Toxic Princess |
לפני 17 שנים •
17 בדצמ׳ 2006
צריכה קצת עזרה פה בכמה נושאים מעניינים..
לפני 17 שנים •
17 בדצמ׳ 2006
Toxic Princess • 17 בדצמ׳ 2006
קודם כל - אם תוכלו להסביר לי מה זה Sensorial deprivation.. ועדיף בעברית... או לפחות לתרגם לי את צמד המילים האלה בתרגום המתאים? שנית - יש למישהו מידע על mindfucking play ? זה נושא שהייתי רוצה להתעניין בו. שוב, עדיף בעברית. תודה ענקית |
|
ערגה |
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
לחתותה פסיכית
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
ערגה • 18 בדצמ׳ 2006
פסיכית או לא - החתולות אהובות עלי מאוד כבנות משפחה.... (הייתי בסביבה הזו חתולה זמן רב, לפני ערגה )
התרגום של sensorial deprivation (לא בדקתי את האיות - מודה) הינו חסך תחושתי. איני יודעת מנין לקחת צמד מילים אלו ולכן מנועה מהדיוק בהקשר אולם מתארת לעצמי שמדובר כאן באותם מצבים בסשן בהם חוסמים תחושות וגירויים כמו - עוצמים את העיניים, אוטמים את האזניים וכד' עד מצב של ניתוק מהגירויים והתחושות מבחוץ - מה שמאפשר מיקוד פנימי מועצם... ואם הבאת את הצמד ממקום אחר והפרשנות שלי אינה מתאימה אשמח אם תביאי את המקור... חג שמח! |
|
LordAmra(שולט) |
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
מהויות ושינויים
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
LordAmra(שולט) • 18 בדצמ׳ 2006
Sensory Deprivation מתייחס לאותו מצב שבו כלל התחושות בגוף חסומות מקבלת "קלט" (Input מהעולם החיצון.
אין לי מושג לתרגום המילולי, אך אני יכול לומר לך עי אין אפשרות להגיע למצב כזה כל עוד יש אפשרות לחוש דבר מה בצורה פיזית, קרי, מגע של יד, חבל, רצפה או כל דבר אחר. בעבר (וגם כיום אך פחות) היו נפוצים מכונות שעיסוקם היה בדיוק נושא זה, שהתבססו על ארון שוכב, דמוי ארון קבורה, אשר חציו היה מלא בסיללין Saline בתמפרטורת הגוף. האדם היה נשכב עירום בתוך הנוזל, שהיה מכסה חלקית את הגוף, והיה "צף". לאחר מכן היו סוגרים עליו את המכסה ומאותו הרגע, אין קול, אין אור, ומכיוון שהתמסיה בתפרטורת הגוף, הרי שלאחר זמן לא רב, המרגש הוא של ציפה בחלל ריקני. בחלק ממדינות העולם המכשירים הוצאו מחוץ לחוק בעקבות מקרים של פסיכוזה קשה של משתמשים בהן. לגבי המהות של עניין זה ב BDSM...לדעתי אין, אך אפשר להגיע לרמות נמוכות יותר על ידי ביצוע סגירה של האוזניים והעיניים בצורה כזו שלא ייכנס קול או אור. לגבי נושא ה- MindFucking, כאן כבר מדובר על עניין של שינוי תפיסה של הגורם המושפע. הכוונה לשינוי המהות של האדם עד שאינו יודע מי או מה הוא. שיטה זו הייתה נהוגה ועדיין נהוגה על ידי מדינות מסויימות כעינוי לשבויים. אין לי מספיק ידע על המהות של הנ"ל ב BDSM לכן אשאיר את תשובתי במה שכבר רשמתי. |
|
teacher(שולט) |
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
מתוך מילון המונחים:
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
teacher(שולט) • 18 בדצמ׳ 2006
ציטוט: מניעת חושים - Sensory deprivation
--------------------------------- הקטנה או הפסקת הגירוי החושי של יותר מחוש אחד. ניתן לעשות זאת על ידי שימוש באמצעים פשוטים כמו כיסוי עיניים ואטמי אזניים. אמצעים מורכבים יותר נדרשים על מנך לשנות את הקליטה החושית של חושי הריח, טעם, מישוש ותרמו-ספציה (תחושת שינוי הטמפרטורה). מניעה חושית היתה חלק מטיפולים רפואיים בעבר (מיכלי בידוד) , או לעינויים וענישה. גם כאן נגביל ונאמר שמניעה חושית לטווחים קצרים יכולה להיות מהנה ומרגיעה, השימוש בה לטווחי זמן ארוכים יותר עלולה להביא לחרדות, הזיות, דיכאון, מחשבות מוזרות והתנהגות אנטי-חברתית. ציטוט: גירוי חושי מוגבר - Sensory Overload
----------------------------- ההיפך הגמור מ'חסך חושי'. סוג זה של פעילות מלווה בהזרמת גירויים מסוגים שונים על מנת לצור 'עומס' על המערכת. גירוי חושי = כל גירוי של מערכת העצבים אשר מתורגם למוח. העיקרון המרכזי של גירוי חושי מוגבר הוא שימוש נרחב ובו זמנית בכל צינורות התקשורת. טעם, ריח, שמע, מישוש וראיה. לעיתים ניתן ליצור עומס על ידי גירוי אינטנסיבי של חוש אחד. חשוב להגביל ולומר שגירוי יתר של מערכת העצבים והמוח יכול להביא להתמוטטות או התפרצות. בשלב זה המוח 'סוגר' את עצמו מגירויים נוספים. לעיתים זה בא לידי ביטוי בראית "מנהרה" או אי יכולת זמנית לשמוע או להריח כלום. זה לא בא בהפתעה - ניתן לחוש כשהקיבולת החושית מתקרבת אל הסף שלה. משם קל יותר משמעותית להתאושש מאשר מגירוי יתר, בו עוברים את הסף הזה. |
|
Toxic Princess |
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
Toxic Princess • 18 בדצמ׳ 2006
תודה ענקית לכל העונים, עזרתם המון....
בקשר לmindfucking play עדיין הייתי שמחה לקבל עוד מידע, בעיקר בהקשר הבדסמי של העיניין. הרי אחרי הכל, אין לי שום רצון לענות שבויים או משהו איזה כיף שאפשר ככה לשאול ואתם עונים ועוזרים... תודה ענקית!! |
|
LordAmra(שולט) |
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
מעבר למה שכבר רשמתי
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
LordAmra(שולט) • 18 בדצמ׳ 2006
להלן מספר לינקים לכתבות בנושא הספציפי בהקשר ה- BDSMי שלו.
הכתבתות באנגלית כמובן. http://sex-work.org/pages/politics/SM_ArtofMindfuck.htm http://www.bdsmrealm.net/modules.php?name=Magazine&file=article&sid=134 http://www.bdsmrealm.com/modules.php?name=4nForum&file=viewthread&tid=603&page=1 יש עוד הרבה בנושא, אבל אלו לדעתי מראים התייחסות של מספר גורמים לנושא ולכן יכולים לתת לך כיוון לעניינך הספציפי. |
|
Toxic Princess |
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
Toxic Princess • 18 בדצמ׳ 2006
וואלה, קראתי, הבנתי בערך..
נראה לי שצריך ללמוד הרבה עד שמתעסקים עם זה.. זה מה שנקרא deep shit תודה על העזרה. |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 17 שנים •
19 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
19 בדצמ׳ 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 19 בדצמ׳ 2006
אלמנט החסך החושי , ברמה הרבה יותר נמוכה מרמת העינוי שמצב כזה יכול להביא, הוא מרכיב חשוב בפטיש הטוטאל אינקלוז'אר, או סגירה עטיפה מלאה של גוף האדם , בדרך כלל בלייטקס, עם מסיכה המונעת שמיעה, ראייה , הרחה, כפפות על הידיים והרגליים. מצב זה יכול להביא את הנשלט לתחושת חוסר אונים והתמסרות טוטאלית לשולט. מי אמר שבפטיש אין שליטה ......
חתולית , עצה חברית הבנת כבר שבשני המושגים ששאלת עליהם משתמשים כדי לענות שבויים. בכל אשר את עושה בבדסמ תיזכרי לענות על ה SSC לבריאות עמק |
|