Madame T(שולטת) |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
Madame T(שולטת) • 7 בנוב׳ 2006
ברווזה כתב/ה: לא הופכים שניצלים עם מזלג? צודקת, הכי פרקטי, מניסיון ואם כבר בעניני לשון אנו עוסקים, יש לי שאלה: איך קוראים בעברית לצ'ופצ'יק של הקומקום ???? |
|
תהום(מתחלפת) |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
תהום(מתחלפת) • 7 בנוב׳ 2006
גם אני הופכת לרוב את השניצלים עם מזלג.
היום בעבודה שאלתי את הטבח והוא אמר שזה לא תרווד אבל הוא לא זוכר את השם המקורי הוא בכלל הופך עם למלקחיים |
|
Lilac_Tears |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
Lilac_Tears • 7 בנוב׳ 2006
זרבובית
|
|
תהום(מתחלפת) |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
תהום(מתחלפת) • 7 בנוב׳ 2006
זרבובית זה קומקום למים חמים
כמו שפעם הייה והוא הייה שורק שהמים היו חמים |
|
Lilac_Tears |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
Lilac_Tears • 7 בנוב׳ 2006
לא... זרבובית זה הפיה (הצ'ופצ'יק של הקומקום)
זה מה שהמילון פסיכו אומר |
|
המלט |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
המלט • 7 בנוב׳ 2006
האקדמיה לעברית גורסת "רחת טיגון". - רחת = "לוח
שיש לה בית יד ושתי דפנות וזורין בה את החטה" (ר' עובדיה מברטנורא בפירושו למשנה - מסכת שבת פרק יז משנה ב). זה כמו מחבט טניס קטן. אפשרות אחרת היא מחתה -- כלי שטוח שבעזרתו חותים את הגחלים - "ולקח מלא המחתה גחלי אש" (ויקרא טז יב)., וזה גם דומה לכלי שהופכים בו שניצלים וחביתות. אז אם ה"זה שהופכים את השניצלים" שלכם הוא שטוח וללא חורים - יש לכם מחתה, ואם יש לו חורים, אז יש לכם רחת. תרווד הינו כף קעורה ולא שטוחה, ואי אפשר להפוך באמצעותו שניצלים. |
|
Madame T(שולטת) |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
Madame T(שולטת) • 7 בנוב׳ 2006
Lilac_Tears כתב/ה: לא... זרבובית זה הפיה (הצ'ופצ'יק של הקומקום)
זה מה שהמילון פסיכו אומר צודקת בהחלט, זרבובית היא אכן הפיה באותם קומקומים ישנים וטובים של פעם, שהיו שורקים כשהמים הגיעו לרתיחה (כפי שציינה תהום) |
|
Madame T(שולטת) |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
Madame T(שולטת) • 7 בנוב׳ 2006
המלט כתב/ה: האקדמיה לעברית גורסת "רחת טיגון". - רחת = "לוח
שיש לה בית יד ושתי דפנות וזורין בה את החטה" (ר' עובדיה מברטנורא בפירושו למשנה - מסכת שבת פרק יז משנה ב). זה כמו מחבט טניס קטן. אפשרות אחרת היא מחתה -- כלי שטוח שבעזרתו חותים את הגחלים - "ולקח מלא המחתה גחלי אש" (ויקרא טז יב)., וזה גם דומה לכלי שהופכים בו שניצלים וחביתות. אז אם ה"זה שהופכים את השניצלים" שלכם הוא שטוח וללא חורים - יש לכם מחתה, ואם יש לו חורים, אז יש לכם רחת. תרווד הינו כף קעורה ולא שטוחה, ואי אפשר להפוך באמצעותו שניצלים. הסבר נכון ומאד ממצה. ואני עדין טוענת, שהכי נוח להפוך שניצלים עם מזלג ולא להסתבך עם מחתות ושאר ירקות |
|
דום כתום |
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
.
לפני 18 שנים •
7 בנוב׳ 2006
דום כתום • 7 בנוב׳ 2006
אפשר להצליף עם זה על ישבנים?..
|
|