melody |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
melody • 14 באוק׳ 2006
ציטוט: יש מצב למנאז'?
רק אם דיר-פרודנס באה גם |
|
DearPrudence |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
DearPrudence • 14 באוק׳ 2006
melody כתב/ה: ציטוט: יש מצב למנאז'?
רק אם דיר-פרודנס באה גם בהתחלה כתבתי ש"בטח! אני באה גם !!" אבל אחר כך החלטתי להיות יסודית לשם שינוי ולבדוק מה משמעות המילה מנאז'. וזו התוצאה הראשונה שהחיפוש בגוגל העלה (תוך שירבוב, הפלא ופלא, של עוד הגדרה): "המינוח הנכון הוא: "מנאז' א טרואה" <בצרפתית> שזה בעצם, הנאה בשלישיה). סאדו מאזו (סקס מלווה בכאב)" (מלווה באלימות לצורך הענין) בכל מקרה, כנראה שלא אוכל לבוא, אלא אם כן מדובר במנאז'א קוואטרה (??) מאד חשוב להיצמד להגדרות |
|
עינבר |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
לא מסכימה איתך
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
עינבר • 14 באוק׳ 2006
מיוחדת. כתב/ה: ובכן- סובבו את זה איך שתרצו, אבל BDSM המערב מכות {כן. הצלפה היא מכה, סטירה היא מכה וכו'}, משיכות שיער, מצבטים ושאר מוטיבים כואבים נובע ממקום אלים ולכן האקטים האלו- גם אם הם נעשים בהסכמה מלאה- הינם אלימות.
ואתם מתים על זה. ממש לא נכון. שאת מגדירה את האקטים האלה כאלימות, את נותנת לגיטימציה גם לאלימות. לתוקפנות. ההסכמה היא משמעותית מכל כך הרבה בחינות אישה מוכה לא מסכימה לאלימות, היא פשוט אפטית. נכון שהיא לא מתלוננת, אבל היא גם לא בוחרת להיות שם. מכיוון שהשולט יכול להפסיק מתי שירצה וגם במילת בטיחון, מכיוון שהשולט יעשה את זה רק עם פרטנרית שמסכימה. מכיוון שBDSM בא המטרה לגרום הנאה הדדית ל 2 הצדדים. אי אפשר לכנות את זה אלימות. זאת שימוש לרעה בשפה. זאת לא גולרפיקציה, זאת הדגרה של גבולות המוסר ב BDSM. אלימות היא פעולה תוקפנית , פוגענית שעושה רע לזולת. המכות ב BDSM, יוצרות עונג ותשוקה, ולא כאב רע. ההשפלות ב BDSM, למי שמתחבר אליהן, לא פוגעות, אלא הן מבנות דימיקה ש2 אנשים נהנים ממנה. אישית, השפלות ב BDSM, יעוררו חיוך וגוואה על פני. |
|
מUחדת |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
Re: לא מסכימה איתך
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
מUחדת • 14 באוק׳ 2006
עינבר כתב/ה: מיוחדת. כתב/ה: ובכן- סובבו את זה איך שתרצו, אבל BDSM המערב מכות {כן. הצלפה היא מכה, סטירה היא מכה וכו'}, משיכות שיער, מצבטים ושאר מוטיבים כואבים נובע ממקום אלים ולכן האקטים האלו- גם אם הם נעשים בהסכמה מלאה- הינם אלימות.
ואתם מתים על זה. ממש לא נכון. שאת מגדירה את האקטים האלה כאלימות, את נותנת לגיטימציה גם לאלימות. לתוקפנות. ההסכמה היא משמעותית מכל כך הרבה בחינות אישה מוכה לא מסכימה לאלימות, היא פשוט אפטית. נכון שהיא לא מתלוננת, אבל היא גם לא בוחרת להיות שם. מכיוון שהשולט יכול להפסיק מתי שירצה וגם במילת בטיחון, מכיוון שהשולט יעשה את זה רק עם פרטנרית שמסכימה. מכיוון שBDSM בא המטרה לגרום הנאה הדדית ל 2 הצדדים. אי אפשר לכנות את זה אלימות. זאת שימוש לרעה בשפה. זאת לא גולרפיקציה, זאת הדגרה של גבולות המוסר ב BDSM. אלימות היא פעולה תוקפנית , פוגענית שעושה רע לזולת. המכות ב BDSM, יוצרות עונג ותשוקה, ולא כאב רע. ההשפלות ב BDSM, למי שמתחבר אליהן, לא פוגעות, אלא הן מבנות דימיקה ש2 אנשים נהנים ממנה. אישית, השפלות ב BDSM, יעוררו חיוך וגוואה על פני. אלימות מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית אלימות היא שימוש בכוח, בין אם פיזי או אחר, כנגד הזולת במטרה לפגוע בגופו, בכבודו, ברכושו, בנפשו או בתרבותו. {בלי קשר להסכמה או לא} הלגיטימיות החברתית של אלימות תלויה בהקשר בה מתבצעת האלימות. בעוד שברוב המקרים, השימוש באלימות נתפס כשלילי וכעבירה על הנורמות החברתיות ולרוב גם על החוק, הרי שבמקרים מסוימים נתפסת האלימות כלגיטימית, בעיקר כאשר מדובר בהגנה עצמית או במי שהוסמך לכך על ידי המדינה {וכן- גם בבדס"מ}. |
|
aka BODYGUARD |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
aka BODYGUARD • 14 באוק׳ 2006
במחוזות מסויימים בעולם אוכלים מוח של קופים
בארוחות החג המיוחדות, מה שלמרבית האנשים יקפיץ את רמת הגועל... הכל עניין של גיאוגרפיה. שימוש בכוח, אלימות פיסית ומילולית- כל אלה במחוזות מסויימים יקראו עבירה על החוק, במחוזותינו כל אלה גורמים להנאה. ועל כך אמר בעבר מישהו- פורנוגרפיה היא ענין של גיאוגרפיה. |
|
teacher(שולט) |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
לא שאני מחזיק מויקיפדיה משהו...
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
teacher(שולט) • 14 באוק׳ 2006
אבל מה שבסוגריים הוא פרשנות פרטית שלך.
וחוץ מזה, חבל שלא קראת קצת מתחת. הנה כמה ציטוטים נוספים משם: ציטוט: ''..זיגמונד פרויד האמין שיצר התוקפנות הוא דחף מולד שנמצא באדם ונועד לשמור עליו מפני סכנות ..''
''..הפסיכולוג דולארד ועמיתיו האמינו שתסכול גורם לתוקפנות, ומקורה של כל התנהגות תוקפנית הוא בתיסכול..'' ''..ילדים לומדים להיות תוקפנים על ידי חיקוי מודלים תוקפניים, לדוגמה, הורים, שכנים, כוכבי סרטים אלימים ועוד..'' ''..פסיכולוגים אבולוציונים, כגון זוכה פרס הנובל קונרד לורנז, מאמינים שהתוקפנות נגרמת עקב תחרות על משאבים דלים. כאשר אין מספיק משאבים לכולם תתחיל תוקפנות על מנת להשיג אותם. גישה זו בעצם חושבת שהתוקפנות נועדה לעזרה בהישרדות..'' ''..זכרים בגיל העשרה נוטים להיות יותר מעורבים בתוקפנות כלפי זכרים אחרים מאשר כלפי נקבות..'' ''..הפרט דוחק רגשות ומפנים אותם עד לרגע שבו הוא "מתפרץ" באמצעות תוקפנות על הסביבה..'' ''..המשתנים הסביבתיים כוללים תסכול, התקפה כלשהי מאדם אחר כגון עלבון, חשיפה להתנהגויות תוקפניות של אנשים אחרים, חשיפה לגירויים הגורמים לאדם חוסר נוחות. הבדלים אישיותיים כוללים נטייה לתוקפנות, עמדות מסוימות שמעלות את הסבירות להתנהגות אלימה וכישורים המעלים הסבירות להתנהגות כזו, כגון מיומנויות שימוש בנשק..'' חשבתי להביא איזה ציטוט או שניים ואז לנתח אותם, אבל תוך כדי קריאה שניה, כדי לבחור ציטוטים, הגעתי למסקנה שיותר קל יהיה להביא את כולם, וכבר לא נראה לי שצריך להסביר למה אנחנו לא מדברים על אותו הדבר. ההדגשות הן שלי. לי דווקא נראה שאת הגלוריפיקציה עושים אלה שחושבים שמשהו מהכתוב לעיל, קשור ל-BDSM. לא שאני מחזיק יותר מדי מויקיפדיה.. |
|
דוקטרינה(שולט) |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
לעינבר
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
דוקטרינה(שולט) • 14 באוק׳ 2006
לעינבר.
אני מסכים לחלוטין איתך - ולכן, הבדסמ איננה חלק מתוך עולם האלימות. דוק. |
|
סקיפר |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
יותר שאלות מתשובות
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
סקיפר • 14 באוק׳ 2006
יש לי יותר שאלות מאשר תשובות.
כמו זאלופון כל עוד אני בודק לעצמי אם מה שאני עושה נמצא בקריטריונים המוסריים שלי לשאלות לא חייבות להיות תשובות מוגדרות. ההגדרה הראשונה שעולה לי במחשבה דומה להגדרה של ויקיפדיה: "אלימות היא שימוש בכוח, בין אם פיזי או אחר, כנגד הזולת במטרה לפגוע בגופו, בכבודו, ברכושו, בנפשו או בתרבותו." בלי קשר להסכמה. כאשר הקורבן מסכים שיפעילו כנגדו אלימות יש מקרים שהאלימות קשה יותר מהמקרים שהקרבן לא מסכים לאלימות. teacher הביא את הדוגמא של האיגרוף כמשהו שאף אחד לא יאמר שהוא אלימות אבל בשבדיה הציעו לאסור את "הספורט" כיוון שהוכח שהמכות החזקות הבלתי פוסקות לראש גורמות לדימומים קטנים ולהרס הדרגתי של המוח, בלי לדבר על הנזקים שראינו כאשר יש נוקאאוט ומקרים של מוות. בעיני איגרוף הוא ספורט אלים אבל אני מבין את מי שרוצה לקבל עבורו מיליוני דולרים. כאשר יש פגיעות שבטוחים בזמן הפגיעה שהן מביאות לנזק גופני ורואים את ההנאה בעיני הקהל המריע הקהל הזה מעורר בי גועל אבל זה עניין של טעם אישי. לעומת האיגרוף אני אוהב את כל ענפי הספורט של אמנויות הלחימה כך שאני לא בטוח אם יש הסכמה מהו ספורט אלים. הסיבות האבולוציוניות שבגללן בני האדם נולדו תוקפניים ואלימים פחות מעניינות אותו אבל מתוך מודעות שבבדס"מ יכולה להיות אלימות אני משתדל לבדוק את עצמי. היחס שלי למה שעושים אחרים נקבע ע"י ההגדרה האישית שלי מה היא אלימות או התעללות. אני לא בטוח, כמו עינבר, שאפשר תמיד לדעת מתי הסכמה של אישה מוכה היא אפטיה ומתי אחרי כמה זמן האישה תאמר שהיתה התעללות למרות שהיא הסכימה. ראינו כמה מקרים של נשים שאמרו שהן הסכימו אבל אחרי שעזבו את הקשר החליטו שההסכמה שלהן היתה הסכמה להתעללות ואלימות. למשל הסיפור האחרון שפורסם פה של גבר שנוסע עם חברתו לסיני, קובע איתה מילת ביטחון אבל בדרך מאיים עליה שיתן אותה לבדואים כדי שיעשו בה אונס קבוצתי אם לא תציית, מאכיל אותה חומר משלשל כדי שתשאר באמבטה מלאה בצרכיה, קושר אותה ומוסיף מצבטים וכך היא נשארת לבדה יממה שלמה, כשהיא קשורה לבדה באמבטיה הוא מתחיל עם אחרת בבריכה ועוזב אותה, לסיום היממה, כשהיא עדיין באמבטיה בתוך צרכיה וקשורה, הוא מקיים יחסים בחדר הסמוך עם האישה שמצא בבריכה ודואג שהיא תשמע. לפי הסיפור אחרי יומיים היא משוחררת, הוא נותן לאישה להתקלח ויש לה אפטר קייר של שבוע רגיל איתו בבית המלון, בלי שהוא עורך סשנים נוספים. בהנחה שהסיפור שפורסם אמיתי או מישהו יכול לחשוב שאפשר להעביר אותו למציאות, הסיפור הזה בעיני מתאר סיטואציה אלימה, גם אם האישה הסכימה. ההסכמה, השפוי והבטוח שבSSC הם הדברים שמנטרלים בעיני את האלימות שיכולה להיות קיימת בבדס"מ. מתי בדס"מ הוא "בדס"מ כהילכתו", כפי שכמה כתבו על הסיפור שפורסם, ומתי יש בבדס"מ אלימות תלויים בהגדרות של השפוי והבטוח אצל כל אחד. ההגדרות האלה הן אישיות. בדס"מ של אחד יכול להחשב כאלימות אצל השני. |
|
huan |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
huan • 14 באוק׳ 2006
אני נאלץ להסכים עם זאלו ואחרים....גם לדעתי מדובר באלימות.
אך אלימות היא לא תמיד דבר שהןא בהכרח רע או לא לגיטימי...החברה שלנו מרשה להשתמש באלימות במקרים לא מעטים ואף מעגנת את השימוש באלימות בחוק כמו למשל במקרים של עקיפת הסדר הציבורי,עבודות שיטור,ענישה. יש מקרים שבהם החרבה משתמשת באלימות כאמצעי בידור כמו למשל בסוגי הספורט השונים (איגרוף,פוטבול,האבקות וכו),סרטים,ספרים ומשחקים כאשר האלימות היא אחד מגורמי המשיכה העיקריים של אמצעי הבידור האלה......אנשים אל באים לראות האבקות חופשית בשביל להעריך את היופי הגלום שבתנועות המתאבקים אלה בשביל לראות הר אדם אחד שובר להר אדם אחר את הפרצוף...אנשים רואים סרטי פעולה לא בגלל העומק העלילתי אלה מפני שאנשים נהרגים ודברים מתפוצצים. יש מקרים בה אלימות מסוג מסויים הופכת לדפוס התנהגות חברתי מסויים כמו למשל כשאתה פוגש חבר אתה תגיד לו "מה קורה יה חתיכת בן זונה מכוער" או למשל לצעוק "השופט בן זונה" אמירות הנחשבות לאלימות מילולית לכל דבר אך נחשבות לדפוס התנהגות מקובל. המשותף לכל סוגי האלימות המקובלים האלה הוא שהם נעשים במסגרת מסויימת של חוקים והגבלות וזאת בשונה מסוגי אלימות בלתי מקובלים כמו למשל אונס,שוד,גניבה,לחתוך מישהו בכביש או לקלל את אמא שלו כאשר הדבר אינו דפוס התנהגות חברתית נפוצה. בדסמ הוא ם כן סוג של אלימות אך אלימות הנעשת בתוך מערכת של הגבלות,חוקים והסכמות ולכן בשונה מרצח וחתיכת מישהו בכביש המהיר האלימות בבדסמ היא לגיטימית ואמורה להיות מקובלת ולא בגלל שהיא לא באמת אלימות. |
|
דוקטרינה(שולט) |
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
סקיפר
לפני 18 שנים •
14 באוק׳ 2006
דוקטרינה(שולט) • 14 באוק׳ 2006
מסכים עם המשפט שאמרת על זה שקיימת אפשרות שנשים שתוך כדי אמרו בסדר ומייד לאחר סיום הקשר, מייד לשם נקמה - התלוננו במשטרה על אונס או על ברוטאליות. חודשים ולעיתים אפילו שנים לאחר המקרה - מגיעה התלונה.
אומר כאן את דעתי - אם משהו נתן לי אגרוף בפרצוף או בעיטה לבטן - התלונה למשטרה תגיע ממני מייד. בתוך דקות. האם המשטרה תתייחס באותה צורה לתלונה שלי על תקיפה שהותקפתי לפני חמש שנים על ידי ביריון שכונתי כמו לתלונה שהוגשה חמש דקות לאחר התקיפה? דוק. |
|