סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

ישיבה בכנסת ישראל בנושא החיכוך בין עולם הבדסמ' לבין החוק

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 17 שנים • 7 בדצמ׳ 2006

זהירות בחקיקה

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 7 בדצמ׳ 2006
רצוי לזכור שנמרבית המדינות בדסמ איננו מכוסה על ידי חוקים מיוחדים, אלא על יד חוקים שבאים לדון בנושאים רחבים יותר - כגון תקיפה ותקיפה מינית, ניצול, כבוד האדם וחירותו.

לפני המקרה שתיארת (שככל הדוע לי, אין לאף אחד מידע עליו) היה בארץ פסק דין תקדימי בנושא בדסמ שאין כמוהו גם במדינו שאנחנו חשובים למתקדמות.

בבריטניה כיופ קיימת בעיה לסוגי פעילות מסוימים של בדסמ עקב פרשנות שניתנה למקביל האירופי של חוק כבוד האדם וחירותו.

בארה"ב החקיקה המשמעותית נעשית בדרך כלל ברמת ה-Counties - ובחלק מהם נמנעים אנשי הקהילה שם לגור או לשחק, כי חוקים שנועדו להגן על זכויות נפגעי אלימות במשפחה פוגעים קשות במי שעושים זאת בצורה בטוחה, שפויה ובהסכמה הדדית.

במשור המשפטי בארה"ב היו כמה הצלחות, והיה מקרה שבו אדם הורשע בתקיפה עקב סשן שלכל אחד ברור שהיה SSC, והמשתתפת התחרטה לאחריו.

רצוי לקחת בחשבון שלמרות שלבדסם יש נוכחות בכל חלקי החברה שלנו - תוכל למצוא הרבה יותר חברי כנסת שיעדיפו כותרות קלות במדיה עקב התנגדות לחוק או אף ליזימת חקיקה שתגביל את החופש הקיים.

וזכור כי החוק גם צריך לתת הגנה למי שינסו להפוף את הבדסמ למקלט לאלימות במשפחה ולתקיפה...

לדעתי, יותר חשוב לעקוב אחר חקיקה כדי למנוע מצב שבו שינויים בחוקים הקיימים יםגעו בזכויות שלנו (ע"ע חוק הפירסינג והשאלה האם אדם שמשתמש במחטים בסשן עובר עליו)

נ.ב. רצוי שתפרסם כתובת דואר שלך - למי שאינם מנויי זהב אין גישה אלייך...
teacher​(שולט)

מידע שיכול להיות רלוונטי:

teacher​(שולט) • 7 בדצמ׳ 2006
מאמרים בנושא:

מסמך קצר הבא להסביר את ההבדל בין BDSM לאלימות/התעללות/ ועוד..,
נועד במיוחד עבור מקבלי החלטות שאינם יודעים מה זה BDSM
http://www.maledom.co.il/phpsite/modules.php?name=News&file=article&sid=8

''BDSM, מה, למה ואיך'' - מאמר כוללני הבנוי מדיאלוג פנימי של שאלות ותשובות, כתוב בצורה פשוטה ופשטנית
http://www.maledom.co.il/phpsite/modules.php?name=News&file=article&sid=14

''מילת הביטחון - חיים ומוות ביד הלשון'' - לא יודע עד כמה זה רלוונטי לדיון, אבל גם כן נותן זוית שפויה על המעטפת
http://www.maledom.co.il/phpsite/modules.php?name=News&file=article&sid=28

''הנאה - הבסיס ליחסי שליטה בריאים'' - עוד מאמר שנותן פרופורציה לאינטראקציה בין האנשים
http://www.maledom.co.il/phpsite/modules.php?name=News&file=article&sid=31

מקווה שזה עוזר במשהו
teacher
איימי_​(נשלטת)

Re: מידע שיכול להיות רלוונטי:

איימי_​(נשלטת) • 7 בדצמ׳ 2006
teacher כתב/ה:
מאמרים בנושא:

מסמך קצר הבא להסביר את ההבדל בין BDSM לאלימות/התעללות/ ועוד..,
נועד במיוחד עבור מקבלי החלטות שאינם יודעים מה זה BDSM
http://www.maledom.co.il/phpsite/modules.php?name=News&file=article&sid=8

''BDSM, מה, למה ואיך'' - מאמר כוללני הבנוי מדיאלוג פנימי של שאלות ותשובות, כתוב בצורה פשוטה ופשטנית
http://www.maledom.co.il/phpsite/modules.php?name=News&file=article&sid=14

''מילת הביטחון - חיים ומוות ביד הלשון'' - לא יודע עד כמה זה רלוונטי לדיון, אבל גם כן נותן זוית שפויה על המעטפת
http://www.maledom.co.il/phpsite/modules.php?name=News&file=article&sid=28

''הנאה - הבסיס ליחסי שליטה בריאים'' - עוד מאמר שנותן פרופורציה לאינטראקציה בין האנשים
http://www.maledom.co.il/phpsite/modules.php?name=News&file=article&sid=31

מקווה שזה עוזר במשהו
teacher

כל הכבוד, טיצ'!
Assassin jones​(שולט)

לילית יקירה

Assassin jones​(שולט) • 7 בדצמ׳ 2006
אני לא מכיר אותך אולם למרות שאת מתבטאת ברהיטות את נופלת בהבנת הנקרא. אין קשר בין הנושא ליואל חסון. יואל חסון הזמין אותי בנושא אחר בדיוק כמו שכתבתי בהבהרה את הח"כ שהזמין אותי לדבר על הנושא הזה בכוונה תחילה לא פרסמתי. בנוסף מעולם לא טענתי שאני מתכוון לדבר על המקרה באופן ספציפי אז כל עניין הסוביודיצה קצת לא רלוונטי . מאוד קל להתנשא ולדבר גבוהה אבל לפעמים כדאי לאמץ גישה קצת שונה.
בנוסף אף אחד לא מדבר או דיבר על חקיקה כי לא תהיה כזו וכדאי להיות עם הרגליים על הקרקע.
אף אחד לא הזמין את הדיון וכמו שאמרתי זה דבר שהתגלגל ובא מיוזמתי. אין מקום לנזק מפעולה כזו כי כל מי שיודע איך הדברים עובדים בועדות כאלו יודע שבדרך כלל זה נגמר בפרוטוקול. אז מה נפקא מינה תשאלו . אם יותר מפרוטוקול לא יייצא לנו כלום אז בשביל מה המאמץ ?
אז ככה ראשית אין מאמץ אני לא רואה בזה משהו שמצריך מימני יותר מידי.
שנית גם פרטוקול כזה [שאני אנסה לצלם ולשלוח עותקים לכל מי שיבקש מימני או לחלופין לתת לכלובי לפרסם אותם באתר] יכול להביא תועלת במצב גבולי כאשר מישהו או מישהי יתקל באוזניים ערלות במשטרה בגלל מקרה כזה או אחר.
רק השנה היו מספר לא מבוטל של תלונות במשטרה על תקיפה מינית ואונס במערכת יחסים בדסמ'ית
והחמור יותר שהיה מקרה אחד של עורכת דין שזיהתה את האפשרות להשתמש בבדסמ' כקו הגנה למרות שלמרשה לא היה שום קשר לבדסמ.
חברים כמו שאמרתי אני הולך בשם עצמי ולא כנציג רשמי של הקהילה ואני הייתי מציע לכל מי שמפחד מההשלכות של חקיקה בנושא לשבת ולכתוב מסמך
אותו אולי ניתן יהיה לפרסם בכלוב כקובץ תקנות כך תדע ויידע כל מצטרף חדש לקהילה מהם כללי ההתנהגות ונבנה מערכת חוקים קטנה משלנו שבעזרתה ניתן תמיד לזהות מה מותר ומה אסור.
ומי שחושב שזה מסתכם במילת ביטחון אני לא בטוח שהוא מבין לעומק את הכוח של שולט או שולטת על בן חסותם .
נ.ב
תודה teacher זה עזר מאוד .
אני מבין שיש לך סרטונים ממש טובים שעשית בעצמך נכון? תשלח לי לינק בפרטי אם זה בסדר מצידך שאקח איתי סרטון אחד.
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
אדון מנוסה כתב/ה:
חברים כמו שאמרתי אני הולך בשם עצמי ולא כנציג רשמי של הקהילה ואני הייתי מציע לכל מי שמפחד מההשלכות של חקיקה בנושא לשבת ולכתוב מסמך
אותו אולי ניתן יהיה לפרסם בכלוב כקובץ תקנות כך תדע ויידע כל מצטרף חדש לקהילה מהם כללי ההתנהגות ונבנה מערכת חוקים קטנה משלנו שבעזרתה ניתן תמיד לזהות מה מותר ומה אסור.
ומי שחושב שזה מסתכם במילת ביטחון אני לא בטוח שהוא מבין לעומק את הכוח של שולט או שולטת על בן חסותם .

האקט הבדס"מי הוא אקט בין שניים הנועד להגשמת פנטזיות. מכיוון שהפנטזיה שלי ושלך לא חייבות להיות דומות אי אפשר לקבוע מסגרת כזו שתכיל את כל השונויות בתוך כללי התנהגות, ולכן חייבים להשאר ברמת ההכלה שאומרת הסכמה הדדית ומילת בטחון.

הכח של שולט על נשלט נובע מהמון גורמים: ממידת המעורבות של הבדס"מ שלהם מחוץ לחדר המיטות, במרחב ההחלטות שבהן יכול להתערב השולט ובמרחב שבהן הנשלט לא מוכן שיתערבו לו, באופי הקשר (24/7 או מערכת זוגית מתובלת בבדס"מ) ובאופי של בני הזוג.
המשפט האחרון שלך עושה גלוריפיקציה מסוימת לבדס"מ, מכיוון שיש גם זוגות וניליים בהם הכח של אחד מבני הזוג בקבלת החלטות רב מכוחו של האחר.

מה שחשוב, לדעתי, שבמקרה ומוגשת תלונה מצד מישהו שעושה בדס"מ החקירה לא תהפוך למשפילה יותר עבורו בגלל הסקרנות והשיפוטיות של השוטרים, אבל בהתחשב בחוסר הרגישות שלהם לפעמים גם במקרי אונס, אני לא תולה בכך תקוות. מה שכן אפשר להבהיר הוא שכשנאמרת מילת הבטחון לא מדובר עוד בבדס"מ אלא באונס / התעללות מכיוון שכוחה של מילת הבטחון שונה מ"די", או "מספיק" בשל היותה חד משמעית.

offtopic.gif אשמח לשמוע פרטים נוספים על קב' ההנהגה הצעירה הזו יותר. המייל שלי הוא blacklotus_zal@hotmail.com
לילית בת אופל

Re: לילית יקירה

לילית בת אופל • 7 בדצמ׳ 2006
אדון מנוסה כתב/ה:

אף אחד לא מדבר או דיבר על חקיקה כי לא תהיה כזו וכדאי להיות עם הרגליים על הקרקע.
אף אחד לא הזמין את הדיון וכמו שאמרתי זה דבר שהתגלגל ובא מיוזמתי.
אין מקום לנזק מפעולה כזו כי כל מי שיודע איך הדברים עובדים בועדות כאלו יודע שבדרך כלל זה נגמר בפרוטוקול. אז מה נפקא מינה תשאלו . אם יותר מפרוטוקול לא יייצא לנו כלום אז בשביל מה המאמץ ?
אז ככה ראשית אין מאמץ אני לא רואה בזה משהו שמצריך מימני יותר מידי.
שנית גם פרטוקול כזה [שאני אנסה לצלם ולשלוח עותקים לכל מי שיבקש מימני או לחלופין לתת לכלובי לפרסם אותם באתר] יכול להביא תועלת במצב גבולי כאשר מישהו או מישהי יתקל באוזניים ערלות במשטרה בגלל מקרה כזה או אחר.
רק השנה היו מספר לא מבוטל של תלונות במשטרה על תקיפה מינית ואונס במערכת יחסים בדסמ'ית והחמור יותר שהיה מקרה אחד של עורכת דין שזיהתה את האפשרות להשתמש בבדסמ' כקו הגנה למרות שלמרשה לא היה שום קשר לבדסמ.
חברים כמו שאמרתי אני הולך בשם עצמי ולא כנציג רשמי של הקהילה ואני הייתי מציע לכל מי שמפחד מההשלכות של חקיקה בנושא לשבת ולכתוב מסמך אותו אולי ניתן יהיה לפרסם בכלוב כקובץ תקנות כך תדע ויידע כל מצטרף חדש לקהילה מהם כללי ההתנהגות ונבנה מערכת חוקים קטנה משלנו שבעזרתה ניתן תמיד לזהות מה מותר ומה אסור.
נ.ב
תודה teacher זה עזר מאוד .
אני מבין שיש לך סרטונים ממש טובים שעשית בעצמך נכון? תשלח לי לינק בפרטי אם זה בסדר מצידך שאקח איתי סרטון אחד.

icon_smile.gif אחרי ההבהרות הנוספות שלך ואם אתה הולך בשם עצמך ורוצה לספר על נקודת מבט אישית כשולט על הבעיות שאתה נתקל בהם אני לא חושבת שיכול להגרם נזק.
שולט או נשלט שמספרים על עצמם יכולים לרוב להועיל לנושא הכללי.

חשוב שהפרוטוקול יפורסם פה כלינק כללי לטובת כולם. הדיון הזה ישודר בערוץ הכנסת? יתכן שאצפה בו.
אני מצטרפת לבלק לוטוס ולפייה שאמרו לך שהאקט הבדסמי הוא בין שניים ונועד להגשים פנטזיות ולכן גם לדעתי הוא לא יכול ולא צריך להיות במסגרת של תקנות.

הדבר החשוב בעיני, כמו אצל אחרים שכתבו כאן, הוא להדגיש מה משמעותה של מילת הביטחון.
מילת הביטחון אינה "די" או "מספיק", שיכולים לבדוק אם הן חד משמעיות או לא.
מילת הביטחון היא דרישה קטגורית וחד משמעית להפסקת פעילות בדסמית.
מאוד חשוב להסביר את השוני בין אמירת מילת ביטחון לסרוב אחר.
מילת הביטחון היא אחד הדברים החשובים ביותר שהייתי מעבירה באותו דיון כי מילת הביטחון מעבירה קצת כוח לנשלט/ת ויוצרת תקשורת עם השולט/ת.
מיילת הביטחון מגינה על הנשלט/ת וגם על השולט/ת.

כתבת שאנחנו לא מבינים לעומק מה הכוח שיש לשולט/תעל הנשלט/ת.
יש כוחות שליטה גם במערכות ווניליות ולפעמים הם חזקים יותר מאשר כוח שנגרם בגלל הגשמת פנטזיות מיניות משותפות. icon_smile.gif
לא ידעתי שהשנה חלה עליה תלולה במספר התלונות על תקיפה ואונס במערכות יחסים בדסמיות.
איך המקרים הללו טופלו? אם תוכל למצוא פרטים על הסטטיסטיקה של התלונות ומה קרה נוכל לזהות בעיות ולהציע הצעות פרטניות.
huan
huan • 7 בדצמ׳ 2006
אני לא יודע מה אם אחרים אבל אני בהחלט אשמח לתרום ובמידת האפשר לקחת בזה חלק...מעבר לכך שאני חושב שכמה שיותר אנשים שיתרמו את דעתם וככל שאדון מנוסה יטיב לבטא את הקונצנזוס וייצג לא רק את עצמו אלה גם את האנשים שהביאו את דעתם,כך יטב הדבר. אדם פרטי זה מאוד נחמד....נציג אמיתי יכול להיות יותר טוב.
לילית בת אופל
לילית בת אופל • 7 בדצמ׳ 2006
huan כתב/ה:
אני לא יודע מה אם אחרים אבל אני בהחלט אשמח לתרום ובמידת האפשר לקחת בזה חלק...מעבר לכך שאני חושב שכמה שיותר אנשים שיתרמו את דעתם וככל שאדון מנוסה יטיב לבטא את הקונצנזוס וייצג לא רק את עצמו אלה גם את האנשים שהביאו את דעתם,כך יטב הדבר. אדם פרטי זה מאוד נחמד....נציג אמיתי יכול להיות יותר טוב.

אם יהיה דיון באחת מתתי הועדות (איזו תת ועדה?) גם אני חושבת שרצוי שכמה אנשים יוזמנו.
הבעיה שפרט לנושא מילת הבטחון אין קונצנזוס בהרבה דברים ואיש לא מינה אף אחד להיות הנציג שלו.
לכן המדבר חייב להציג את עצמו כאדם פרטי.
כדאי שהוא לא יבטא דעות שחורגות מהקונצנזוס באופן בולט אבל אפילו את זה אי אפשר לדרוש ממנו. הוא יכול לומר כל מה שיעלה על דעתו.
אני הצגתי את דעתי שחשוב להבהיר את נושא מילת הביטחון. נושא נוסף שאולי אפשר להכנס אליו הוא הגבולות שנקבעים מראש. אני יודעת איך אני הייתי מציגה את כל הנושא אבל זאת דעתי הפרטית. icon_smile.gif
Assassin jones​(שולט)

אני רואה שזה הופך לדיון ציבורי וטוב שכך

Assassin jones​(שולט) • 7 בדצמ׳ 2006
לילית אני בהחלט מתכוון להציג את דעותיי האישיות ששונות מחלק מדעותיכן. אני לא מייצג את הכלוב או את הקהילה אולם אני מאמין שבכוח שלי להביא לרמת מודעות טיפה יותר גבוהה.
בערוץ הכנסת [99 ] משדרים לרוב מהמליאה ומוועדות רשמיות כמו ועדת חינוך וכו'.
בנוסף אני חושב שמילת ביטחון היא דבר חשוב אולם אתם מפריזים מעט בחשיבותה. אחרת לא היינו מוצאים כלכך הרבה תלונות בדסמ' אחרת חבר טוב שלנו לא היה מתמודד עם משפט אונס ואני לא רוצה לתפוס צד כי אני לא יודע מה קרה שם אני רק יודע שזה לא אופייני ושאולי השפחה בהלם או בפחד הרב שהייתה מהלחץ שכחה את האפשרות להגיד מילת ביטחון. האם את חושבת שחבר הקהילה יוכל לצאת זכאי בקלות כזו אם רק יגיד שהיא לא אמרה מילת ביטחון ולכן זה לא אונס ??
אני לא בטוח ששופט בית משפט יקבל את זה בקלות שכזו
מערכת כללים רשמית שלנו לעצמנו תוכל להתקבל כראיה בבית משפט בדיוק כמו שחבר שלי לפני חמש שנים בניו יורק ניצל מתבעית אונס כיוון שהייתה לו בקשה בכתב של המתלוננת להגשים לה פנטזיית אונס. אני בזמנו חשבתי שזה מגוחך לבקש ממישהי להגיש לך בקשה בכתב אבל עובדתית
זה מה שהציל אותו.
מערת חוקים שלנו לא תהיה בעלת שום סמכות חוקית במדינה אולם תוכל לבטא בצורה נכונה את נורמות ההתנהגות שעל פיהן אנו חיים ומי יודע אולי זה גם ייפול על אוזניים מבינות בעת צרה.
פסיכו לוג​(שולט)
פסיכו לוג​(שולט) • 7 בדצמ׳ 2006
אדון מנוסה, שלח לי בהודעה פרטית את המייל שלך. אני אוכל לשלוח לך משהו שכתבתי ומסכם בדיוק מה שאתה מחפש. זה מקיף מבחינה קרימינולוגית ופסיכולוגית, ומדבר על לגיטימציה ולגאליזציה של בדס"מ. מאמין שזה יוכל לתת לך מספר נקודות חשובות לבוא איתן לוועדה.