אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סאבית גם בתפילה

Master GI​(שולט)
לפני 17 שנים • 26 בנוב׳ 2006

נענש - פסוקך האחרון

Master GI​(שולט) • 26 בנוב׳ 2006
נכון ביותר ממאה אחוז .
dahanc​(שולט)
לפני 17 שנים • 27 בנוב׳ 2006

אשר' המאמין...

dahanc​(שולט) • 27 בנוב׳ 2006
אשר' המאמין... icon_biggrin.gif
עקשנית​(נשלטת)
עקשנית​(נשלטת) • 27 בנוב׳ 2006
נענש כתב/ה:
עקשנית כתב/ה:
נענש כתב/ה:
א. בגירסאות מוקדמות יותר של "תפילת השחר" האישה מברכת "ברוך שעשני שפחה" במקום "ברוך שעשני כרצונו". אפשר למצוא את זה בחלק מסידורי התפילה הקיימים.

ב. מי שמתכחש לכך שהחברה בעת העתיקה הייתה חברה פטריארכלית פשוט לא יודע על מה הוא מדבר. זה אופי הכתבים וזאת רוח הזמן, וברוך שלא הולידני בעת ההיא icon_cool.gif

טוב, כדתייה לשעבר וכאוהבת אהבה עזה את התחום הזה לדעתי כל מי שמדבר פה כמו איזה ידען גדול ולא רק אתה נענש יקר, לא כמי שחיי בדת הזאת, לא מי שלקח על עצמו להבין וללמוד כתבים דתיים על מעמד האישה בדת.

בורות. בורות מוחלטת. אם תיקח על עצמך לשבת וללמוד דברים במשך שנה שלמה לא תספיק להגיע לעומק הדברים ולעמוד על טעותך.

קל, קל לכל האנשים הדרך של "הדת שוביניסטית" "הדת ככה" "הדת נכתבה ככה" . כיודעת דבר הדת יכולה להכניס בכיס הקטן שלה המון ערכים "חילונים".

קודם תלמדו, תשכילו, תבחנו, תבררו אח"כ נדבר.

דווקא כמי שלמד כל כך הרבה את התחום הרשיתי לעצמי לכתוב מה שכתבתי. אני לא ממש חייב לתת כאן קורות חיים אבל לרשותי גם עבר דתי וגם תואר אקדמי בהיסטוריה ממוקד רובו ככולו בעת העתיקה. אני האחרון שאת יכולה לומר לו כי הבורות מדברת מגרונו.
אני גם לא מבין מה כל כך הציק לך? החברה בעת העתיקה היא חברה פטריארכלית וזה לא משהו שמיוחד לישראל דווקא. ככה היה העולם העתיק. הם לא התביישו בזה, אז למה שאת כן תתביישי?
אני מכיר את כל הסיפורימפו שמנסים ליפות את התקופה העתיקה ולהלבישה במלבושים לא לה. לא רק שזה אנאכרוניזם מוצהר זהו פשע כלפי האמת ההיסטורית, שאם לך כמשכילה ונבונה היה אכפת ממנה היית חושבת פעמיים לפני שהיית כותבת את תגובתך.
אני ממש לא מתכוון לנהל דיון או ויכוח בנושא הזה. הוכחות יש למכביר. צריך רק עיניים חסרות פניות כדי לראות את זה!

אני בכלל לא דיברתי על זה. בכלל נענש.

לי יש בעיה עם התפיסה שלך ולא תואר ומידע. דת כמי שהיה אקס דתי צריך לדעת שדת מדוברת ברגש. ביחס. בתחושות ולא בכתבים דווקא.

זה שהיא הייתה חברה עתיקה, זה לא אומר שהנשים הרגישו מקופחות. היה מעמד לאישה. היה לה יחס. אבל היה לה תפקיד מסוים שבעיניים של אנשים היום נחשב שלילת זכויות.

נשים בדת לא מרגישות מקופחות יותר מנשים חילוניות, חסרות ערך או קטנות כפי שניסתה כותבת הפוסט להראות שקיים בתפילה שאף גבר לא רוצה להיות אישה.

יש לי חברות שמקיימות את הפסוק. להיות עקרות בית, שפחות, מנקות, מסדרות והכל בכדי שהבעל שלהם ילמד תורה. הן לא מרגישות מקופחות אלא גאווה גדולה שיש להן זכות לעשות זאת.

זה ההבדל. כולו.
huan
huan • 27 בנוב׳ 2006
עקשנית...כרגע את מדברת על כוחה של חינוך והשפעה תרבותית....בארצות הברית יש כתות בהם כולם חיים בקהילה,תפקידם של הנשים לשרת את הגברים ולהיות בהריון כל הזמן ולגברים יש 20 נשים.
גם שם נשים לא מרגישות מקופחות כי אינן יודעות משהו אחר ומילדות לימדו אותם שזו דרך החיים האולטימטיבית.

מקופח או אל מקופח זה הכל יחסי...בסטנדרטים של החברה המערבית המודרנית הן מקופחות בסטנדרטים של החברה החרדית הן ממלאות את תפקידן.....ואם זאת לפי דעתי קיימת נקודת יחוס אבסלוטית...לכי תתוכחי איתי.
huan
huan • 27 בנוב׳ 2006
כאשר מכניסית דעה סוביקטיבית ואומנה לדיון,הוא כבר אל יגיע לשום מקום ועדיף לפרוש בשיא או לחזור למדדים והגדרות קצת יותר אוביקטיביים.
מרגריטה

:) "האמת המוחלטת" על הדת היהודית

מרגריטה • 27 בנוב׳ 2006
נענש יקר,
פרט לסדרה האלמותית "תיקים באפילה" שהפתיח שלה היה "The truth is out there" כל אחד בוחר מה לקחת מהסל הגדול הזה שנקרא הדת היהודית. היו הרבה חכמי דת יהודים שהחמצת כאשר נשארת בעת העתיקה.
רס"ג, דה לאון, אבן גבירול, הרמב"ם הגדול, ובעת הזאת פרופ' גרשום שלום, בובר, רוזזנצוויג.
כל הפילוסופים האלה של הדת היהודית לקחו מהדת היהודית דברים והפכו אותה לדבר אחר.

אם כתבת שלמדת את העת העתיקה ומה שקרה אז ולפי זה החלטת מה "האמת המוחלטת" על הדת היהודית אתה דומה למי שקרא את כתבי תלמי על אסטרונומיה ופיזיקה ולפי זה החליט מה "האמת המוחלטת" על הפיזיקה וגם אם המשכת ונשארת בתקופת גלילאו זאת לא "הפיזיקה".
כמו שמה שאתה מכיר מהיהדות בתקופה העתיקה הוא בכלל לא "היהדות".

מיוחדת צודקת שמה שלמד הסבא שלה קרוב יותר ליהדות בת זמננו ממה שאתה למדת.
מה שלמדת על היהדות קרוב כמו הפיזיקה לפני אלפי שנים לפיזיקה עכשיו.

לפי מסורת יהודי תימן ההלכות הן לפי הרמב"ם הגדול וסבא של מיוחדת העילוי היה חייב ללמוד את הרמב"ם ואז קבלה.
כיום אין יהדות בלי הפילוסופיה של הרמב"ם.

לא יכלה להיות ברכה "ברוך שעשני שפחה" כמו שאמרת כי יש פסוק מפורש "כי לי כל בני ישראל עבדים" שהוא הדרישה הראשונה לשחרור עבדים ולציווי שלא יהיו עבדים ושפחות באופן קבוע.
עבד ושפחה עברית שוחררו כל 7 שנים בגלל הדרישה הזאת עוד בימי קדם.

פונטים מודגשים באדום וצעקות לא מראים על ידע בדת ולא על אמת מוחלטת שקיימת אצל מישהו.
המלט, מה בדיוק אישרת בקשר לפונטים האדומים והצועקים? שהדת והפילוסופיה היהודית היא פרימיטיבית, שוביניסטית, פטריארכלית, מפלה, לא הייתה בה התפתחות ולא היו בה פילוסופים וחכמי דת מאז ימי התנ"ך? לא נסחפת או שאולי אתה לא מכיר כמה מהפילוסופים החדשים?

יש פילוסוף יהודי ידוע שכתב שהושפע מהדת היהודית.
הוא נחשב לפילוסוף עולמי, בין הגדולים בעולם, ומתחיל באות ד.
לא הזכרתי אותו בין הפרשנים המודרנים של הדת היהודית. במכוון. מי שטוען שהוא בעל ידע צריך להכיר.

אנחנו בעצמנו יכולים להחשב כממשיכים של הדת היהודית ואני לא מוכנה שרק החרדים יקבלו את המונופול על הדת היהודית.

ההסבר של מיוחדת הוא ההסבר המודרני שכבר קיים מאות שנים לברכות העתיקות ומה שחשבו לפני אלפי שנים לא מחייב לפי היהדות.
המלט, כיון שהכתרת את עצמך כמומחה המקומי ליהדות וידעת לאשר את מה שנאמר באותם פונטים אדומים ומודגשים אתה יודע מה ההסבר ההלכתי שדווקא הסברי הרמב"ם והחכמים המאוחרים שסבא של מיוחדת למד הם המחייבים ביהדות?

אני לא דתית ולא מתפללת. למדנו את הכל במסגרת אוניברסיטאית.
דורון גונן

Re: אף אחד לא נחות!

דורון גונן • 27 בנוב׳ 2006
בוגדנית קטנטנה כתב/ה:
momi כתב/ה:
אף אחד לא נחות!

צאו מזה כבר!
הדת הומצאה כשכל העולם היה נחות בכלל ושובניסט בפרט.
מה כל כך קשה לעכל?!?!?!
הדת היא יפה, כנה מרגשת ושובניסטית.
עיכלתם?
עכשיו לכו תעשו חוקן!

"הדת הומצאה"?????

הפיגור המחשבתי שאת מציגה כאן הוא מהותי.
השאלה העיקרית היורדת לשורשי הדברים היא אם יש אלוהים או אין אלוהים. מי שמספיק אמיץ וישר עם עצמו (ויש רבים-רבים שעדיין לא הגיעו לדרגה הזו) חייב לבחון את עצמו ביחס לשאלה הזו.

החדשות הטובות הן שיש אלוהים.

החדשות הטובות הנוספות הן שאלוהים לא כופה את עצמו עלינו, רק כמה רבנים טועים.

אגב, אם אין אלוהים, זה מכניס אותך לשאלות קשות ביותר על מהותך, זהותך וגם, בדרך אגב, לשאלה למה את כותבת ומדברת עברית, שפת התנ"ך. אם אלוהים זה בלוף, למה את בכלל פה בארץ ישראל?
אם אלוהים זה בלוף, אין משמעות לתנ"ך, היהדות היא המצאה, אברהם אבינו לא היה קיים ועכשיו עופי מכאן לארץ יותר נוחה ופחות מסוכנת.
רק מטומטם יישאר בארץ מסוכנת לו בגלל כמה חברים, חומוס, שפת הים ומזג האויר הנפלא...
אם נמשיך את אותו קו מחשבה, הנצרות היא מטופשת, כל המוסלמים טועים ורק את צודקת וחכמה.

אגב, אין פלא שהמוסלמים שונאים אותנו, משום שדעות כמו שלך מערערים גם את בסיס זהותם העצמית.

ולסיום, אם את כל-כך חכמה, תסבירי לי איך כל מה שנמצא בעולמנו פועל לפי סדר הרמוני כל-כך. את יודעת, אטומים, מולקולות וכד'?
זאלופון​(שולט)

Re: אף אחד לא נחות!

זאלופון​(שולט) • 27 בנוב׳ 2006
דורון גונן כתב/ה:
בוגדנית קטנטנה כתב/ה:
momi כתב/ה:
אף אחד לא נחות!

צאו מזה כבר!
מה כל כך קשה לעכל?!?!?!
עיכלתם?
עכשיו לכו תעשו חוקן!

"הדת הומצאה"?????

השאלה העיקרית היורדת לשורשי הדברים היא אם יש אלוהים או אין אלוהים. מי שמספיק אמיץ וישר עם עצמו (ויש רבים-רבים שעדיין לא הגיעו לדרגה הזו) חייב לבחון את עצמו ביחס לשאלה הזו.

אגב, אם אין אלוהים, זה מכניס אותך לשאלות קשות ביותר על מהותך, זהותך וגם, בדרך אגב, לשאלה למה את כותבת ומדברת עברית, שפת התנ"ך. אם אלוהים זה בלוף, למה את בכלל פה בארץ ישראל?
אם אלוהים זה בלוף, אין משמעות לתנ"ך, היהדות היא המצאה, אברהם אבינו לא היה קיים ועכשיו עופי מכאן לארץ יותר נוחה ופחות מסוכנת.
רק מטומטם יישאר בארץ מסוכנת לו בגלל כמה חברים, חומוס, שפת הים ומזג האויר הנפלא...
אם נמשיך את אותו קו מחשבה, הנצרות היא מטופשת, כל המוסלמים טועים ורק את צודקת וחכמה.

אגב, אין פלא שהמוסלמים שונאים אותנו, משום שדעות כמו שלך מערערים גם את בסיס זהותם העצמית.

ולסיום, אם את כל-כך חכמה, תסבירי לי איך כל מה שנמצא בעולמנו פועל לפי סדר הרמוני כל-כך. את יודעת, אטומים, מולקולות וכד'?

יוצא לך לראות את התכנית החדשה עם אורי גלר?
לי יצא. חלק מהדברים שהקוסמים, סליחה, בעלי הכוחות העל טבעיים שם עושים קל להסביר. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאם מישהי כותבת שם של שיר על גבי דף המונח על גיטרה, השם ייחרט על הגיטרה וה"קוסם" יוכל לקרוא אותו. חלק מהדברים מסובכים יותר, כמובן, ואין לי מושג איך להסביר אותם. אני לא יודע, לדוגמה, איך הם שוברים כוסות מבלי לגעת בהן. האם חוסר הידיעה שלי מצביע על כך שיש כאן משהו על טבעי? לא. הוא פשוט מצביע על כך שאני לא יודע-כל. אני גם לא ידעתי איך אורי גלר עצמו מכופף כפיות. ואז נכנסתי ללינק שבו קוסם בשם ג'יימס רנדי מסביר בדיוק איך לעשות את זה, ועכשיו אני כן יודע. וואלה.

העובדה שלמדע אין תשובות לשאלות מסוימות אין פירושה שהתשובה היא "אלוהים". פירושה הוא פשוט שהמדע אינו יודע-כל. אולי יבוא איזה ג'יימס רנדי יום אחד ויתן לנו את התשובות לשאלות הללו ואולי לא. מה שבטוח, לטעון כי היעדר התשובות מצביע על קיומו של אלוהים הוא בהחלט לוגיקה לוקה בחסר.

גם הטיעון של "אה, אז כל מיליארדי המאמינים הללו טועים ורק את צודקת?" לוקה מאד. לפי הלוגיקה הזו, כנראה שהיהודים אכן טועים. כי הרי לא ייתכן שכל המוסלמים והנוצרים טועים ורק כמה מיליוני יהודים צודקים, לא?
מה שמוזר הוא שפעם רוב אוכלוסיית העולם היתה עובדת אלילים. איך יכול להיות שכולם טעו אז?

ולסיכום, הטיעון של "אז מה אנחנו עושים פה, בארץ הזו?" לא דורש שום הסבר תיאולוגי. ההסבר הפשוט והנכון הוא הסבר היסטורי. אנחנו כאן כי לכאן הביאו אותנו. כאן קמה מדינת היהודים, והיא קמה כאן מסיבות היסטוריות ותרבותיות, לא בגלל שיש אלוהים. למה הצרפתים בצרפת? למה האנגלים באנגליה? מה זאת אומרת "עופי מכאן לארץ יותר נוחה ופחות מסוכנת"? אפשר לחשוב שממש מחכים ליהודים בזרועות פתוחות בכל מקום, ושנורא פשוט לעזוב ארץ שגדלת בה, על תרבותה ושפתה שאתה מכיר ועל החברים והמשפחה שיש לך בה, ולעקור למקום אחר רק בגלל שהגעת למסקנה שאולי אלוהים לא הבטיח לך דווקא את הארץ הזו.
האמת העצובה היא, אגב, שאת היהודים שונאים (בין השאר) בגלל דתם, לא בגלל שהם מתכחשים לה.
sssssss
sssssss • 27 בנוב׳ 2006
האמת שהרמתי ידיים.
תהנו לכם!
מרגריטה

לדעתי הבעיה בסגנון שטוען שכל האמת נמצאת אצל מי שצועק

מרגריטה • 27 בנוב׳ 2006
לדעתי הבעיה בסגנון.
אני לא מאמינה בעצמי אבל מעולם לא חשבתי לפנות לאדם מאמין, לומר לו שהאמונה שלו לא נכונה ורק אני יודעת הכל ואז לומר לו: מה כל כך קשה לעכל?!! עיכלת? לך לעשות חוקן!
גדולים וטובים האמינו באלוהים. למשל אינשטיין.
אם הייתי בתקופתו לא הייתי פונה לאינשטיין כמו בוגדנית הקטנה: עיכלת? לך לעשות חוקן!"

זאלופון כתב/ה:
דורון גונן כתב/ה:
בוגדנית קטנטנה כתב/ה:
momi כתב/ה:
אף אחד לא נחות!

צאו מזה כבר!
מה כל כך קשה לעכל?!?!?!
עיכלתם?
עכשיו לכו תעשו חוקן!

"הדת הומצאה"?????

יוצא לך לראות את התכנית החדשה עם אורי גלר?
לי יצא. חלק מהדברים שהקוסמים, סליחה, בעלי הכוחות העל טבעיים שם עושים קל להסביר. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאם מישהי כותבת שם של שיר על גבי דף המונח על גיטרה, השם ייחרט על הגיטרה וה"קוסם" יוכל לקרוא אותו. חלק מהדברים מסובכים יותר, כמובן, ואין לי מושג איך להסביר אותם. אני לא יודע, לדוגמה, איך הם שוברים כוסות מבלי לגעת בהן. האם חוסר הידיעה שלי מצביע על כך שיש כאן משהו על טבעי? לא. הוא פשוט מצביע על כך שאני לא יודע-כל. אני גם לא ידעתי איך אורי גלר עצמו מכופף כפיות. ואז נכנסתי ללינק שבו קוסם בשם ג'יימס רנדי מסביר בדיוק איך לעשות את זה, ועכשיו אני כן יודע. וואלה.

העובדה שלמדע אין תשובות לשאלות מסוימות אין פירושה שהתשובה היא "אלוהים". פירושה הוא פשוט שהמדע אינו יודע-כל. אולי יבוא איזה ג'יימס רנדי יום אחד ויתן לנו את התשובות לשאלות הללו ואולי לא. מה שבטוח, לטעון כי היעדר התשובות מצביע על קיומו של אלוהים הוא בהחלט לוגיקה לוקה בחסר.

גם הטיעון של "אה, אז כל מיליארדי המאמינים הללו טועים ורק את צודקת?" לוקה מאד. לפי הלוגיקה הזו, כנראה שהיהודים אכן טועים. כי הרי לא ייתכן שכל המוסלמים והנוצרים טועים ורק כמה מיליוני יהודים צודקים, לא?
מה שמוזר הוא שפעם רוב אוכלוסיית העולם היתה עובדת אלילים. איך יכול להיות שכולם טעו אז?

ולסיכום, הטיעון של "אז מה אנחנו עושים פה, בארץ הזו?" לא דורש שום הסבר תיאולוגי. ההסבר הפשוט והנכון הוא הסבר היסטורי. אנחנו כאן כי לכאן הביאו אותנו. כאן קמה מדינת היהודים, והיא קמה כאן מסיבות היסטוריות ותרבותיות, לא בגלל שיש אלוהים. למה הצרפתים בצרפת? למה האנגלים באנגליה? מה זאת אומרת "עופי מכאן לארץ יותר נוחה ופחות מסוכנת"? אפשר לחשוב שממש מחכים ליהודים בזרועות פתוחות בכל מקום, ושנורא פשוט לעזוב ארץ שגדלת בה, על תרבותה ושפתה שאתה מכיר ועל החברים והמשפחה שיש לך בה, ולעקור למקום אחר רק בגלל שהגעת למסקנה שאולי אלוהים לא הבטיח לך דווקא את הארץ הזו.
האמת העצובה היא, אגב, שאת היהודים שונאים (בין השאר) בגלל דתם, לא בגלל שהם מתכחשים לה.

זאלופון, השאלה על מהות האלוהים ואם הוא קיים היא שאלה שהרבה פילוסופים עסקו בה ובדרך אגב הוסיפו לידע ולתרבות האנושית ואי אפשר לפתור אותה כמו אורי גלר וג'יימס ראנדי.
אלוהים הוא מושג הרבה יותר מופשט ומיצג תרבות שלמה. לדעתי אם רוצים לדון בו זה לא השרשור המתאים וצריך שרשור נפרד וממילא איש לא ישכנע את השני.
icon_smile.gif לפעמים דווקא לאתאיסטית כמוני קל להגן על עמדות המאמינים כי אצלי אין נגיעה ברגש אבל ההתקפה על האמונה והדת באמת לא מראה על סובלנות רבה.

לשנאה כלפי היהודים יש שורשים עמוקים שכיום לא מסתיימים רק בדת.
לפי מחקר סטטיסטי רב היקף יש קורלציה גבוהה בין עמדות אנטי ישראליות ואנטי ציוניות ובין עמדות אנטישמיות.
כך אם תגיעו לאירופה ותאמרו שאתם לא יהודים אבל יזהו שאתם מישראל יש סיכוי שישנאו אתכם כשותפים לפשעי מלחמה ולהתעללות גם בלי קשר לדתיות.

הטריקים של אורי גלר בתוכנית השניה היו פשוטים מידי. icon_smile.gif
כמעט כולם זיהו.