walking dead |
לפני 18 שנים •
25 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
25 בנוב׳ 2006
walking dead • 25 בנוב׳ 2006
עגיל בפטמה כתב/ה: נו מה ?מישהו ניסה משהו מכאן ??
רוצה לשמוע חויות בדיוק סיימתי להכין את האלפחורס לפי המתכון של הזאלוטוסים, אני רק הכפלתי את כמויות עקב הביקוש הגדול ויצא פשוט מדהים!!! זאלוטוסים, |
|
זאלוטוסים |
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
25 בנוב׳ 2006
זאלוטוסים • 25 בנוב׳ 2006
הפנתרה הורודה כתב/ה: עגיל בפטמה כתב/ה: נו מה ?מישהו ניסה משהו מכאן ??
רוצה לשמוע חויות בדיוק סיימתי להכין את האלפחורס לפי המתכון של הזאלוטוסים, אני רק הכפלתי את כמויות עקב הביקוש הגדול ויצא פשוט מדהים!!! זאלוטוסים, משמח סיפרת למבקשים מאיפה קיבלת את המתכון? |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 30 בנוב׳ 2006
פשטידה לי !
בעקבות הניסוי המוצלח במיוחד שבישלתי היום אני מעביר אליכם את המתכון המנצח פשטידת רווקים מס'1 חומרים : בצל אדום קצוץ דק מאד כרוב לבן קצוץ דק מאד שקדים טחונים גרגירי חומוס (אני עשיתי מקופסה) רוטב עישון (מסקיט) אמארטו (ליקר שקדים) איטריות נודלס דקות ביצה קמח הכנה : 1. מבשלים את הנודלס עם קצת שמן ומלח עד שרכה. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד. 2. במחבת שמים קצת שמן ומטגנים את הבצל, אחרי שתי דקות מוסיפים את הכרוב , ואחרי עוד שתי דקות את החומוס. 3. מוסיפים את האמרטו, ואת הרוטב עישון עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שקדים טחונים 4. טורפים ביצה עם קמח, צריכה לצאת בלילה גמישה ונוזלית כדי שתכנס למרווחים בין האיטריות 5. משמנים קלות כלי זכוכית חסין אש ומסדרים את האיטריות כטבעת. יוצקים את הבלילה על האיטריות, לא כולן חייבות להיות מכוסות אבל לא לשים בלילה בחור של הטבעת. 6. שמים את הירקות בחור של הטבעת ומשטחים קלות. מזליפים מעט מיץ לימון מעל, ככף מיץ או חצי ליים. 7. שמים בתנור טורבו או טוסטר אובן עם גריל . כל הקסם בפשטידה הוא שהיא מהירה להכנה ופשוטה. חייבים להניח את הפשטידה קרוב ככל שאפשר לגריל כדי שתקבל צבע יפה למעלה. אני משתמש במיקרוגל עם גריל ושמתי על 'שילוב' של שניהם. לא צריך יותר מ5 - 8 דקות, תלוי במכשיר. לי יצא מושלם אחרי 7 דקות. בתיאבון עמק |
|
בונזן |
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
בונזן • 30 בנוב׳ 2006
אנטריקוט ברוטב ציר בקר, פלפל ויין אדום, (ולצימחונים מבינינו: פינכית רעננה על מצע עלים ירוקים רעננים וגבינת רועים עליזה) המצרכים: אוטו, כרטיס אשראי, זוג נרות וגפרורים. אופן ההכנה: סע/י למסעדת הגורמה הקרובה לביתך, והזמ(י)נ/י את מנת הבית. שוב/י לביתך, הדל(י)ק/י הנרות ובתיאבון. |
|
נסיך הכתר |
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
תנסו, ותיווכחו.
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
נסיך הכתר • 30 בנוב׳ 2006
איך תכינו שניצל ביתי בלי לטנף את האצבעות.
בלי שנרוץ לכיור לשטוף את ידינו כל דקה. יש לנו 3 צלחות- אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה, אחת עם פירורי לחם. 1. בשלב ראשון, בעזרת יד ימין, נניח את השניצל בתוך צלחת הקמח. יד זו לא תיכנס לביצים הטרופות. בעזרת אותה יד נניח בעדינות את השניצל בצלחת הביצים הטרופות, בלי שהאצבעות ייגעו בביצה הטרופה שבצלחת. 2.ביד שמאל נצפה את השניצל בביצה. נרים את השניצל באותה יד שמאל, ונניח אותו בעדינות בתוך צלחת פירורי הלחם, בלי שאצבעות יד שמאל ייגעו בפירורי הלחם. 3.ביד ימין נזרזף מעט פירורי לחם על השניצל הרטוב מביצה,רק עד כיסוי כל הרטוב, ואז, כשאנחנו אוחזים בפיסה יבשה ומצופה יחסית, נרים את השניצל ביד ימין כדי להפוך אותו בתוך פירורי הלחם. נוצר מצב שבו יד ימין תמיד יבשה ויד שמאל תמיד לחה וכך אין התגבשות של הבצק על האצבעות. |
|
מאי |
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
מאי • 30 בנוב׳ 2006
בונזן כתב/ה: אנטריקוט ברוטב ציר בקר, פלפל ויין אדום, (ולצימחונים מבינינו: פינכית רעננה על מצע עלים ירוקים רעננים וגבינת רועים עליזה) המצרכים: אוטו, כרטיס אשראי, זוג נרות וגפרורים. אופן ההכנה: סע/י למסעדת הגורמה הקרובה לביתך, והזמ(י)נ/י את מנת הבית. שוב/י לביתך, הדל(י)ק/י הנרות ובתיאבון. גדול!!! |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
30 בנוב׳ 2006
זאלופון(שולט) • 30 בנוב׳ 2006
בונזן כתב/ה: אנטריקוט ברוטב ציר בקר, פלפל ויין אדום, (ולצימחונים מבינינו: פינכית רעננה על מצע עלים ירוקים רעננים וגבינת רועים עליזה) המצרכים: אוטו, כרטיס אשראי, זוג נרות וגפרורים. אופן ההכנה: סע/י למסעדת הגורמה הקרובה לביתך, והזמ(י)נ/י את מנת הבית. שוב/י לביתך, הדל(י)ק/י הנרות ובתיאבון. זה באמת משעשע, אבל יכול היה להיות עוד יותר משעשע אם לא היו כבר בדיחות בסגנון הזה בעמ' 1 (עגיל בפטמה) ו-3 (מקופלת) של השרשור הזה. אם אין משהו טעים לכתוב, אז לפחות שיהיה מקורי. |
|
בונזן |
לפני 17 שנים •
1 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
1 בדצמ׳ 2006
בונזן • 1 בדצמ׳ 2006
"זה באמת משעשע, אבל יכול היה להיות עוד יותר משעשע אם לא היו כבר בדיחות בסגנון הזה בעמ' 1 (עגיל בפטמה) ו-3 (מקופלת) של השרשור הזה.
אם אין משהו טעים לכתוב, אז לפחות שיהיה מקורי" אכלת משהו לא טוב? תודה על כל ההפניות ומראי המקום, ועדיין. אם לא טעים לך לקרוא, תמיד אפשר לדלג. |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 17 שנים •
2 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
2 בדצמ׳ 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 2 בדצמ׳ 2006
בבישול כמו בבישול, אם אין לך מה להוסיף, אל תקלקל.
קדירת בקר פשוטה וטעימה חומרים : בשר בקר לגולאש בצל אדום קצוץ דק קישוא זוקיני טרי חתוך גס פלפל אדום קצוץ דק כרוב לבן קצוץ דק דבש רסק עגבניות פפריקה מתוקה וחריפה פלפל שחור כמון איטריות נודלס הכנה: 1. בסיר מטגנים בשמן חם מאד את הבקר מכל הצדדים. 2. כשהבקר מקבל צבע אפור חום מוסיפים את הבצל קצוץ דק. מטגנים כמה דקות. מוסיפים עליו את הקישוא, הפלפל והכרוב, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות. 3. מוסיפים מים רותחים, מוסיפים את רסק העגבניות והדבש המומסים ומביאים את התבשיל לכדי רתיחה. 4. הבישול לוקח כשעה וחצי עד שעתיים על אש קטנה, כדי שהבקר יהיה רך. היאזרו בסבלנות 5. בזמן הבישול מוסיפים פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה. 6. בגמר הבישול יש עוד נוזלי בישול ודבש בסיר שחיוניים לתבשיל. לא לבשל את הבשר עד שאין נוזלים. מורידים מהאש, מוסיפים את הכמון, מכסים ונותנים להתקרר קצת. 7. בסיר נפרד מבשלים את הנודלס עד שרכות. מסננים ושוטפים במים קרים. 8. בכלי הגשה יוצרים שכבה של נודלס, עליה יוצקים את התבשיל. בתיאבון עמק |
|
לא קשורה |
לפני 17 שנים •
2 בדצמ׳ 2006
משהו קטן וטוב
לפני 17 שנים •
2 בדצמ׳ 2006
לא קשורה • 2 בדצמ׳ 2006
מנה אחת לסועד או שתי מנות פתיחה קטנות, ניתן לשחק עם הכמויות כדי להגדיל בהתאמה
8-10 שרימפ ג'מבו או 15-20 קטנים. טריים מקולפים ומנוקים. 1-2 בצל שאלוט חתוך קטן 1-2 שיני שום חתוכות הכי קטן שאפשר (או מעוכות) 2-3 תלתלי ג'ינג'ר טרי (קונים שורש ג'ינג'ר קטן ועם סכין מקלפים אחד הקצוות ויוצרים שני תלתלים, כמו שפעם הסבתות היו מקלפות תפוח...) 1-1.5 כוסות מיץ תפוזים טרי. חמאה שמן זית (2-3 כפות) שמים את השמן במחבת חם מוסיפים את השאלוט אחרי דקה את השום והחמאה. אחרי עוד דקה (כשהריח מתפשט) מוסיפים את מיץ התפוזים והג'ינג'ר מצמצמים טיפה את הרוטב (יענו נותנים לו להעלות קצת אדים) מוסיפים את השרימפ וכשהם מחליפים את הצבע לאדום-ורוד סקסי מורידים מהאש (אפשר טיפה פלפל שחור גרוס + מלח אם רוצים) בתאבון |
|