איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
חוקיות הפנטזיות
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
איימי_(נשלטת) • 14 בדצמ׳ 2006
רק שאלה אינפורמטיבית הפעם, לגבי פירסום פנטזיות בפורומים.
האם כל איזכור של מעשה המנוגד לחוק בפנטזיה- אסור? פדופיליה סנאף אונס גילוי עריות התעללות על רקע פוליטי קניבליזם ביתור איברים וכולי... האם קיים איסור חוקי לפרסם על גבי האינטרנט פנטזיות הקשורות לנושאים אלו? ואם פורום אכן נותן במה לפירסומים כאלו, האם הוא חשוף לתביעות על פי החוק? |
|
רחפנית-הדומית המרחפת(שולטת) |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
רחפנית-הדומית המרחפת(שולטת) • 14 בדצמ׳ 2006
איימי,
לפנטזיות אין חוקים-כל אחד ומה שעושה לו את זה, אבל, לדעתי , ישנן פנטזיות אשר מעבר לאי היותן פוליטיקלי קורקט (דבר שמוזר להגיד על משהו דימיוני אומנם, אבל אנו חיים בעולם דימיוני במקצת) אף פורום או אתר לא יתן במה רישמית לזה, היות וזה יכול לפגוע באנשים מסויימים הקוראים את הפורומים האלו. אם זכור לי, בתפוז היתה תקופה שמישו פירסם פנטזיות בנושא גילוי עריות בינו לבין אימו-הפנטזייה לא נמחקה, אך היא עוררה כמובן סערה גדולה. גילוי עריות הינו עוד יחסית פנטזייה "סו קולד נסבלת", אך לדעתי נושאים כל כך מצמררים כמו פדופיליה. קניבליזם וביתור איברים, הם נושאים יותר מידי טעונים על מנת שמישו יתן לזה במה רישמית. לגבי אונס-לא אחת סופר פה על פנטזיות של אונס ו/או להבדיל אלפי הבדלות, מעשי אונס אמיתיים אשר קרו לאנשים מפה. לגבי סנאף-ישנם אתרים מסויימים אשר שם ישנם סרטי סנף ובאתרים אלו אפשר לקבל במה לסיפורי סנאף, תוך התחייבות האתר להציג בכניסה אליו-את התכנים של האתר על מנת לתת לאנשים את הבחירה אם להכנס אליו או לא. בהתעללות על רקע פוליטי לא נתקלתי אך זו פנטזייה שלדעתי לא שונה מפנטזית התעללות במקום עבודה וכו'. בשורה התחתונה ,אין גבול לדמיון של האנשים בין אם הוא חולני לדעת אנשים אחרים, או לא, אך יש כמו הסכמה בשתיקה לגבי כמה נושאים שקשה לי להאמין שיתנו להם במה רישמית כאן, או בכל אתר אחר המכבד את עצמי. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
רחפנית, תודה רבה על תשובתך. במילים אחרות, אין שום איסור חוקי על פירסום פנטזיות על דברים לא חוקיים?
כלומר, אז מה אם פנטזיות מסויימות פוגעות בחלק מהקוראים? האם מדובר כאן בשיקול של רייטינג? וכיצד בא לידי ביטוי הסעיף של "הסתה לדבר עבירה" באם מדובר בפנטזיה על עניין לא חוקי? האם מדובר ב "הדחה"? איפה המשפטנים שלנו? |
|
נולי |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
נולי • 14 בדצמ׳ 2006
למיטב הבנתי אין פה ענין של עבירה על החוק הכתוב.
למשל באתר בו אני כותבת, אתר המפרסם סיפורים ארוטיים מקוריים בעברית, יש "מחלקה" לכל אחד מהנושאים שהעלית. אלו פנטזיות מוכרות וידועות ויש סיפורים ("פנטזיות") רבים בנושא. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
נולי כתב/ה: למיטב הבנתי אין פה ענין של עבירה על החוק הכתוב.
למשל באתר בו אני כותבת, אתר המפרסם סיפורים ארוטיים מקוריים בעברית, יש "מחלקה" לכל אחד מהנושאים שהעלית. אלו פנטזיות מוכרות וידועות ויש סיפורים ("פנטזיות") רבים בנושא. זאת אומרת שמדובר בשיקול אישי של בעלי האתרים, אילו פנטזיות לפרסם ואיזה לא? |
|
דפי. |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
דפי. • 14 בדצמ׳ 2006
זה בדיוק מה שזה אומר.
|
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
דפי. כתב/ה: זה בדיוק מה שזה אומר.
מעניין מאוד. אני נתקלתי לאחרונה בבעל אתר (לא זה) שטען שהוא אוסר על פירסום פנטזיות מסויימות, כיוון שאינן חוקיות. באופן מעניין הוא כן איפשר פירסום של פנטזיות מסוג שונה, לא חוקיות באותה מידה. עניין ה "לא חוקי" צילצל באוזניי מאוד הגיוני. עכשיו אני מבינה שאין בכלל קשר... |
|
huan |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
huan • 14 בדצמ׳ 2006
אולי הוא התכוון ללא חוקיות לביצוע
בכל מקרה אני אישית פגשתי לא פעם בסיפורים העוסקים בנושאים שהזכרת...אך יש לומר שמדובר באתרים זרים ולא ישראליים כך שקשה לי לתת תשובה קונקרטית וחד משמעית...יש פה לא מעט עורכי דין אולי הם יביאו לך את הישועה אני חושב שפוליטקלי קורקט זו צביעות ואני אישית לא חושב שסיפורים מסוג זה אשר אינם בהכרח מעודדים פעולות לא אמורים לפגוע באף אחד ובטח שלא לפגוע בחופש הביטוי....יש הבדל בין הסטה,גזענות,סיפורי זימה פאדופיליים המכוונם לגירוי מיני וכו ובין ביטויים בסיפורת אשר קוראים אותה כסיפורת ואשר האקט לא משמש כנושא אלה כאמצעי...שכן הקונטקס והכוונה שלהם שונה לגמרי. לדעתי יש לתת להם במה ולא רק בכמה אתרים המכבדים את עצמם אלה בכולם....אך דעתי אינה נחשבת יותר מידי שכן אינני בעליו או העורך של אף אתר כזה. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
huan כתב/ה: אולי הוא התכוון ללא חוקיות לביצוע
אני חושב שפוליטקלי קורקט זו צביעות ואני אישית לא חושב שסיפורים מסוג זה אשר אינם בהכרח מעודדים פעולות לא אמורים לפגוע באף אחד ובטח שלא לפגוע בחופש הביטוי....יש הבדל בין הסטה,גזענות,סיפורי זימה פאדופיליים המכוונם לגירוי מיני וכו ובין ביטויים בסיפורת אשר קוראים אותה כסיפורת ואשר האקט לא משמש כנושא אלה כאמצעי...שכן הקונטקס והכוונה שלהם שונה לגמרי. לדעתי יש לתת להם במה ולא רק בכמה אתרים המכבדים את עצמם אלה בכולם....אך דעתי אינה נחשבת יותר מידי שכן אינני בעליו או העורך של אף אתר כזה. לא, הוא התכוון ללא חוקיות לפירסום, אמר במילים אלו. אגב, אם הולכים על לפרסם חלק מהפנטזיות הלא חוקיות, נראה לי הגיוני כבר לתת במה לכולן, אם בחופש הביטוי מדובר. אבל כמובן, כל בעל אתר ושיקוליו הוא. |
|
נוריתE |
לפני 17 שנים •
15 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
15 בדצמ׳ 2006
נוריתE • 15 בדצמ׳ 2006
היה לי פעם סיפור
פנטסיית אונס שהעלתי במגזין כמה שנים כבר ואחרי כמה זמן הוא הוסר לאחר שביקשו ממני רשות למה? כי לא רצו שמי שלא מאיתנו שיקרא את זה יקשר בידסמ לאונס אז פשוט שניתי את הסוף כדי שזה ייה ברור שזאת רק פנטסיה והכל היה בהשגחה רק סיפור שמתי במקום אחר וכבר אף אחד לא טען כלום כל אחד רואה את הדברים בצורה אחרת כל אחד לוקח אותם למקום שלו ישנם דברים שלא נעים לאנשים לקרא ולא מדובר רק בפנטסיות אלא לפעמים בגילויי לב בפורום או בבלוג אין חוקים ביאנטרנט ז''א ישנם חוקים מסויימים שקשורים במה שמוגדר שימוש לרעה וזה מאוד מוגדר פנטסיות בידסמ קצת מרחיקות לכת וחריגות גם לנו או לכלל הציבור או /ו שמנוגדות לחוק לא כלולות עדיין באותם כללי שימוש לרעה אבל אנשים ,למדתי ,צריכים להפעיל שיקול דעת גם בפירסום של בדיה אתם רוצים שיקראו את הפנטסיה שלכם? תחשבו קחו גם בחשבון שתמיד ייה מישהו שזאת לא בדיוק תהיה "כוס התה" שלו. ובקשר על מה יחשבו עלינו האילו מבחוצ שבמיקרה ניכנסים לפה? מה שהם חשבו הם כבר חושבים בינכה אז מה זה משנה. ומי שלא מוצא חן לו משהו לא מחוייב על פי חוזה לקרא אותו עד הסוף. |
|