סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלה לעורכי דין שבינינו

Mass production
לפני 18 שנים • 16 באוק׳ 2006
Mass production • 16 באוק׳ 2006
אז כך: חברות הכבלים מתקשרות עם מנויים. על היחסים בינן לבין המנוי חלים 3 מקורות חוקיים: 1. הסכם התקשרות 2. חוק הבזק, התשמ"ב – 1982 (והתקנות שהותקנו על פיו) 3. כללי הזיכיון שניתן לחברות הכבלים ע"י משרד התקשורת.

בכללי, חסרים כאן פרטים, עובדות, וייעוץ וירטואלי הינו בעייתי ביותר. אבל בכל זאת:

1. בינך לבין החברה אין הסכם התקשרות.
2. אכן, החברה רשאית לתבוע מי שהתחבר בצורה בלתי חוקית ולדרוש ממנו את הסכומים המגיעים לה ואת הנזקים שנגרמו לה. (איני יודע אילו סכומים החברות נוהגות לתבוע במקרים כאלה, כי סכומים כאלה לא מגיעים אלי, אם הבנת מה שאני רומז כאן).
3. בכל אופן, הנזק שנגרם לחברת הכבלים במקרה שלך הוא קטן ביחס, כך שגם אם תוגש תביעה, החלק שלך אינו משמעותי. (הכוונה היא שנניח שהחברה מגישה תביעה כי משך שנה היה חיבור בלתי חוקי שתמורתו לא שולמה. עפ"י הסכם השכירות ברור שאתה מתגורר במקום מספר חודשים מועט. חלקך, אם בכלל, הוא קטן).
4. בדרך כלל החברה מגישה את התביעה נגד בעל המקרקעין. מה גם שאתה מציין כי לנציג החברה נאמר ע"י בעל המקרקעין – בעל הבית – כי עליו לפנות בכל עניין אליו – לבעל הדירה – ולא אליך כשוכר.
5. ייתכן שהחברה, כיוון שאינה יודעת מי התחבר לשרות, תגיש תביעה נגד שניכם – במקרה כזה עליך להגיש מה שנקרא בלשון משפטית "הודעת צד שלישי" נגד בעל המקרקעין. המשמעות של הודעת צד שלישי היא שאתה טוען כלפיו שאינך חייב לשלם מאומה כי אתה פעלת על פי הוראותיו, כי הבנת ממנו שאתה זכאי לקבל חיבור לכבלים, ופעלת בתום לב, ואם בית המשפט בכל זאת יקבע כי עליך מוטלת אחריות כלשהי, אתה דורש ממנו כי הוא ישא באחריות הזו. (חבל, למשל, שבהסכם השכירות לא מצוין כי הינך זכאי לחיבור לרשת ע"ח בעל המקרקעין. העובדה שהשכירות כוללת מקלט טלוויזיה - עדיין אינה אומרת שהנך זכאי לחיבור ללא תמורה...).
6. אגב, יש להניח כי בעל המקרקעין היה מנוי של החברה. על פי הסכם ההתקשרות בינו לבין החברה מוטלת עליו החובה שלא להתיר למי שאינו מנוי להתחבר לרשת הכבלים. בעצם העובדה שידע שאתה מחובר, ולא מנע זאת, הוא הפר את ההסכם בינו לבין החברה, וזה המקור להכללתך בעניין. זו עוד נקודה שתעלה בהודעת צד ג' שעליך להגיש כנגדו במקרה שתמצא עצמך מעורב בעניין המשפטי, אם הסכום בכלל יצדיק את המאבק המשפטי מבחינתך.
7. בוא ואסכם את העניין בעברית פשוטה – שאלו יהיו הצרות שלך בחיים. בקיצור, גם אם נצא מתוך הנחה שתוגש נגדך תביעה, במקרה הרע, הרי לא תהיה מחלוקת רצינית שאתה מתגורר זמן קצר יחסית בנכס, מכאן שחלקך לא יהיה משמעותי אם בכלל. הצרה היא שייתכן שהחברה תגיש כנגד שניכם את התביעה, ואז אתה כבר מעורב בעניין המשפטי, ובכדי להיחלץ ממנו בצורה סבירה תאלץ לפנות לעו"ד מן הסתם.
8. כמו שכתבתי – ייעוץ וירטואלי הינו בעייתי ביותר. לעיתים די בעובדה אחת שלא הזכרת בכדי שהתמונה תהא אחרת לגמרי. בכל זאת, לו הייתי במקומך – לא הייתי מודאג יתר על המידה.
9. בשלב זה אתה יכול לעשות 2 דברים: 1. להמתין ולראות אם תוגש נגדך תביעה. 2. לפנות לחברה ולהסביר את עמדתך. ייתכן שהחברה תחליט להגיש תביעה רק נגד בעל המקרקעין. (לשתי ההצעות יש יתרונות וחסרונות, שים לב, אבל באמת קצרה היריעה).

בשמחות.
godisafemale​(שולטת)

אני למשל הכי הייתי רוצה לקבל עצות...

godisafemale​(שולטת) • 16 באוק׳ 2006
אני למשל הכי הייתי רוצה לקבל עצות...כאן מ:

1. עורכי דין.

2. תכנתים

3. תזונאים

4. ממעגלי ביצים ומיישרי בננות

5. מאנשים טובים שאכפת להם שיש להם לב גדול ושכל עצום

6. מכ'חבות מקצועיות ומשוכללות

7. מכושילייאמאשך יא ציני.................................
דוקטרינה​(שולט)

תודה למאספרודקשיין

דוקטרינה​(שולט) • 16 באוק׳ 2006
תודה למספרודקשין שענה ישירות ובבהירות ולא נכנס לכל הבלגנים של עמיתים אחרים בכלוב.

גם אני מצאתי את עצמי מתייעץ מקצועית עם חברי הפורום כמו גם מספר חברי פורום שהתייעצו איתי בנושאים בהם אני מומחה. לעיתים, אין השאלה היא שאלה כספית אם לשלם או לא ליועץ אלא הזמינות של אותו אדם.

דוק.
מיתוסית​(שולטת)
לפני 18 שנים • 17 באוק׳ 2006
מיתוסית​(שולטת) • 17 באוק׳ 2006
אני גם חושבת שכדאי שתפנה לעו"ד אמיתי או לשי"ל.
בינתיים, למרות שמבחינה חוקית חוזה שנערך בע"פ יש לו תוקף משפטי כמו חוזה בכתב, יותר קשה להוכיח אותו, ולכן בינתיים אתה יכול לבקש ממנו תצהיר בכתב ידו + חתימה שכולל אם מה שסיכמתם ביניכם וכמו כן שבמידה ותהיה תביעה משפטית מצד הוט או כל דרישה אחרת מצדם, שהוא ישא בכל האחריות מהשפטית, הכספית וכו' ואם אפשר שיהיו שני עדים נוכחים במועד החתימה (האם היו עדים ששמעו על כך שהוא טען שהכבלים על חשבונו?).

לא אמורה להיות לו בעיה לחתום על זה במידה והוא אכן עומד מאחורי דבריו.

גם אני לא עו"ד, אבל זה מה שהייתי עושה קודם כ"עזרה ראשונה"
ללא גבולות'
לפני 18 שנים • 18 באוק׳ 2006

ועכשיו ברצינות

ללא גבולות' • 18 באוק׳ 2006
אני באמת ממליצה שתלך לעו"ד.

יש כאלה שיתנו לך ייעוץ גם בחינם .

כאן לדעתי זה לא המקום הנכון , אין לדעת מי מייעץ לך .
Lordpain​(שולט)
לפני 18 שנים • 20 באוק׳ 2006
Lordpain​(שולט) • 20 באוק׳ 2006
הייתה שיחה עם עורך דין ....

בואו רק נגיד שנרגעתי לגבי כל הסיפור הזה icon_smile.gif

אני מאד מודה לכל האנשים שהיה להם איכפת מספיק והגיבו בניסיון לעזור !

תודה ע נ ק י ת לכולכם ! ! !