סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

דומים = חיים מחוץ לבדסמ + סאבים ?

זאלופון​(שולט)
לפני 21 שנים • 5 בנוב׳ 2003

דומים = חיים מחוץ לבדסמ + סאבים ?

זאלופון​(שולט) • 5 בנוב׳ 2003
אחוז גבוה באופן משמעותי של סאבים מעיד על עצמו כי מחוץ לעולם הבדסמ הוא טיפוס שתלטן שדווקא מסובב את כולם סביב האצבע, ורק בבדסמ או כלפי המלכה/אדון הספציפיים הוא כנוע.
לתופעה זו, בגדול, שתי סיבות אפשריות שאני יכול לראות כרגע (ועוד רבות שבוודאי אראה רגע אחרי שאלחץ "שלח" להודעה הזו):

1. יש קשר בין היותו של אדם בעל אישיות שולטת בחייו החברתיים לבין היותו סאב בקשר זוגי/מיני. על מהותו של קשר זה אין לי הרבה מה להרחיב, וכל הרעיונות על תראפיה, שחרור לחץ, צורך בהופכי וכדומה ודאי טומנים בחובם אמת מסוימת.

2. ישנם קונפליקטים פנימיים אצל סאבים מסוימים, החשים חוסר נוחות מעצם היותם "כנועים", ויש להם צורך להבהיר לעצמם ולאחרים כי הם "לא באמת כאלה".

כמובן שיש מקרים של דומיננטים סאבים שאינם נמנים על שתי קבוצות אלו, ואני אפילו מכיר אישית מקרה או שניים כאלה, אבל דומני שבאופן כללי רוב המקרים מוסברים בצורה זו. אם מישהו חווה בעצמו את התופעה או נתקל בה, ויכול להרחיב לגבי ההסברים, להסתייג מהם או לתת הסברים אחרים ולעמוד על משמעותם - אשמח.
pam
pam
לפני 21 שנים • 5 בנוב׳ 2003
pam • 5 בנוב׳ 2003
לא יודעת. אין לי באמת הסבר לתופעה הזאת. אני לא באמת חושבת שזה קשור לצורך להוכיח משהו. אני רוצה לקוות שמי שבוחר להיות כנוע בהעדפותיו המיניות, בא לשם ממקום של שלמות עצמית ולא מתוך רגש נחיתות.

אולי הצורך הזה להיות ביום יום טיפוס אסרטיבי דומיננטי חזק שמחלק הוראות ושמחזיק את העולם על כתפיו, הוא עול קשה מידי שמוביל לצורך למסור לכמה שעות למישהו אחר את המושכות. שיעשה מישהו אחר את ההחלטות, שאפשר יהיה לנוח מהאנרגיות הלא נפסקות האלה של לשלוט כל הזמן.

אבל מה זה אומר על השולטים?
אפרוח קטלני{Lilu FemDo}
לפני 21 שנים • 6 בנוב׳ 2003

רק על עצמי לספר ידעתי

אפרוח קטלני{Lilu FemDo} • 6 בנוב׳ 2003
אבל אולי אני יכול לשפוך קצת אור על הסוגיה.
שליטה זה נטל, די קשה, לפחות בהקשר שאני מדבר עליו - קריירה.
אם אני מדבר על עצמי שנייה, אז הנטל הכבד ביותר הוא כשיש נסיבות אובייקטיביות שגורמות לאנשים לנסות ולערער על סמכותך כל הזמן - כמו למשל, גיל.
כמנהל צעיר, אני צריך לשמור על העורף שלי כל הזמן. אף פעם לא העזתי להגיד ללקוח שלי "אני לא יודע" או "תן לי לחשוב על זה" - גם ככה קשה לו להרגיש בטוח במקצועיות של מישהו כל כך בכיר שיכול היה להיות הבן שלו, או אולי הנכד. אני תמיד צריך לקבל החלטות במקום, והחלטות קשות - ואוי לי אם הן לא יהיו הכי מוצלחות בעולם, יש הרבה נשרים שאורבים לעוט על הגופה.

אני לא רוצה לחיות 24 שעות ביממה על הקצה, מפוקס, מחושב ועירני. יש משהו מאוד קשה בזה שבכל פעם שפורץ משבר או יש החלטה קשה שחייבת להיעשות ו-ע-כ-ש=י-ו - כולם מסתכלים עלייך.

בקיצור, בעיני אלו סיבות ממש טובות לתת לפעמים למישהי אחרת להיות יותר חזקה ממך, ולקבל בשבילך את ההחלטות. מנוחה למוח, אם תרצה.

ויכול להיות שבכלל לא עניתי לך, כשאני חושב על זה. לפחות איווררתי קצת את עצמי החוצה....
זאלופון​(שולט)
לפני 21 שנים • 7 בנוב׳ 2003
זאלופון​(שולט) • 7 בנוב׳ 2003
פאם - מה זה אומר על השולטים? נושא מעניין, שראוי אולי לשרשור בפני עצמו.

אפרוח - דווקא ענית, ותשובה יפה גם.
תאיר​(נשלטת)
לפני 21 שנים • 8 בנוב׳ 2003
תאיר​(נשלטת) • 8 בנוב׳ 2003
תתחדש על הכינוי אפרוח, הזכרת לי את הארנבת של מונטי פייטון.