ולא מקובלת.
באלימות יש תוקף
ויש נתקף
יש קורבן שלפעמים הופך לתוקף בעצמו.
אלימות היא תמיד רעה ופוגענית.
אין אלימות טובה.
אין חוקים ואין סדר באלימות.
אלימות יכולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.

מכאן נובע, שלעניות דעתי,
אלימות היא לא:
ספורט (גם לא ספורט אלים)
בדסמ

למה?
אלימות אי אפשר להפסיק בלי אלימות נגדית- וזאת בהנחה שיש לך כוח רב יותר מהתוקף (םיזית או אפילו להביא משטרה).
באלימות הנתקף לא נהנה, הכאב הפיזי או המילולי נכפה עליו.

ספורט הופך לאלים, כשאחד השחקנים מפר את הכללים ומנסה "לרמות".
בדסמ הופך לאלים, כשאחד השחקנים (במקרה זה, השולט) מפר את הכללים וכופה עצמו על השני (במקרה זה, הנשלט) במידה או בצורה שהנשלט אינו מעוניין בה ואף נפגע ממנה.

ספורט ובדסמ במקרה זה, בעצם מקבילים: שניהם משחקים, בשניהם יש חוקים (בין אם כלליים או פרטניים), מוסכמות ואתיקה.
שניהם פעילויות מקובלות על החברה ונחשבות דרכים לגיטימיות להוצאת אגרסיות (נוציא כרגע את העובדה שחלק מהחברה חושבת שאנחנו סוטים וחוולי נפש, אבל אין שום חוק נגדנו וסך הכל לאף אחד לא אמור להיות אכפת מה אנחנו עושים בצינעה כל עוד זה לא הופך לאלימות).

בעוד אלימות היא ההיפך הגמור.

מקווה שעניתי על שאלתך icon_smile.gif
פסיכו לוג​(שולט)
פסיכו לוג​(שולט) • 13 באוק׳ 2006
רשימת ההגדרות שלך נשמעת סובייקטיבית, אך מעניינת.
מי קובע מה היא אלימות ומה לא?
ומה לגבי ספורט אלים? אני מניח שאיגרוף זה לא ממש הבעת יחסי אהבה הומוסקסואליים...
קשה לומר שהמטרה שם אינה לפגוע כשכוונת כל יריב היא לגרום לזעזוע מוח שיוביל לאיבוד הכרה, מכה בסרעפת שתשתק זמנית את מערכת העצבים המרכזית, או לגרום לדימום מספיק חמור.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 13 באוק׳ 2006
כן, אבל שני הצדדים נכנסים לשם במודע, לשניהם יש יכולות הגנה והתקפה בכוחות יחסית שווים (למשל יש רמות משקל באיגרוף), יש שופט שקובע אם מישהו ביצע עבירה.

ברור שיש הרבה מקרי אלימות, יש גם בכדורגל.

אבל האלימות היא לא המטרה. המטרה לא לשבור ליריב את האף, ולא לגרום לו נזקים בלתי הפיכים. באיגרוף לא משתמשים בכלי נשק, לא משתמשים באגרופן, לא מביאים עוד חברים שיפוצצו לך את הצורה, לא הורגים אותך.
באיגרוף אין מכות מתחת לחגורה, בעוד שבאלימות זה צעד מאוד מקובל.

יש חוקים מאוד ברורים, יש אימונים. מתאגרף שלא שומר עליהם, עשוי להיות מורחק זמנית או לצמיתות.
ספורט חייב להיות הוגן.

באלימות אין את זה בכלל.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 13 באוק׳ 2006
השאלה שלך, או לפחות הכותרת, היא בבירור מוטעית. ברור שבדסמ לא שווה לאלימות. יכול להיות שיש בו אלימות, אבל זה משהו אחר. אם יש או אין בו אלימות זו כמובן עניין של הגדרה, ולפי ההגדרה האישית שלי יש, ממש כפי שספורט יכול להיות אלים, אבל מעולם לא התעמקתי בשאלה הזו משום שלא נראה לי שתשובה לה תביא אותי לתובנה כלשהי. גם אם אני קובע שלהצליף במישהו בהסכמתו זו "אלימות", ברור שהאלימות הזו היא לא אותה אלימות כשל מי שזורק על מישהו אחר אבן ברחוב ולא אותה אלימות כשל כדורגלן שנכנס בפראות בשחקן יריב. כך שבעצם לא אמרתי בזה כלום מלבד שמילה מסוימת כוללת בעיניי גם משמעות מסוימת.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שישי אוק' 13, 2006 6:09 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
outsider1

BDSM זה לא אלימות.

outsider1 • 13 באוק׳ 2006
ההודעה נחתבה בלשון זכר אבל היא מדברת על שני המינים.

BDSM מכיל בתוכו אלימות זה נכון, אבל זאתי אלימות מוגבלת מאוד אשר נועדה להשיג מטרה מסויימת.

בוא נתחיל עם זה ש BDSM זאתי מערכת יחסים בין שני אנשים בוגרים, אשר מתחלקים לשתי קבוצות: שולטים ונשלטים המתחפים והמתחלפות נחשבים כמי שמכילים את שני הסוגים. השולטים וכך גם השולטות הם מי שלרוב (תוך הסכמה עם הנשלטים או נשלטות) נותנים את הטון במערכת. האלימות במערכת יחסים בדסמית נועדה לשתי מטרות:

ענישה במקרה ונשלטת לא עמדה או ביצעה את מה שהשולט רצה, ופרס במקרה והיא עמדה בכל הציפיות.

מקרה מעניין שכדאי לבדוק זה מה קורה עם הנשלטת היא מזוכיסטית. אז העונש הוא מחסור באלימות והפרס הוא אלימות.

מי שקובע מה זה אלימות, הם בני הזוג אשר משתתפים במערכת הזו.
עינבר

מישהו כתב את זה יותר יפה ממני, פעם

עינבר • 13 באוק׳ 2006
אלימות היא התנהגות שיש בה תוקפנות חד צדדית.
ההפך מאלימות היא תקשורת, שהיא בקשר דו צדדי.

הגדרה שלך אלימות איננה גרימת נזק לזולת,
אלא יותר קרובה להגדרה של כחולית.

מה שאנשים התייחסו אליו, זה מה שפרויד הגדיר
כדחף של אלימות. אני חושבת שאכן יש יצר אלים ב BDSM,
אני חושבת שאותו יצר קיים גם בצד הנשלט,
שבוחר במצב האלים, כאשר היצר מופנה כלפי עצמו.

אבל אלימות היא לא רק יצר, היא גם התנהגות
ועל כן, אני לא חושבת שBDSM היא אלימות,
אלה דווקא עידון של האלימות. ביטוי ליצר,
בהתנהגות שאיננה אלימה, כי היא הדדית.

יכולה להיות אלימות , גם בלי שידעו להגדיר אותה.

בכל מקרה , לא הייתי מגדירה BDSM כגורם לנזק,
להיפך, הוא גורם לאושר והנאה. ההצלפות הן אמצאי.
ohad - m​(אחר)
ohad - m​(אחר) • 13 באוק׳ 2006
לפי דעתי מאוד קשה להגדיר אלימות, כמו שכבר נאמר פה, יש הרבה סוגים של אלימות...
גם מישהו ש"חותך " אותי בכביש , מתנהג כלפיי באלימות, למרות שאנחנו לא מכירים ואין ביננו קשר.
דוגמא הרבה יותר מסובכת זה מה קורה כשמישהו לא משלם מיסים, ומגיעים הוצאה לפועל אליו הביתה ומתעמתים איתו,
יש הרואים בכך אלימות (של המדינה) , אך לגברברים האלימים יש הכשר כדת וכדין להשתמש באלימות זו כלפיי אותו אדם.
לכן, לפי דעתי, אפשר להגדיר אלימות כאלימות אך ורק אם היא נעשית שלא בהסכמה, שלא בתאום, וללא הכשר חוקי שנותן לה "גב".
ברגע שנעשית פעולה לא חוקית ולא בהסכמה - זו אלימות
כמובן שלאור כך, לפי דעתי לפחות, אין שום קשר בין בדסם לאלימות

אוהד
teacher​(שולט)

ענין של בחירה

teacher​(שולט) • 13 באוק׳ 2006
נתחיל מזה שאלימות היא הגדרה של הצד הסביל בפעולה הזאת,
זה שעליו מופעלת אלימות.
כלומר שאם מתאגרף במשקל בינוני יחטיף לאיזו זקנה במעבר חציה, זו אלימות,
למרות שהוא עשה את זה בדיוק כמו בזירה, ומבחינתו אין הבדל.
הזקנה לא בחרה לקבל את האגרוף ולא יכלה לעצור את זה.

וזו נראית לי הגדרה יותר מדוייקת וחדה של מה מהווה אלימות ומה לא.
BDSM אינו אלימות כלל, מפני שלשני הצדדים יש יכולת בחירה רציפה.
הוא גם אינו מכיל אלימות, כמו שספורט אינו אלים.
איגרוף, ג'ודו, היאבקות, בושידו, אינם אלימים. בענפי הספורט האלה, עד כמה שלא נראה,
יש כללים וחוקים, ומילת ביטחון. יש גם הסכמה ואחריות הדדית של המשתתפים.
ולא נשכח כמובן את הידיעה הברורה שלהם לגבי הסיכונים שהם לוקחים, לפני שקורה משהו.
יש כמובן גם סיכון, פיזי בעיקר, המון מקום לטעויות, וגם לאלימות, שקורה מדי פעם.
אם בכדורגל פלוני נותן בעיטה לביצים לאלמוני, מעבר לטעות אנושית זו יכולה להיות גם אלימות.
שחקני כדורגל אינם מחוייבים לשחק עם מגיני ביצים, כי הם לא אמורים לקבל בעיטות שם..

באיגרוף, אם אחד הצדדים מאבד את שיקול הדעת ועובר על החוקים, זו אלימות, ללא ספק.

בקיצור - יכולת הבחירה, היא לדעתי המרכיב העיקרי בהבדל בין אלימות ל-BDSM ולכל דבר אחר.
עוף חול
עוף חול • 13 באוק׳ 2006
אני מצטרפת לכחולית... תגובתה לדעתי הייתה הכי קולעת במקרה הזה... הסכמתי עם כל מילה...
ובנוסף כמה דברים:
אוהד: ממשלות עם "גב חוקי" עשו הרבה דברים שהיו לדעתי (בנתיים אין פה הגדרה מילונית) אלימות לשמה.. אקח לי את הדוגמא הקיצונית ביותר: גרמניה הנאצית... עוד לפני שיצאה למלחמה עם שאר מדינות העולם... היא עשתה בתוך עצמה פעולות מאוד אלימות שלא זכו אפילו לשפימון של ביקורת עולמית (למקרה ויבואו להגיד שלא גיבו אותה בחוק)... כך שאני חולקת במקצת על דעתך שכל פעולה הרשומה כחוקית לא נחשבת אלימות..
עכשיו עינבר: כמה דברים... קודם כל התחלת בכך שההיפך מאלימות היא התקשורת... את צודקת ופה בדיוק ההבדל... הרבה פעמים האקט ה"אלים" בBDSM מתפרש כסוג של תקשורת בין הנפשות הפועלות. כך לדוגמא טפיחה, או מכה חזקה על הישבן יכולה להדמות לדרישת\ בקשת לעידוד... או זירוז..

ועוד הבדל מהותי בעייני... באלימות כמו שאמרו לפני יש רצון לפגוע בצד השני, ועל כן היא באה... המעשה מקורו ברצון לפגוע בצד השני... בBDSM המעשה מקורו ברצון לעשות את עצם הפעולה... ולאו דווקא בגלל שזה אדם זה או אחר... כמובן שהרצון מתעצם כלפי אדם מסויים, כשיש קשר טוב בין השניים... אבל אני מאמינה, ורוצה להאמין שמי שנמצא בתחום לא פה כדי להרביץ לאנשים מסויימים אלה כי הוא אוהב את האקטים של הBDSM כאקטים בפני עצמם.

-חיילת-