סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

חינוך גופני

מיתוסית​(שולטת)
לפני 18 שנים • 16 באוק׳ 2006

חינוך גופני

מיתוסית​(שולטת) • 16 באוק׳ 2006
http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/488/558.html

מעניין מה יגידו על זה החבר'ה פה... icon_rolleyes.gif
אז כנראה שהמכות בטוסיק שקיבלנו מההורים לא הפכו אותנו לסוטים icon_razz.gif
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 18 שנים • 17 באוק׳ 2006

זה לא מפתיע

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 17 באוק׳ 2006
במחקר דמוגרפי שערכה גלוריה בריים עלקהילות בדסמ שכלל מעל 6000 אנשים בשנת 1999, נמצאו התשובות הבאות:

26. Was there domestic violence or emotional abuse in your parents' home when you were growing up?
No 4474 64%
Yes 2521 36%
NS 2 --
27. Is there domestic violence or emotional abuse in your family today?
No 6385 91%
Yes 616 9%
NS 2 --

למיטב ידיעתי, זהו הסקר המקיף ביותר שנערך עד כה. כיום יש סקר חדש (ושונה) המתבצע בקהילות בדסמיות באזור שיקגו.
עוד פרטים על הסקר של ד"ר גלוריה בריים ניתן למצוא כאן - http://gloria-brame.com/therapy/bdsmsurvey.html
מיתוסית​(שולטת)
לפני 18 שנים • 17 באוק׳ 2006
מיתוסית​(שולטת) • 17 באוק׳ 2006
מעניין...
זה אומר שהרוב בבדסמ לא חוו התעללות אבל מצד שני הנתונים של אלו שכן חוו- הם נראים די גבוהים בהרבה מאשר בכלל האוכלוסיה.
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 18 שנים • 18 באוק׳ 2006

לא כל כך קל לבדוק מכאן

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 18 באוק׳ 2006
כחולית כתב/ה:
מעניין...
זה אומר שהרוב בבדסמ לא חוו התעללות אבל מצד שני הנתונים של אלו שכן חוו- הם נראים די גבוהים בהרבה מאשר בכלל האוכלוסיה.

מרבית האוכלוסיה הנסקרת באה מארה"ב - יש צורך במחקר דומה של כלל האוכלוסיה שהיתה מרושתת באותה תקופה כדי להשוות.
sssssss
sssssss • 18 באוק׳ 2006
ציטוט: בניגוד לסברה הרווחת, להרביץ לילד מדי פעם זה לא בהכרח נורא כל כך - כך לפחות קובע מחקר ניו זילנדי חדש.

כמה נחמד לקח לניוזילנדים החביבים למעלה מ-2000 שנה כדי להגיע ל"חוסך שיבטו - שונא בנו"
כלבלבון עירוני
כלבלבון עירוני • 18 באוק׳ 2006
יש הבדל בין בדסמ וחינוך ילדים.

"חוסך שבטו שונא בנו" נכתב בתקופה אחרת.
יתכן שהמחקרים נערכו במקומות שהענישה הגופנית לילדים היא מקובלת.
לא מכוונה רעה יש הורים שלא מכירים דרכים חדשות וטובות יותר לחינוך הילדים.
בישראל של שנת 2006 הענישה הגופנית לילדים אינה מקובלת כפתרון חינוכי.
אני יודע שיש פתרונות חינוכיים טובים יותר.

כמה מאיתנו מתכננים לתת מכות חינוכיות חלשות לילדיהם במחשבה שאין דרך חינוכית אחרת?
אני מצביע נגד.
כל מכה לילד נראית לי כאיבוד שליטה של ההורה.
אני מאמין שלא אוכל להרים יד על ילד שלי.
sssssss
sssssss • 18 באוק׳ 2006
כלבלבון, אם תקרא את הכתבה היטב תבחין שהמחקר עוסק במידת ההשפעה של ילדים שהוכו בילדותם על התנהגותם כאנשים בוגרים. המחקר ביקש לבדוק האם ילדים שהוכו בילדותם הפכו בהכרח לאנשים אלימים בבגרותם אם לאו?
לא נאמרה שם אף מילה על בדסם או סטיות. ושוב, אין קשר בכלל לבדסם. כשהמחקר קובע שלהרביץ לילד מדי פעם זה לא דבר נורא כל כך לא מדובר במכות קשות או בענישה עד כדי סימנים בלתי הפיכים על הגוף כיוון שאלה נחשבים כבר להתעללות.
מן הסתם מכות עדינות, על הטוסיק או על כף היד, אלה הן מכת שבאות למטרות חינוך. ככה שהקשר למשפט של חז"ל: "חוסך שבטו-שונא בנו" עומד ישר ויציב. רק שחז"ל ראו את הדברים האלה הרבה לפני...
איך תבחר לחנך את ילדך שלך....זה כבר עניינך הפרטי.
לדעתי האישית, גדל כאן דור של ילדי פסיכולוגים ויועצי רווחה. לכל עבריין מזמנים פסיכולוג במקום שוטר, ועם כל נער אלים מדברים בשפה שהוא כלל אינו מבין. אני בהחלט לא חושב שמכות למטרות חינוך יש בהן פסול.
כלבלבון עירוני
כלבלבון עירוני • 18 באוק׳ 2006
בהמשך למה שכתבת המחקר לא מפתיע למרות שיש גם מקרים אחרים.
יש ילדים מוכים מפורסמים שידוע שלא הפכו לאנשים אלימים.
הנשיא לשעבר קלינטון סיפר בביוגרפיה שלו שהיה נתון להתעללות ומכות קשות מצד אביו החורג וידוע שלא הפך למבוגר אלים.
יש דוגמאות רבות אחרות ולא כל ילד שהיכו אותו יהפוך לאדם אלים.

השאלה אינה אם הילד יהפוך לאדם אלים אלא מה היא טובת הילד.
השאלה אם דרך חינוכית ללא מכות בכלל טובה יותר.
לפי המחקרים הפסיכולוגיים הדרכים האחרות טובות יותר אבל אתה צודק שאת המחקרים ערכו פסיכולוגים. icon_smile.gif

אני מסכים שגדל דור של ילדים שההורים מנסים לפעול לפי עצות הפסיכולוגים ויועצי הרווחה.
יצטרכו לראות לפי מחקרים אם מצליחים בשיטות החדשות ואם לא מה הבעיה.